Archief
Artikelen

Op 1 januari 2009 gaf de gezaghebbende Canadese professor in de economie Michel Chossudovsky een lezing over de mondiale economische crisis, oftewel de Grote Depressie van de 21e eeuw. Hij praat over de oorzaken en de gevolgen van deze wereldwijde economische ineenstorting, over de de slachtpartij die door de speculanten werd aangericht en over het financiële bedrog van de “bail outs.” De werkelijke economie gaat nu failliet, met grote gevolgen voor de werkgelegenheid, de lonen en de sociale voorzieningen.

Van het geld dat wordt besteed aan het redden van de banken had men ook de gezondheidszorg, de infrastructuur en het onderwijs kunnen verbeteren! Het geld om de banken te steunen moet door de staat worden geleend. De staatsschuld schiet daardoor omhoog, de macht van de grote corporaties neemt toe en de rijkdom raakt geconcentreerd bij steeds minder mensen.

Globalisering van de armoede zal het gevolg zijn, de oorlogen in het Midden Oosten gaan intussen gewoon door. Wat is de politieke alternatief en hoe bereiken we dat?

Michael Chossudovsky schrijft regelmatig artikelen voor de Canadese website Global Research. Een overzicht van zijn artikelen op Global Research staat hier.

THE GLOBAL FINANCIAL CRISIS duurt een uur en 19 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter