Selecteer een pagina

Archieven

Jacqueline Hagemann: liefde overwint alles……..

Op de website over de zaak Hagemann vertelt Jacqueline het volgende:

“Echte liefde overwint uiteindelijk alles……..

In 2005 werd mijn man veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de gruwelijke moord op Corina Bolhaar en haar twee kinderen. Geheel onterecht! Louis heeft geen zuiver verleden, maar hij heeft geen moord op zijn naam staan!

Ik ken Louis al zeventien jaar. Begin jaren negentig hadden we een relatie van vier jaar. Dat ging uit en we verloren elkaar uit het oog. Na 10 jaar een relatie te hebben gehad met een ander ben ik 2 jaar alleen geweest. Na het overlijden van mijn zus in oktober 2007 kreeg ik opnieuw contact met Louis.

Tijdens onze ontmoeting bleek al snel dat we nog steeds gevoelens hadden voor elkaar. Louis gaf toe dat hij destijds een grote fout had gemaakt door mij te laten gaan. Ik liet hem ook op zijn beloop al miste ik hem enorm. Wat dat aangaat ben ik een koppige vrouw.

Louis heeft mij in december 2007 ten huwelijk gevraagd en afgelopen zomer zijn we, in de gevangenis, getrouwd. We kiezen 100% voor elkaar, ondanks de omstandigheden. Menigeen vraagt zichzelf misschien af waarom ik getrouwd ben met iemand die levenslang heeft gekregen. Louis heeft altijd een plaats in mijn hart gehad. Hij is vertrouwd, we hoeven elkaar niets uit te leggen, we kunnen elkaar in elkaars waarde laten, hielden en houden van elkaar.

Ik heb mijzelf nooit geschaamd voor mijn relatie met Louis. Mijn familie was eerst verrast dat we elkaar weer zagen. Mijn vader heeft nooit problemen met Louis gehad en mag hem graag. Natuurlijk zijn er mensen die niets meer met me te maken willen hebben, maar daar zit ik niet mee. Ik ben zelf ook heel selectief als het gaat om vriendschappen.

Ik wist in 1991 al dat Louis verdacht werd van die moorden. Hij vertelde het mij direct. Hij zei “ik word verdacht van moorden die ik niet gepleegd heb. Weet je zeker dat je met mij verder wilt? ” Ik geloofde vanaf dag 1 in zijn onschuld. Die hele verdachtmaking en veroordeling is een hetze tegen hem. Ik kende Corina niet. Ik weet wel dat ze een hele goede vriendin was van Louis en dat ze samen ook wel eens het bed deelden. Zij was in ieder geval geen rolmodel huismoeder en hield er meerdere relaties op na.

Louis is te sociaal en staat altijd klaar om anderen te helpen. Dat kost hem steeds zijn kop. Hij is eerlijk, recht door zee en zegt waar het op staat. Onrecht jegens de zwakkere en kinderen vindt hij moeilijk en daardoor komt hij steeds in de problemen. Louis zal nooit iemand verraden, daar is hij te integer en te discreet voor.

Als men de verhalen leest die over hem geschreven zijn en worden dan denk je al snel dat je met een beest te maken hebt. Ik ben van mening dat men vandaag de dag gewelddadiger is dan hij ooit in zijn hele leven geweest is. Hij nam gewoon geen bullshit van wie dan ook en is voor niemand bang.

Louis zit al vast sinds 1998. Vlak voordat hij vrijkwam werd hij aangehouden voor de moord op Corina Bolhaar en haar twee kinderen. Hij is de gevangenis niet uit geweest. Ik kan vrij makkelijk omgaan met het feit dat Louis vastzit. Natuurlijk frustreert het dat we gebonden zijn aan regelgeving; ik mag hem één keer per week 1 uur en drie kwartier bezoeken. Het is een gegeven, we weten dat het zo is en dat het ook niet zal veranderen.

Een keer per maand mag Louis bezoek ontvangen zonder toezicht. Veel vrouwen van gedetineerden hebben daar moeite mee, ze voelen zich een prostituee. Ik zeg altijd; maak er een feestje van. Je hoeft ook niet perse seks te hebben; neem een zak chips mee en heb een goed gesprek. Soms gaan mijn kinderen ook mee, of de zoon van Louis. Ik heb zelf drie dochters en die waren erg content met het feit dat Louis en ik weer een relatie kregen. Ze mogen hem graag. Louis heeft drie kinderen waar hij er een sinds kort weer ziet. Een kind heeft hij bij zijn ex-vriendin die hem aangaf wegens mishandeling en verkrachting en tevens als kroongetuige optrad in de zaak Bolhaar. Die heeft hij nog nooit gezien. Laat een ding duidelijk zijn, Louis is stapelgek op kinderen en kinderen op hem!

Het vervelendste van alles is eigenlijk het gevangenisbeleid. Er gaat altijd van alles mis qua bejegening, administratie en bezoektijden. Relaties en kinderen van gedetineerden worden te vaak als crimineel behandeld en kunnen feitelijk nergens terecht met hun verhaal. Zij weten ook vaak niet hoe te handelen al valt er heel weinig te handelen. Ook voor relaties en kinderen van gedetineerden wil ik mezelf sterk gaan maken.

Het beeld wat de buitenwereld heeft van gevangenissen en gedetineerden wil ik niet eens meer uitleggen. Dat is een eindeloze, vermoeiende discussie. Alleen indirecte of directe betrokkenen begrijpen waar ik over praat. Die energie kan ik veel beter gebruiken voor het aanvechten van Louis zijn veroordeling.

Ik zal er alles aan doen om de zaak van Louis onder de loep te krijgen. Vrij komt hij vooralsnog niet. Zijn onschuld valt niet meer te bewijzen, daar al het vergelijkingsmateriaal voor de rechtszaak begon was vernietigd. Het enige wat hem direct vrij kan krijgen is als de echte dader opstaat. Er zijn meerdere vermoedens over de echte dader. Zelf denk ik dat hij op een kerkhof ligt in Israël, dus dat kan helaas niet meer. Tegen Louis zijn er gewoon geen harde bewijzen. Hij is puur veroordeeld op zijn verleden en op de tunnelvisie van de zittende rechters. Letterlijk juridisch genaaid door het OM en het recherche team waar Bob Schagen de leiding over had.

Het gaat er niet meer om wie de dader is, de kans is heel groot dat deze in 2001 is overleden. Het gaat er om of die veroordeling terecht is!

Tot zover Jacqueline Hagemann. Wie haar wil steunen in haar strijd voor de vrijheid van Louis Hagemann en andere onschuldige gevangenen, kan op haar website deze fraaie poster downloaden.

Laten we nu eens kijken naar de tijdslijn. Louis Hagemann werd in 2001 aangeklaagd en daarna veroordeeld tot levenslang voor een slachtpartij in 1984 en de werkelijke dader ligt sinds 2001 op het kerkhof in Israël. Jacqueline is overtuigd van de onschuld van Louis en ik ben overtuigd dat de rechtsgang destijds een aanfluiting was, na die hetze van PR de Vries…

Waarom staat zelfs het tijdstip van overlijden niet vast? Drie kleine kinderen, waarvan twee overleden en men kon medisch niet vaststellen of dat op zondagmorgen tussen 7 en 9 was gebeurd, of op zondagavond, of na middernacht of zelfs nog later, wellicht zelfs maandagmorgen… Neem me niet kwalijk, maar ik dacht dat een lijkschouwer dat wel kon vaststellen binnen een marge van een paar uur. Dat dit niet gebeurd is, lijkt me des te wonderlijker in verband met het gapende gat in de tijdslijn.
Een kind van anderhalf jaar oud begint te kraaien als het wakker wordt, maar als moeder niet komt, dan staat het binnen een kwartier te blèren van jewelste! Een gezonde jongen van anderhalf die een keel opzet, oeioei!!! En dat kan enige uren aanhouden… Waarom heeft niemand dat gekrijs gehoord tussen pakweg zondag rond het middaguur, tot wellicht enige uren later het kind uitgeput van het huilen insliep?

Als Louis op zondagmorgen nog ruim voor 9 uur… dan is het wel raar dat dit alarmsignaal pas op maandagmiddag afging… En dat men daarna niet een ietsje nieuwsgieriger werd naar het exacte tijdstip van deze drie brute moorden, dat lijkt me onbegrijpelijk onzorgvuldig… tenzij Justitie iets onder de pet wilde houden in verband met de werkelijke dader… uit Israël? Misschien is het dus wel een heus complot, net als bij Baybasin, Louwes en Hörchner…

Stel dat Louis welbewust werd geframed door Justitie, dan rijst de vraag van wie PR in 2001 de tip kreeg en waarom? Toevallig is dat hetzelfde jaar waarin in Israël de vermoedelijke dader overleed… En wie werd er in 2001 ook al weer SG van Justitie? Toeval? Bestaat niet… 😉

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

16 Reacties

 1. Wieteke

  mr. drs. BOU.,

  Mijn complimenten voor het duidelijk weergeven van feiten. In deze zaak is dat absoluut geen kinne zinnen en daarom alleen al terecht dat er aandacht aan geschonken wordt.
  ————————–
  Jacky meid, hou vol, zet door en je weet het hé….dit moet gewoon goedkomen!

  Antwoord
 2. BOU

  Jemig de pemig, wat prachtig! Blij dat ik even ben gaan kijken, zeg!
  Lekker vet en een beetje schuin, ziet er aantrekkelijk uit, hoewel goed heet en lekker sterk mij ook bevalt. In dat geval het liefst zwart met suiker… en een scheut 😉

  Groetjes,
  BOU

  Antwoord
 3. BOU

  Nog even dit: Volgens mij zit er twee punten verschil in de grootte van het lettertype. Kost het erg veel moeite om de geschreven tekst een puntje kleiner te maken? Volgens mij blijft ook dan alles heel leesbaar. En in dit geval vind ik die blauwe kaderlijntjes juist weer heel mooi!

  Groetekens,
  Bou

  Antwoord
 4. BOU

  En dan nog even over de melding: “Je reactie wacht op goedkeuring”. Op dit moment krijg ik iedere reactie per e-mail binnen en als die me niet bevalt, dan wordt er gewist. Ook dreig ik dan eventjes met een IP-ban. Ik heb er al een hoop, maar de meeste zijn spambots. Als ik mijn spambox leeg, dan zet ik de IP-nummers van spambots altijd even op de lijst.

  Zo langzamerhand weet men ook wel dat niet iedere reactie is toegestaan, maar misschien moet ik de huisregels even in een alinea zetten. Dat wachten op goedkeuring is niet handig als er een zinnige discussie gaande is. En wie er misbruik van maakt, hoeft NOOIT meer terug te komen!

  Zo werkt dat bij mij: u bent hier te gast en wie zich misdraagt, vliegt er onherroepelijk uit.

  Jemig de pemig, zeg, wat mooi allemaal.
  En nu op naar mijn Wereldvrouwen! Als je foto’s wil zien van mijn vriendinnen, kijk dan hier.

  Antwoord
 5. Jacqueline

  Ik test even mee, lettertype is aangepast
  De rest leg ik je allemaal uit

  goedkeuren hoeft alleen maar bij reacties met meer dan 2 links, je krijgt dus standaard een emailtje dat je moet goedkeuren

  Antwoord
 6. Orchard

  Het is allemaal niet te geloven,ik ken Louis persoonlijk altijd bereid voor een ander de kastanjes uit het vuur te halen, gelukkig zijn er een paar die hem steunen, zijn Jacqueline “”THE BEST THERE IS”” zeker weten!!!!
  Geef ze van katoen morgen MATE.
  Love You Jerry

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Beste Orchard,
   Hoewel ik Louis niet persoonlijk ken, weet ik wel dat hij werd veroordeeld tot levenslang op grond van de van alcohol doordrenkte verklaring van een overjarige temeier die werd omgekocht door PR de Vries. Wat een belachelijk vonnis was dat! Wat een blamage voor onze rechtsstaat!!!
   Voor Jacky heb ik een groot respect, ze neemt het toch maar voor de volle 100 % op voor een man die onschuldig werd veroordeeld tot levenslang!
   Ik heb laatst ergens gelezen dat het gelukt is om deze zaak ter herziening aan de Hoge Raad voor te leggen. Omdat ik niet alles kan volgen, wil ik je vragen om deze zaak voor ons bij te houden.

   FREE LOUIS HAGEMANN !!!

   Antwoord
 7. Myra

  Gisteren was Jacqueline te gast op de radio. Vandaag dient inderdaad het Herzieningsverzoek bij de Hoge Raad. Ook ik heb enorme bewondering voor de freedomfighters om deze zaak heen. Het valt me op dat wederom Peter R de Vries een belangrijke rol heeft gespeeld in de uiteindelijke veroordeling. De rol van onze misdaadjournalist zou wat mij betreft moeten leiden naar een landelijk wantrouwen tegen de televisie business. Immers hoe kan deze held zo lang het volk op het verkeerde been zetten? Welke publieke personen hebben nog meer een dubbelrol? We houden hoop. Hoop op rechtvaardigheid,hoop op vrijheid en hoop op ontmaskering.

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Dank je wel, Myra. Ik heb inderdaad op jouw site gelezen dat de zaak Hagemann ter herziening bij de Hoge Raad ligt. Dat is belangrijk goed nieuws! Als je dat gesprek met Jacqueline op YouTube zet, zal ik het beluisteren en bespreken.

   PR de Vriezerik maakt meer kapot dan je lief is!

   Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Dank je wel, Patrick! Wat een Vriezerik is die PR!!!

   Antwoord
  • mrpettjo

   Peter R. krikte ook de moeder van Natalee Holloway. Het was petertje & John de Mol te doen om de kijkcijfers/reclameblokken, roem en niks anders. De waarheid is voor dat soort (media)geile type enkel worst.
   Terwijl de familie Twitty (stieffamilie)in de Amerikaanse pers ter discussie stond voor witwassen (een oom van Natlee is er voor veroordeeld) en wapenhandel. Nog afgezien van seksueel misbruik van het meisje door de stiefvader en beide stiefbroers..

   Antwoord
   • mrpettjo

    Geile peter is door mevrouw beth bij de zaak Natalee Holloway betrokken en petertje (en De Mol) zag er wel brood in. Ik heb destijds wel gemaild met zijn linkerhand (de krullebol)en daaruit bleek wel dat ze volledig op het spoor van Beths zaten en totaal geen oog hadden voor lijst van vragen die in een open brief over deze leugenachtig geldbeluste weduwe werd opgesomd..:
    http://www.godlikeproductions.com/forum1/message1203975/pg1 (OPEN LETTER TO BETH HOLLOWAY TWITTY HOLLOWAY.)

    Antwoord
    • mrpettjo

     Dat Beth de zeer omstreden John Ramsey (brother and sister in arms?) krikte doet vermoeden dat Natalee in “bepaalde” kringen terecht is gekomen..

     In januari 2013 werd bekend dat het Openbaar Ministerie de Ramsey’s buiten vervolging gelaten. De jury in de zaak van de dood in het huis van de Ramsey’s gevonden dochter wilde vervolging maar het Openbaar Ministerie weigerde vervolging in te stellen. http://www.dailycamera.com/news/boulder/ci_22446410/boulder-grand-jury-voted-indict-ramseys
     (JonBenet Ramsey grand jury voted to indict parents in 1999, but DA refused to prosecute )

 8. ROB

  IK BEN DE VROEGERE BUURMAN VAN LOUIS ,BEN NU TOCH BENIEUWD OF ER NU SCHOT ZIT IN DEZE RECHTELIJKE DWALING. GROETJES EN STERKTE AAN LOUIS TELEFOON 6320624

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Beste ROB,
   Welkom op BOUblog, maar volgens mij zit er nu even geen schot in. Er ligt een herzieningsverzoek bij de Hoge Raad, maar de AG adviseerde de HR om het verzoek af te wijzen. De HR kan dan nog anders besluiten, maar die kans is vrij klein.

   Wees verder voorzichtig met het plaatsen van je telefoonnummer! Als je wilt, kan ik het weghalen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën