Archief
Artikelen

Boogeyman

Bij uitgeverij Elmar is in november een boeiend boek verschenen. Het gaat over de geschiedenis van pakweg de laatste 150 jaar als complot. In De Boogeyman vertelt Peter Stuivenberg hoe revoluties en oorlogen bewust worden gepland en gefinancierd door een kleine, rijke elite. De geschiedenis als complot is een ander verhaal dan we op school geleerd hebben. In het centrum van de elite bevindt zich de familie Rothschild, afstammelingen van de bankier Mayer Amschel Rothschild uit Frankfurt, maar ook bevriende families van Rothschild maken deel uit van het complot. In 1776 werd door hen de Orde van de Illuminati opgericht. De leden van deze Orde zijn op de hoogte van het complot en werken er aan mee. Stuivenberg noemt deze groep de Boogeyman. Helaas wekt hij soms de schijn dat dit slechts één persoon is. Het gaat echter om een groep van rijke bankiers, die van generatie op generatie de rijkdommen van de wereld exploiteren.

Doel van de Boogeyman is volgens Stuivenberg de wereldheerschappij. Daartoe moeten alle landen ter wereld worden samengebracht in een overkoepelend orgaan. Om de mensen zo ver te krijgen, zijn eerst oorlogen nodig, waarna de mensen bereid zijn om alles te doen voor de vrede. Om deze oorlogen te laten ontstaan, veroorzaken deze rijke bankiers conflicten tussen landen, ze steunen ideologieën die tegen de gevestigde orde ingaan en financieren vervolgens beide partijen. Aan de hand van talloze voorbeelden laat Stuivenberg zien, dat de geschiedenis heel anders in elkaar zit dan we denken en dat slechts enkele rijke bankiers achter de schermen de geschiedenis sturen in de richting van één wereldregering. Zijn documentatie is daarbij vrij overtuigend.

Stuivenberg stelt het misschien wat absoluut, maar uit zijn voorbeelden blijkt dat er toch minstens sprake is van een bewust georganiseerde trend. Na WO I werd de Volkerenbond opgericht en na WO II de Verenigde Naties. Ook zijn de centrale banken niet in handen van de bevolking, maar wordt de geldhoeveelheid bepaald door de bankiers. Het Internationaal Monetair Fonds reguleert nu wereldwijd de geldstromen en supranationale organisaties als de WHO en de WTO regelen gezondheidszorg en handel. De globalisering van de corporaties brengt de wereldheerschappij van de rijke bankiers steeds naderbij.

Bij het boek zit een DVD, waarop veel extra materiaal staat. Allereerst zijn daar video’s over 11 september, voor mensen die nog geloven in Osama b. L. en zijn 19 plofmoslims. Ook zijn er organogrammen, schema’s waarin men kan zien hoe organisaties met elkaar verbonden zijn en wie binnen die organisaties aan de touwtjes trekken. Er staan documenten op in pdf, o.a. over de Jodenvervolging en het ontstaan van Israël. Verder zijn er vijf lezingen van Michael Parenti als audio-bestand.

De Boogeyman heeft ook een eigen website. Daarop staat ongeveer hetzelfde als op de DVD, maar dan niet in het Nederlands, maar in het Engels. Voor wie nog zoekt naar een geschikt kerstgeschenk, zijn hier de gegevens:

Peter Stuivenberg: De Boogyeman
Paperback plus DVD
Uitgeverij Elmar, 2008
ISBN 9789038918877
Prijs € 19,50
o.a. hier verkrijgbaar.

Stuivenberg is een duidelijke fan van Michael Parenti. Wat hij in De Boogyeman vertelt, sluit dan ook aan bij wat Parenti zegt. En wat Parenti zegt, sluit weer aan bij de documentaires die ik plaatste over drugs, voedsel en de Codex Alimantarius. Het gaat om kapitalisme en globalisering. De volgende lezing die Parenti in oktober 2002 gaf in Vancouver, staat ook op de DVD van De Boogeyman.

Terrorism, Globalism and Conspiracy duurt een uur.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

21 Reacties op “De Boogyeman van Peter Stuivenberg”

 • Michel:

  Op Zapruder is al een behoorlijk tegengeluid tegen dit boek te horen. Stuivenberg heeft daar zelf ook een reactie achtergelaten.

 • W. Post:

  Tsss… mevrouw, u begeeft zich op glad ijs. Nog even en u bevindt zich in het dubieuze gezelschap van die mislukte kunstschilder uit Braunau am Inn en zijn geestverwanten, die in de wereldgeschiedenis één groot joods complot zagen. Ik zou zeggen: blijf kritisch. Niet alleen tov de ons gepresenteerde werkelijkheid, maar zeker ook tov doordravende complotdenkers.

 • Beste Michel, het tegengeluid op Zapruder is afkomstig van Sxeptix. Hij reageert op de fragmenten uit de Boogeyman die door Solo zijn geplaatst.

  Peter Stuivenberg reageert daar zelf uitgebreid op:
  http://zapruder.nl/portal/artikel/tegengas_voor_de_boegieman/#n49106

  Maar Sxeptix heeft het boek niet gelezen! Kritiek op een boek dat men niet heeft gelezen, vind ik goedkoop!

  Geachte W.Post, die mislukte kunstschilder is aan de macht gekomen met Amerikaans-Joods kapitaal. Voor het Joodse complot moet men in Israël gaan kijken. Daar worden op dit moment anderhalf miljoen Palestijnen met de hongerdood bedreigd, zogenaamd omdat ze op democratische wijze de verkeerde regering (Hamas) hebben gekozen. De waarheid is altijd plastischer: voor de kust van de Gazastrook ligt een bel aardgas waar iedere oliemaatschappij zijn vingers bij aflikt. Als de Palestijnen nu even dood vallen, dan hebben de Joden dat gas!

 • E-bee:

  Hoewel ik me weiger vast te leggen in een vaststaande theorie hieromtrent, zegt Stuyvenberg zelf ook: Natuurlijk weten we het niet precies want dan zouden we nu weten wie de Boogeyman is! Toch een puik stuk werk waar veel aandacht aan besteed werd.
  Dat er een samenzwering tegen de mensheid gaande is moet ieder nu wel duidelijk zijn. Precies welke facties er zijn en in welk verband zij tot elkaar staan rondom de NWO zal gaandeweg wel duidelijker worden.

 • Harald:

  Ach mevrouw Bou, … hier nog zo’n boek: “De 13 satanische bloedlijnen, wegbereiders van de Antichrist / druk 1” door R. de Ruiter zoals natiewijd gedaverteerd op stationabri’s samen met boeken als “De 10-minuten strategie, een snelle manier om je leven te coachen” door Fiona Harrold. Het betreft hier overigens een volslagen willekeurig voorbeeld. Je kunt het op Bol bestellen allemaal, doen ze er nog gratis een cadeauverpakking omheen ook,ook feestelijk voor als je het voor jezelf bestelt. Ik wens iedereen incluis mijzelf veel wijsheid toe voor 2009.

 • Beste Harald,

  Ik heb de 13 satanische bloedlijnen gelezen, maar ik kan dat boek niet echt aanbevelen. Voor een leek weet ik vrij veel van de Bijbel en de archeologie. De 10 verdwenen stammen van Israël zijn gedeporteerd naar Assyrië, waar ze als slaven werden verkocht. De Assyriërs deden dat met alle overwonnen volkeren. Er was een voortdurende aanvoer van slaven. Ze waren daardoor zo goedkoop, dat men hen geen eten gaf. Het was veel goedkoper om, als er een van de honger dood viel, een nieuwe te kopen! Die geheime bloedlijn van de stam van Dan berust daarom volgens mij op fantasie. Wat Peter Stuivenberg vertelt over de Ashkenazi-Joden is echter wel waar. Deze stammen niet af van aartsvader Jacob, maar het zijn bekeerlingen. Net als het Christendom was het Jodendom in de eerste eeuwen na Christus namelijk een bekerings-religie.

  Mocht men toch graag Robin de Ruiter willen lezen, dan vond ik “De Vermoorde Onschuld van Slobodan Milosevic” zoveel beter! Goed gedocumenteerd en het geeft een duidelijk beeld van de werkelijke daders van de Balkanoorlog.

 • Ik heb het boek van Peter niet gelezen nog. Ga ik wel doen. Ik doe nu amper een jaar onderzoek naar de NWO en kom steeds op hetzelfde uit. En dat betekent niet, dat ik alles zomaar voor lief aanneem.
  Ik kan niet anders meer, dan geloven dat de NWO op komst is. In Amerika al heel snel want die hebben al Martial Law. Barak Obama zal die gaan uitvoeren. Hij zal de Hitler zijn van deze eeuw.
  Mijn energie richt ik nu op Nederland, waar ik hoop, dat er nog enige strijdvaardigheid is. En ik heb zoveel bezoekers op mijn web-site, de mensen die het echt willen weten, vinden mij dus.
  En ja, sarcasme over dit onderwerp begrijp ik heel goed, een jaar geleden zou ik ook zo reageren. Maar kennis is macht.

  Als jullie de documetaire-film hebben gezien: Hitler: The rise of evil , dan moeten jullie beseffen dat het exact op dezelfde manier gebeurt. De financiering van zijn oorlog? De Rockefellers.
  Hitler stak zelf de Reichstag in brand, de Bush-administration heeft de World Trade Centre neergehaald. Ja, juist, binnenlands terrorisme. DUH !!

  Wilt U meer weten? http://www.DeNieuweWereldOrde.Come2me.nl.
  En weet dat alle info keer op keer gecontroleerd is.

 • Peter Stuivenberg:

  @Bou

  Het frame van de website http://www.theboogeyman.eu wordt naar het NL overgezet. De site telt vanaf nu ook een NL blog waarop alle artikelen verschijnen die tegelijkertijd ook op tal van andere web sites worden geplaatst.
  Overigens heb ik in het boek gesteld dat een Derde Wereldoorlog zal voortkomen uit het plaatsen van het zionisme binnen de Arabische gemeenschap. Tijdens de ellende die dan volgt, vestigt de Boogeyman vervolgens zijn definitieve wereldheerschappij.

  Ik hoop oprecht dat we hiervoor bespaard mogen blijven, maar we zitten er een vingerbreed van vandaan.

 • Beste Peter, dank voor je reactie en ik heb inmiddels ook je blog gevonden: http://www.theboogeyman.eu/blog/

  Ik volg de zaak via Zapruder en ook ik ben bezorgd over wat Israël nu aan het doen is. Even doordenkend gaat dit niet over Gaza en Hamas, maar het lijkt een poging om de Arabische buren (en met name Iran) uit te lokken tot een tegenactie.

  Ook ik hoop dat dit ons bespaard mag blijven.

 • Rachel Zimmermann:

  Mr Bou,

  U beweert dat de leden van de tien stammen als slaven zijn verkocht. U beweert ook dat u de bijbel goed kent en dat Robin de Ruiter geen gelijk geeft. Dit is echter niet waar. Zijn onderzoek naar de tien stammen en het Joodse volk is uniek.

  ZIE BLZ 200 en verder
  Velen beweren dat Israël spoorloos in de Assyrische bevolking is opgegaan en voorgoed van het toneel is verdwenen. De Heilige Schrift beweert echter dat de nazaten van de tien stammen van Israël tot op de huidige dag moeten bestaan . We mogen hier nooit aan twijfelen. Alle Goddelijke verklaringen in de Heilige geschriften zijn absoluut zeker en betrouwbaar, omdat zij berusten op het karakter van God zelf. Volgens de Hebreeuwse geschriften zal het volk Israël nooit verloren gaan en zal het te zijner tijd – in het laatste der dagen – worden herenigd. De Bijbel geeft duidelijk te kennen dat deze gebeurtenis nog in het verschiet ligt en dat het volk Israël tot op de huidige dag bestaat. Israël zou als volk voor Gods aangezicht voortbestaan, zolang de zon, de maan en de sterren hun licht zouden geven (Jer. 31:35-37). Kinderen van Israël zouden zijn als het zand der zee, dat niet geteld kan worden (Hosea 1:10). Historici en archeologen hebben overvloedig bewezen dat er zich vele eeuwen na hun wegvoering in ballingschap, Israëlische volkeren bevonden in Assyrië! De joodse schrijver Joseph Ben Mathitjahu (Flavius Josephus) verzekert in zijn boek Joodse oudheden, deel XI, hoofdstuk 5, dat er zich ten tijde van Christus nog steeds leden van de tien stammen aan de overkant van de Eufraat bevonden.
  Uit joodse bronnen blijkt dat ook de joden zelf op zoek zijn geweest naar de verloren gewaande stammen.

  Verder ben ik van mening dat Peter Stuivenberg veel van anderen heeft overgenomen. Ook van Robin de Ruiter. Daarnaast vindt ik het een antisemitch boek. Zo stelt Boogeyman het aantal de Holocaust-slachtoffers ter discussie. Dit is zeer gevaarlijk in een Europa waar een Europess Arrestatiebevel van kracht is.

 • Beste Rachel,

  Je schrijft: “U beweert dat de leden van de tien stammen als slaven zijn verkocht.”

  De Assyriërs schreven op kleitabletten, die vrij onvergankelijk zijn. Zowel van de verkoop van de krijgsgevangenen als van de hongersnood onder de slaven bestaan schriftelijke bewijzen, al zal ik wel heel diep moeten spitten naar de bron.
  Is er misschien een Assyroloog in de zaal? 😉

  Je schrijft ook: “Alle Goddelijke verklaringen in de Heilige geschriften zijn absoluut zeker en betrouwbaar, omdat zij berusten op het karakter van God zelf.”

  Over het karakter van God zijn zelfs de theologen het nooit eens geworden. Alle monotheïstische religies geloven dat er maar één God bestaat, om dan te gaan bakkeleien over het karakter van die God.

  Uit je woorden maak ik op dat je spreekt vanuit een geloof. Als je jezelf een beetje zou verdiepen in de geschiedenis van de Joden over de laatste 2000 jaar, dan zou je inzien dat de rest van je reactie berust op mythen die al lang zijn achterhaald. Je kunt dat nou wel geloven, maar het is niet waar.

  Ik heb Josephus er even op nageslagen, maar boek XI hoofdstuk 5 gaat over de Perzische koningen Darius en Xerxes. Het hoofdstuk is ook nogal lang, mag ik ook even het juiste vers? Ik heb zo snel niets over die 10 stammen van Israël kunnen vinden, maar jouw bronverwijzing is ook nogal vaag!

  Josephus heeft het wel over iets heel anders, namelijk de Joden die na afloop van de Babylonische ballingschap in Babylon bleven wonen. Zij zijn tot vele eeuwen na Christus een zeer belangrijke Joodse gemeenschap gebleven. Het waren echter Joden, dat zijn leden van de stam Juda. De Babylonische Talmud is in deze gemeenschap ontstaan.

  Uit de Assyrische ballingschap is nooit een Joodse gemeenschap voortgekomen. Ook is er sinds de verovering Samaria, de hoofdstad van Israël, door Tiglath Pileser III in 727 v. Chr. nooit meer iets vernomen van afstammelingen van de 27.290 gedeporteerde bewoners van Israël. Hun aantal is zo exact bekend, omdat deze slaven werd geregistreerd voor de handel. Maar slaven waren in die tijd in Assyrië zo goedkoop, dat het niet loonde om hen behoorlijk te eten te geven. Ging er een dood, dan kocht men eenvoudig een nieuwe.

