Archief
Artikelen

Lieve Wieteke,

Dank je wel voor je reacties en Brian had volgens Jacqueline zelfs geen poepluier! Volgens mij zal dit kind dan hoogstens twaalf uur geleden verschoond zijn en zeker geen 36 uur geleden. Volgens jou heeft Corina hem op het laatst nog een flesje gegeven. Dan doe je zo’n kind toch meteen ook even een schone luier om…? Dat is iedere morgen vaste prik. Daarna slaapt het wel door tot een uur of half tien tot half elf. In dat geval heeft Corina die morgen al vroeg een vaste routine gevolgd. Dat pleit voor de maandag en tegen de zondag. Weliswaar was Sharon ziek, maar moest Donna op maandag niet gewoon naar school? Of was het krokus-vakantie?

Via de website van Hagemann kwam ik vandaag terecht op het forum. Maar wat wonderlijk: alles gelezen en nog steeds niets gevonden over Brian. Niemand die over hem begint, behalve dan onze PR, die ons slechts vertelt dat hij is opgegroeid bij de zuster van Corina en dat hij héél erg blij was met het initiatief van PR de Vries. Helemaal niets over de toestand waarin hij werd aantroffen. Een medische verklaring omtrent Brian ontbreekt ook in het arrest van het Hof. Toch meen ik me vaag te kunnen herinneren dat er al eens eerder iets te doen was rond een medische verklaring over Brian. Na de rechtbank en vóór het Hof, rond die tijd misschien…?

PR schreef in januari 2002 in de Panorama:

Niet alleen de zus van de vermoorde Corrina meldde zich, maar ook haar zoon Bryan, de baby die de moordpartij had overleefd. Hij was nu negentien jaar. Hij kende zijn moeder, broer en zusje alleen van foto’s en verhalen, maar zijn leven was zeer getekend door het drama. Bryan was opgevoed door de zus van Corrina en beiden vonden het geweldig dat ik de zaak alsnog wilde onderzoeken. Hun privacy hoefde niet beschermd te worden, kom nou! Zij legden – schriftelijk – indringende verklaringen af waarin de politie en hoofdofficier bijna werd gesmeekt mij ter wille te zijn voordat het voorgoed te laat was.

Daarna weten we nog niets, hoewel? Volgens mij is Corina met een r. Klopt dat? En Brian wordt doorgaans niet met y geschreven, maar met een i. We weten dan slechts dat PR doet alsof hij hen goed kent. De achternaam van Brian zal wel Bolhaar zijn. Volgens de volgende column van PR in februari 2002 heet zijn tante Riki, maar met die spelling van PR weet je het maar nooit. “Riki en Henk” zijn volgens PR ook reuze blij met PR.

Gezien de leeftijd van 17 maanden begin maart 1984 is Brian geboren in november 1982. Dan is hij nu 27 jaar oud. Ik ben heel benieuwd naar zijn verhaal en dat van zijn tante, vooral omtrent de toestand waarin hij als kind werd aangetroffen. Ik zou hen ook graag willen vragen hoe dat indertijd is gegaan met PR de Vries en dat proces en zo. Ook ben ik heel benieuwd of zij wel geloven in het zondagochtend scenario en het daderschap van Louis.

Mocht iemand hen kunnen bereiken, dan gaarne…

Beste Brian,
Het zijn jouw persoonlijke gegevens, het is jouw medische dossier en het is dus ook jouw goed recht om die verklaring boven water te halen en te publiceren. Zou je dat willen doen, alsjeblieft? Want ik denk dat Louis Hagemann onschuldig is veroordeeld. Dat is ernstig in strijd met mijn rechtsgevoel en met onze hele rechtsorde!
Bij voorbaat mijn dank,
mr. drs. BOU

Tot slot nog even een mogelijk scenario:

Op zaterdagavond was er iemand bij Corina in de keuken en hij had ruzie met haar, zegt de balkon-buurvrouw. Op zaterdagmiddag heeft iemand gevraagd naar de Argonautenstraat, vertelde een man. Als dat waar is, dan is de man in de keuken niet Jo geweest, want hij had de sleutel en hij wist ook dondersgoed de weg naar de Argonautenstraat. Het was ook niet Haïm, want ook hij wist de weg. Vermoedelijk heeft Jo de sleutel dan aan deze onbekende man doorgegeven.

Waarschijnlijk heeft hij op zaterdag gewoon aangebeld, zodat zij niet wist dat hij de sleutel had. Zou hij die nacht zijn gebleven? Ik denk het niet. Hij heeft haar misschien slechts verbaal bedreigd, bijvoorbeeld door te zeggen dat Jo op het punt stond om haar en de kinderen te vermoorden als ze al dan niet dit of dat en zo voort… Daarna is hij weggegaan. Zij durfde wellicht de hele zondag niet naar buiten. Sharon was ziek, maar dat kan niet de reden zijn dat ze Louis niet binnen liet en de telefoon niet opnam. (Overigens vermoed ik dat die andere vriendin zich een week heeft vergist in het tijdstip van haar telefoongesprek met Corina.) Jo kon intussen de hele zondag zijn alibi regelen: zichzelf volkomen klem zuipen en beesten tot zijn arrestatie in de nacht van zondag op maandag. Jo zou weliswaar als eerste worden verdacht, maar een beter alibi is vrijwel ondenkbaar!

Op maandagmorgen vroeg is dezelfde onbekende man dan in het donker teruggekeerd, pakweg rond kwart over 6. Hij heeft vanuit het plantsoen aan de overkant aan het licht in de kamer kunnen zien of zij al wakker was. Toen is hij met de sleutel naar binnen geslopen. Het moet volgens mij dezelfde man zijn geweest, want hij kende de weg en hij maakte gebruik van het springtouw en zo. Hij handelde snel en vrijwel geruisloos, er viel alleen een stoel om toen Corina viel. Niemand heeft verder ook maar iets gehoord. Wie wordt gewurgd, kan niet gaan gillen, en dan even snel een mes in het hart of de hals. Professioneel, want geruisloos en klaar terwijl u wacht.

De zon kwam die dag op rond kwart over 7, hij was in elk geval ruim voor 7 uur klaar met zijn klus. Handschoenen, mes en bebloede overjas gaan in een aktetas, meneer ziet er dan uit als een keurige kantoorklerk, op weg naar zijn werk. Of het die ochtend om 7 uur al licht was, hangt af van het weer. Rond dat tijdstip kom je op straat of op de trap meestal nog niemand tegen en als je auto in een zijstraat staat, dan ben je snel weg naar Brussel of zo. Google Earth maar eens op Argonautenstraat 22 Amsterdam. Binnen 10 seconden ben je verdwenen om de hoek en binnen 5 minuten zit je op de Ringweg!

Professioneel is een bende, maar hoe ver gaat dat? Mij verwondert de volgende samenloop van omstandigheden: In 2001 overlijdt Jo, weet iemand bij voorbeeld de datum en de doodsoorzaak? In augustus 2001 begint PR opeens met zijn queeste! De politie weigert eerst alle medewerking, maar PR zet hardnekkig door en het OM begint vervolgens met geld te smijten naar twee ongelofelijk onbetrouwbare getuigen. Alle bewijzen uit 1984 blijken begin jaren ’90 reeds te zijn vernietigd, men zegt wegens waterschade in de kelders van bureau Elandsgracht, maar daarvan was geen proces verbaal opgemaakt en iedereen die daarover iets kan melden, heeft het slechts van horen zeggen. De raadsheren van het hof Amsterdam wijzen daarop een arrest waar zeker op dat punt de honden geen brood van lusten (het vonnis van de rechtbank heb ik nog niet gezien, maar de raadsheren spraken boekdelen!).

Ook de rest van het arrest is een zooitje. Getuigenverklaringen uit 1984 worden als een Hollandse prak dooreen gestampt met verklaringen uit 2002 of nog later. De ultieme cirkelredenering is: Corina stierf op zondagmorgen, dus is Louis de moordenaar, daarom is Corina gestorven op zondagmorgen. En tot slot bevestigt de HR dit rommel-en-rotzooi-arrest, dit tot ongenoegen van de heer Buruma in zijn annotatie.

Laten we nou eens even héél wantrouwig blijven: Eveneens in 2001 werd een zekere heer Joris D. bevorderd tot SG van justitie. Boze tongen zingen al jaren dat deze man chantabel is wegens pedofiele praktijken. Volgens de zaak Baybasin zou hij in 1997 gechanteerd zijn door de Turkse geheime dienst. Dan was zijn zwakke plek uiteraard ook bekend bij de Mossad. Is het allemaal toeval, of werd PR in 2001 voor een zwart bedrag getipt door een Israëlische agent, waarna justitie…? Wordt het beleid van dat ministerie sinds 2001 soms beïnvloed door Zionisten, oftewel de Mossad?

In elk geval vermoed ik dat de dader niet op het kerkhof ligt! En evenmin zit hij nu in de gevangenis…

Wat betreft de onschuld van Louis lijkt me de medische toestand van Brian op maandagavond 5 maart 1984 omstreeks 6 uur een belangrijk gegeven. Als die medische verklaring boven water zou komen, dan kunnen we de Mossad met zijn achterbakse en moorddadige complotten verder laten rusten. Was Brian er inderdaad slecht aan toe, dan blijft Louis zitten, maar als Brian zelfs geen poepluier had, dan moet Louis onmiddellijk worden vrijgelaten.

Als er wel een medisch rapport is opgemaakt, maar dat rapport komt niet boven water, dan heeft de Organisatie wellicht ook Brian en Riki omgekocht, met als gebruikelijke slot-clausule: pang is een gaatje. In dat geval wens ik Louis heel veel sterkte, wijsheid en geduld! Hij is dan net als Baybasin een politieke gevangene, al weten we in zijn geval nog niet waarom… men opeens een veroordeelde dader nodig had vanaf medio 2001.

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

12 Reacties op “Waar is Brian Bolhaar toch gebleven?”

 • Jacqueline:

  Ik zal vanavond even antwoorden, een paar dingen zijn anders.

  Jacqueline

 • Wieteke:

  mr. Drs. Bou schreef,

  Jo kon intussen de hele zondag zijn alibi regelen: zichzelf volkomen klem zuipen en beesten tot zijn arrestatie in de nacht van zondag op maandag. Jo zou weliswaar als eerste worden verdacht, maar een beter alibi is vrijwel ondenkbaar!
  ——————————————————–

  Is België niet bereidt om even in de archieven te duiken? Daar zal omtrent de arrestatie van Jo toch nog wel iets boven water te krijgen?

 • Lieve Wieteke,

  Het verhaal van Jo Baron staat in de pleitnota van advocaat van Oosten.

  http://www.louishagemann.nl/phpbb/viewtopic.php?t=2

  “Uit bladzijde 916 van het nieuwe Bolhaar-dossier blijkt dat Baron om zondagavond 4 maart rond 23.30 uur is aangehouden in Brussel. Hij was op dat moment dermate in kennelijke staat dat hij eerst op maandagochtend om 07.00 uur verhoord kon worden. Dit maakt de opmerking van Hafid en Said over de dronken persoon aan de deur extra interessant.

  en:

  “Er is niemand anders gevonden in Brussel die kan bevestigen dat Baron in de periode 3 maart 19.00 uur en 4 maart 22.30 uur in of rond Brussel is geweest. Zelfs zijn vriend Toulatos, de zanger uit de Fashionbar, met wie hij op 20 maart 1984 zou worden opgepakt, kan het verblijf van Baron in de bar niet bevestigen. ”

  http://www.louishagemann.nl/phpbb/viewtopic.php?t=2

  Volgens mij is hij echter niet de dader, want hij was een gestoorde junk. De manier waarop deze moorden gepleegd zijn, wijst volgens mij veel meer op een professionele killer! Geruisloos en snel…

  Voor de onschuld van Louis is het echter slechts van belang dat de toestand van Brian om 5 maart 1984 aan de orde wordt gesteld. Ik ben echt verbijsterd dat ik daarover niets tegenkom in de hele procesgang. En dat terwijl het tijdstip van de moord met de natte vinger wordt vastgesteld!

  Vandaar mijn wantrouwen! Wat houden ze nou weer onder de pet? Hebben de Geime Diensten soms controle over onze justitie?

  Dat het proces een puinhoop was, lijkt me evident. Het arrest van het Hof Amsterdam is absoluut wartaal! Schandalig! Misschien moet ik dat ook een keer analyseren, maar helaas niet vandaag… 😉

  Voor juristen met een sterke maag:
  http://www.louishagemann.nl/?page_id=111
  (pas op: braakneigingen!)

 • tipgever:

  Is het jullie bekend dat Renetta van der Meer op 23 september 1991 is gescheiden?

 • Tipgever, dat is geen tip. Het huwelijksleven van wie dan ook interesseert ons niet.

  We zijn op zoek naar een medische verklaring van de toestand waarin Brian verkeerde. Aan jouw tip hebben we niets!

  Ik zal het laten staan als voorbeeld van hoe het niet moet. Reacties met dergelijke tips zullen worden verwijderd.

 • Wieteke:

  mr.drs. Bou,

  Als men niet de moeite neemt om de luier van Brian te wegen om te achterhalen hoeveel ml Brian had geplast, heeft men dan wel de moeite genomen om die 500ml naar waarheid, en graag vooraf gewogen, of moeten we ons hier beroepen op ‘geschatte’ ml?
  Voor je het weet zit je zomaar 100ml ernaast! Is het restant chocolademelk nagemeten? Kon je door het pak/fles heenkijken?

  Ik bagatelliseer niet de ernst van de situatie, wel de sfeer waar die 500ml moet zijn waargenomen. Psychologie doet een hoop, vooral in die situatie en al helemaal als je niet nauwgezet alles afmeet. De ene beker heeft een 200ml inhoudt en de buurvrouw kan een beker van 150ml gebruiken.

  Kortom, waar kan ik vinden dat men het restant van die chocolademelk heeft nagemeten uitgaande dat men gestart is met een gesloten pak/fles chocolademelk die meer dan 500ml kent?

 • Wieteke:

  Oh ja, voor ik het vergeet…….die brandende kachel! Warmte maakt dorstig al blijft het jammer dat de exacte 500ml niet vakkundig is gecontroleerd.

  (Huiskamer en slaapkamer Corina + bedje Brian -Brian sliep in zijn eigen bedje wat stond in de slaapkamer van Corina- was aan elkaar gesitueerd zonder een gesloten deur. Temp. huiskamer moet dus ook de temp. zijn geweest van het verblijf van Brian. c.q. slaapkamer van Corina)

 • Jacqueline:

  @Wieteke,

  Bedje van Brian stond in zijn eigen kamer. Wat in de slaapkamer van Corina stond was zijn box.

  Hoe hoog of de kachel brandde is ook niet echt duidelijk omdat bij start onderzoek alle deuren open stonden.

 • Jacqueline:

  Beste mr. drs. BOU,

  Ik citeer even het volgende

  “Op zaterdagavond was er iemand bij Corina in de keuken en hij had ruzie met haar, zegt de balkon-buurvrouw. Op zaterdagmiddag heeft iemand gevraagd naar de Argonautenstraat, vertelde een man”

  Het betrof naar mijn weten 2 vrouwen die tijdens een buurtonderzoek in 1984 bovenstaande verklaard hebben.
  Zij zijn echter nooit betrokken bij de zaak alszijnde ontlastende getuigen.

  Ik denk dat het volgende scenario ook voor de hand ligt…

  Corina is eerder omgebracht dan de kinderen, namelijk in de nacht van zondag op maandag. Gezien het vochtige washandje in de wastafel, heeft zij eerst Brian gewassen na het eten van patat.
  Vervolgens heeft zij nog genaaid, naaidoos (oude sigarettenbox) stond op de leuning van de stoel. Uit het doosje stak nog naaigaren.

  Bovenstaande komt overeen met de notities van Corina in haar agenda. Bij zondag 4 maart stond het volgende

  Donna en Brian in bed doen
  patat eten
  strijken – naaien

  Het telefoongesprek van die mevrouw met Corina is onderbouwd met een tv-gids uit die bewuste periode. Het programma wat die avond op televisie was, werd niet 1 week eerder of daarvoor uitgezonden.

  De dader is in paniek geraakt nadat hij/zij Corina gewurgd had.
  Brian kwam een paar uur later uit (naar mijn mening gezien de foto) het bed van zijn moeder de kamer inlopen. Werd gewurgd maar de dader wilde zeker weten dat er geen leven meer in zat en is er toen op los gaan steken. Donna is dan als laatste aan de beurt gekomen waarbij een kussen op haar gezicht gedrukt werd tijdens het steken.

  De steekwonden alleen al zijn vreemde wonden, zeer vreemd zelfs.

  Er is naar mijn weten geen medisch dossier van Brian.
  Er is wel een kinderarts geweest die als getuigendeskundig optrad.

  Jo Baron is overleden aan longkanker in een ziekenhuis in Tel Aviv.
  Half 2001 wel te verstaan.

 • Beste Jacqueline,

  “Er is naar mijn weten geen medisch dossier van Brian.
  Er is wel een kinderarts geweest die als getuigendeskundig optrad.”

  Dan ben ik heel benieuwd naar zijn verklaring! Helaas heb ik op dit moment te weinig tijd om me werkelijk in deze zaak te verdiepen, maar vrijwel alles wat ik er over lees, vind ik raar. Aan de toestand van Brian zal toch wel duidelijk zichtbaar zijn of hij 12 uur lang, dan wel 36 uur lang zonder verzorging is geweest.

  In het arrest van het Hof staat:
  “- Dr. Simmelink, had u toen, in 1984, een idee wanneer de slachtoffers overleden waren?
  Dr. Simmelink:
  Tussen de 24 uur en 48 uur voor het aantreffen.”

  Maar geen woord over de toestand van Brian. Ik vermoed dat een kind van die leeftijd dat 24 uur lang aan zijn lot werd overgelaten, ter observatie naar het ziekenhuis zou worden gebracht. Is dat dus niet gebeurd?

  Verder is die buurt gebouwd vlak voor of ten tijde van de bouw van het Olympisch stadion. Eind jaren ’20. Die hele buurt heeft volgens mij van meet af aan centrale verwarming gehad. Dat betekent dat deze huizen droog zijn. Het washandje was op maandagavond rond 6 uur nog vochtig! Na minstens 24 uur?

  Je zegt: “De dader is in paniek geraakt nadat hij/zij Corina gewurgd had. Brian kwam een paar uur later uit (naar mijn mening gezien de foto) het bed van zijn moeder de kamer inlopen. Werd gewurgd maar de dader wilde zeker weten dat er geen leven meer in zat en is er toen op los gaan steken. Donna is dan als laatste aan de beurt gekomen waarbij een kussen op haar gezicht gedrukt werd tijdens het steken.”

  (Brian moet Sharon zijn) en wat me ernstig aan deze redenering doet twijfelen, is dat de moordenaar dan niet meteen is weggegaan. Wat mij vooral opvalt, is dat alles zo geruisloos ging. Niemand is gaan gillen. Alle drie de slachtoffers waren gewurgd, maar de kinderen zijn ook nog met een mes bewerkt. Wurgen is geluidloos, men kan dan niet gaan gillen. Wurgen en dan steken in het hart en de hals gaat sneller dan alleen maar wurgen. Deze moordenaar had haast.

  Volgens mij dus geen paniek, maar een professionele moordenaar.

  “De steekwonden alleen al zijn vreemde wonden, zeer vreemd zelfs.”

  Waarom vreemd? Ze zijn toegebracht na een korte tijd van wurgen, te kort om er aan dood te gaan. Maar de bloedsomloop was toen reeds traag. Wat ik wel vreemd vind, is dat het zoveel messteken zijn… Maar jij kent het dossier beter dan ik.

  Wat mij zeer vreemd lijkt, is dat PR vlak na de dood van Jo Baron opeens op zoek gaat naar de moordenaar. Alle bewijsmateriaal was reeds vernietigd, dus de politie was helemaal niet blij met deze actie van PR. Dan koopt het OM opeens twee onbetrouwbare getuigen om en twee veroordeelde criminelen mogen ook getuigen. Op grond van dat bewijs krijgt Louis levenslang. Maar waarom zit men opeens zo dringend verlegen om een veroordeelde moordenaar?

  Natuurlijk had Louis nooit veroordeeld mogen worden op grond van slechts vier onbetrouwbare getuigen. Veroordeeld wegens gebrek aan bewijs… meer kan ik er niet van maken! Schandalig!

 • Wieteke:

  mr.drs. Bou schreef:
  “De steekwonden alleen al zijn vreemde wonden, zeer vreemd zelfs.”

  Waarom vreemd?
  ———————————————————————-

  Verschillende vormen. Sommige lijken op brandwonden andere weer op steekwonden. De ‘brandmarkeringen’ kun je het beste vergelijken, qua vorm, met een sigaretenaansteker van een auto al is dit ook niet de beste omschrijving. Meer kan ik er momenteel niet van maken.

  Veel dingen zijn vreemd te noemen. Zoals het gebruikte reepje plastich. Mensen gebruiken dit vaak als ze op reis gaan/zijn om hun boedeltje bij elkaar te houden. Ik kan dit met de beste wil van de wereld niet aan Louis koppelen!

  Daarnaast is volgens mij het moorwapen nog steeds niet gevonden. Alles wat Louis in zijn beizt had heeft hij afgestaan te controle voor het NFI. Het gezochte wapen schijnt daar niet tussen te hebben gezeten.

 • @tipgever

  Neem a.u.b. even contact met mij op

  goldensecret@gmail.com

  Alvast bedankt voor de moeite.

Laat een reactie achter