Archief
Artikelen

Niet alleen schrijft Micha Kat de meest vreselijke dingen over de hoogste ambtenaar van het ministerie van Justitie, maar hij brengt ook het sociale netwerk in kaart waar deze Secretaris Generaal zich mee omringt. Het feitenoverzicht van Micha Kat liegt er niet om, maar de media blijven zwijgen, op een enkel artikel vorig jaar zomer in de Volkskrant en Elsevier na. In deze main stream artikelen wordt Joris D. afgeschilderd als het slachtoffer van een fluistercampagne.

Waarom komt de affaire Joris D. niet in de krant? Waarom wordt Joris D. niet hardnekkig achtervolgd door PR de Vries, die met zijn verborgen camera’s zo graag een pedofiel betrapt? Waarom vraagt Netwerk of EenVandaag niet om een interview met de SG van Justitie? Is er soms iets dat we niet mogen weten? Jawel, er is véél nieuws dat nooit in de kranten komt. De media houden zich stilzwijgend aan de afspraak dat het nieuws slechts het belang van de status quo dient. Vandaar dat de regeringscoalitie de noodlijdende kranten nu wil steunen met een noodfonds!

moraalridders

De kritische TV-makers Rob Muntz en Paul Jan van de Wint noemden zich de Moraalridders. Zij gingen in 2004 op zoek naar de achterkant van de schrijvende pers. Dit was het eerste deel van een serie uitzendingen voor de RVU, onder de titel Het Grote Complot.

In deze uitzending interviewden de Moraalridders Ben Knapen, ooit hoofdredacteur van het NRC-Handelsblad en directeur van de uitgeversconglomeratie PCM. Verder zien we de ons wel bekende journalist Micha Kat, ooit werkzaam bij het NRC. Aan het woord komt ook de kritische jurist en schrijver Mr. Paul Ruijs. In 2001 verscheen van hem het boek Wij zien u wel in de rechtszaal – Klassenjustitie in Nederland. Dat boek is onder meer te koop bij Bol.com. Ook zien we een andere opstandige journalist, Rudie van Meurs, en professor C.J. Hamelink, hoogleraar in de communicatie-wetenschap. Gezamenlijk schetsen zij een beeld van de journalistiek die in dienst staat van de heersende klasse.

Het grote complot – De Media duurt 24 minuten

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

8 Reacties op “Waarom staat de affaire Joris D. niet in de kranten?”

 • Anna:

  Het is m.i. heel goed dat er nu via de alternatieve media heel veel aandacht besteed wordt aan dit allerhoogste corruptieschandaal.
  Als er een grote steen gaat vallen, zullen er veel kleine stenen meegesleurd worden.
  Opschoning is de weg vrij maken voor een totale mentaliteitsverandering.
  Voor deze moedige mensen die hun nek durven uitsteken staat het algemene belang voorop en niet hun eigen hachje.
  Zij laten zich niet regeren door angst en wegkijken, door ontkennen en negeren. Helaas zijn er (nog) geen lintjes voor deze mensen uitgevonden, maar daar kunnen we ons voor inzetten.
  Ik zie het proces voor me als een pyramide: als de top schoon is, kan het fatsoen weer doorsijpelen naar beneden.
  Dit willen we allemaal meemaken!

 • Harald:

  Kranten houden van sensatie, dus als er maar iets hard te maken was stonden de kranten er allang vol mee. Maar goed, misschien chanteren ze Den Haag wel om dat noodfonds los te peuteren. The plot thickens…

 • Lisa:

  Adam Curry stak zijn nek uit bij classic arrow door mischa in de uitzending het een en ander te laten vertellen.Moest de zender verlaten ontslag.

 • Harald:

  Omdat mensen leuke ouwe plaatjes verwachten te horen als ze die zender opzetten, denk ZZ Top, Toto, the Beatles etc alles behalve die zeikstem van Adam Curry die zichzelf lekker belangrijk zit te vinden.

 • klaas:

  Aanpakken die pedo!

 • GW:

  De gehele gevestigde Nederlandse media zwijgt. Ik denk dat het tijd wordt dat de Nederlandse media wat kloten groeit. Zelfs het RTL-nieuws wat wel achter de doofpotaffaire in het Catshuis aangaat, durft zich niet aan deze kwestie te branden. Geenstijl heeft een deal met de Telegraaf en bovendien zijn zij er niet bij gebaat als een rechts kabinet valt. Ze gaan zich natuurlijk ook niet in hun eigen voet schieten nu ze zoveel CUNTent hebben door Uruzgan; de schoorsteen moet ook blijven roken.

  Aan de andere kant ben ik het wel eens met Stan de Jong dat Micha Kat wel gelijk heeft maar in zijn aanpak doordrijft. Wat dat betreft verschilt Meneer Kat niet veel van Bush; if you’re not with him, you’re against him. Micha Kat speelt het gewoon niet tactisch; zijn dolle razernij schaadt de zaak alleen maar. Maar elke vorm van kritiek op zijn aanpak doet Kat af als misplaatste politieke correctheid en lafheid. Als je aanpak zo goed werkt Kat waarom is het dan na al die tijd nog geen mediahype? En een snelle berekening leert dat hij ook winst maakt met zijn Demmink-stickers. Lekker onsmakelijk.

 • Harry:

  Beste mensen,

  Ik heb Zembla gevraagt om eens een keer de ,,GROOTSTE DOOFPOT VAN NEDERLAND,, te onderzoeken en kreeg dit als antwoord mensen !!!
  Duidelijker kan niet !!!!!!!!!!
  Media word gecontroleerd door en is een instument van de ,,ELITE,,

  Hier onder mijn mail aan Zembla en hun antwoord.
  Staat ook bij Mischa Kat (klokkenluiders online) met commentaar van Misha.

  Dank voor uw mail.
  Wij hebben al veel onderzoek gedaan naar deze zaak, maar de doofpot niet kunnen vinden.
  Weet u meer dan wij weten?
  Vriendelijke groeten,
  Kees Driehuis

  —–Oorspronkelijk bericht—–
  Van: hjjvos@kabelfoon.nl [mailto:hjjvos@kabelfoon.nl]
  Verzonden: woensdag 24 december 2008 9:59
  Aan: Zembla VARA
  Onderwerp: ZEMBLA web formulier

  NAAM Harry Vos
  EMAIL hjjvos@kabelfoon.nl
  BERICHT Beste redactie,

  Zou het geen goed idee zijn om in 2009 eens een keer de zaak ,,DEMMINK,, onder de loep te nemen want dat is de grootste doofpotzaak uit de ,,NEDERLANDSE,, geschiedenis.
  Of staat de redactie van ,,ZEMBLA,, ook onder direct toezicht van ,,JUSTITIE,, ??
  Dat zou jammer zijn !!!!!
  Verder allemaal hele fijne dagen en een goed journalistiek 2009,want ,,ZEMBLA,, is en blijft een van de betere journalistieke programma,s

  Hartelijke groet,
  Harry Vos
  Nonster.

 • Harry, ze kunnen de doofpot niet vinden, want ze zitten er zelf midden in! Lees dit maar:
  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/1419/demmink-aan-can-je-hebt-geen-levenskans-meer.html

  Binnenkort zal ik ook daar weer eens iets over schrijven. Want wat Kat boven tafel haalt, daar krijg ik kippenvel van!

Laat een reactie achter