Archief
Artikelen

Men beweert dat bovenstaande foto laat zien hoe Hamas vanuit de Gaza-strook Qassam-raketten afvuurt op het nabijgelegen Sderot en het iets verder gelegen Ashkelon. Maar is dat wel waar? Of is het een voorbeeld van fotojokken? Net zoals deze bizarre verkleedpartij?

Laten we ook eens wat YouTubes bekijken. Zijn ze echt of gejokt? Kijk, dit is David tegen Goliath, de Qassams van Hamas tegen de defensie van Israël:

Een ingeslagen Palestijnse Qassam-raket ziet er op BBC News trouwens zo uit en die foto lijkt echt:

Dit is Israël tegen Gaza, geluidloos, bloedeloos en clean:

Israël bombardeert de moskeeën, omdat Hamas daar Qassams verbergt. Kijk maar naar dit filmpje van het IDF (Israëlische leger). Tussen alle rookwolken door, is de de moskee te zien. De bom is onzichtbaar, er volgt een explosie en dan nogmaals een explosie. Volgens de tekst kwam de laatste explosie van die Qassars, maar misschien gooide het Israëlische leger wel nog een bom.

Dit is een Israëlisch precisiebombardement op Palestijnen die tijdens de huidige bombardementen op Gaza iets verdachts in een vrachtwagen laden:

Heeft u ook gezien wat er in die vrachtwagen werd geladen? Drie Qassam-raketten? De overlevenden zeggen: drie zuurstof-flessen uit een las-werkplaats. De naburige werkplaats was getroffen door een Israëlische bom en men probeerde de zuurstof-flessen bij de brand vandaan te krijgen, omdat ze anders zouden kunnen ontploffen. Vanuit de lucht kwam toen plotseling BOEM.

Die overlevende Palestijnen jokken natuurlijk altijd. Maar sommige foto’s en filmpjes jokken ook. Met dit filmpje wil iemand laten zien wie er misschien nog wel veel erger jokt:

Maar is dat filmpje dan niet gejokt? Kijk eens naar deze reclame van de wapenfabrikant Talon. De Tactische High Energy Laser houdt volgens Talon met gemak alle Qassar-raketten tegen. Hij werd ontworpen en middels een samenwerkingsovereenkomst tussen de VS en Israël.

Men zegt dat Hamas sinds 2001 een ware regen van Qassars heeft afgevuurd op Israël, waarbij soms zelfs doden vielen. De aanval op Gaza was volgens de hele internationale gemeenschap dan ook noodzakelijk om de voortdurende beschietingen van Israël door Hamas te stoppen. Anders zou Hamas binnenkort immers de kerncentrale van Dimona kunnen raken… Zou Israël de aanvallen van die simpele zelfgemaakte raketten van Hamas heus slechts kunnen beantwoorden met de totale verwoesting van Gaza? Of is dat gewoon gejokt?

Gelooft u het nog? Kijk dan even naar het FKN NEWS van 1 januari 2009, gepresenteerd door Deek Jackson:

Noch de Nederlandse regering, noch de Europese Unie hebben de aanval van Israël op Gaza veroordeeld. Het is immers de schuld van Hamas… Mocht u willen protesteren tegen deze mateloze domheid en grenzeloze agressie, verhef dan hier uw stem!

P.S.: volgens de Noorse TV schiet het IDF (Israëlische leger) met witte fosfor. Buitenlandse waarnemers zijn niet welkom in Gaza, alle buitenlanders zijn “geëvacueerd”, maar er bleven twee Chirurgen uit Noorwegen achter, omdat ze meenden dat de bevolking van Gaza hen nodig had. Zie hier de beelden van de Noorse TV. Israël bestookt Gaza met witte fosfor. Waar of niet waar?

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

2 Reacties op “Isaraël en de Qassams van Hamas”

Laat een reactie achter