Archief
Artikelen

Geachte en beste lezers van NWO-INFO, schrik niet. U bent wellicht automatisch doorgestuurd naar de voorpagina van het nieuwe blog van BOU, oftewel BOUblog. Of misschien kwam u na een zoekactie hier terecht. Als u dagelijks mee wil blijven lezen, dan zult u zich even opnieuw moeten abonneren op de RSS-feed. Die optie staat in de rechter kolom onder menu.

Het is nu maandagmiddag, ik ontving gisteren opeens een mailtje van Jacqueline, met een link waarmee ik binnen kon komen. Wat een schitterend BOUblog is dit geworden! Ik sta nog steeds geheel versteld! Dank je wel, Jacqueline en ik maak graag reclame, zowel voor je website over de zaak Hagemann als voor jouw capaciteiten als website-ontwerpster! Jemig, wat kun jij dat snel! En niet alleen ziet het er heel mooi uit, maar het blog heeft nu ook veel meer mogelijkheden.

Voor mij is het nog wel een beetje wennen en even alles uitproberen, maar vet en cursief zijn wel duidelijk en Del oftewel doorstrepen kan nu ook, ook in de reacties. Ook doorgestreepte tekst telt nog mee in de beoordeling van een reactie, dus die Del is leuk voor grapjes. Veel belangrijker zijn de opties voor het plaatsen van een embedded link of een blockquote. Ik heb in de reacties even een voorbeeld geplaatst.

Dit is een LINK!

En dit is een Blockquote: Hoe maak ik een link?

Kopiëer de link (Ctrl-c), selecteer het woord (Shift pijltjestoets), klik op link, plak de link in het bordje (Ctrl-v) en klik op OK.

Aha, er zit voor mij ook een spellingscontrole in voor ander talen! Is me dat even luxe! En ik kan wisselen naar een volledig scherm, schrijft dat even riant! Laat me ook eens een plaatje proberen te plaatsen: Halleluja! Dat lukt meteen! En Wysiwyg betekent What you see is wat you get. Wat een verrassing!

Laat me nu een YouTube invoegen, dat lukte na de derde poging ook. Ik begin het te leren.

Animatie van Matt Duplessie duurt vijf minuten.

Verder blijkt dat ik vanuit Word een tekst kan plakken met de links er nog in. Is dat even super! Wat een gebruiksgemak! Heb even deze aankondiging uit  mijn aantekeningen:

Vooraankondiging: Nieuwe rechterlijke dwalingen!!

Op vrijdag 27 februari a.s. zal ik op dit weblog een aantal nieuwe rechterlijke dwalingen publiceren. Het gaat hierbij om strafzaken waarin iemand op onjuiste gronden is veroordeeld. Strafzaken die nog niet in de publiciteit zijn geweest. Mijn bedoeling is om duidelijk te maken hoe erg het in Nederland op dit moment met de kwaliteit van de strafrechtspraak is gesteld.

Wij zijn allen zeer benieuwd naar deze uitbreiding van de lijst door mr. Wicher Wedzinga.

Verder is er een knop om ingesloten media in te voegen, maar ik weet niet waartoe deze dient. Wie weet wat ingesloten media zijn? Waar zitten die dan ingesloten? Is er ook een actiegroep of partij ter bevrijding van de ingesloten media? Zou SBS 6 al ingesloten zijn, of EenVandaag, of het NOS-journaal? Wat mij betreft mogen Bas Haan en PR worden ingesloten, maar dan alleen na een behoorlijk proces en daar schort het nog al eens aan in ons platte Nederlandje. Met dezelfde knop kan men de ingesloten media trouwens ook bewerken. Als jullie ze nou eens insluiten, dan zullen wij ze wel bewerken… 😉

Het invoegen van een karakter even proberen: Αha, Alpha en Omega: Ω. Jongens toch, wat chique. BOUblog schrijft Grieks!

