Archief
Artikelen

Hoewel Israël er eerst nog in slaagde om de slachtpartij in Gaza te verkopen als een rechtvaardige en noodzakelijke strijd tegen het terrorisme van de “moslimfundamentalistische organisatie” Hamas, lijkt de publieke opinie zich langzaam te wijzigen. Lees bijvoorbeeld dit bericht in het NRC en let op het taalgebruik. Niet iedereen blijkt zo kort van memorie als de de Zionistische propaganda-makers hoopten, niet iedereen is vergeten dat Hamas de democratische verkiezingen met een ruime meerderheid heeft gewonnen en dat Israël de Gaza-strook daarop volledig heeft afgesloten van de buitenwereld. Ook heeft niet iedere journalist Gaza verlaten, niet iedere westerse hulpverlener heeft zich laten “evacueren” door Israël. Het bloedbad druipt echter langzaam door tot de westerse media.

In Gaza bevindt zich in elk geval de Palestijnse foto-journalist Sameh Habeeb, waarvan gisteravond een verslag verscheen in Netwerk. Op het weblog van Habib kan men de ontwikkelingen volgen. Zijn foto’s staan hier. Ook was Habeeb gisteren te horen in een radio-interview van Jef Rense en David Icke. Dat duurt ongeveer een half uur.

Ook Al Jazeera is nog aanwezig in Gaza, zij zijn permanent online te bekijken, al gaat het niet altijd over Gaza. Fragmenten van hun uitzendingen verschijnen op YouTube. Zie hier hun commentaar op het nieuws dat in de Gazastrook iedere dag een bombardementspauze van 3 uur ingelast zal worden, om humanitaire hulp mogelijk te maken aan de 1,5 miljoen inwoners van het gebied.

In Gaza bevinden zich ook nog steeds twee Noorse artsen, de trauma-arts Mads Gilbert en de chirurg Erik Fosse. Het nieuws van de Israëlische terreur in Gaza staat in Noorwegen dan ook onmiddellijk breed in de krant. Hier staan aangrijpende foto’s uit het ziekenhuis van Gaza. In Israël wordt gedemonstreerd tegen de aanval op Gaza, hier door religieuze Joden. Inmiddels heeft Israël voedseltransporten doorgelaten, zo meldt de Noorse krant, inclusief video. In een interview meldt Mads Gilbert dat Israël verboden en onconventionele wapens gebruikt.

De gezondheid van de inwoners van Gazastrook loopt ernstig gevaar, niet alleen door de beschietingen, maar door het tekort aan werkelijk alles. Er is een tekort aan drinkwater en riolen stromen over. In Venezuela heeft president Chavèz inmiddels de Israëlische ambassadeur weggestuurd en hij wil een luchtbrug naar Gaza instellen. “De Israëli’s beletten [de ingang van] het Rode kruis en humanitaire hulp. Zo ver gaat de barbarij.”

Israël en de Palestijnse Autoriteit zijn akkoord gegaan met een staakt-het-vuren dat Frankrijk en Egypte hadden voorgesteld, zo meldde Nu.nl. Alleen Hamas was bij dit akkoord niet betrokken. Zij verwerpt een degelijk bestand. “Zolang er sprake is van een Israëlische bezetting, zal er verzet zijn.”

Er lijkt af en toe heel even een pauze te komen in de terreur van Israël in Gaza.

Die pauze kunnen we dan vullen met een Joods / Islamitisch vredeslied van de Australische komiek Tim Minchin. Enjoy!

p.s.: de pauze is al weer voorbij. Terug naar het bloedbad… Zie bij voorbeeld deze foto’s op een Turkse site. De Guardian heeft een pagina waarop de laatste ontwikkelingen worden getoond en een pagina voor het overzicht van al het nieuws rond deze crisis.

Mocht u wat geld kunnen missen voor de slachtoffers, dan wijs ik nogmaals op de stichting Kifaia. Want zelfs het Rode Kruis heeft nog geen gironummer geopend voor de slachtoffers van dit Zionistische bloedbad!

giro 8207589, Stichting Kifaia, Amsterdam

Ook kunt u nog tekenen voor de vrede bij de stichting Avaaz.

Update: donderdag 8 januari:

Nadat Israël een school van de VN had geraakt, met 40 doden als gevolg, probeerde Israël de schuld nog tevergeefs op Hamas te schuiven:

Toen dat mislukte, besloot Israël tot een kort staakt het vuren, om humanitaire hulp mogelijk te maken. Drie uur lang konden de Palestijnen hun doden begraven en brood kopen.

Na een drie uur durend staakt het vuren werden de beschietingen hervat:

Het bloedbad is gruwelijk:

Een appartement van 4 verdiepingen is gebombardeerd. Onder het puin liggen de bewoners:

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

3 Reacties op “Even een pauze in het geweld in Gaza”

Laat een reactie achter