Archief
Artikelen

Op de website over de zaak-Louis Hagemann zag ik het volgende bericht van Jacqueline Hagemann:

——————————————————————————————-
Overal zie ik de vlam voor de vrijheid en dat bracht mij op het idee om ook maar eens een vlam in de rondte te laten gaan voor Louis Hagemann. Deze man is onterecht veroordeeld. Veroordeling luidde: LEVENSLANG zonder overtuigend bewijs.

Louis is tevens slachtoffer van zinloos geweld uitgevoerd door de rechterlijke macht en de Dienst Justitiele Inrichtingen alwaar de straf ten uitvoer wordt gelegd. De vlam is dus ook bedoeld voor alle slachtoffers van zinloos geweld.

Louis is niet alleen de dupe geworden van zinloos geweld maar ook van een zeer laffe daad door middel van een Trial by Media uitgezonden door Peter R de vries.

Deze vlam stel ik beschikbaar voor een ieder die ook maar enigszins twijfelt aan de veroordeling van Louis Hagemann. Hierbij nodig ik alle juristen, ambtenaren, gerechtelijke instanties, hoogleraren, artsen, recherche, NFI uit om de vlam te publiceren. Dat kan zijn op het web, in vakbladen, in nieuwsbrieven, email of te publiceren boeken.

Zie verder de website van Jacqueline Hagemann.

Het artikel van Stan de Jong over deze zaak geeft een goede indruk van de chaotische gang van zaken rond deze veroordeling. Deze moorden zouden zijn gepleegd op zondag 4 maart 1984 omstreeks 7 uur ’s morgens. Louis Hagemann was rond dat tijdstip bij Corina langs gegaan, maar naar eigen zeggen deed ze niet open. Vanaf 9 uur ’s morgens heeft hij een alibi.

Alleen het jongste kind van Corina, de anderhalf jaar oude Brian, had de slachtpartij overleefd. De misdaad werd ontdekt op maandagmiddag rond kwart voor zes, door een buurman die ging kijken omdat Brian huilde. Het kind stond op dat moment in zijn bedje te snikken. Wonderlijk is dan wel dat Brian niet reeds op zondag met huilen begon… Het tijdstip van de moorden kon niet worden bepaald… en Brian kon nog niet praten. Maar aan de toestand van dit kind had men toch globaal het tijdstip van de moord kunnen bepalen? Al was het maar het moment dat Brian voor het laatst gegeten had…

Er waren drie verdachten, waaronder Louis, indertijd een Hell’s Angel en goed bevriend met Corina. De politie kreeg het onderzoek echter niet rond. Eind 2001, dus ruim 17 jaar later, werd deze cold case door PR de Vries weer opgerakeld. Volgens het programma van PR stond het als een paal boven water dat Louis Hagemann deze moorden had gepleegd, dit alles voorzien van een duidelijke reconstructie, uiteraard met suggestieve muziek en spannende cliff-hangers, gevolgd door bij voorbeeld een WC-eend, een metallic personenauto op een totaal verlaten snelweg, een betrouwbare verzekeringsagent en wat dorstlessende alcoholreclame…

Vervolgens bleken allerlei oude “vrienden” van Louis grif bereid om tegen de beruchte Hell’s Angel te getuigen. Volgens PR had Louis nog méér moorden op zijn geweten, zoals bij voorbeeld de moord op Mathilde Willink, maar toevallig zat Louis toen in de gevangenis. Het proces tegen Louis verliep chaotisch, al het oude bewijsmateriaal uit 1984 was vernietigd, een ex-vriendin die tegen hem kwam getuigen, was stomdronken, een getuige die verklaarde dat Corina Bolhaar op zondagavond nog in leven was, werd niet geloofd en Louis verdween voor levenslang achter de tralies.

Jacqueline zet zich nu niet alleen in voor rehabilitatie van haar man, maar voor een algehele verbetering van ons rechtssysteem. Louis Hagemann is immers slechts een van de vele onschuldig veroordeelde slachtoffers van de ambtelijke vervolgingswaan van Justitie en het commerciële bedrog van de PR-journalistiek.

Vlam dus voor Louis Hagemann en laat dit even weten aan zijn vrouw, Jacqueline.

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

4 Reacties op “Vlam voor Louis Hagemann”

 • Jacky:

  Thanks a million xxx

 • Tommie:

  De afgelopen decennia gaven een explosie te zien van tientallen – zo niet honderden – gevallen van gerechtelijke dwalingen.
  Hier het topje van die ijsberg:

  Achmed isa Al-Jabali
  Angelique van Eijden
  Cees Borsboom
  Danny Kuiters
  Dick van Leeuwerden
  Ernest Louwes
  Hendrik Wolters
  Henk H. alias Max Spaan
  Hennie Knobbe
  Ina Post
  Johan Stellingwerf.
  Kenneth Ehigiene
  Kevin Sweeney
  Louis Hagemann
  Lucia de Berk
  Marieke Bekkers
  Rob van Zaane
  Soumaya
  Theo Tetteroo
  Steve H. van de Rotterdamse carnavalsmoord
  Jim T. van de z.g. balpenmoord
  Chinese restaurantmoord
  De Puttense moordzaak
  De Zwartewaalse incestzaak
  De Julianadorpse incestzaak
  De Eper incestzaak

  Zo langzamerhand voldoen OM en rechters aan de definitie van een criminele organisatie: 1. Samenwerking van 2 of meer personen. 2. De samenwerking heeft plaats over een langere periode. 3. Om ernstige misdaden te plegen (jarenlange vrijheidsberoving en verwoesting van levens). 4. Met als doel macht (OM als allesbepalende factor) en geldelijk gewin (meer personeel, subsidie en salaris).
  Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Georganiseerde_misdaad

 • Tommie, die vlam is voor iedereen bedoeld, dus pak die vlam en laat die branden voor een ieder die in de val zit van justitie….of

  Gebruik de vlam voor onterecht veroordeelden.
  Gebruik de vlam voor slachtoffers van zinloos geweld.
  Gebruik de vlam voor een ieder die slachtoffer is geworden door TRIAL BY MEDIA
  Gebruik de vlam voor een onafhankelijke Revisie Raad
  Gebruik de vlam voor een humaan beleid lang- en levenslanggestraften.

  Laten we Baybasin en Robert Horchner niet vergeten alsjeblieft!

  En nog vele anderen met hen!

 • Beste Tommie,

  Dank voor de lijst met onschuldig veroordeelden. Die komt dus van jou! AHA! Ik ken nog niet alle gevallen, maar ik had die lijst bewaard in mijn aantekeningen. Alleen kon ik de bron niet meer vinden, een comment bij die vrolijke volkskrant-dame, hoe heette ze alweer…

  Onlangs heb ik hem in een comment geplaatst, maar hij verdient een betere plek. Komt nog wel…

  Aan deze lijst voege men toe:

  Huseyin Baybasin
  Robert Hörchner
  Klaas Jan Bolt

  en wie weet nog meer…

  Grappig dat ik juist dat comment besloot met een compliment aan de dichtkunst van een zekere Tommie. Inmiddels heb ik ook je blog ontdekt.

  Je hebt een boek geschreven over Julius Caesar. Interessant figuur! In mijn voorraad video’s zit nog een lezing van Michael Parenti over Julius Caesar. Zeer boeiend, ik zal hem straks even plaatsen.

  De titel van je boek staat op de leeslijst: Rouw en Razernij om Caesar. Maar heb even geduld, want ik lees nu “In Europa” van Geert Mak. Nogal dik, maar heerlijk leesvoer! En ik ben keukenkastjes aan het knutselen.

  Misschien kun je Jacqueline verblijden met een gedicht over Louis… Voor op haar website. 😉

  Ik zit nu te luisteren naar het interview op BNN radio. Duurt 16 minuten.

  Het Evangelie van Caesar, door Jan van Friesland. Is die film al uitgezonden?

  Allezzz… nu snel Micheal Parenti, want straks keukenkassies!