Archief
Artikelen

De Israëlische troepen trekken zich terug uit de Gazastrook, getuige de foto’s in de Nederlandse kranten. De chaos in en rond Gaza zal de komende week wel openlijk worden getoond, want een leger van westerse journalisten en hulpverleners trekt nu de stad in. Hoe het er daar uitziet, dat weten we reeds… Drie weken lang bleven er vanuit Gaza beelden en berichten komen, dodelijker voor het Zionistische ideaal dan duizenden qassams ooit zouden kunnen zijn. De grote winnaar in deze oorlog is de James Miller-brigade!

Het NRC meldt vandaag:

Volgens Palestijnse bronnen (die tot nog toe altijd door de VN werden bevestigd) zijn in de 22 dagen durende oorlog 1.245 Palestijnen gedood en 5.450 gewond geraakt.
Aan Israëlische zijde vielen 13 doden en een onbekend aantal gewonden.
Honderden moskeeën, overheidsgebouwen en scholen in Gaza zijn verwoest. Volgens het Palestijnse bureau voor Statistiek zijn circa 4.000 woongebouwen vernietigd.

En De Pers zegt:

Het Israëlische offensief in de Gazastrook heeft volgens Palestijnse schattingen een schadepost van bijna 2 miljard dollar (bijna 1,5 miljard euro) veroorzaakt. Dat meldde het Palestijnse Bureau voor Statistiek (PCBS) maandag.
Er zouden zeker 22.000 private of publieke gebouwen zijn beschadigd of verwoest. Dat is 14 procent van alle gebouwen in Gaza. Het sociale en economische leven ligt ,,volledig lam”, aldus PCBS. De economische activiteit is met 85 procent afgenomen. Vooral de landbouw is zwaar getroffen. Meer dan 80 procent van het landbouwareaal zou tijdens het offensief zijn verwoest.
Volgens de VN-hulporganisatie Unrwa zit een half miljoen mensen zonder water in Gaza en honderdduizenden zonder stroom. Tienduizenden mensen zijn dakloos.

Het terrorisme van de staat Israël tegen de bevolking van de Gazastrook staat echter niet op zich. De zogenaamde strijd tegen het terrorisme bestaat vrijwel volledig uit staatsterrorisme, dat voornamelijk wordt bedreven vanuit de Verenigde Staten. Vanaf het moment vlak voor de Eerste Wereldoorlog waarop de VS besloten om het recht op het drukken van geld over te dragen van de staat op de “Federal Reserve”, is het daar fout gegaan. De Federal Reserve is niet Federal en het is evenmin een Reserve die ten goede zou kunnen komen aan de bevolking.

Information Clearing House toont dagelijks de kosten van het staatsterrorisme van de VS in Irak:

Number Of Iraqis Slaughtered Since The U.S. Invaded Iraq “1,307,319”
Number of U.S. Military Personnel Sacrificed (Officially acknowledged) In America’sWar On Iraq 4,226
The War And Occupation Of Iraq Costs $588,201,053,050

Dit systeem van verspilling van mensenlevens, materieel en energie zal spoedig ten einde komen. Wanneer de verspilling zo door gaat, dan kan de aarde dat namelijk niet langer dragen, hongersnoden zullen het gevolg zijn, ook in de VS. Steeds minder mensen blijken in het systeem te geloven, steeds meer mensen beginnen de leugens te doorzien. Tegelijkertijd neemt ook het geweld toe. En terwijl de kloof tussen rijk en arm groter wordt, geldt dat ook voor de kloof tussen de vrijdenkers en de gelovigen in een van de drie monotheïstische religies. Religieus fanatisme krijgt steeds meer de overhand bij Joden, Christenen en Moslims.

De volgende twee uur durende documentaire speelfilm, The Decline and Fall of America, verscheen in januari 2008. Hij geeft zeer indringend beeld van wat er mis gaat in de VS. Deze film is opgebouwd uit korte en langere scènes, tot soms wel een kwartier. Het zijn nieuwsreportages, interviews, teksten en soms ook toneelspel, waarbij de man met de aluminium hoed tenenkrommend is! Twee uur lang en zeer indringend, maar men kan gerust af en toe even pauzeren. Het is volgens mij een absolute must see! De pagina onder deze link is ook een absolute must read! De film is gemaakt door de vrij onbekende B.A. Brooks, die ook deze column schreef. Hoewel het gaat over de VS, is deze informatie ook voor de rest van de wereld zeer alarmerend. Een fascistische dictatuur in de VS is bepaald geen garantie voor wereldvrede!

The Decline and Fall of America duurt twee uur.

Op de vorige pagina staat als het goed is dagelijks het laatste nieuws van Link-TV over de Gaza-crisis. Gaarne alleen comments op deze post, als men de hele film heeft bekeken.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter