Archief
Artikelen

300 NGO’s vragen het Internationaal Strafhof om een onderzoek te openen naar de oorlogsmisdaden van Israël in Gaza. Men kan hen steunen, door hun petitie te tekenen.

———————————————————————————————–

Wij adviseren om geen Israëlische producten te kopen zo lang Israël zich niet terugtrekt uit de bezette gebieden en zo een levensvatbare staat voor de Palestijnen onmogelijk maakt.

Om welke producten gaat het? Klik hier. Download de actieflyer (pdf). Voor meer zie: website Palestina Komitee.

———————————————————————————————–
Allereerst willen we u hartelijk bedanken voor het ondertekenen van de petitie “Stop het geweld in Gaza” op www.stopgeweldingaza.nl. In totaal hebben meer dan 4500 mensen de petitie ondertekend. Op dinsdag 13 januari is de petitie aangeboden aan de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken. Henk-Jan Ormel, voorzitter van de commissie, nam de petitie in ontvangst.

We zijn blij dat het geweld in Gaza is opgehouden, maar ondanks het staakt-het-vuren blijft de dreiging van nieuw geweld bestaan. Het grootste deel van de Gazaanse bevolking is zeer getraumatiseerd, en het leed onder de gewonden is verschrikkelijk. United Civilians for Peace en haar participantenorganisaties (Oxfam Novib, Cordaid, ICCO en IKV Pax Christi) zetten zich in voor een spoedige wederopbouw en dringen aan op onderzoek naar schendingen van het internationale humanitaire recht en de mensenrechten. Belangrijk werk dat op dit moment hard nodig is.

Maar daar blijft het niet bij. Het is niet alleen van belang dat we ons inzetten voor wederopbouw en rechtvaardigheid, maar ook dat we zorgen voor een duurzame oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict. De internationale gemeenschap, en dus ook de Nederlandse regering, dient zich in te zetten voor een oplossing van het conflict waarbij de rechten van burgers aan beide kanten worden gerespecteerd.

Hoe nu verder?

Ook nu het geweld in Gaza is opgehouden kunt u iets doen. Uw hulp is hard nodig om niet alleen te zorgen voor hulp en wederopbouw in Gaza, maar ook om de Nederlandse regering te bewegen om actie te ondernemen en te zorgen dat het Israëlisch-Palestijnse conflict duurzaam wordt opgelost.

Op dit moment vormt de blokkade van de Gazastrook een groot obstakel op weg naar een duurzame oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Doordat er al 19 maanden nauwelijks goederen Gaza in worden gelaten was er al voor aanvang van de aanval op Gaza sprake van een humanitaire crisis. Het is dan ook van het grootste belang dat de Nederlandse regering druk uitvoert op Israël om te zorgen dat de grenzen van de Gazastrook worden geopend voor hulpgoederen, personen en commerciële goederen (zoals bouwmaterialen en voedsel).

Als u in actie wilt komen en de regering, Minister Verhagen of de vaste Kamercommissie van Buitenlandse Zaken een e-mail wilt sturen, kan dat op de volgende manieren:

– Op deze website van de regering kunt u een e-mail sturen aan het kabinet
– Via het contactformulier van het ministerie van buza kunt u een e-mail sturen aan Minister Verhagen.
– De vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken kunt u e-mailen.

Ook bestaat de mogelijkheid om een financiële bijdrage te leveren voor noodhulp en wederopbouw. Er zijn verschillende initiatieven, zoals:

Cordaid Mensen in Nood heeft een gironummer geopend waar u een bijdrage kunt storten voor noodhulp. Naast het uitdelen van dekens, matrassen, kookgerei en drinkwater wordt er psychosociale zorg verleend aan kinderen. U kunt uw bijdrage storten op giro 667 t.n.v. Cordaid Mensen in Nood in Den Haag o.v.v. “Gaza”.

Stichting Kifaia is een inzamelingsactie gestart voor medische noodhulp aan Gaza. Er is dringend geld nodig voor hulpmiddelen zoals rolstoelen, medicijnen en verbandmiddelen. Samen met de Israëlische organisatie Physicians for Human Rights worden de goederen aangekocht en vervoerd naar Gaza. U kunt uw bijdrage storten op giro 8207589 t.n.v. Stichting Kifaia in Amsterdam.

Als u onze maandelijks onze nieuwsbrief wil ontvangen, stuur ons dan een e-mail.

Met vriendelijke groet,

United Civilians for Peace
(een initiatief van Oxfam Novib, Cordaid, ICCO en IKV Pax Christi)

———————————————————————————————–

De volgende video over de kinderen van Gaza is gemaakt in 2007. Het probleem was toen al groot, maar het is de laatste weken alleen maar erger geworden. Voor deze kinderen lost het geweld niets op… Geef hen dus waarom ze vragen: vrede, vrijheid, veiligheid en educatie!

Children of Gaza duurt 25 minuten (met een minuutje reclame in het midden).


Watch Children of Conflict – Gaza in News Online |  View More Free Videos Online at Veoh.com

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

1 Reactie op “Petities, acties en hulpacties voor Gaza”

 • petje:

  Goed dat Ergun is weggelopen bij het Wereld Economisch Forum omdat hij niet mocht uitspreken toen hij de moorden van Israel in de Gazaoorlog aan de orde stelde. Hoewel: erkent Ergun de Turkse genocide van Armeniers en Koerden..?
  Trouwens Perez is een heel dubieuze verachtelijke man geworden na de moord op Rabin.

Laat een reactie achter