Archief
Artikelen

In 638 AD werd Jeruzalem een deel van het Islamitische Kalifaat. Van meet af aan was het ook voor de Moslims een heilige stad. Aanvankelijk werd er zelfs gebeden met het gezicht in de richting van Jeruzalem, al nam Mekka deze rol wat later over. Ook werd er reeds in 660 AD een stenen moskee gebouwd op de Tempelberg: de Al Aqsamoskee, het oudste Islamitische gebouw ter wereld. In 691 werd de Rotskoepel voltooid, waarvan de gouden koepel tot op heden het stadsbeeld domineert.

Met een onderbreking van ongeveer een eeuw tijdens de Kruistochten, is Jeruzalem sinds 638 een Islamitische stad geweest. De Joodse geschiedenis van Jeruzalem speelt zich af tussen ongeveer 1000 v.Chr. tot 135 AD. Vóór de verovering door koning David, was Jeruzalem de stad van de Jebusieten. De eerste bewoning zou zijn geweest in 3500 v.Chr. Van 638 tot 1948 was Jeruzalem Islamitisch, hoewel de stad ook voor Joden en Christenen heilig bleef. Het was zowel een bedevaartsoord als een handelsstad.

In 1948 veroverden de Zionistische Joden van de nieuwe staat Israël het westelijke deel van de stad. In 1967 werd ook Oost Jeruzalem veroverd en sindsdien is dat deel van de stad “bezet gebied”. Onmiddellijk nadat de Israëliërs Oost Jeruzalem hadden veroverd, sloopten zij een woonwijk die was gebouwd nadat Saladin in 1187 Jeruzalem had heroverd op de kruisvaarders. Saladin gaf de Joden die door de kruisvaarders waren verjaagd toestemming om terug te keren naar Jeruzalem. Vanuit de Magreb emigreerden toen vele Joden naar Jeruzalem en op de helling van de Tempelberg verrees de Marokkaanse wijk, die in 1967 werd gesloopt om plaats te maken voor een plein voor de klaagmuur.

Helaas bleef het niet bij deze ene woonwijk. Moslims die in Oost Jeruzalem wonen, zien hun huizen een voor een tegen de vlakte gaan. Zij moeten wijken voor de nieuwe woonwijken van de Joodse Settlers, of men zegt dat hun huis zonder vergunning is gebouwd. Aan de rand van Jeruzalem verscheen een tentenkamp, waar de dakloos geworden Moslims hardnekkig stand proberen te houden. Zonder de juiste papieren is Jeruzalem voor hen nu een verboden stad.

De volgende reportage gaat over Jeruzalem als heilige stad van de Moslims. Omdat hun oudste heiligdom, de Al Aqsamoskee, op de plaats staat waar volgens de Joden ooit de tempel van Salomo heeft gestaan, zijn Israëlische archeologen aan het graven onder de moskee, in de hoop iets te vinden dat het bestaan van deze Bijbelse tempel bewijst. Tot op heden tevergeefs, maar de Moslims ervaren deze activiteit van de archeologen als een bedreiging voor hun moskee. Zij wijzen er terecht op dat de Joodse geschiedenis van Jeruzalem slechts van korte duur is geweest, terwijl het huidige Jeruzalem is gebouwd door Moslims. En ze wijzen er zeer terecht op, dat zij door de Joodse immigranten worden verjaagd uit de stad en het land waar hun ouders en voorouders al vele eeuwen hebben gewoond.

Jerusalem-The Promise of Heaven duurt 55 minuten.

update 5 januari 2018:

Deze video is verdwenen, maar misschien is dit wel dezelfde:

Jerusalem | The Promise of Heaven duurt 48 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

63 Reacties op “Jeruzalem, heilige stad van de Moslims”

 • […] blijkt dat deze heiligheid een vreemd effect heeft op de menselijke psyche. Een documentaire over de Moslim bevolking van Jeruzalem liet zien dat zij sinds 1967 langzaam maar zeker uit Jeruzalem worden […]

 • Max:

  Jeruzalem werd 3000 jaar geleden door Joden gesticht, archeologisch is er volop bewijs over de Joodse aanwezigheid in Jeruzalem uit die tijd.Na de verwoesting van Jeruzalem door de Romeinen werd de stad bezet door een hele rij van buitenlandse overheersers tot aan 1948.Er is maar een Jeruzalem, en dat is de ongedeelde hoofdstad van Israël.!!??? Israel beschouwt het gehele Jeruzalem als de onverdeelde hoofdstad en wettelijk wordt er geen onderscheid gemaakt tussen Oost en West, Noord of Zuid, arabier of jood.

 • mr. drs. BOU:

  Beste Max,

  Jeruzalem werd gesticht door de Jebusieten: Jebus Salem. Abraham was volgens de Bijbel schatplichtig aan de koning van Jerusalem. Het was een versterkte hoogte, een heuveltop omringd door een muur, met een tunnel naar de waterbron. Deze stad werd ongeveer 3000 jaar geleden veroverd door David, die er zijn eigen bouwwerken begon. Ongeveer 500 jaar later werd deze stad verwoest door de legers van Babylon. Na de terugkeer uit de Ballingschap bouwden de Joden er weer een tempel, maar onafhankelijk is het land sindsdien niet geweest. Na de verwoesting van Jeruzalem door de Romeinen was de stad ook niet Joods meer.

  Als onverdeelde hoofdstad van Israël lijkt Jeruzalem me minder geschikt. Ik heb zelden zo’n verdeelde stad gezien! Het lijkt nog het meest op Berlijn tijdens de Koude Oorlog, maar dan erger, véél erger!

 • Jan:

  Beste mr. drs. BOU:Jeruzalem werd gesticht door de David.Daarvoor waren er verschillende sekten in die stad en dit stad was van niemand!…

  • mr.drs.Bou:

   Jan, doe me een lol, want volgens de Bijbel is Jebus Salem de stad van de Jebusieten en Abraham was schatplichtig aan koning Melchisedek van Jebus Salem!

 • Jan:

  FEITEN:Jeruzalem is het centrum en het hart van het Joodse volk al 3000 jaar! Archeologisch is er volop bewijs over de Joodse aanwezigheid in Jeruzalem uit die tijd. Flavius Josephus, een Joodse historicus die in dienst van de Romeinen stond, bevestigde dat Jeruzalem altijd een Joods stad is.Deze stad wordt vele malen in de Bijbel genoemd, toen er nog geen moslims waren. In de Koran komt Jeruzalem niet voor en als Jeruzalem dan werkelijk zo belangrijk is voor de moslims, dan zou de stad toch minstens een aantal keer in deze boek moeten worden genoemd.Joden bidden EUWEN drie keer per dag richting Jeruzalem. Moslims doen dit niet. Zij bidden richting Mekka. En het is niet waar,dat Mohammed de Al Aksa moskee bezocht,omdat die moskee pas 50 jaar na Mohammeds dood gebouwd is! De islamitische biografie van de profeet Mohammed is zeer compleet en noemt nergens dat hij het Arabisch schiereiland ooit heeft verlaten, laat staan dat hij naar Jeruzalem reisde… Toen Jordanië Oost-Jeruzalem bezette (1948-1967) en de Joodse inwoners er uitgegooid, was er geen enkele belangstelling voor dit bedevaartsoord.En ook niet van onder de Turken daarvoor. Raar dat het nu in eens een van de heiligste plekken van de moslims is…

  • mr.drs.Bou:

   Jan, dit is ONZIN !!!
   De Joden ontstonden pas NA de Babylonische Ballingschap. Voor die tijd waren het Israëlieten.
   Maar zeg me nou even wat het verschil is tussen Joden en moslims. Volgens mij zijn het allemaal mensen!

 • Liesbeth van der Hoop:

  Het is helemaal waar wat Jan over Jeruzalem en het Joodse volk schrijft. Als je niet gelooft in de God van de Bijbel, de Schepper van hemel en aarde en alles wat leeft is het alleen politiek een kwestie. Zelfs als je niet gelooft, zijn er de feiten van het ontstaan van Israël als land als gevolg van de toenmalige Volkenbond, voorloper van de VN, die met meerderheid van stemmen vóór het vestigen van de Staat Israël in 1947 was, wat uiteindelijk resulteerde in het uitroepen van de Staat Israël in 1948. De kwestie van de verdeling van Jeruzalem is iets anders. Jeruzalem was een ongedeelde stad in 1948. Het werd vrijwel onmiddellijk in de zgn. Onafhankelijkheidsoorlog door Jordanië bezet en wel het oostelijke deel, waar de voor Joden belangrijkste heilige plaatsen waren, zoals de Tempelberg en de Klaagmuur. Deze kwamen na de 6-daagse oorlog in 1967 weer terug bij Israël. Het gezag kwam onder de Waqf, een islamitische bewindvoerder. Deze organisatie claimde het uitsluitend recht voor moslims om er te bidden. Dit i.t.t. de Joden en christenen die beiden hun rechten ontlenen op grond van de Bijbel om er ook te mogen bidden. Volgens de officiële beginselen van de Staat Israël hebben alle drie geloven evenveel rechten. Er is dus geen enkel recht om voor een deel van deze groepen het alleenrecht op te eisen, wat in feite nu gebeurt door de Arabische moslims.