  Peter Stuivenberg heeft inderdaad veel onderzoek gedaan, hij neemt dan ook veel van anderen over, maar hij kletst niet uit zijn nek. Robin de Ruiter doet dat helaas soms wel, met zijn Stam van Dan en zijn 13 Satanische Bloedlijnen!

  Het aantal holocaust-slachtoffers is ook volgens mij een belangrijk punt van discussie. Dat men het daarover niet mag hebben, is reeds een teken aan de wand. En anti-Zionisme heeft niets te maken met anti-semitisme. Als jij Stuivenberg antisemitisch vindt, dan begrijp je het verschil niet.

 • […] media-criticus. Een lezing van hem over kapitalisme en globalisering was door mij reeds geplaatst: Terrorism, Globalism and Conspiracy. Zijn eigen website vertelt meer over zijn […]

 • mrpettjo:

  Ik was een beetje aan het lezen naar aanleiding van de Fogelsanghstate als mogelijke locus delicti in de zaak Vastra. Daar bij kwam ik ook deze passage over de zaak Van de Brink of beter de zaak Leonie Minkema (de vrouw van Van de Brink). De vrouw Leonie Minkema blijkt een kind van een hoge vrijmetselaar te zijn. Daarom zijn de twee dochters van dit echtpaar uit huis geplaatst om te worden “geprogrammeerd”. Ben van de Brink laat het voorkomen dat het hier gaat om wederrechtelijke illegale uithuisplaatsing, maar in wezen gaat het om een heel andere illuminati zaak. Dat is ook de reden dat Ben van de Brink geen centimeter opschiet in zijn onbegonnen zaak. Als ik deze bijdrage moet geloven tenminste..:

  Hierbij wil ik meteen een zijsprong maken naar Ben vd brink.

  Het draait helemaal NIET om Ben vd Brink, het draait om Leonie Minkema, kind van een naar verluid hoge vrijmetselaar.
  Leonie staat als dochter van hoog op de occulte ladder. Voor jullie leken kijken jullie naar de buitenkant en zeggen dan ja natuurlijk het zal wel, maar een geoefend oog ziet wat anders, namelijk een vrouw met meerdere persoonlijkheden. Zij zelf ( host ) is een stille teruggetrokken persoonlijkheid, maar haar mede persoonlijkheden ( geen Alters want = een Cult uitspraak ) voeren een hele andere agenda. Hier weet zij als host waarschijnlijk weinig van, maar door programmatie en verdringing staat zij nog in dienst van haar famillie.
  Zet de onderliggende persoonlijkheden van 2 mensen die in die wereld zitten bij elkaar en 1 blik van verstandhouding is voldoende. Ondertussen weet de host hier niks van.

  en nou komen we op het punt: de kinderen van Leonie zijn uit dezelfde bloedlijn en zeer waardevol op occult gebied. Omdat Ben de boel tegenwerkt en de bedoelingen van de famillie dwarsboomt zijn die kinderen daar weggehaalt zodat ze extern kunnen worden opgeleid.
  Leonie had volgens de planning zullen moeten samenwonen of trouwen met een door de famillie goedgekeurde persoon maar ze heeft zich verzet en wordt daar nu keihard voor gestraft.

  Ondertussen spelt Ben het spel op een zeer moedige wijze maar heeft geen idee wie hij tegenover zich heeft staan, ze laten hem nog een tijdje spartelen en vermorzelen hem dan.

  http://www.tomoldenbroek.nl/nieuws/het-woord-is-aan-mash/

  PS Ik wist niet waar ik deze reactie anders moest plaatsen.

 • mrpettjo:

  Recent onderzoek bevestigt dat wereldleiders en belangrijke popmusici (bv. Beatles en Bob Dylan) getraind en gecoached worden door instituten als het Tavistock Institute for Human Relations. Het is letterlijk een pot nat van mind-controlling:

  http://the-tap.blogspot.nl/2013/04/1913-when-hitler-trotsky-tito-freud-http://henrymakow.com/beatles_were_mind_control.html#sthash.05e9s1nd.dpuf
  (met zeldzame foto van homoseksuele escapade tussen John Lennon en Andy Warhol samen met Yoko Ono)

 • mrpettjo:

  Even de links aanpassen.
  Dit is toch zeer opmerkelijk: Stalin en Hitler (beide ook Rothshild bastaarden; volgens Greg Hallett & Bridget Hitler) beide getraind in het Tavistock Institute voor de Eerste Wereldoorlog (zie ook: http://forum.prisonplanet.com/index.php?topic=76411.0) en beiden net als Trotsky, Freud en Tito wonend in het hart van Wenen rond 1913:

  http://the-tap.blogspot.nl/2013/04/1913-when-hitler-trotsky-tito-freud-and.html

  The Beatles were an Illuminati creation. Their songs were written for them and handlers scripted their actions and words.They demonstrate that popular culture is really mind control.

  http://henrymakow.com/beatles_were_mind_control.html

  En: Stalin had opmerkelijk genoeg een Duitse propagandachef en (ook) Mao had een Joodse (zionistische) propagandachef.

 • mrpettjo:

  Het Tavistock Instituut en psychologische manipulatie van het volk

  Na de Eerste Wereldoorlog werd in Engeland in 1921 het Tavistock Instituut (TI) opgericht. De Graaf van Bedford, Markies van Tavistock, doneerde een gebouw aan de ‘Royal Group of International Affairs’. Het TI werd het hart van de psychologische tak van de Britse geheime dienst.

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=P1454

  Voor de Eerste Wereldoorlog bestond er al een Tavistock Clinic, de voorloper van het Tavistock Institute (TI).
  Wikipeda stelt de oprichting van het schimmige instituut TI in Londen NA de Tweede Wereldoorlog..

  Meer informatie over de lange voorgeschiedenis van het TI (o.a. Fabian Society, The Society for Psychical Research (SPR), H.G. Wells, Cecil Rhodes, Bertrand Russell, Sigmund Freud, Anna Freud (dochter) etc.)

  http://tavistockagenda.iwarp.com/

  • mr. drs. Bou:

   Beste mrpettjo,

   Deze info is best waardevol, maar waarom post je dit onder zo’n oud artikel?
   Onlangs heb ik zelf nog een artikel gewijd aan Mind Control:

   De psychologie van controle

   We leven toch in het hier en nu en beslist niet in december 2008. Mijn vraag is dus: waarom deze terechte info als reactie op een zo oud artikel?

 • mr. drs. Bou:

  Peter Stuivenberg is nog steeds actief. Of misschien weer actief, want ik ontving vandaag een nieuwsbrief. Zijn boek De Boogeyman is nu als pdf te koop voor 7,50 euro. Voor wie het nog niet gelezen heeft: Doen! http://www.deboogeyman.com/ewinkel/

 • mrpettjo:

  Van het ultieme Nederlandse anti-NWO boek van Peter Stuijvenberg The Boogeyman De geschiedenis als complot is inmiddels een tweede druk uitgekomen.
  http://www.bol.com/nl/p/de-boogeyman-druk-heruitgave/9200000008934306/
  Morgenavond om 8 uur is een interview met de schrijver vanuit Zuid-Afrika te beluisteren over de toestand in de wereld:
  http://www.bovendien.com/radio-interviews/finding-voices-radio-11-februari-20-00-met-peter-stuivenberg-auteur-the-boogeyman

 • mrpettjo:

  Ook drie (vertaalde) boeken van anti-NWO denker Robin de Ruiter
  zijn gelukkig gewoon bij Bolcom te bestellen hoewel bepaalde elementen in de Nederlandse samenleving deze boeken graag zouden verbieden zodat zij hun eigen agenda’s zonder enig tegengas in boekvorm moeiteloos voor het platgeamuseerde kijk- en stemvolk kunnen uitrollen..:

  http://www.bol.com/nl/c/boeken/robin-de-ruiter/3147525/index.html

Laat een reactie achter