Verder kan BOUblog nummeren, uitlijnen, centreren en inspringen, vooral dat laatste komt vaak van pas. Er kan een muziekje worden geplaatst, of een andere audio, maar dat proberen we later wel eens uit. En tot slot is er nog een knop om andere bestanden toe te voegen, maar ook dat is van later zorg.

Zo, Nu nog een tag: Zonder categorie. Concept bewaren, Vooraf bekijken, Publiceer. Dat ligt allemaal voor de hand. Daar gaan we dan!

Welkom op BOUblog en Jacky, dank je wel!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

41 Reacties op “Welkom op BOUblog! Voorheen NWO-INFO…”

 • mr. drs. BOU:

  Youtube heeft even een verbindingsprobleem…moeten wij even afwachten.

  Ik heb nog iets kleins aangepast.

 • mr. drs. BOU:

  Lieve Jacky, dank voor je reactie en in HTML doet YouTube het wel. Maar je hebt mijn naam gepikt, stiekemerd… BOU ben ik en jij bent Jack. Eens even kijken door wie deze reactie geplaatst wordt…

  Verder vraag ik me af hoe ik een avatar kan plaatsen naast mijn reactie. We zijn de boel nog aan het uitproberen, maar ik vind het leuk! 🙂

 • mr. drs. BOU:

  O, jee, ik zie dat de reacties nu geplaatst worden tegen een roze achtergrond. Kun je dat nog veranderen in de oude lichtblauw? Vond ik veel mooier… Roze is zo zoet…

 • DIT-TERZIJDE:

  Nou zeg, wat een verassing, BOUblog! Dat ziet er gelikt uit! En alles werkt! Van harte gefeliciteerd en veel succes met de input!!

 • mr. drs. BOU:

  Jacky, kijk eens op deze pagina: daar zijn staan reacties beurtelings op grijs en zacht geel. Dat vind ik wel chique. Waarom de reacties hier zo roze zijn, dat begrijp ik dan weer niet… Maar ik heb even een rondje gesurft op mijn eigen blog en ik vind het prachtig! De rest komt morgen wel weer. 😉

 • mr. drs. BOU:

  De reacties hier zijn in het roze lichtblauw en nu net als alle anderen omdat men dan direct kan zien dat de reactie van de auteur komt.

 • anoniem1:

  Ha Bou,
  wat een goed nieuws, gefeliciteerd!! 🙂
  Heel veel succes!

 • Hetty:

  Hoi Bou,
  Het is even wennen, maar het ziet er goed uit. [url=http://freesmileyface.net][img]http://freesmileyface.net/smiley/Happy/happy-thumbs-up-050.gif[/img][/url]
  Van harte gefeliciteerd.

 • Lol. De bedoeling was een smiley met de duimen omhoog. Jammerlijk mislukt.

 • mr. drs. BOU:

  Hetty, we zijn het nog aan het uitproberen. Maar dit BOUblog heeft wel veel meer mogelijkheden. Wordt iedereen nu correct doorgestuurd? Mijn RSS feed doet het wel helemaal goed.

  Verder lijkt dit een monoloog, maar Jacky schrijft nu stiekem onder mijn naam. Jacqueline, je hebt ons verheven tot een Siamese tweeling. Misschien een kleine operatie…?

  En ik begrijp nu ook waarom het opeens zo roze was: als de reactie afkomstig is van de admin, dan issie roze. Op zich natuurlijk een hele leuke optie, maar maggie dan blauw?

  Verder krijg ik nu ook de reacties per e-mail binnen. Dank u wel voor de reactie, DIT TERZIJDE, en deze functie werkte daarnet nog niet. Het wordt hier ieder uur mooier!

  Ook heb ik mijn concepten teruggevonden. Ik dacht even dat die waren achtergebleven op NWO-INFO en daar kon ik opeens niet meer in, maar nee, ze staan ook hier. Ze hebben alleen jonkies gekregen: het zijn er nu opeens 53 en zovéél stukkies staan hier ook weer niet in de steigers. Er zitten dubbele tussen, maar dat zoek ik morgen wel uit.

  Eenvoudige smilies doen het hier volgens mij wel. Eens kijken wat het doet: 😉 🙂 :-0 😛

  Jack, krijg jij ook een e-mail van deze reactie?

 • Wieteke:

  Ik ben niet via de oude site hierna toe geleid, ik gebruikte de link. Maar….tis een pracht site! Had niks anders verwacht van die lieve Jacky. 🙂 Ik zie de vetknop en cursiefknop en delknop. Daarnaast de link, blockquote (hoe ik dat moet gaan gebruiken?) code? en de sluit tags!

  Waar vind ik de icoontjes?

 • Jacqueline:

  @Wieteke

  Je gebruikt de knoppen als volgt….indien je iets vet wilt hebben dan klik je
  1) op “vet” dan schrijf je een woord of complete zin
  2) daarna klik je op “sluit tags”

  Indien je een link wilt en daarvoor op de “link” klikt dan
  wil internetexplorer weleens een geel balkje laten verschijnen.
  Klik dat balkje aan dan verschijnt er een submenu met de tekst “scriptvenster tijdelijk toestaan”. Kies die optie en klik nog een keer op “link” waarna je je URL kunt toevoegen.

  Een beetje omslachtig voor een “link” maar het is een extra beveiliging die is ingebouwd in IExplorer.

  Verders werken alle andere opties zoals onder 1 en 2 beschreven.

  Gaat wel wennen…enneh….smileys…misschien komen die er ook wel

 • mr. drs. BOU:

  😛 weer even je naam gepikt hoor om die smileys te testen.

  ^O^

 • Geus:

  FF checken of ik hier al gebant ben…
  Neen dus (en dat weet ik nu pas)
  vet is gewoon een html tag 🙂
  cursief is ook html, geen BBcode.
  Dat is wat mij betreft beter dan op mijn forum :7
  Hier is een link, die ook gewoon in html is te implementeren.

  Inspringen


  Er zit geen knopje voor plaatjes, dus ik zal dat toch maar eens proberen;

  Als je hier code ziet, dan kan er (nog) geen plaatje geimplementeerd worden.

 • Dus een link plaatsen gaat zo!

 • mr. drs. BOU:

  Goede morgen mensen en Jacky heeft nu ook smileys gemaakt. 😀
  Natuurlijk werkt nog niet alles naar wens, maar dat komt wel. :7

  Voor klachten, opmerkingen, aanmerkingen en vooral complimenten kunt u terecht bij onze onvolprezen Jacky. :6

  Jacqueline, ontzettend bedankt! Het is een lust voor het oog en het gebruiksgemak is echt fantastisch!
  :* :* :*

 • mr. drs. BOU:

  Jawel, Wieteke, de link staat er. En ik lees regelmatig mee op het blog van Maurice, want hij schrijft stukjes die hout snijden, maar ik heb een beetje moeite met de manier waarop dat blog werkt. Ik krijg steeds een aparte pagina en kan regelmatig geen reactie plaatsen. Dan moet ik eerst weer inloggen en kom dan terecht op een andere pagina.

  Mijn favoriete links worden binnenkort ook ingevuld en dan zullen we Maurice niet vergeten!

  Geus, je bent hier niet geband, want daar ben ik niet zo snel mee, al dreig ik er soms mee wanneer ik een reactie moet wissen. Iedereen kan hier reageren, zonder drempel en zonder toestemming van een admin. Men blijft hier echter te gast, want de beheerder van de website is verantwoordelijk voor de inhoud van de site, ook van de reacties. Belediging van personen, bevolkingsgroepen en religies is dan ook uit den boze. Wat mij betreft ligt dit voor de hand, maar misschien kan ik daar een huisregel van maken…

  Komt nog wel.

  🙂 🙂 O jee, de smilies komen automatisch onderaan… even wennen! :*

 • Jacqueline:

  🙂 nog even testen hoor

Laat een reactie achter