 • Liesbeth van der Hoop:

  Wat heeft het voor zin om te discussiëren over het wel of niet redelijk is om je eigen land (lees: Israël) te verdedigen, als je bij voorbaat tegen het bestaan van Israël bent? Deze meneer Finkelstein is zélf doorgedraaid als hij n.b. zijn eigen wortels aanvalt. Laten we de feiten voor zich laten spreken: historisch en het heden. Israël bestaat: punt uit! Of je het er mee eens bent of niet. De joden hebben het land tot bloei gebracht op zowel cultureel als op landbouwkundig gebied. Ze hebben de hoogste onderscheidingen op het gebied van wetenschap, medisch en technisch. Terwijl omringende landen zich richten op het in stand houden van politieke tegenstellingen en het ‘verkopen’ van haat en leugens, is Israël een open democratie, in tegenstelling tot de dictaturen van de buurlanden.
  Zolang we meegaan met deze verzinsels dat Israël racistisch is en agressief tegenover andere bevolkingsgroepen en niet zien dat het land probeert zijn bevolking te beschermen en zelfs de ‘vijand’ in Israëlische ziekenhuizen opereert en verpleegt als dat nodig is,blijft het conflict bestaan.

  • mr.drs.Bou:

   Beste Liesbeth,
   Het is beslist geen verzinsel dat Israël racistisch is en agressief tegenover andere bevolkingsgroepen. Israël is racistisch omdat het gelooft dat Joden een ras zijn dat beter is dan andere rassen. Israël is in 1948 gevestigd op het land van de Palestijnen. De Palestijnse bevolking werd vermoord, verjaagd of opgesloten in “vluchtelingen”kampen. Israël verpleegd niet de “vijand”, maar leden van het terroristische Amerikaans-Saoedisch-Israëlische proxi-leger ISIS. De echte vijand, de oorspronkelijke bevolking, wordt geterroriseerd, gevangen gezet zonder proces of opgesloten in de Gaza-strook, het grootste concentratiekamp ter wereld.
   De Joden hebben het land verwoest, dorpen plat gebrand, olijfboomgaarden omgehakt en “settlements” gebouwd op de toppen van de heuvels. Dat is geen bloei, maar roofbouw. Als de Palestijnen hun land en hun cultuur verdedigen, bouwen de Joden die foeilelijke muren! En dat noem jij een open democratie…

   • Liesbeth van der Hoop:

    Beste mr.drs.Bou, Ik weet niet welke bronnen u geraadpleegd heeft, maar ik kom met de informatie die ik heb gevonden tot een heel andere conclusie!
    Bijvoorbeeld ‘Inventing the Palestinian People’ zie https://www. youtube.com/watch?v=W9ReF4UUa4E What is Palestine? Who are the Palestinians? en The Truth on Israel Palestine conflict zie https://united withisrael.org/watch-inventing-the palestinian-people/

  • Ben:

   Liesbeth,

   Jij neemt een loopje met vele feiten en dat is voor mij een doodzonde. Schande!

   Groeten, Ben

 • Ben:

  Finkelstein veegt de vloer aan met een zioniste:
  https://www.youtube.com/watch?v=C0CulhsQkTA

  Groeten, Ben

  Zionist Israeli Girl Debates Jewish Professor Dr. Norman Finkelstein

 • Ben:

  Finkelstein dismantles the logic of zionism: duurt 7 minuten
  https://www.youtube.com/watch?v=Y3Ul5fhKwzk

  Groeten, Ben

 • mr.drs.Bou:

  Dank je wel, Ben.

  Zie voor Gilad Atzmon (een Joodse musicus en schrijver in de USA) deze lijst op Bol.com:

  https://www.bol.com/nl/s/algemeen/zoekresultaten/Ntt/Gilad%2BAtzmon/N/0/Nty/1/search/true/searchType/qck/defaultSearchContext/media_all/sc/media_all/index.html

  The Wandering Who is wel een MUST READ.

  Ook mooi, maar wel dikker:
  Shlomo Sand: The invention of the Jewish People.

 • Liesbeth van der Hoop:

  Beste Ben, Zie mijn antwoord aan mr.drs.Bou vandaag. Groet, Liesbeth

  • mr.drs.Bou:

   Liesbeth, jij neemt echt een loopje met de feiten, maar ik neem het je niet kwalijk.

   Jij bent slechts een slachtoffer van een brainwash door de Zionistische maffia. Bevrijd dus je geest van die desinformatie en begrijp dat er geen verschil is tussen Joden en Palestijnen. Het zijn allemaal mensen!

   Laat de een de ander niet onderdrukken, want dat heeft geen zin. Het leidt slechts tot haat en onderscheiding.

   Sommigen zijn voor (de Joden of de Palestijnen) en anderen zijn tegen (de Joden of de Palestijnen). Verdeel en heers!

   Zelf ben ik tegen oorlog en voor vrede! Zo simpel is dat…

   Voor jou:

   Geniet! 🙂

 • mr.drs.Bou:

  Deze is ook mooi:

  En nu wil ik graag rust en stilte! Tot morgen beste kijkluister kinderen. Dan ben ik er weer. 🙂

 • Ben:

  Nog een voor Liesbeth:
  http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2018/01/this-is-not-hiroshima-but-gaza.html

  Niet dat er dan iets doordringt.

  Groeten, Ben

 • Liesbeth van der Hoop:

  Beste mr.drs.Bou, Vandaag was in het nieuws de beslissing van de VS om de Palestijnen geen geld meer te geven, omdat ze sinds 2014 al niet meer aan de onderhandelingstafel willen komen. Als je als natie het niet eens bent met degenen met wie je in een land woont, zou het verstandiger zijn om toenadering te zoeken om op z’n minst tot overeenstemming te komen, wat voor beide partijen gunstig zou zijn. Hoe kan Israël vrede sluiten met Palestijnse leiders die je bestaansrecht niet eens erkennen? Het is het bekende ‘spel’ om de ‘knikkers’! In plaats van dat de leiders met het geld dat ze krijgen, hun bevolking helpen en hun eigen gebieden (Gaza, Hebron, de westelijke oever) opbouwen, besteden ze het aan tunnels voor wapensmokkel, beloningen voor terreurdaders en zichzelf. Het is net als in iedere dictatuur, degenen die ervan profiteren zijn bang om hun voordeeltjes te verliezen. De échte verliezers zijn de ‘gewone’ Palestijnen.Helaas…..

 • mr.drs.Bou:

  Beste Liesbeth,
  Dat de Palestijnen sinds 2014 niet meer aan de onderhandelingstafel willen komen, dat heeft een geschiedenis! Werkelijk, jij snapt niets van die geschiedenis, je doet alsof die helemaal niet bestaat.
  De Palestijnen zijn door Israël beroofd van hun huizen, hun dorpen en steden, hun boomgaarden en waterbronnen, kortom: hun hele bestaan. En dan mogen ze onderhandelen, terwijl Israël (kern)wapens ontwikkelt. Die wapens worden met een zekere regelmaat uitgeprobeerd op de Gaza-strook en andere Palestijnse enclaves.
  “Hoe kan Israël vrede sluiten met Palestijnse leiders die je bestaansrecht niet eens erkennen?”
  Hoe kunnen de Palestijnen vrede sluiten met een roofzuchtig volk dat zich beroept op een fascistische rassentheorie en pretendeert om te zijn uitverkoren door God? Waarom kregen de Palestijnen niet de eigen staat die hen in 1947 was beloofd? Waarom moeten ze Israël erkennen, de staat die hun land heeft geroofd en die hen heeft opgesloten achter muren en prikkeldraad?
  Waarom worden ZIJ door jou afgeschilderd als achterlijk, zonder cultuur, roofzuchtig en agressief? Waarom noem je de Palestijnen een dictatuur? Het is allemaal propaganda voor een genocide. Daarom is dat hier niet welkom.

  Palestine ‘will not succumb to blackmail’ – PLO

  • Liesbeth van der Hoop:

   Vandaag kwam er een reactie van PM Netanyahu dat hij Trump heeft gevraagd om de fondsverstrekking voor de UNRWA niet te stoppen omdat dat ten koste zou gaan van Palestijnen in Gaza en vluchtelingen! Zie: https://www.timesofisrael.com/netanyahu-urging-americans-not-to-cut-funding-for-UNRWA-TV report.
   Netanyahu is realistischer dan Trump én daardoor menselijker!

   • mr.drs.Bou:

    Dank je wel, Liesbeth, maar heb je ook het hele artikel gelezen, of vertrouw je op de headlines? Even wat citaten:

    Concerned that a threatened cut in US funding for the UN’s Palestinian refugee agency UNRWA could lead to a humanitarian disaster in Gaza, Prime Minister Benjamin Netanyahu is privately urging the Trump Administration not to implement the threat, a TV report claimed Thursday.

    Daar zit Netanyahu niet op te wachten!

    Conditions in the Gaza Strip, controlled by terror group Hamas, are already dire, with electric power only available for a few hours a day and inadequate drinking water and sewage infrastructure. A recent spate of rocket and mortar attacks from Gaza aimed at southern Israeli communities near the Palestinian enclave has drawn Israeli responses in the form of air strikes on Hamas targets. Israel holds Hamas responsible for all fire that comes from its territory, even if it is carried out by other terror groups.

    De hele bezetting van Palestina door “de Joodse staat Israël” gaat ten koste van de Palestijnen, waar ook ter wereld! Maar de Palestijnen die opgesloten zitten in de stinkende Gazastrook en afhankelijk zijn van de zakken meel en rijst die de UNRWA aandraagt, geven hun verzet niet op.

    • Liesbeth van der Hoop:

     Wat de elektriciteit in Gaza betreft: Ze betaalden de rekening aan de ‘leverancier’ Israël niet en daarop besloot Israël de toevoer in te perken.

    • mr.drs.Bou:

     Liesbeth, ik vind het knap dat je dit volhoudt. Geef het slachtoffer maar de schuld. De Palestijnen zijn door Israël beroofd van ALLES, er zitten nu anderhalf miljoen mensen opgesloten in de Gazastrook en ze mogen niet eens VISSEN. De Infrastructuur is kapot gebombardeerd en zo voort.
     Eigen schuld, dan hadden ze de elektriciteitsrekening maar moeten betalen. Waarvan? En vooral waarom? Israël pikt ook het aardgas in dat is gevonden voor de kust van de Gazastrook. Waarom zou Hamas dan een rekening betalen aan Israël? Haal het prikkeldraad weg, rot op met je wachttorens en je IDF-kampbewakers! Stop met je traangasaanvallen en “rubberen” kogels! Laat de Palestijnse kinderen vrij die met stenen gooiden.

     Maar goed, het is dus altijd de schuld van de Palestijnen. ISIS vindt dat óók! Je bent wat dat betreft in goed gezelschap, samen met Trump en de “menselijke” door en door corrupte Netanyahu.

     ISIS declares war on Hamas over Jerusalem loss to Trump & Israel

 • mr.drs.Bou:

  Liesbeth, ik kan hem niet embedden, maar kijk even drie minuten naar deze video op Facebook:
  ISRAELI SOLDIERS MURDER ANOTHER CHILD, IMPRISON PALESTINIANS FOR YEARS WITHOUT CHARGES OR TRIAL.

  Dit Facebook kanaal is ook een abonnement waard.

  • Liesbeth van der Hoop:

   Beste mr.drs. Bou, Wat ik mis in dit soort verslaggeving, is het verhaal erachter. Waarom gebeurde dit? Je kunt het dus niet goed beoordelen. Elke daad van terreur moet goed worden bekeken, helemaal mee eens. Maar wat als er bijna constant bedreigingen zijn, met geweld, door burgers naar burgers? Als u weet dat de Palestijnse Autoriteit jarenlang op basisscholen en zelfs kleuters, oproept tot het doden van joden, is het dan vreemd dat tieners en/of volwassenen agressief worden? Sterker nog, ze worden financieel beloond als ze aanslagen plegen. Laten we alsjeblieft ophouden met het beschuldigen van welke partij dan ook, maar eerst onderzoeken waar deze haat vandaan komt. Daarom stuur ik ook andere informatie. Echt niet om mijn gelijk te halen, maar om onder alle omstandigheden objectief te kunnen zijn, vóórdat ik oordeel.

   • mr.drs.Bou:

    “Wat ik mis in dit soort verslaggeving, is het verhaal erachter.”

    Liesbeth, wat ik mis in jouw verhaal, is de geschiedenis. Volgens mij laat je je misleiden door alle pro-Israël propaganda. Israël is een apartheidsstaat, gevestigd op het land, het bloed en de tranen van de Palestijnen. Het Joodse ras bestaat niet en veel Palestijnen zijn Semieten, maar de propaganda bepaalt dat Joden Semieten zijn, dat dit een uitverkoren volk is, dat ze recht hebben op het land van Palestina omdat dit land hen door God beloofd is.

    Wat NU nodig is, dat zijn geen nieuwe onderhandelingen over een eigen staat voor de Palestijnen, maar een Staat van Israël waarin alle ingezetenen volledige burgerrechten krijgen. Dan verdwijnt het onderscheid tussen Joden, Arabieren en Palestijnen.

    • Liesbeth van der Hoop:

     Aan beide kanten wordt propaganda toegepast. Maar wat de vrijheden voor Palestijnen/Arabieren betreft, in de wet van Israël worden de ingezetenen van Israël niet gediscrimineerd. Iedereen heeft dezelfde rechten.Ik wil graag nog ingaan hoe het zit met de belofte aan de Palestijnen van een eigen staat in 1947, maar dat moet ik nog opzoeken. Iedereen kan dat onderzoeken op o.a. internet, maar ik zelf heb even geen tijd vandaag.

    • mr.drs.Bou:

     Beste Liesbeth,
     Als je je verdiept in de geschiedenis van het Midden Oosten vanaf ongeveer 1848, dan zie je onmiddellijk dat dit artikel bestaat uit propaganda, leugens en vooral verzwijging. Bas van Twist is een Zionistische christen. Meestal zijn dat de ergste! De eerste Zionisten in de 19e eeuw waren geen Joden, maar fundamentalistische christenen. Op BOUblog staan artikelen over Israël en het Zionisme die je misschien de ogen kunnen openen. Daarbij gebruik ik vooral Joodse bronnen.
     Overigens vermoedde ik reeds dat je geen Joodse was, maar een Zionistische christen. Ik ben daar zelf in opgevoed, Rooms Katholiek. Het heeft vele jaren geduurd voor ik het valse Katholieke betoog over Israël van me kon afschudden.

     Ooit gehoord van de Nakba? Een gigantische moordpartij van de Joden op de overige bevolking. De omringende landen werden overspoeld met Palestijnse vluchtelingen. Ze besloten daar iets tegen te doen. Helaas was Israël bewapend door de Amerikanen. De buurlanden waren daarom geen partij tegen de modernste wapens. En het vluchtelingenprobleem bestaat nog steeds!

    • mr.drs.Bou:

     Liesbeth, lees ook dit:
     Israel Keeps Bombing Syria and Nobody Is Doing Anything About It
     Begrijp ook dat Israël altijd al stiekem de “gematigde rebellen” steunde, die in Syrië iedereen de kop afhakken die Assad steunt! Vandaar dat ze zelfs zo “vriendelijk” zijn om gewonde ISIS of Al Nusra strijders liefdevol te verplegen. Nu het Syrische leger van Assad aan de winnende hand is, komt de Israëlische aap uit de mouw. Dit “uitverkoren Joodse volk” was van meet af aan een moorddadig regime!

    • mr.drs.Bou:

     En lees iets over de dagelijkse gang van zaken in deze “Joodse democratische staat” Israël:
     https://electronicintifada.net/blogs/maureen-clare-murphy/these-are-palestinian-children-israel-killed-2017

 • Groene Wolf:

  Rebel Rabbis: Anti Zionist Jews Against Israel
  https://www.youtube.com/watch?v=FKplabTRuak

 • Ben:

  David Attenborough, the celebrated British environmentalist, noted, “I am unaware of any animal that is as cruel as Israelis— not even crocodiles. They bomb schools, hospitals, refugee camps, orphanages, UN feeding stations, water works, power plants, ambulances, kids playing on the beach. They put millions of people in a siege. They shoot children going to school. They kidnap kids and harvest their organs. They inject prisoners with disease pathogens before releasing them. They murder by land, sea and air and worst of all, they slander their defenseless victims as ‘terrorists’.”

Laat een reactie achter