Archief
Artikelen

Terwijl het Israëlische leger drie weken lang een totale verwoesting aanrichtte in de Gazastrook, verzamelden de buitenlandse journalisten zich op een heuveltop buiten de Gazastrook. Ze mochten de Gazastrook niet in. In de Gazastrook bevonden zich echter ook journalisten, zowel van Hamas als van Al Jazeera. Zij bleven beelden uitzenden, onder andere via internet. Arabische zenders namen deze beelden over, maar de Westerse media achtten deze beelden niet geschikt voor het grote publiek. Er ontstaan daardoor twee versies van de verwoesting van Gaza: een bloedeloze versie voor het Westerse publiek en een gruwelijk bloedige versie voor de mensen die naar Arabische zenders kijken. Deze scheiding loopt ook door de Westerse bevolking heen. Veel mensen kijken naar Arabische zenders, of halen hun informatie van internet.

De volgende reportage van Dispatches werd op 22 januari 2009 uitgezonden op de Britse TV-zender Channel 4. Hij gaat over de manier waarop de verwoesting van Gaza door de media werd verslagen en wat het effect daarvan is op de publieke opinie.

Dispatches: Unseen Gaza duurt ongeveer 50 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter