Archief
Artikelen

Beste Bou,

De afgelopen 3 weken heeft u, samen met ruim 10.000 andere bezorgde burgers, meegewerkt aan de actie Verhef je Stem. Minister Verhagen en andere Kamerleden zijn overspoeld met e-mails.

Petitie uitreiking aan Harry van Bommel

Aanstaande donderdag (22 januari) om 12:00 uur op Het Plein in Den Haag, zal Harry van Bommel de petitie van Verhef je Stem aannemen namens u en ruim 10.000 anderen die de petitie hebben verstuurd. De petitie wordt aan Harry van Bommel aangeboden omdat hij als politiek vertegenwoordiger zijn nek heeft uitgestoken voor Gaza en op zijn weblog heeft opgeroepen tot verhef je stem.

Tegenstanders hebben hem op woorden willen afrekenen terwijl wij weten dat zijn intenties op de goede plek zitten. Wij willen hem daarom, na alles wat hij over zich heen heeft gekregen, steunen. Wij hebben daarom juist hem als parlementariër gevraagd de petitie in ontvangst te nemen.

Wij vragen iedereen, die het debat in de Tweede Kamer kracht bij wil zetten, om aanwezig te zijn bij de petitie uitreiking.

Wat heeft het opgeleverd?

De petitie heeft zeker invloed gehad op de Kamerleden. Alexander Pechtold (D66) noemde in het Kamerdebat de vele mails die hij kreeg en ook Martijn van Dam (PvdA) noemde in een reactie het aantal van 10.000 mails dat hij gekregen had “indrukwekkend”. Maar belangrijker is dat door deze en vele andere acties de PvdA schoorvoetend heeft toegegeven dat het geweld van Israël buitensporig is. In politiek Nederland is dat zeker een klein succesje te noemen. Ook zijn veel mensen bewuster geworden van wat er zich nu echt afspeelt. Dit is echter nog niet genoeg! Het is belangrijk, voor alle Palestijnen die leven in uitzichtloosheid, dat wij onze stem blijven verheffen. Hoe kunt u dat doen? Praat erover met anderen, steek een kaarsje op, voer actie en steun organisaties die zich voor deze zaak inzetten. Ook kunt u op de website flyers bestellen en een poster downloaden om op uw raam op te hangen.

Doel en toekomst.

Het doel van Verhef je Stem is, dat dit verhaal bij een groot publiek onder de aandacht wordt gebracht. Dat het weer eens helder gemaakt wordt waar het in dit conflict nu ook al weer om gaat. Dat vele joden, arabieren, christenen en andere burgers over de hele wereld, streven naar een vreedzame en rechtvaardige oplossing. Dat is het geven van een toekomstperspectief aan de Palestijnen. Een oplossing gebaseerd op het internationale recht. Dat houdt in dat Israël zich terugtrekt uit de bezette gebieden, zoals vastgelegd in Veiligheidsraad resolutie 242 van 22 november 1967. Dat houdt in een levensvatbare en veilige staat Palestina, een staat Israël binnen veilige grenzen, en een rechtvaardige oplossing voor de Palestijnse vluchtelingen.

We houden u graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en acties. Graag krijgen wij ook uw input! Dit kan door gewoon een E-mailtje te sturen naar suggesties@verhefjestem.nl.

——————————————————————————–

Nieuwsbrief
Voor acties: Palestina Komitee
Voor nieuws: NRC over GazaBBC over GazaPalestina Komitee

——————————————————————————–

Volkskrant – Israëlische troepen blijven in Gazastrook

20 januari 2009 – JERUZALEM – Israël is voorlopig niet van plan alle troepen terug te trekken uit de Gazastrook. Dat heeft het leger dinsdag laten weten. Eerder werd gezegd dat de terugtrekking voor de inauguratie van de aanstaande president van de VS, Barack Obama, volbracht zou zijn.

Omroep Zenit wil eenzijdige berichtgeving over Gaza doorbreken.

In de Nederlandse media wordt vaak eenzijdig bericht over het conflict. Alle correspondenten wonen in Israel. In bezet Palestijns gebied woont geen enkele Nederlandse journalist, waardoor tijdens de oorlog in Gaza alleen maar vanuit Israel werd gerapporteerd. De nieuwe Nederlandse omroep Zenit wil dit gaan veranderen. De multiculturele omroep werkt aan een samenwerkingsovereenkomst met onafhankelijke Palestijnse TV-journalisten in Gaza. Door deze samenwerking kan Zenit in de toekomst op Radio en TV ook de mensen uit Gaza zelf aan het woord laten en de andere kant van het verhaal in beeld brengen. Verhef je Stem staat daar helemaal achter. Om uit te mogen zenden heeft Zenit voor 1 april 2009 vijftigduizend leden nodig. Ga voor meer informatie naar www.omroepzenit.nl

Vakantiebeurs en Israel: Nee, dank je wel

19/01/2009 – Tijdens een succesvolle flyer-actie werden onder de bezoekers van de Vakantiebeurs op zaterdag, 17 januari en zondag 18 januari zo’n 2700 flyers verspreid “Ga lekker op vakantie, maar niet naar Israel”. Vier leden van het Nederlands Palestina Komitee, versterkt door nog eens twee nieuwe vrijwilligers deelden de flyers uit.

Ook binnen het CDA andere stemmen (opinierend artikel door Jan Elshout))

Wie de premier in Buitenhof (4 januari) hoorde ontmoette alleen maar “begrip” voor het Israëlische geweld. Toch meldde de Volkskrant op 10 januari dat slechts 26 % van de CDA stemmers “ja” antwoordt op de vraag “Is dit een gerechtvaardigde actie van Israël?”.

——————————————————————————–

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter