Selecteer een pagina

Archieven

De Israëlische bezetting van Palestina

Vanaf de stichting van de staat Israël in 1948 heeft Israël geprobeerd om steeds meer gebied te veroveren. Het land dat in 1948 werd erkend door de grote mogendheden, maar niet door de omringende Arabische landen, werd onmiddellijk gezuiverd van niet-Joodse bewoners. De Palestijnse vluchtelingen verzamelden zich in het zuiden van Libanaon, in de Gazastrook die toen onder Egyptisch bestuur stond en op de Westelijke Jordaanoever die toen nog deel uitmaakte van (Trans-) Jordanië. In 1967 veroverde Israël zowel Gaza en de Sinaï-woestijn, als de Westbank en de hoogvlakte van Golan ten Zuiden van Libanon. Dit proces van landje-pik is zichtbaar op onderstaande landkaart.

Bekijk ook deze kaart in groter formaat. Op de website van Dries van Agt staan ook deze kaarten.

Volgens sommige kaarten ziet Israël er zo uit, maar dat is niet waar:

Bekijk ook deze kaart in groter formaat. Ook daar heeft Israël bovenstaande vorm, al staat op de Westbank het woord Occupied en naast Gaza staat: Gaza evacuated 2005. Zo leren de kinderen dat daar op school…

Zowel in Gaza als op de Westbank werden na 1968 Joodse nederzettingen gesticht. De huizen van de Palestijnen werden daartoe platgewalst met bulldozers en het was de Palestijnen verboden om in de buurt van deze nederzettingen te komen. Op de Westbank werden ze onderling verbonden door moderne wegen, die voor Palestijnen verboden waren. Vervolgens werd er een betonnen muur geplaatst rond de Palestijnse gebieden, op land van de Palestijnen. Deze versnippering van het Palestijnse gebied is duidelijk zichtbaar op deze kaart van de Westbank:

Ook in de Gaza-strook verrezen Israëlische nederzettingen, waardoor deze smalle kuststrook in drie stukken werd gedeeld. Ook hier werden huizen platgewalst, maar onder druk van de Intifadah, de opstand van de Palestijnse bevolking tegen deze bezetting van hun land, heeft Israël in 2005 besloten om de Joodse nederzettingen in Gaza af te breken. De situatie is goed zichtbaar op deze kaart van de Gaza-strook:

Vervolgens werden er op aandringen van de VS democratische verkiezingen gehouden in Palestina, die in januari 2006 werden gewonnen door Hamas, een Islamitische partij. De Palestijnse bevolking is Islamitisch, zij stemden op Hamas, zoals men in Nederland stemt op het CDA. Maar El Fatah weigerde de macht over te dragen aan Hamas, waarop Hamas een aantal Fatah-kopstukken met geweld uitschakelde. Gesteund door Israël behield president Abbas van Fatah de macht op de versnipperde Westbank, maar in de Gaza-strook regeerde nu Hamas.

Vervolgens verklaarde Israël Hamas tot een moslim-terroristische organisatie en de internationale gemeenschap nam dat idee gretig over. Ook Nederlandse kranten spreken systematisch van “de moslim-fundamentalistische organisatie Hamas”, in plaats van “de democratisch verkozen regering van Palestina.” Medio 2006 sloot Israël de grenzen van Gaza vrijwel hermetisch af. Deze smalle strook land werd aldus een gevangenis en de gevangen begonnen tunnels te graven. Ongeveer een jaar geleden is het hen even gelukt om massaal uit te breken naar Egypte, maar Egypte joeg de ontsnapte Palestijnen met geweld terug in hun gevangenis.

Tijdens de huidige gevechten worden het Rode Kruis en andere hulpverleners niet toegelaten tot de Gazastrook. De situatie is dramatisch, maar ook journalisten zijn niet welkom. Vrijwel alle buitenlanders zijn uit Gaza geëvacueerd. De weinige berichten die ons toch nog bereiken, spreken van een afgrijselijk bloedbad, vooral onder de burgerbevolking. Mads Gilbert, een chirurg uit Noorwegen, is achtergebleven in Gaza om te helpen in het ziekenhuis. Twee dagen geleden stuurde hij zijn collega’s in Noorwegen een SOS per SMS. Hij heeft ook een korte reportage kunnen maken voor Sky News.

Een transcript staat hier en begint als volgt:

Just a little bit more than an hour ago, the Israelis bombed the central fruit market in Gaza City, and we had a mass influx of about 50 injured and between 10 and 15 killed. At the same time, they bombed an apartment house with children playing on the roof, and we had a lot of children also. It’s really like a scene from Dante’s Inferno. It’s like hell here now. They’ve been bombing all night, close to 500 people have been killed, and the number of casualties is getting to two and a half thousand of which 50% are children and women.

Ook van Al Jazeera is nog een team aanwezig in de Gaza-stook. Men kan de Engelstalige Al Jazeera HIER online bekijken. Dit is een stukje van hun verslag uit Gaza:

De 60-jarige bezetting van Palestina door Israël heeft voor de zoveelste maal geleid tot een bloedbad. Dat is niet de schuld van de Palestijnen en evenmin van Hamas, al wil men ons graag doen geloven dat Israël geen andere mogelijkheid heeft om de raketten van Hamas te stoppen. Wie dat nog gelooft, heeft niets begrepen van de propaganda, noch van de geschiedenis.

De volgende documentaire gaat over de Israëlische bezetting van Palestina door de jaren heen. Deze documentaire heeft reeds vele prijzen gewonnen. Meer informatie over de makers en de achtergrond staat op de bijbehorende website. Deze documentaire geeft een indringend en verhelderend beeld van de geschiedenis die heeft geleid tot de huidige situatie. Deze aanval van Israël op Palestina is namelijk niets nieuws, maar zolang we de geschiedenis blijven vergeten, blijft de geschiedenis zich herhalen. Pas als Israël bereid is om de bezette gebieden op te geven, kan er een vreedzame oplossing komen.

Occupation 010 duurt een uur en 28 minuten.

19 Reacties

 1. petje

  Ko Colijn van het Clingendael instituut heeft m.i. de meest scherpe analyse van het Hamas-Israelische conflict gegeven.
  Hij noemt de GAZA strook voordat deze oorlog begon een “open gevangenis”.

  Antwoord
 2. mr. drs. BOU

  Beste Jaqueline, laat je niet misleiden! Judicial.inc is een haatzaaier van de eerste orde. Kijk even naar deze fotojok of fotofop:

  Die Joodse mannetjes zijn er gewoon ingeplakt en het bovenschrift spreekt boekdelen:

  “Israelis See This As Great Entertainment”

  Er wordt zoveel valse informatie verspreid, vooral door de Zionisten (geen echte Joden) die de wereld willen verdelen in de Haves en de Have-nots. Maar daarover morgen meer, want ik wil nu graag slapen. Er ligt een gasbel van jewelste voor de kust van Gaza. Deze gaat naar de Haves en niet naar de Have-nots. Daarom moeten de Palestijnen uit Gaza verdwijnen. En dat gaat middels haat.

  Ach, wat heb ik een hekel aan haat…

  Antwoord
 3. Jacqueline

  Mooi dan weet ik dat ook weer, beeldvorming is vaak alleszeggend.

  Welterusten….

  Ik haat zinloze oorlogen (sorry maar dat haat ik echt)

  Antwoord
 4. petje

  Judicial.inc heeft ook een anti-Aruba/Joden haatthread over de zaak Natalee Holloway waar de honden – bepaalde apen wel – geen brood lusten..

  Antwoord
 5. mr. drs. BOU

  Beste Jacqueline, de volgende foto lijkt wel echt. Hier geen “Joodse mannetjes”, maar de “moderne inwoners” van Sderot, die zo zwaar onder vuur zouden liggen van de raketten die Hamas afschiet, dat Israël niet anders kan dat heel Gaza verwoesten, inclusief het “menselijk schild” dat daar nu eenmaal woont. Zij zitten volgens het onderschrift op een heuveltop gezellig te kijken naar de oorlog in Gaza.

  Het bijbehorende artikel is ook het lezen waard. Dit is de bron.

  Antwoord
 6. hanss

  Wat een eenzijdige berichtgeving lees ik hier allemaal!

  Helaas….antisemitisme is schijnbaar onuitroeibaar en blijkbaar besmettelijk.

  Veel succes met HamaSS en mogen deze ‘apostelen voor een betere wereld’ ook voet aan de grond krijgen in Nederland, want dat is blijkbaar het hartstochtelijke verlangen van de levensmoede fans van aanhangers van de moordende pedo-profeet uit Arabië.

  Vergeet niet naar dit filmpje te kijken met beelden van HamaSS heldendaden http://nl.youtube.com/watch?v=QJyLYBJSCdA

  Antwoord
 7. mr. drs. BOU

  Dank voor de Zionistische propaganda HanSS. Daar zaten we echt op te wachten…

  Antwoord
 8. hanss

  Tjonge, da’s origineel: tot nu toe werden die twee kleine essen die mijn alias afmaken (Hans plus de S van mijn achternaam) slechts als SS (van Waffen-SS) geschreven door mijn bitterste opponenten in de Deventer moordzaak-discussie die geloven dat Ernest Louwes schuldig is en dat Michaël de Jong onschuldig is, terwijl ik dat dus andersom zie.

  Ik heb een rothekel aan antisemieten die zich verschuilen achter de term anti-Zionisme want Zion is Sion en Sion is Jeruzalem, wat de eeuwige ondeelbare hoofdstad is van het Joodse volk in Israël.

  De islam is een afgrijselijke religie, tot stand gekomen door één bezeten arabier genaamd Mohammed die een rot hekel had aan Joden en aan gelovigen in Jezus Christus, en die niet schroomde om ze rücksichtlos op wrede wijze te vermoorden, en die ook niet schroomde om als 52 jarige een meisje van 9 te verkrachten dat zijn ‘vrouw’ was geworden sinds haar zesde levensjaar: Aisja dus.

  Verder knutselde deze arabier een religie in elkaar wat een allegaartje werd van heidendom (origineel had de MAANgod allah 3 dochters: de duivelsverzen), verwrongen Joodse religie en evenzeer verwrongen Christelijk geloof, wat ook nog eens ‘het laatste geopenbaarde woord van god’ was aan de mensheid, wat al het voorgaande verouderd maakte en die nieuwe ‘religie’ bepaalde zelfs dat de Joodse en Christelijke boeken (de Bijbel dus) waren vervalst. Toe maar….Lou de Palingboer was er niets bij, vergeleken met deze sektariër, genaamd Mohammed.

  Diezelfde Mohammed, die in onze tijd TBS had gekregen voor zijn gedrag, is dè grote inspirator voor het duivelse HamaSS.

  Of kent men hier de foto’s niet van HamaSS-‘strijders’ die de Hitlergroet brengen?
  En dit http://xandernieuws.punt.nl/?id=498765&r=1&tbl_archief=& is hier zeker ook niet bekend?

  Nederland is ziek, en niet alleen omdat er een pedo aan de top van Justitie zit http://www.klokkenluideronline.nl/ maar ook omdat Jodenhaat in toenemende mate in de hoofden en harten zit van steeds meer mensen in dit land.

  Overigens: als er één land op aarde is dat recht heeft op de gasbel voor de kust van Gaza, dan is dat wel Israël en niet dat soepzooitje dat zich “Palestijnen” noemt.

  Israël bezet ook nog eens geen enkel stukje grond van haar EIGEN land!
  Sterker nog: welk land is zo gek om in ruil voor ‘vrede’ HERoverd land ‘terug’ te geven aan lieden die daar helemaal geen recht op hebben omdat de HELE wereld een rothekel aan Joden heeft en Israël graag ‘aardig gevonden wil worden door die ‘lieve’ wereld?

  Israël.

  Is men hier al vergeten dat in 1940-1945 met hulp van de HELE Nederlandse Politiemacht en braaf voor de bezetter werkende ambtenaren, en bijgestaan door Jodenhatende landverraders en nazi-vrienden en Jodenverklikkers uiteindelijk 104.000 Joden werden afgevoerd naar hun vernietiging, wat men nu zo graag in de beeldvorming omdraait alsof Israël bezig is massaal de “Palestijnen” via een Joodse Endlösung om te brengen?

  Ik vrees dat Nederland verloren is aan Eurabië en het Nieuwe Romeinse Rijk (de E.U.) en de NWO.

  Maar volgens mij ging het op deze webstek toch vooral om dat laatste?

  Zonder persoonlijke animositeit geschreven,

  Hans S.

  Antwoord
 9. mr. drs. BOU

  Beste Hans,

  Hamas is met één s en de toestand 40-45 mag volgens mij niet worden gebruikt als excuus voor de bloedige roofmoord die Israël nu pleegt op de Palestijnen. De buit is een gasveld voor de kust van Gaza ter waarde van minstens 2.000 miljard Euro.

  De “de eeuwige ondeelbare hoofdstad van het Joodse volk in Israël” is indertijd door David veroverd op de Jebusieten. Jebus Salem, de Vrede van Jebus, bestond al in de tijd van Abraham, zeker 800 jaar voor de verovering door David (op zijn vroegst rond 1000 v.Chr.) Misschien wordt het dus tijd dat we Jerusalem teruggeven aan de rechtmatige eigenaars: de Jebusieten!

  Vervolgens is de stad tot 586 v.Chr. de hoofdstad geweest van Juda, dus ongeveer 4 eeuwen. (De hoofdstad van Israël was toen Samaria.) Jerusalem werd in 586 veroverd door Babylon en werd toen bevolkt vanuit het Babylonische Rijk. In 538 werd de stad veroverd door Cyrus van Perzië, die de Joden toestemming gaf om terug te keren uit de Babylonische ballingschap. Ze hebben dat lang niet allemaal gedaan, in Babylon bleef een grote groep Joden achter.

  Vervolgens werd het land veroverd door Alexander de Grote en na zijn dood bleef de Griekse bezetter van Syrië er de baas. Hij werd echter verslagen door de Maccabeeën, waarna Jerusalem heel kort weer een “Joodse” stad is geweest. Daarna kwamen de Romeinen, die in 70 na Chr. een groot deel van de Joden hebben verjaagd en hun tempel hebben verwoest. Zij werden naadloos opgevolgd door het Christelijke Oost-Romeinse Rijk, bestuurd vanuit Constantinopel, en de hele bevolking van dit Byzantijnse Rijk werd gedwongen tot Christendom.

  In zeshonderdzoveel kwamen de Moslims, die er in vrede leefden met de aanwezige Christenen en Joden. Zij bouwden o.a. de prachtige Gouden Koepel Moskee, die het stadsbeeld nog steeds domineert.

  Over de spelling van het woord Zionisme wil ik niet twisten, maar voor de bevolking van het land bleek de stichting van de Joodse staat Israël eind 1947 een ramp. Zowel de Christenen als de Moslims die er al eeuwen leefden, werden verdreven en hun dorpen werden verwoest. De vluchtelingenstroom leidde er toe dat de Arabische landen Israël in 1948 aanvielen, Israël werd bewapend zowel door Rusland als de VS (de koude oorlog was toen nog niet echt begonnen), Israël won en het aantal vluchtelingen nam alleen maar toe. Sindsdien is de oorspronkelijke bevolking vluchteling, terwijl Israël wordt bevolkt door “Joden” die vanuit alle landen mogen immigreren.

