Archief
Artikelen

Omdat Hamas vanuit de Gaza-strook Qassam-raketten afschoot op Israël, heeft Israël de Gaza-strook gebombardeerd, om er vervolgens binnen te vallen. Velen geven Hamas daarom de schuld van het bloedbad dat Israël aanricht. In 2001 is het schieten met qassams begonnen, waarbij deze primitieve, ongeleide projectielen de stad Sderot en de rand van Ashkelon konden raken. In al die jaren vielen er daardoor 20 doden onder de burgers van Israël. De laatste dagen zijn daar nog vier Israëlische slachtoffers bijgekomen. Volgens Israël heeft Hamas met zijn “beschietingen” ditmaal een bereik gehaald van 40 km. Dat blijkt uit dit kaartje, op deze site:

Het rode gedeelte ligt volgens Israël onder vuur. In feite ligt Gaza het zwaarst onder vuur, maar dat gedeelte is groen. Slimme propaganda!

Let ook op de driehoek: Gaza – Jeruzalem – Dimona. In de kerncentrale van Dimona werden volgens Mordechai Vanunu tot 1986 minstens 200 kernkoppen gefabriceerd. Omdat Israël het Non-Proliferatieverdrag over het niet verspreiden van kernwapens niet heeft ondertekend, zijn die kernkoppen nu waarschijnlijk over de halve wereld verspreid, al zal Israël er zelf ook wel wat achter de hand hebben gehouden. Waar zouden die nu liggen? In Dimona? Dat denk ik niet. Na 1986 zullen ze die toch wel ergens anders hebben verstopt.

Maar als Hamas in plaats van slechts 35 tot 40 km nou eens 70 km ver zou kunnen schieten, pakweg twee maal zo ver als nu, dan doet die kerncentrale van Dimona misschien wel BOEM. Dat wordt dan net zoiets als onze eigen vuurwerkramp in Enschede: het Israëlische leger is niet verantwoordelijk voor het vuurwerk van een vreedzame kerncentrale. Daar heeft defensie niets mee te maken, het valt onder een ander departement. De democratisch gekozen terroristische regering Hamas van het door Israël bezette Palestina krijgt dan de schuld van een kernramp in het hart van het Heilige Land Kanaän. Dat wreekt zich dan weer op Iran, dat wordt beschuldigd van steun aan Hamas… Luister maar eens naar John Bolton op 30 december op FOX-News:

Bekijk deze video in groter formaat

Voorlopig is dit Israëlisch / Amerikaanse doemscenario nog niet aan de orde. Iran heeft zich niet laten provoceren, Hamas kan hóógstens 35 km ver schieten en op dit moment wordt Gaza op Bijbelse wijze afgestraft met alle plagen van Israël. In het zicht van de honderden doden, de duizenden zwaar gewonden, het gebrek aan medicijnen en hulpgoederen, de vrijwel volledige verwoesting van alle infrastructuur in Gaza Stad, en mede dank zij de honger door het tekort aan brood plus de angst voor de voortdurende bombardementen en de op handen zijnde invasie, zouden de opstandige pubers naar huis zijn gegaan. En de leiding van Hamas zou onderweg zijn naar de onderhandelingstafel…

Dit laatste blijkt achteraf niet werkelijk waar…

Ditmaal lijkt het nog een beetje goed af te lopen voor de bewoners van het Heilige Land Kanaän en verre omstreken! Er is nog niet met kernbommen gesmeten. Vanuit Iran zou een onderhandelaar van de Nationale Veiligheidsraad van Iran, Said Jalili, zijn aangekomen in Damascus voor spoedoverleg met de Syrische president Assad en de leiders van Hamas en de terreurgroep Jihad Islami over de situatie op de Gazastrook. Bron is het onderstaande stuk van DEBKA.

De slachtoffers zijn voorlopig de minstens 475 dode en ruim 2000 zwaar gewonde Palestijnen, waarbij de laatste groep waarschijnlijk blijvend invalide zal zijn. U kunt hen financieel steunen door een bijdrage over te maken aan Stichting Kifaia, een Nederlandse organisatie die steun verleent aan organisaties voor gehandicapten in Palestina.

giro 8207589, Stichting Kifaia, Amsterdam

Zie hier de beelden het bloedbad (pas op: gruwelijk!):

Meer filmpjes staan op Dit Kan Niet Waar Zijn.

Verder nieuws:
Guardian: Israel fires artillery shells into Gaza
Het blijkt te gaan om witte fosfor, zie ook The Hidden Massacre of Fallujah.
BBC: Israeli troops enter Gaza Strip (met filmpje)
De Guardian: Israeli officer: I was right to shoot 13-year-old child
An Israeli army officer who repeatedly shot a 13-year-old Palestinian girl in Gaza dismissed a warning from another soldier that she was a child by saying he would have killed her even if she was three years old.
De Pers: Bloedige Israëlische invasie Gaza
De Pers: ‘Israëlische troepen aan rand van Gaza-stad’
De Trouw: Tienduizenden Iraëlische reservisten opgeroepen
De Telegraaf: Doden en gewonden na Israëlische inval in Gaza
De Telegraaf: Israël weigert Rode Kruis toegang tot Gaza
De Telegraaf: EU: Grondoffensief Israël defensief, niet offensief

Kortom: Israël valt Gaza slechts aan om zich te verdedigen tegen Hamas. Journalisten en hulpverleners worden niet toegelaten en de EU is het er helemaal mee eens.

Lees hier het laatste verslag uit Gaza: They know no limits now

Een historisch overzicht vanaf de jaren ’30 van de vorige eeuw tot op heden staat hier.
———————————————————————————————-

Comment nummer 10 op deze Nujij zei op zaterdag rond 4 uur het volgende over de toestand in Gaza:

Bush maakt weg vrij voor Israëlische invasie

Special Forces al bij Gaza Stad – Massale deserties Hamas (Edit: dit laatste blijkt niet waar.)

Rook stijgt op na een raketaanval op een gebouw van Hamas in Gaza Stad

De Amerikaanse president Bush heeft de Israëlische premier Olmert zijn fiat gegeven voor de invasie van de Gazastrook. De tanks kunnen samen met de infanterie nu ieder moment het Palestijnse territorium binnendringen. Tevens heeft Bush beloofd aanstaande maandag in de VN een veto uit te spreken over iedere resolutie waarin Israël wordt veroordeeld.

Edit 4 januari: Dat laatste blijkt te kloppen, zo meldt de Trouw vandaag.

In zijn wekelijkse radiotoespraak sprak de scheidende Amerikaanse president ferme taal. ‘Nog een éénzijdig staakt-het-vuren dat leidt tot raketaanvallen op Israel is onacceptabel. Deze recente uitbraak van geweld is veroorzaakt door Hamas – een Palestijnse terreurgroep die wordt gesteund door Iran en Syrië, en oproepen tot de vernietiging van Israël.’

Bush legde uit dat Hamas de Gazastrook met geweld heeft overgenomen van de Palestijnse Authoriteit, en voortdurend het door Egypte bemiddelde staakt-het-vuren heeft geschonden. Hamas zal meer moeten doen dan loze beloftes geven, wil de VS Israël oproepen tot het stoppen van de aanvallen.

Bush riep op om een systeem van toezicht in te stellen, zodat er geen wapens meer de Gazastrook in gesmokkeld kunnen worden. Impliciet beschuldigde hij Egypte ervan niet voldoende gedaan te hebben om het illegale transport van wapens over haar grondgebied tegen te gaan. Ook zei hij bezorgd te zijn over de humanitaire situatie, en merkte hij hier over op dat de terroristen van Hamas zich achter de burgerbevolking verschuilen, waardoor onschuldige Palestijnen onnodige risico’s lopen.

De nieuwe Amerikaanse president Barack Obama wordt volgens Bush continu op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Bush zal over ruim 2 weken het stokje overdragen aan Obama – mits een gerechtelijke procedure over diens geboortecertificaat (uitspraak verwacht op 16 januari) geen roet in het eten zal gooien.

Premier Olmert en de ministers Tzipi Livni (Buitenlandse Zaken) en Barak (Defensie) hebben het Israëlische leger feitelijk de vrije hand gegeven. De Israëlische luchtmacht heeft pamfletten uitgeworpen waarin de burgers in de noordelijke en oostelijke wijken van Gaza Stad worden opgeroepen hun huizen te verlaten. Volgens Hamas hebben Israëlische special forces reeds pogingen gedaan om op diverse locaties Gaza Stad binnen te dringen.

Edit 4 januari: Het vet gedrukte blijkt niet waar. In de flyers wordt opgeroepen om aan het Israëlische leger alle Hamasleden en wapenopslagplaatsen te verraden. Wie wapens of Hamasleden in huis heeft, zal worden gestraft. Zie HIER.

Palestijnse veiligheidsofficieren die niet bij Hamas horen melden vanaf de Gazastrook dat de terreurgroep de controle over sommige disctricten heeft verloren. Militaire bronnen melden tevens dat er massale deserties plaatsvinden binnen de gelederen van Hamas. Het zijn vooral tieners, die de ruggegraat van Hamas vormen, die bang zijn om te vechten en terugkeren naar hun ouders.

Dit laatste blijkt niet waar, het is Israëlische propaganda.

Opmerkelijk is de aankomst in Damascus van Said Jalili, de onderhandelaar namens de Iraanse Nationale Veiligheidsraad. Hij zal spoedoverleg voeren met de Syrische president Assad en de leiders van Hamas en de terreurgroep Jihad Islami over de situatie op de Gazastrook.

bron: DEBKA
Vertaling helaas zonder bronvermelding!

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

18 Reacties op “Omtrent de Israëlische aanval op Gaza”