Selecteer een pagina

Archieven

Onderzoek de oorlog in Irak

Dat de invasie van de VS en GB in maart 2003 in Irak op bewuste leugens gebaseerd was, is zo langzamerhand wel een feit van algemene bekendheid. Saddam Hoessein had geen massavernietigingswapens en zowel de regering van de VS als van GB was daarvan op de hoogte. Ten gevolge van deze invasie zijn inmiddels ruim 1,3 miljoen doden gevallen onder de bevolking van Irak, terwijl het aantal gesneuvelde soldaten uit het “vrije westen” in de duizenden loopt. De infrastructuur van Irak werd vrijwel volledig verwoest, de bevolking lijdt al vele jaren onder het oorlogsgeweld en het aantal vluchtelingen loopt in de miljoenen. Heel Irak is veranderd in een rampgebied.

Dat de regering van Nederland deze illegale invasie in het geheim heeft gesteund, is inmiddels ook duidelijk. De regering Balkenende is daarom mede verantwoordelijk voor deze massamoord. Een minister president die wordt verdacht van stiekeme steun aan een illegale oorlog, zou eigenlijk onmiddellijk moeten aftreden, om vervolgens in een openbaar strafproces terecht te staan wegens landverraad. Maar zelfs een parlementaire enquête zat er in dit geval niet in en ook Kamervragen werden niet beantwoord. In plaats daarvan werd er een commissie benoemd die de oorlogsmisdaden van Balkenende vakkundig in de doofpot mag frommelen: de Commissie Davids.

In deze commissie zitten geen mensen die ervaring hebben in de politiek, maar professoren en juristen. Willibrord Davids, oud-president van de Hoge Raad, heeft de samenstelling van zijn commissie op 25 februari bekend gemaakt. Bij de presentatie van de commissie zei hij geen „garantie” te kunnen geven dat de commissie alles boven tafel zal krijgen. „Die heeft geen enkele onderzoeker.” Wel heeft Davids de hoop dat juist omdat de commissie in de beslotenheid zal opereren, en niet zoals een parlementaire enquêtecommissie in de openbaarheid zal werken, dit het onderzoek ten goede zal komen, zo schreef het NRC. En hoop doet leven, nietwaar Jan Peter?

Deze Commissie Stiekem bestaat uit de terrorisme- en veiligheidsexpert prof. Monica den Boer, werkzaam aan de VU, de Leidse hoogleraar internationaal recht Nico Schrijver, historicus Cees Fasseur, NIOD-directeur prof. Marjan Schwegman, oud-advocaat-generaal van de Hoge Raad Tim Koopmans, en de jurist en oud-diplomaat Peter van Walsum.

De historicus Cees Fasseur heeft eind vorig jaar een boek gepubliceerd over koningin Juliana en prins Bernhard, waarin ook de zogenaamde Greet Hofmans affaire aan de orde kwam. Fasseur lag toen reeds onder vuur van Ton Biesemaat, die een onthullend boek schreef over prins Bernhard: Bernhard Gate. Toen Fasseur werd benoemd in de stiekeme commissie die de stiekeme steun van Balkenende aan de illegale oorlog in Irak zal onderzoeken, kon Biesemaat daarover slechts smalen. Op Klokkenluider, de site van Micha Kat, spreekt de historicus Hans Vogel zich nu veel duidelijker uit over de historicus Cees Fasseur.

Er is in Nederland nauwelijks protest tegen het feit dat ons land is betrokken bij de oorlogen in het Midden Oosten. Toch is ook de oorlog in Afghanistan ons verkocht met smoezen en leugens, waarbij de stiekeme doelstelling, namelijk het beheersen van het land omwille van een pijplijn tussen de olierijke gebieden ten oosten van de Kaspische Zee en de Arabische Zee, bepaald niet in de krant kwam. Men sprak van “vredesmissie” en “wederopbouwmissie”, maar ook de Nederlandse troepen veroveren Afghanistan en maken zich daarbij schuldig aan oorlogsmisdaden.

In Engeland is het parlementslid George Galloway uit de Labour-partij gestoten, omdat hij kritiek bleef uiten op de oorlogen in Irak en Afghanistan. Daarop heeft hij zijn eigen partij opgericht: Respect. In het volgende interview door Stephen Sackur vertelt Galloway wat hem bezielt.

Hardtalk: Stephen Sackur interviewt George Galloway duurt 23 minuten.

3 Reacties

 1. Een boze Nederlander.

  Juist hier draait het exact om de olie veilig stellen en inpikken en het zo verkopen dat wij wel eventjes de ,,DEMOCRATIE,, komen brengen.

  Antwoord
 2. Antonius

  Amerika, het frauderende OM van de wereld.

  Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden, werd gestolen van de oorspronkelijke bewoners, die daar allang genoten van onbegrensde mogelijkheden en die door kolonisten werden uitgeroeid, dus is Amerika gebouwd op bloed van de indianen ( en slaven ). Amerika is een uitwas van de uitwassen van Europa. Gesticht door christelijke en joodse blanke kolonialisten die krankzinnig waren, een mislukt experiment, net als het huidige Israel, geboren uit de zieke geesten van blanke west europeanen, allemaal met ( godsdienst ) waanzin besmet, verwaande rijke arrogante en domme luitjes met een VOC fuck mentaliteit, die een zeer vernauwd bewustzijn hadden en bijna volkomen ontdaan van een gevoelsleven en compasie, en zij waren ernstig kontakt gestoord. Hun misdaden kwamen in de doofpot, hun misdaden nu komen in de doofpot en niemand kan iets doen, want dat kost geld. Amerika is zeer christelijk en joods in de normen en waarden maar is een grote leugen van ziekelijke rijkdom naast totaal onnodige armoede, privileges voor sommigen en twee miljoen meestens arme mensen in de gevangenis. Alles is het beste in Amerika, ben je niet afgestudeerd in de USA stel je niets voor maar ze hebben voor hun forensische onderzoeken een amateur als Eikelenboom nodig. Veel van hun wetenschap werd gekocht of gestolen van andere mensen dan Amerikanen, zoals ze geleerd hadden van hun europese voorouders en daardoor waren zij als eerste op de maan, hadden zij de eerste atoombom, die zij meteen misbruikten, gingen zij illegaal naar Korea, Vietnam en Irak om die landen plat te bombarderen en de mensen dood te maken. Het is een pedant zootje voorgeraakte bouwvakkers die de weg kwijt zijn omdat de american spirit werd gedood door de uitroeing ( endlosing ) van de indianen, het land is gedoemd te mislukken. Sommige mensen in Europa zien het als voorbeeld, nl. nageslacht van dezelfde christelijke en joodse op geld beluste gekken die het stichtten. Blanken praten met gespleten tong zeiden de indianen al en hanteren een dubbele agenda: Zij staan achter de bekeringsdrang van Amerika om van domme moslims intelligente democratisch denkende burgers te maken net zo democratisch als Amerikanen maar doen dit om hun financiele belangen veilig te stellen. Zij zijn oppermachtig, die Amerikanen, onder hun verantwoordelijkheid werden onlangs voor de ogen van de wereld die totaal onmachtig toekeek of collaboreerde zoals Nederland, weer eens 1,3 miljoen mensen gedood of stierven geweldadig, een illegale oorlog met concentratiekampen en martelingen en moorden op kinderen en vrouwen en ondanks dat Duitsland en Frankrijk nee zeiden tegen deze oorlog en dus de VN raad, het parlement van de hele wereld, konden de Amerikanen hun gekte niet langer bedwingen en nu ….wordt niemand berecht. Zij zijn de baas in de wereld zoals het OM in Nederland, zij doen wat hen goed uitkomt tegen iedere prijs. Zeg je leven Amerika, zeg je eigenlijk leve het fascisme.

  Antwoord
 3. bert

  Nederland was hofleverancier van gifgascomponenten aan Sadam Hoessein.
  Het volk mag dat niet weten.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën