Archief
Artikelen

Link TV brengt iedere werkdag een mozaïek van het nieuws uit de Arabische wereld. Dit geeft een tegenwicht tegen de Westerse propaganda, niet alleen omdat de inhoud van de berichten vaak anders gestructureerd is en omdat er andere beelden worden vertoond, maar ook omdat er zaken aan de orde komen, die in de Westerse pers niet of nauwelijks aandacht krijgen, tot er “plotseling” weer een “conflict” uitbreekt, waarvan wij in het “Vrije Westen” de achtergrond niet kennen.

Zo blijkt de situatie in Mauretanië op dit moment gespannen. Zonder Link TV was me dat ontgaan. Mauretanië is voor de gemiddelde Europeaan weliswaar “…ergens in Duister Afrika”, maar voor de Marokkanen is dit het buurland ten zuiden van hun thuisland Marokko en voor de hele Arabische wereld zijn het Moslims, die evenals als zijzelf de wetten van Allah naleven, de Koran lezen en de Arabische taal verstaan. Let ook op het brede verschil met het nieuws uit Israël!

Dit is week 4 van het Arabische Nieuws Mozaïek, van maandag 19 t/m vrijdag 23 januari 2009, plus de laatste update:

Maandag 19-01-09: Oorlog tegen Gaza – Dag 24

Dinsdag 20-01-09: Inauguratie van president Barack Obama

Woensdag 21-01-09: Obama belt Abbas (niet Hamas!), belooft Guantanamo te sluiten, benoemt George Mitchel als bemiddelaar in de Gaza-kwestie… Israël heeft de Gazastrook verlaten, Ban Ki-Moon komt Gaza binnen en eist onderzoek naar oorlogsmisdaden Israël, Hamas claimt de overwinning, menselijk drama…

Donderdag 22-01-09: Buurt in Bagdad verpaupert, komende verkiezingen in Irak, Gaza ligt in puin en blijft gesloten, Israël schendt staakt-het-vuren…

Vrijdag 23-01-09: Gaza, waar de Westerse pers binnentrekt, Gaza, meer Gaza, tragiek in het verwoeste Gaza, maar ook Mauretanië…

Deze update geeft de meest recente aflevering:

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter