Archief
Artikelen

De Codex Alimentarius bestaat uit een lijst van voedingsstoffen die zijn verboden, of juist zijn toegestaan. Inmiddels is deze lijst ondertekend (geratificeerd) door de WHO, de Wereld Gezondheids Organisatie, met 192 lidstaten. Het is de bedoeling dat deze lijst op 31 december 2009 in de Verenigde Staten tot wet wordt. Maar ook in andere landen krijgt deze lijst binnenkort de status van wet. De WTO, de Wereld Handels Organisatie, wil deze lijst opleggen aan alle 149 aangesloten landen, waaronder ook Nederland. Daarmee komt er voorgoed een einde aan de vrijheid om zelf te bepalen wat gezond is en wat niet.

Een luid, maar een beetje hilarisch protest tegen deze nieuwe regels is afkomstig van dr. Rima Laibow, een arts die de Codex Alimentarius heeft bestudeerd. Op haar website staat veel informatie, niet alleen over de Codex Alimentarius, maar ook over verplichte vaccinaties en genetische manipulatie. In 2005 gaf dr. Laibow een lezing over de implicaties van de Codex Alimentarius. Dr. Laibow verwijst ook naar de officiële website van de Codex. Wie wil weten of ze de waarheid spreekt, kan het daar zelf checken.

Wat dr. Laibow vertelt, klinkt volstrekt ongeloofwaardig: vitamines, mineralen en kruiden worden illegaal, of alleen op doktersvoorschrift verkrijgbaar. Ze worden beschouwd als giftige drugs. Antibiotica en groeihormonen in het vee worden daarentegen verplicht en al het voedsel moet bestraald worden, voor het mag worden verkocht. Zeer verontrustend is ook de stiekeme manier waarop deze regels worden opgelegd aan vrijwel de hele wereld.

Dr. Laibow is getrouwd met de gepensioneerde Majoor Generaal Albert Stubblebine, die gespecialiseerd was in onzinnige psy-ops, waaronder helderziendheid als methode van spionage. Het vermoeden rijst dan ook dat dr. Laibow wellicht een dubbele agenda heeft: wat ze vertelt is waar, maar ze vertelt het op een manier die ongeloofwaardig overkomt. Ook zegt ze op het einde van haar vrolijke betoog, dat de oplossing heel simpel is, als iedereen even een handtekening zet onder haar petitie. Dat laatste blijkt niet te werken, maar de rest van haar krankzinnig klinkende verhaal blijkt helaas waar.

Deze lezing is Nederlands ondertiteld.

Dr. Laibow over de Codex Alimentarius duurt 40 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter