Archief
Artikelen

In 2006 maakte Aaron Russo een documentaire over basis waarop de inkomstenbelasting in de VS berust: America: Freedom to Fascism. Deze film is reeds door miljoenen mensen bekeken en ook ik heb hem een tijd geleden al gezien, maar hij stond nog niet in het archief van BOUblog. Inmiddels is de economische crisis in volle hevigheid losgebarsten en de hele bevolking wordt daar in meerdere of mindere mate de dupe van, op een kleine groep stinkend rijke mensen na. Zij trekken achter de schermen aan de touwtjes en profiteren van de ellende die door hun financiële gemanipuleer is ontstaan.

De documentaire begint met de vraag naar wettelijke grondslag voor de inkomstenbelasting in de VS. Deze grondslag bleek zo onduidelijk, dat sommige mensen principieel weigerden om belasting te betalen. Het heffen van inkomstenbelasting zou volgens hen in strijd zijn met de Amerikaanse grondwet of constitutie. Het gaat dan om het Zestiende Amendement. De mensen die protesteren tegen de inkomstenbelasting, zeggen dat deze belastingheffing in strijd is met dat amendement. De Amerikaanse belastingdienst IRS eist deze belasting echter wel op, desnoods met geweld. Op zoek naar de wettelijke grondslag voor deze belasting, stuitte Russo op de Federal Reserve. De naam van deze instantie is uiterst misleidend.

De Federal Reserve is een overkoepelende bank, die als enige het recht heeft om dollars uit te geven. De FED is niet federaal, dus niet het eigendom van de federale regering van de VS, maar in handen van particulieren die ook aandelen bezitten in andere banken en corporaties. Dit conglomeraat van Big Bankers heeft volstrekt geen reserve, maar de FED creëert geld uit het niets om het vervolgens tegen rente uit te lenen. Het creëren van leningen uit geld dat niet bestaat leidt uiteraard tot inflatie, waardoor de huizenprijs zich bij voorbeeld in 10 jaar tijd lijkt te verdubbelen, maar in feite is de waarde van het geld dan gehalveerd.

Omdat de grote bankiers er zeker van willen zijn dat hun uit het niets geschapen leningen met rente worden terugbetaald, lenen ze het geld het liefste uit aan de staat. Deze kan belasting heffen en aldus alle inwoners dwingen om mee te helpen aan het terugbetalen van de staatsschuld. Deze belasting moet dan wel een wettelijke grondslag hebben. Volgens Russo is de inkomstenbelasting in de VS nooit door de democratische keuring gekomen, maar de IRS doet alsof dat wel zo is.

Russo gaat praten met mensen die bewust weigeren om inkomstenbelasting te betalen. Ook de mensen die door de belastingdienst werden overvallen en zelfs geruïneerd, komen in deze documentaire aan bod. Russo praat ook met allerlei financiële hotemetoten, die in prompt de stress schieten en rare dingen gaan beweren als Russo hen vraagt naar de wettelijke grondslag voor de inkomstenbelasting. En hij praat met Ron Paul, de politicus die de scherpste kritiek heeft op het economische systeem.

Of de inkomstenbelasting in de VS een wettelijke basis ontbeert, kan ik niet zuiver beoordelen, maar Russo maakt wel duidelijk dat een bank die geld uit het niets kan scheppen en dit geld vervolgens uitleent aan een regering, de belastingopbrengst in zijn zak kan steken. Een regering die in het krijt staat bij private bankiers, is in feite ook afhankelijk van die bankiers. De rente en aflossing van deze schulden gaan ten koste van de bevolking. Zoals we weten, lopen de schulden nu wereldwijd in de biljoenen en ze kunnen onmogelijk nog worden afgelost, zonder de bevolking tot op het bot uit te melken. Om dat laatste mogelijk te maken, is een steeds sterkere controle nodig op de bevolking, hetgeen ten koste gaat van onze privacy.

In 2006 leek er nog niet zo veel aan de hand, maar inmiddels wordt de kredietcrisis gevolgd door de bankencrisis. Ook onze regering pompt nu ons belastinggeld in de banken. Wie denkt dat er alleen maar verliezen worden geleden, heeft de crisis niet begrepen. De eigendomsverhoudingen veranderen en de productiemiddelen komen steeds meer in handen van de Big Bankers. Deze economische crisis is in feite de grootste bankroof uit de geschiedenis!

Deze docu stamt weliswaar uit 2006, maar het is echt de hoogste tijd dat ik hem plaats, opdat iedereen hem zal bekijken.

America: Freedom to Fascism duurt een uur en 50 minuten.

Bekijk deze video op Google Video

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

1 Reactie op “Amerika: Vrijheid tot Fascisme”

Laat een reactie achter