  Op dit moment is Israël bezig om de bevolking van Gaza dusdanig te traumatiseren, dat de hele wereld zal vinden dat dit niet langer kan. Er zal dan een internationale “oplossing” worden gevonden, met een “vredesmacht” en zo, waarna Israël het gasveld van Gaza kan exploiteren. De opbrengst van de licentie wordt geschat op 10% van de exploitatie, dat is meer dan 200 miljard Euro. Gestolen van de Palestijnen, maar die hebben nu wel even iets anders aan hun hoofd.

  “…wat men nu zo graag in de beeldvorming omdraait alsof Israël bezig is massaal de “Palestijnen” via een Joodse Endlösung om te brengen?”

  Nee, om het gas van Gaza te stelen, hoeven ze niet allemaal dood. Alleen de mensen met hersenen, een goede opleiding en voldoende kennis, die moeten nu wel even dood. Dat is allemaal “Hamas”. Daarna pikt Israël het gas.

  Antwoord
 10. hanss

  Bedankt voor de toonwijziging.

  Ik ga niet verder over dit onderwerp discussiëren want dat wordt een welles-nietes steekspel over wie nu recht heeft op Eretz-Israël of niet en of ‘wij’ ook maar iets te zeggen zouden hebben over het recht van de Joden om in hun eigen hoofdstad te wonen dat na de verovering door de Israëlieten op de de Jebusieten nooit van enig ander land of volk de hoofdstad was dan alleen van de Joden omdat die stad en het land hun was gegeven door de god die zij dienden die zich ooit aan Mozes had geopenbaard met de naam “IK BEN”.
  We komen dan in een religieuze discussie die tot niets lijdt.

  We kunnen dan ook gaan discussiëren over het recht van de Nederlanders om te wonen in hun eigen land dat werd veroverd op het water en of we alsnog dat land weer terug moeten geven aan de elementen zoals de Zuiderzee en de Polders in het westen en het noorden en elders.

  Feit is wel dat er in het geval van Nederland nooit een godheid was zoals in het geval van de Israëlieten die onze voorouders opdracht gaf om het land in bezit te nemen en om Amsterdam tot onze eeuwige ondeelbare hoofdstad te maken.
  Een hoofdstad die overigens nauwelijks nog een echte Nederlandse stad is te noemen zoals ook Rotterdam met een islamitische, Marokkaanse burgemeester die toevallig ook een Nederlands paspoort heeft en die zich heeft bekwaamd in het spreken van onze taal.

  Maar dat terzijde.

  In mijn Bijbel staat dat God het land Israël aan zijn volk gaf INCLUSIEF Gaza en toen de landverrader Ariel Sharon dat gebied opgaf wegens Bush en zijn illuminati-gangsterbende werd hij prompt geslagen met een coma waar hij nog steeds in ligt.

  Uiteindelijk krijgt Israël Gaza terug en ook de zeggenschap over Judea en Samaria dat de ongelovige wereld de ‘west bank’ noemt alsof Israël de breedste rivieroever ter wereld heeft en zal het definitief de Golan in bezit nemen.

  Wacht rustig af: er komt nog veel oorlog en ellende voordat dat zover is omdat de wereld onverbeterlijk antisemitisch is en als je echt op de hoogte wilt blijven: http://xandernieuws.punt.nl/

  Lees ook: http://xandernieuws.punt.nl/?id=499165&r=1&tbl_archief=&

  Met vriendelijke groet.

  Hans S.

  PS: gisteren riepen in Utrecht nog Marokkaanse ‘Nederlanders’ “Hamas, Hamas alle Joden aan het gas”….INDERDAAD…dat gas voor de kust van Gaza is VAN de Joden! Ha ha ha.

  Wie Israël zegent wordt gezegend en wie Israël vervloekt wordt vervloekt.

  Antwoord
 11. mr. drs. BOU

  Beste HanSS,

  “Bedankt voor de toonwijziging.” Dat is dan niet wederzijds! Hamas schrijf je met één s, en wel een KLEINE.

  “Ik ga niet verder over dit onderwerp discussiëren …”

  Wat kom je hier dan doen? Je plaatst je visie toch niet hier als zijnde het Enige Ware? De hoofdstad van Juda was ooit Jeruzalem en de hoofdstad van Israël was Samaria! Deze toestand heeft nog geen vier eeuwen geduurd.

  Op grond daarvan matigen de huidige Zionisten zich het recht aan om de bevolking van “Palestina” oftewel Kanaän uit te moorden.

  “Wie Israël zegent wordt gezegend en wie Israël vervloekt wordt vervloekt.” Dat is Numeri 24:9.

  Aldus sprak Bileam, de zoon van Beor, afkomstig uit Petor aan de Eufraat tegen Balak, de zoon van Sippor, koning van Moab.

  Wees zo vriendelijk om verder zelf te zorgen voor de bronverwijzing.

  Verder blijkt Xandernieuws een Evangelisatie-bedrijf dat in nauw contact staat met het Israëlische IDF. (met dank aan Petje, want ik stonk er eerst ook in!)

  Voor de mee-lezers even een quote:

  “Beste wereld,

  Ik heb begrepen dat jullie boos op ons hier in Israël zijn. Het schijnt dat jullie héél boos zijn, zelfs woedend. Het lijkt er trouwens op dat jullie iedere paar jaar boos op ons worden. Vandaag is het Gaza* en de ‘wrede onderdrukking van de Palestijnen’, gisteren was het Libanon * en daarvoor kwam het door het bombardement van de kernreactor in Irak, de Yom Kippur oorlog, de Sinaï-campagne. Het lijkt er dus op dat Joden die overwinnen en daardoor blijven leven, jullie buitengewoon kwaad maken.”

  Daarboven staat een foto van een atoomexplosie, met als deerniswekkend onderschrift:

  “Rabbi Meir Kahane: Wereld kijkt gewoon toe nu wij met uitroeiing worden bedreigd.”

  Israël had in 1986 reeds 200 atoomkoppen geproduceerd. Wie roeit dan wie uit?

  Zielige Joodse propaganda is hier niet welkom. En pas op voor de Zionisten, zij roeien straks met plezier ook alle Joden uit. Dat heet dan Armagheddon! (Openbaringen 16: 16, de enige plaats in de hele Bijbel waar dit woord voorkomt). De datum schijnt ook al vast te staan: 21-12-2012.

  Verder is HanSS hier niet welkom, vóór hij de Bijbel heeft gelezen! Want die flauwe kul zonder bronvermelding kost me maar tijd. 🙁

  Antwoord
 12. Irshaad

  Dat land behoort toe aan de Palestijnen, de argument dat 1000 jaar geleden daar eerst joden waren geldt niet, omdat de joden duizend jaar geleden daar zelf zijn weggegaan.

  Bovendien is de bovenstaande beargumentatie over 1000 jaar geleden totaal niet relevant en nadrukkelijk op geen enkel manier in het heden.

  Om terug bij het onderwerp te komen, dit heeft niks met gas te maken. De zionistische organisatie die achter de schermen het beleid bepaalt in de VS(VS-Israel lobby) en Israel, is een ideologische organisatie met een uiteindelijke streven dat een deel van Egypte, geheel Libanon en Jordanie tot het land Israel toekomt.

  Israel is een illegaal opgezet land. De nieuwgeborene van Israel (jongeren in Israel) gaan niet voor niks massaal verhuizen naar Europa enzo. De Israelische politiek wordt bepaald door facisten/zionisten waar Israelische jongeren er iets tegenin brengen onmiddelijk worden opgesloten.

  De vraag is niet of Israel zal vallen, maar wanneer Israel valt, net als Irak en Afghanistan is Israel een ethopie van de VS met hun verdeel en heers strategie wat een van de reden was dat leidde tot de stichting van Israel.

  Antwoord
 13. Irshaad

  Als we de zaken op een atheistische manier bekijken, dus zonder inmenging van religie, dan is het antwoord duidelijk:

  Het verklaring en erkenning van de staat Israel in Palestina is de grootste fout die de internationale gemeenschap heeft begaan sinds de Tweede Wereldoorlog.

  Antwoord
 14. petje

  Het probleem is dat Israel/Joden al decennnia lang gebruik/misbruik maken van de slachtofferrol van WO 2. De Joodse elite (politici, bankiers, rijke industrielen) heeft nauwelijks geleden in de WO2; deze elite heeft – deels onder hun verantwoordelijkheid en schuld – door het lot van de vergaste/vermoorde leden van hun volk de staat Israel gesticht. Die staat moest er koste wat het kost komen stond al aan het eind van de 19e eeuw vast. De elites van Europa en de VS hadden daarvoor het groene licht gegeven.
  Deze overeenstemming van de elites maakt iedere voor de Palestijnen acceptabele oplossing van de Palestijnse zaak zo goed als onmogelijk..

  Antwoord
 15. Jan Boeykens

  South Africa under apartheid:
  Apartheid was a system of legal racial segregation enforced by the National Party government in South Africa between 1948 and 1994, under which the rights of the majority ‘non-white’ inhabitants of South Africa were curtailed and minority rule by white people was maintained. Racial segregation in South Africa began in colonial times, but apartheid as an official policy was introduced following the general election of 1948.
  New legislation classified inhabitants into racial groups (“black”, “white”, “coloured”, and “Indian”), and residential areas were segregated, sometimes by means of forced removals. From 1958, black people were deprived of their citizenship, legally becoming citizens of one of ten tribally based self-governing homelands called bantustans, four of which became nominally independent states. The government segregated education, medical care, and other public services, and provided black people with services inferior to those of white people.
  Apartheid sparked significant internal resistance and violence as well as a long trade embargo against South Africa. A series of popular uprisings and protests were met with the banning of opposition and imprisoning of anti-apartheid leaders. As unrest spread and became more violent, state organizations responded with increasing repression and state-sponsored violence. Reforms to apartheid in the 1980s failed to quell the mounting opposition, and in 1990 President Frederik Willem de Klerk began negotiations to end apartheid, culminating in multi-racial democratic elections in 1994, which were won by the African National Congress under Nelson Mandela. The vestiges of apartheid still shape South African politics and society.
  http://mrzine.monthlyreview.org/2008/apartheid190508.html

  Antwoord
 16. Steve

  Wel grappig dat jullie het bezetting noemen terwijl het zogenaamde land: ‘Palestina’ een verzinsel is van de Romeinse keizer Constantijn hij had ook wel een bloedhekel aan de Joden vandaar dat hij het gebied Palestina noemde. Toen kwamen er ineens grote groepen Jordaniërs en Arabieren die zich vandaag de dag Palestijnen noemen. Het is gewoon 1 grote grap en jullie tuinen er allemaal in. Israël is van de Joden en zal het altijd blijven jammer voor jullie.

  Antwoord
 17. Pepijn Elsenbrink

  4.VN MEET MET 2 MATEN!!
  Toen in mei 2010 Israel 9 radicale moslims doodschoot op de boot naar Gaza, nadat deze moslims Israelische militairen in het nauw hadden gedreven, wist de VN van gekheid niet hoe snel ze met een afkeurende VN-resolutie moest komen.
  Op dit moment is het een grote chaos in Egypte, en zijn er daar mogelijk al meer dan 200 doden gevallen.
  En wat horen we van de VN? Helemaal niets!
  Conclusie: de VN is niet neutraal, en meet met 2 maten.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. NWO-INFO » Blog Archive » Israël en de moord op Rachel Corrie - [...] Beelden daarvan zijn ook te zien in de documentaire van James Longley , gefilmd in 2001, en in Occupation…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën