Archief
Artikelen

Het is me de laatste tijd niet gelukt om vrijwel dagelijks een nieuwe post te plaatsen. De reden is gelegen in de verbouwing van mijn huis. Dit is begonnen in de keuken, waar ik graag kastjes boven het aanrecht wil. Nu is mijn huis bepaald niet standaard en die kastjes zijn dan ook nergens te koop. Gelukkig ben ik zelf wel een handige timmervrouw, dat komt dus goed, maar het kost erg veel tijd. Er staan nu drie kastjes in de grondverf, maar het worden er vijf. Omdat ik geen ruimte heb om vijf kastjes tegelijk te verven, doen we het in etappes…

Tegelijkertijd bood Jacqueline Hagemann aan, om een beter blog voor me te bouwen. NWO-INFO heb ik gekregen van webmaster Eagle, maar omdat hij naast zijn werk als programmeur van zijn baas een studie kreeg aangeboden (you can’t resist!), werkt hij nu 60 uur per week of meer. Ook blijkt het bouwen van een blog weer iets héél anders dan het programmeren van applicaties. Eagle is niet zo thuis in het bouwen van blogs. Jacqueline kan het daarentegen ontzettend goed, ze is iets heel moois voor me aan het maken. De naam wordt BOUblog en er wordt nog aan gewerkt. Als het af is, dan zal Eagle een programma schrijven waarmee men automatisch wordt doorgestuurd.

Het leuke van BOUblog is dat daar nu ook een formulier komt: Omtrent BOU. Daar komt een stukje over mezelf en ik kan u nu reeds verklappen: BOU is een vrouw! Maar het nieuwe blog biedt nog veel meer mogelijkheden. Zo is op de voorpagina zichtbaar wie de laatste reacties heeft geplaatst. Soms komen er reacties op posts van maanden geleden. Daar krijg ik dan wel een bericht van, maar verder is er niemand die het ziet. Dat gaat dus veranderen. Ook zal het reactieformulier van veel meer opties zijn voorzien, zoals vet, schuin en links embedden. Het wordt allemaal even prachtig en ik verheug me er nu al op dat het werkt.

Jacqueline heeft zelf een website gemaakt over de zaak Louis Hagemann en uiteraard ging ik daar toen kijken. Dat ziet er mooi uit, maar ik werd ook nieuwsgierig naar de inhoud. Wat bleek? Louis Hagemann was een Hells Angel. Begin maart 1984 werd Corina Bolhaar vermoord, samen met twee van haar kinderen. Alleen de kleine Brian van nog geen anderhalf jaar oud bleef ongedeerd. Louis was bevriend met Corina, hij was op zondagmorgen nog bij haar langs gegaan, maar ze deed niet open. Op maandagavond vlak voor zes uur werd de misdaad ontdekt, maar geen van de drie verdachten (waaronder Louis) kon na onderzoek worden gekoppeld aan de feiten. Louis werd in mei 1984 daarom ontslagen uit voorarrest.

Na een drietal uitzendingen van PR de Vries eind 2001 kreeg Louis in 2002 deze moorden in de schoenen geschoven. Al het bewijsmateriaal was echter in 1991 en 1993 reeds vernietigd, men zegt wegens waterschade in de kelder van het bureau Elandsgracht, maar iedereen weet dit slechts van horen zeggen. Dat alle bewijs was vernietigd, vond het hof geen probleem, want dit was niet gebeurd met de bedoeling om Louis in zijn verdediging te schaden. Maar goede bedoelingen doen toch niet ter zake? Een vaststaand feit is dat alle bewijsmateriaal reeds 10 jaar geleden was vernietigd en dat Louis daardoor ernstig in zijn verdediging werd geschaad! In dat geval behoort het OM niet ontvankelijk te worden verklaard. “Edelachtbare, volgens ons is Louis de dader, maar het bewijs hebben we weggegooid.” “Dan veroordelen we Louis bij deze tot levenslang…” Wat een schandalige uitspraak! Hoe diep kan men dan nog zinken? Dit vonnis is een blamage voor de rechtsstaat!!

Kortom: alwéér een geval van gerechtelijke dwaling of wellicht zelfs bewuste en opzettelijke manipulatie. En wéér komt PR de Vries in beeld. De bewezenverklaring was ook zo absurd. De beruchte Hells Angel Louis, bijgenaamd het Beest, zou op zondagmorgen rond 7 uur zijn binnengetreden in de woning van Corina, in een stille straat in Amsterdam Zuid. Hij zou ruzie met haar hebben gekregen omdat ze ongesteld was en niet met hem naar bed wilde. Daar geloof ik niets van! Louis was openlijk promiscue, hij lijkt me eerder een type om te zeggen: “Geeft niks, schat, ik ga straks wel naar Wil, die had laatst opoe op bezoek, dus die zal wel weer droog staan.” Of woorden van gelijke strekking.

Volgens de rechters werd Louis zo kwaad dat hij Corina en twee van haar kinderen wurgde en dood stak, dit alles op zondagmorgen en zonder burengerucht. Een woedende Hells Angel die wil neuken en die daarom zonder enig lawaai drie moorden pleegt? Vrijwel geruisloos? Niemand heeft iets gehoord. En dat op zondagmorgen in Amsterdam Zuid? Kom, kom, een opgewonden en woedende Hells Angel, dat gaat meestal gepaard met wild geraas! En daarna heeft er vanaf zondagmorgen een kind staan gillen om zijn moeder, geluidloos, want niemand heeft iets gehoord…

Wat ik graag wil doen voor Jacqueline, is ten eerste de stukken compleet krijgen. Want zij heeft op haar website reeds een aantal juridische documenten gepubliceerd, maar die reeks is niet volledig. Die wordt nu aangevuld, waarna ik de stukken kan bespreken. Verder zag ik dat Jacky ook een eigen Hyves heeft. Ook die is mooi! Daarop staan ook haar trouwfoto’s met Louis.

Wat er achter deze moorden steekt, dat weten we niet, maar Corina Bolhaar was stewardess en ze smokkelde wel eens wat. Ze kende een aantal mannen uit Israël: Haim was de vader van twee van haar kinderen en Jo Baron was een criminele Jood. Omdat het OM opeens twee getuigen omkocht en ook de rest van de zaak nogal raar verliep, vermoed ik echter geen criminele bende, maar een geheime dienst.

Er gaat tegenwoordig zoveel mis bij justitie. Men noemt dat dan tunnelvisie, of de rechters hebben zitten slapen, maar gezien het aantal zaken waarin dit gebeurt, stijgt het wantrouwen tegen ons justitiële apparaat. De enige manier om dat patroon te doorbreken, is door strafrechtelijke vervolging van Joris D. Daartoe heeft de Joris D. Hyve een burgerinitiatief gestart en er zijn 40.000 handtekeningen nodig. Mocht u nog niet hebben getekend, klik dan even hier:


Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter