Archief
Artikelen

Michael Parenti is een Amerikaanse sociaal historicus en media-criticus. Een lezing van hem over kapitalisme en globalisering was door mij reeds geplaatst: Terrorism, Globalism and Conspiracy. Zijn eigen website vertelt meer over zijn werk.

Parenti heeft ook een studie gemaakt van het oude Rome. Vooral de sociale verhoudingen en de economie van dit wereldrijk worden door hem belicht. Met als leidraad de moord op Julius Caesar vertelt Parenti over de machtsverhoudingen in het Romeinse Rijk. Zijn boek The Assassination of Julius Caesar, A People’s History of Ancient Rome, werd in 2004 door Online Review of Books and Current Affairs uitgeroepen tot Boek van het Jaar.

The assassination of Julius Caesar duurt een uur en een kwartier

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter