Archief
Artikelen

Na drie weken van zware beschietingen kwam er deze week in de Gazastrook een wapenstilstand tot stand. Journalisten en hulpverleners werden weer toegelaten tot de Gazastrook en in het Westerse nieuws verschenen beelden van de verwoesting. In Nederland werd dat nieuws echter volledig overschaduwd door het bloedbad van België: Bij een steekpartij in een crèche in het Vlaamse Sint-Gilles bij Dendermonde zijn zeker vier doden, waarvan een volwassene en drie kinderen, en dertien gewonden gevallen. De volgens ooggetuigen zwart-wit geschminkte man liep in het kinderdagverblijf eerst de baby- en vervolgens de peuterafdeling op en stak wild om zich heen.

Vergelijk dat met het bloedbad in Gaza, 1300 doden en duizenden gewonden, de totale verwoesting en zo voort… dan is dit Nederlandse nieuws nogal “provinciaals”.

Het laatste nieuws uit België nam bij NOVA een kwartier in beslag en geen woord over Gaza. Dat was al aan de orde geweest bij NOVA op 15 januari, en wel zes minuten lang! Netwerk plakte op 23 januari nog een paar minuten over Gaza achter het Bloedbad van België, maar als ik zie hoe brutaal zij hun camera richtten op de vrouwen (weduwen?) die zwart gesluierd waren, dan is die blik schaamteloos in relatie tot de dagelijkse gang van zaken in Gaza! En dan dat gekakel over Hamas, het rechtmatige gezag in de Gazastrook! Het NOS-journaal heb ik niet gezien, maar ook zij zullen daar wel een journalist hebben rondlopen…

De Britse journalist Jonathan Miller maakte op 19 januari voor Channel 4 de volgende reportage:

Israel Hits UN School in Beit Lahiya duurt 6 minuten.

Idem op 21 januari:

Gaza villages Wiped off the map duurt 8 minuten.

Idem op 22 januari:

Unconventional weapons used in Gaza against civilians duurt 9 minuten

Idem op 23 januari:

Did Hamas use ‘human shields’? duurt ruim 4 minuten.Mocht iemand nog updates ontdekken bij YouTube, zet dan de link even in een comment. Dan zal ik hem plaatsen.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter