Archieven

De slachtoffers van PR de Vries

Nu Steve Brown weer eens in botsing is gekomen met PR de Vries, verdelen de kampen zich in voor- en tegenstanders van Steve. Zo kan Brown bij voorbeeld niet schrijven zonder spelfouten, maar sappig vertellen kan hij als de beste. Wat een spannende verhalen staan er in zijn boeken! Ongelofelijk wat Steve allemaal heeft meegemaakt. In tegenstelling tot PR spreekt Steve daarbij ook de waarheid, of althans dat wat men onder de waarheid verstaat: naar eer en geweten, zonder liegen en draaien, het hele verhaal. Maar Steve is beslist geen lieverdje en wie hem kwaad maakt, kan van hem een grote bek en zelfs een schop onder de kont verwachten!

Steve staat nog steeds achter ieder woord dat hij ooit heeft geschreven, gesproken of geschreeuwd, terwijl vrijwel alles wat PR ooit zegt, stilzwijgend van het net verdwijnt zodra ook maar een beetje blijkt van laster en smaad. De uitzendingen van PR zijn ook nooit achteraf nogmaals te bekijken, tenzij PR zelf de hele uitzending herhaalt, zoals het geval was met de Joran-saga deel 1. Omdat deze uitzending in 2007 twee maal werd vertoond, liepen de kijkcijfers in de miljoenen.

Kijkcijfers, dat is waar het bij de commerciële omroepen om draait. Op Google video staat wel de PR-show over Joran als eenzame alleenstaande, maar ook de reportage over de moord op Peter Smit is alweer verdwenen. Men zoekt tevergeefs naar zijn “reportages” over Hörchner, of Louis Hagemann. Misschien heeft iemand daar nog wel een opname van, maar wie het werk van PR de Vries online plaatst, krijgt te maken met zijn copyright-team. De PR-show is immers een zakelijke onderneming.

PR leeft van de kijkcijfers en zijn grote Joran-scoop heeft hem beslist geen windeieren gelegd. De derde Joran-show deed echter de vraag rijzen hoeveel PR aan Joran voor zijn medewerking heeft betaald. PR zegt dat Joran nu leeft van pokeren op internet… maar of hij werkelijk het slachtoffer is van PR, of slechts een handige komediant die de hele opzet al vrij snel doorzag en het spel heeft meegespeeld, zodat hij nu een slaatje kan slaan uit het feit dat hij weet hoe de PR-show in elkaar steekt, dat zijn van die vragen die zelfs Steven Brown aan Joran niet wil stellen, zodat we de antwoorden noodgedwongen zullen overlaten aan de helderziende Natasja Polaka uit Bydgoszcz, niet ver van Warschau…

Een overduidelijk slachtoffer van PR is Louis Hagemann. Deze indertijd beruchte Hells Angel zou volgens drie opeenvolgende PR-shows op zondagmorgen 4 maart 1984 in een keurige, rustige buurt in Amsterdam Zuid op een beestachtige wijze een vrouw en twee van haar kinderen hebben vermoord, zonder dat ook maar een van de buren iets hoorde. Middels drie suggestieve uitzendingen bewees de grote PR stellig deze onmogelijke gang van zaken.

Het kind van anderhalf dat ongedeerd bleef, zou dan echter van zondagmorgen tot maandagavond alleen zijn geweest, zonder dat ook maar iemand op het idee kwam om even naar dat huilende kind te gaan kijken. Alle buren in dit trappenhuis waren reeds door Corina gewaarschuwd om de voordeur niet te openen voor vreemden, want Corina voelde zich bedreigd door haar ex-minnaar Jo. Hij had ook de sleutel van de voordeur. De deur van haar flat was echter nooit op slot als ze thuis was, de bewoners van het trappenhuis konden zo binnenlopen.

Dat deze moorden zouden zijn gepleegd op zondagmorgen vóór 9 uur, en wel door “het Beest” Louis Hagemann, werd door het grote publiek voor zoete koek geslikt. Dank zij PR kreeg Louis levenslang, maar voorwaar ik zeg u dat Natasja in haar glazen bol zijn onschuld ziet dagen. Het hele strafproces tegen Louis was een aanfluiting van de eerste orde en de vers gepromoveerde SG van Justitie Joris D. floot zijn troepen niet terug, in tegendeel. Tot zover de rechtsorde in NL van 2001 tot op heden. Het vermoeden dat er een verband bestaat tussen de SG, de PR en de moordenaars van Corina kan alleen worden bevestigd of ontkracht als de handel en wandel van PR en JD diepgaand zouden worden onderzocht.

Een ander slachtoffer van PR is uiteraard Robert Hörchner. Tien maanden lang zat hij onschuldig vast in een schurftig cachot in Polen, met tien man op een cel met vijf stapelbedden, met alleen een gordijn voor de schijtpot in de hoek… Tien maanden lang niet krabben waar het jeukt…

Volgens PR was er niets mis met de Poolse gevangenis en was Hörchner, die op dat moment door heel Nederland werd gezien als een onschuldig slachtoffer van justitie, volgens PR opeens een doortrapte crimineel. Zijn schuld in Polen stond reeds als een paal boven water en in de XTC-zaak was hij volgens PR ten onrechte de dans ontsprongen. Dat bleek uit een eerdere veroordeling tot een taakstraf, dit wegens een gratis dienst aan een oude schoolvriend die hasj wilde smokkelen. De hele bende liep tegen de lamp en de strafmaat was zo schandalig hoog, dat de zwaarste bendeleden in beroep gingen. Hun straf viel daarna zelfs lager uit dan die van de kleine jongens die niet in hoger beroep waren gegaan. Dit arrest, gecombineerd met het oorspronkelijke vonnis, baarde indertijd zoveel opzien, dat ook PR er in de vroege zomer van 1994 een column over schreef in de Panorama. Mocht iemand die column nog kunnen vinden, dan gaarne een kopie.

In november 2007 beweerde PR dat hij nooit eerder op de hoogte was geweest van de rol van Robert Hörchner in de Bossche Hasjzaak. Deze veroordeling maakte echter deel uit van het dossier dat Hörchner voor de eerste uitzending had overhandigd aan het redactieteam van PR. Hoewel van meet af aan op de hoogte van dit feit, was PR in eerdere uitzendingen steeds heel positief geweest over de Hörchners. In 2007 draaide PR om als een windhaan. Op hoge toon verweet hij Annelies en mr. Korvinus dat men hem nooit op de hoogte had gesteld van deze veroordeling. Dat inmiddels bleek dat het tapverslag waarop men Hörchner had vervolgd in de XTC-zaak geen juiste weergave was van het gesprek dat tussen de XTC-bendeleden was gevoerd, werd door PR tot een bijkomstigheid gereduceerd. Robert Hörchner zat intussen vast in Polen. Vervolgens deed Jelle Visser van EenVandaag in december 2007 de zaak nog eens dunnetjes over.

De helderziende Natasja Polaka denkt daar natuurlijk het hare van, maar Steve Brown weet donders goed hoe de PR-vork in de steel zit. In 1997 was ook hij bijna het slachtoffer geworden van PR, maar Steve liet zich niet tot slachtoffer maken. Men probeerde hem onder het oog van verborgen camera’s over te halen tot een cocaïne-deal op de Amsterdamse Wallen, maar met Steve eindigt dat steevast in een vechtpartij. Het hele verhaal staat in Drugsbaron in Spijkerbroek, een must-read voor wie zich interesseert voor onze zogenaamde rechtsstaat. Hoewel Steve Brown een rechtszaak over deze uitzending van PR heeft gewonnen, blijft PR hem achtervolgen met laster en achterklap. Steve Brown heeft PR nu gedagvaard voor een schadevergoeding van 50.000 Euro.

Steve Brown laat zich niet slachtofferen, maar de Britse zakenman Kevin Sweeney overkwam dat wel. Volgens PR had Sweeney brand gesticht om zijn jonge vrouw te vermoorden, met wie hij nog geen jaar geleden was getrouwd. Toen zijn vorige vrouw overleed, bleef hij achter als weduwnaar met twee kleine kinderen, hij hertrouwde reeds na een jaar en sloot ook op zijn tweede vrouw een levensverzekering af. Dit wijst op zorgzaamheid als huisvader, maar volgens PR was het allemaal even verdacht. Hoewel Sweeney onmogelijk de brand kan hebben aangestoken waarin zijn vrouw is gestikt, werd hij veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf.

Drie maal is scheepsrecht, maar ik vraag me toch af of er nog meer duidelijke slachtoffers zijn van de PR-show. De lijst bestaat nu uit Kevin Sweeney, Robert Hörchner en Louis Hagemann. Misschien kan Ernest Louwes ook op deze lijst geplaatst, want PR blijft steevast beweren dat hij aan de veroordeling van Louwes geen enkele twijfel heeft. Dan rekenen we meteen ook Wim Dankbaar maar even tot de slachtoffers, want Wim Dankbaar maakte de uitzending mogelijk van PR over de moord op Kennedy, maar in tegenstelling tot Wim was PR niet dankbaar… waarop Wim middels het wachtwoord dat PR op zijn laptop had achtergelaten zijn neus stak in de compromitterende e-mail van PR. Dat was niet netjes van Wim, maar de manier waarop PR reageerde… de valse beschuldiging van computerkraak… foei.

En dan is er nog de ex-bokskampioen Rudi Lubbers, die ook door PR werd weggezet als een crimineel. Steve Brown is nu een boek aan het schrijven over de praktijken van PR de Vries en andere misdaadverslaggevers die graag in zijn voetspoor treden. Mocht iemand deze lijst kunnen aanvullen of voorzien van meer gegevens, dan gaarne commentaar!

Wie me liever persoonlijk wil benaderen met extra gegevens, kan gebruik maken van het contactformulier.

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

45 Reacties

 1. Geus

  Geweldig dat u deze informatie beschikbaar stelt Mr. Bou.

  Wij Nederlanders zien ons slachtoffers van liegende media 🙁 , het is ontzettend moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. :7

  Antwoord
 2. petje

  PR de Vries schreef z’n eerste stukjes en boeken aan het begin van z’n carriere met inside info uit de Amsterdamse onderwereld. Toen hij tv programma’s ging maken maakte hij (ook)gebruik van inside info van het OM (o.b.v. chantage?) en gekochte persoonlijke info van verdachte personen. PR maakt tv om hoge kijkcijfers te halen en gaat niet voor de waarheid of rechtvaardigheid. Hij beweert natuurlijk wel dat het hem om het laatste te doen is.. Steeds minder Nederlanders geloven deze omhooggevallen leugenaar.

  Antwoord
 3. harry

  Geus ik heb ergens een keer een uitspraak gelezen (weet niet meer van wie) en die luide ,,De media is er om mensen te DESINFORMEREN,, en wie heeft 90-95% van de media in handen ??? juist.Je komt elke keer weer bij de zelfde groep elite uit met alles !!

  Antwoord
 4. Jacqueline

  Peter is goed in het bekritiseren van andermans werk…..maar laat hij eerst maar eens de hand in eigen boezem stoppen…

  Lees verder

  Antwoord
 5. Bauer

  Het nieuwe seizoen van PR de Vries begint overigens zondag a.s. Eerste uitzending is dus 5 april om 21:30 uur en is er meteen weer ééntje uit de categorie “met dank aan Justitie”. Onderwerp: de 61-jarige “topcrimineel” Siegfried Saez.

  Justitie heeft vorige week dinsdag overigens 18 jaar tegen deze man geeist:

  http://www.crimesite.nl/content/view/12017/149/

  Zie ook de promo op de site van PR. Voor de geinteresseerden, althans. 😉

  Antwoord
 6. Jacqueline

  Justitie en Plee TV zijn bezig om iedereen af te leiden van de werkelijkheid en om alle misstanden die onze rechtstaat met zich meedraagt te verdoezelen.

  Waar gaat het in godsnaam allemaal over….volgens justitie zitten alle kopstukken achter slot en grendel.
  De misdaad is er echter niet door afgenomen in tegendeel.
  Wederom worden er smerige spelletjes gespeeld.

  Nu gaat men een oude bekende van justitie weer even in beeld brengen.
  Wie weet..melden er zich heel veel oude van dagen die wel een zakcentje kunnen gebruiken in ruil voor verklaringen.

  Wanneer gaat de presentator van Plee TV zelf eens met de billen bloot.
  Die man heeft zooooooveeeeel te verbergen, een van de filters van de grootste beerput in Nederland die o.a. de speelbal van sleutelfiguren is geweest om mijn man voor de rest van zijn leven achter slot en grendel te krijgen. Ga eens op de biechtstoel zitten Dagobert Duck en vertel eens eerlijk wie baat had bij de veroordeling van Louis Hagemann.

  Antwoord
 7. mikkel

  De Vries heeft ook geprobeerd die Huisarts uit Nuenen te slachtofferen, uiteindelijk is hem dat niet gelukt en hij is nu verdraaid stil over die zaak.

  Antwoord
  • Dony

   Die zaak van die huisarts uit Nuenen krijgt nog wel een vervolg, let maar op.

   Antwoord
 8. petje

  …net als hij Joran heeft geprobeerd te slachtofferen en wat is hij nu stil over die zaak..

  Antwoord
 9. mr. drs. BOU

  @ Mikkel,
  Volgens mij loopt de cassatie van het OM tegen die vrijspraak nog. Ik heb er naar gezocht, maar het niet gevonden.

  Het is overigens wel een rare zaak: Filipijnse echtgenote van arts pleegt zelfmoord, hij verstopt haar lijk in een betonnen vloer in het huis van zijn tweelingbroer en zegt dat ze terug is naar de Filipijnen. PR de Vries gaat op zoek naar haar, maar ze is niet op de Filipijnen, de arts wordt vervolgd en er wordt kinderporno op zijn computer aangetroffen, het lijk wordt gevonden in het huis van zijn tweelingbroer en het Hof spreekt de arts vrij.

  Misschien moet ik toch eens op zoek gaan naar de gerechtelijke uitspraken in deze zaak…

  Want PR de Vries is niet te vertrouwen, maar het Hof den Bosch maakt ook wel eens fouten. 😉

  Antwoord
 10. E-bee

  Ik zie elders op dit Blog de reactie van Sylvia Videler, dat volgens haar moedige bron, Gepke de Leef, die voor het bureau in Hoofddorp bivakkeert(.) ter inwilliging van haar verzoek tot inbehandelname van haar PV,s/aangiftes, Peter R. de Vries een politie agent in Haarlem was.

  Antwoord
 11. Jacqueline

  PrdVries maakt andere slachtoffers dan zijn vader

  De pa van P.R. de Vries nam het niet zo nauw.
  Zou Peter dat van zijn vader hebben.

  Bron: Wikipedia de Vries en Wikipedia Muiden Chemie

  Peter Rudolf de Vries (Aalsmeer, 14 november 1956)

  De Vries groeide op in Amstelveen.
  Zijn vader was directeur van de kruitfabriek Muiden Chemie.
  Het gezin met zes kinderen was gereformeerd maar De Vries moest weinig van de kerk hebben; hij ging liever naar Ajax.

  Even een introductie over Muiden Chemie

  Muiden Chemie of Muiden Chemie International (MCI) is een kruitfabriek gevestigd in Muiden.
  De fabriek is voornamelijk bekend vanwege de regelmatige ontploffingen – het is ook de site van de grootste ontploffing die zich in Nederland (buiten oorlogstijd) heeft voorgedaan.
  Daarnaast is Muiden Chemie bekend geworden, omdat de fabriek onderdeel was van het kruitkartel dat in de jaren tachtig via valse bestemmingen kruit leverde aan Iran en Irak die met elkaar in oorlog waren Irak-Iranoorlog.

  In jaren ’60 kwamen er gastarbeiders die bereid waren het vuile werk te doen, en in de productie werkten alleen nog maar Marokkanen en Surinamers. Bij twee explosies in 1983 kwamen 3 Surinamers en een Nederlander om het leven, veel gastarbeiders durven niet meer aan het werk ondanks de dreiging van ontslag.

  Overlevende collega’s verklaren dat de centrifuges af en toe problemen geven en er soms stukken metaal in het schietkatoen zitten. Mensen worden gedwongen om te werken. De klachten worden echter door de directie en de arbeidsinspectie weggewuifd

  1 juni 1972: Fusie met het West-Duitse Dynamit Nobel AG in Troisdorf.
  Het bedrijf wordt hernoemd tot “Muiden Chemie”.

  Bij twee explosies in 1983, een op 30 mei, een op 9 september, komen 3 Surinamers en een Muidenaar om het leven. In de productie werkten onder andere Marokkanen en Surinamers. Veel gastarbeiders duven niet meer aan de slag ondanks de dreiging met ontslag. Overlevende collega’s verklaren dat de centrifuges af en toe problemen geven en er soms stukken metaal in het schietkatoen zitten. Mensen worden gedwongen om te werken in gevaarlijke situatie.

  De klachten worden door de directie en de arbeidsinspectie weggewuifd en afgeschoven op de onervarenheid van de gastarbeiders.

  Op 25 november 1986 wordt bekend dat Muiden Chemie mogelijk illegaal kruit levert aan Iran. Het bedrijf krijgt eerst een exportverbod en later wordt het stilgelegd.Er volgt ontslag voor de meeste werknemers.
  Het bedrijf wordt op 10 december 1990 failliet verklaard.

  Uit een documentaire van de VPRO komt naar voren dat de veiligheidsvoorschriften in het bedrijf in het midden van de 20e eeuwslecht worden nageleefd. Zo wordt de fabriek werd alleen grondig schoongemaakt als er bezoek kwam. Ook werd er door werknemers stiekem gerookt. Voor de werknemers gold een zwijgplicht over de omstandigheden.

  De werknemers kregen driemaandelijks opslag waarbij de werknemer met de hoogste productie het meeste opslag kreeg. Werknemers gingen elkaar overtroeven in productie, waardoor de veiligheid in gedrang kwam. Ook moesten de werknemers zelf onbetaald puinruimen na explosies om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen, en zichzelf tegen ongevallen verzekeren.

  Antwoord
 12. mr. drs. BOU

  Dank je wel, Jacqueline. Ik heb even gezocht naar die uitzending van de VPRO. Het is een radio-uitzending, dus audeo, en hij staat nog hier.

  Antwoord
 13. mr. drs. BOU

  Jacqueline, ik doe het nu even handmatig, maar jkwhj@poepdoos.nl is spam.

  Sommige mensen hebben nou eenmaal geen fatsoen. 😉

  Antwoord
 14. Casper

  Ik kan niet begrijpen waarom mensen altijd overtuigd blijven van het gelijk dat deze linkmiechel meent te hebben.
  Vele mensen zijn door hem zwaar genaaid, en ik ben blij dat Steve er eindelijk iets aan gedaan heeft.
  werd tijd, en ik hoop dat hij zijn lesje geleerd heeft

  Antwoord
 15. petje

  De Maffia-Methode De Vries. (kort samengevat)
  De Vries gaat er de afgelopen 25 jaar prat op zijn onderwerpen/slachtoffers maanden heimelijke/stiekem te laten volgen en observeren al dan niet in strijd met het Wetboek van Strafrecht. Vervolgens overvalt De Vries vergezeld van bodyguards en/of bepaalde (corrupte) politie dan geheel onverwachts zijn slachtoffers om ze dan te confronteren met bijvoorbeeld zijn heimelijk/stiekem opgenomen beelden met de verborgen camera of allerlei meestal liederlijke valse beschuldigingen. Zo stond De Vries opeens n.b. midden in Zuid-Amerika op de stoep bij Fransie Meijer- toegeven deze laatste ‘ontmaskering’ was volkomen door gestoken kaart-, maar toch, dan staat hij weer volledig vanuit het niets in de tuin bij een vermeende politie informant in de zaak Henk Romy, dan overvalt hij weer een stel zg. zigeuners die nep sigaretten staan te verkopen, dan duikt hij weer op als een bevriende moordenaar (huurmoordenaar medewerker v.d De Vries,- Sweeney ) van De Vries zijn moord-dienst heeft aangeboden aan Albert Kraus (acht jaar lik), dan overvalt hij weer Patalo (vijf jaar lik) en niet de minste springt hij dertien jaar geleden geheel onverwachts bij een zeer toentertijd goede Judas vriend van mij Ronnie Ostrowski ‘thuis’ uit een kast voor mij. ( na 8 maanden mij te hebben gevolgd middels coke junkie Ronnie die al die tijd stijf stond van de cocaïne en drank) En last but zeker niet least de Joran–soap. In die soap liet P.R. de Vries Joran vijf maanden stiekem volgen door een coke junkie Patrick van der Eem in een zwarte Range Rover die markant al die tijd stijf stond van de cocaïne en drank.
  http://stevenbrown.web-log.nl/stevenbrown/

  Antwoord
 16. Kuriput

  @mikkel – over de arts uit Nuenen. Het betreft 2 slachtoffers, Divina Urbi en Bebe Pana. De laatste zou zijn overleden na een injectie met succinylcholine. Titel: De wrede dood van Bebe Pana en Divina Urbi. ISBN 978-90-902364-6-9. Auteur Drs. Dirk J. Barneveld. Per eind november 2008 kreeg de zaak 6-9 maanden vertraging door een communicatie foutje. Voor zover ik weet is deze arts helemaal geen slachtoffer van Peter, integendeel.

  Antwoord
 17. Wieteke

  De ‘boys’ van Panorama hebben hun koppen bij elkaar gestoken voor een artikel tgv of ten nadele van (ik ga voor het laatste)Louis Hagemann. Lees zijn site maar eens!

  Te zot voor woorden wat Panorama heeft geflikt, jounalastiek onwaardig.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën