Archief
Artikelen

Link TV is een Amerikaanse organisatie die het nieuws vanuit verschillende perspectieven wil belichten. Daartoe maken zij collages van nieuwsuitzendingen uit allerlei landen. Op dit moment heeft het nieuws uit Gaza wereldwijd de aandacht, maar in ieder land worden de feiten vanuit een ander perspectief belicht. Link TV verzamelt het nieuws uit Israël, Egypte, Libanon, Syrië, Dubai en zo voort en maakt daarvan een mozaïek. Op hun pagina over Gaza staan berichten die in Nederland nooit de TV halen. Het volgende korte bericht is van 29 februari 2008. Ook toen al werd gesproken van een Israëlische invasie in Gaza, hetgeen zou eindigen in een “Holocaust”.

Hun uitzendingen worden ook geplaatst op YouTube. Men kan ze daar vinden onder de zoekterm: Mosaic News. De volgende nieuws-mozaïeken gaan over Gaza. In de Arabische wereld gaat het nieuws expliciet over de misdaden van Israël tegen de Palestijnse bevolking en men leeft mee met het lijden van de slachtoffers. Maar de Israëlische TV zegt dat de aanval op Gaza bedoeld is om een blijvende vrede te bewerkstelligen. Vergelijk dit eens met het Nederlandse nieuws.

Mosaic News – 1/5/09: War on Gaza – Day 10 duurt 27 minuten.

Mosaic News – 1/6/09: War on Gaza – Day 11 duurt 27 minuten.

Op de website van Link TV staat nu een reportage over de 12e dag.

Mosaic News – 1/7/09: War on Gaza – Day 12 duurt 27 minuten.

Update: Mosaic News – 1/8/09: War on Gaza – Day 13 duurt 27 minuten.

Update: Mosaic News – 1/9/09: War on Gaza – Day 14 duurt 27 minuten.

De afleveringen vanaf 12 januari staan hier. De volgende auto-update toont steeds de laatste aflevering van Mosaic News.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

1 Reactie op “De aanval op Gaza: mozaïek van het nieuws”

Laat een reactie achter