Archief
Artikelen

Link TV brengt iedere werkdag een mozaïek van het nieuws uit de Arabische wereld. Dit geeft een tegenwicht tegen de Westerse propaganda, niet alleen omdat de inhoud van de berichten vaak anders gestructureerd is en omdat er andere beelden worden vertoond, maar ook omdat er zaken aan de orde komen, die in de Westerse pers niet of nauwelijks aandacht krijgen, tot er “plotseling” weer een “conflict” uitbreekt, waarvan wij in het “Vrije Westen” de achtergrond niet kennen.

Maandag 26-01-09: Ethiopië trekt zich terug uit Somalië, droogte bedreigt Israël, grens tussen Egypte en Gazastrook open, hulpgoederen stromen binnen, menselijk drama in Gaza, tunnels in Gaza, 300 NGO’s vragen Internationaal Strafhof om onderzoek naar de oorlogsmisdaden van Israël in Gaza: (teken de petitie HIER!).

Dinsdag 27-01-09: Heel veel Obama, met de nieuwe Amerikaanse gezant voor het Midden-Oosten, George Mitchell, bestand in Gaza geschonden door Israël en ook in Tunesië gaat het niet goed.

woensdag 28-01-09: Infrastructuur in Gaza volledig verwoest, kinderen in Gaza spelen oorlogje, George Mitchell in Caïro, Iran vraagt excuses van de VS voor alle agressie, Irak en de terugtrekking van VS troepen, prijsdaling onroerend goed in Dubai.

donderdag 29-01-09: Verkiezingen in Irak, diplomatie rond rond Gaza, Israël valt Gaza opnieuw aan, 50% van de landbouwgrond in de Gazastrook verwoest door Israël, Hamas werkt aan reconstructie Gaza, de komende verkiezingen in Israël, cannabisteelt in Libanon.

vrijdag 30-01-09: Verkiezingen in Irak, kwart van de zetels is gereserveerd voor vrouwen, stijgend aantal zelfmoorden onder VS-militairen, spanning stijgt tussen Soedan en Tsjaad, Mitchell praat met Abbas over twee-staten oplossing en een permanent staakt-het-vuren in Gaza, Europese Unie wil 58 miljoen Euro doneren aan Gaza, nog steeds geweld tegen Gaza, de kinderen in Gaza, de boosheid van Erdogan op Perez.

Deze update geeft de laatste aflevering:

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter