Archief
Artikelen

In de natuur bestaan drugs waarvan men zich prettig gaat voelen, zoals cannabis, het sap van de papaverbol, cocabladeren en paddo’s, maar deze worden steeds strenger verboden. De farmaceutische industrie produceert intussen allerlei drugs die niet alleen zijn toegestaan, maar die in grote hoeveelheden door artsen worden voorgeschreven. Denk aan ritalin voor kinderen, aan slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen en prozac. Deze drugs zijn zeer verslavend, maar sommige zogenaamde geneesmiddelen zijn ook nog gevaarlijk en soms zelfs dodelijk. De enigen die er beter van worden, zijn de grote farmaceutische corporaties.

De inenting van alle meisjes met Gardasil tegen een eventuele baarmoederhalskanker is een duidelijk voorbeeld van zo’n onnodig verplichte drug. Baarmoederhalskanker zou ontstaan door het HPV-virus en het vaccin zou immuun maken voor dat virus. Jaarlijks wordt in Nederland bij ongeveer 600 vrouwen baarmoederhalskanker vastgesteld; tussen de 200 en 250 overlijden daaraan; meestal betreft het vrouwen van 35 jaar en ouder. Borstkanker wordt jaarlijks bij ongeveer 11.800 vrouwen gediagnosticeerd, maar daar bestaat geen vaccin tegen. Minister Klink heeft Gardasil nu toegevoegd aan de lijst van verplichte prikken. De inenting met Gardasil is echter niet zonder risico’s. Baarmoederhalskanker is niet epidemisch, er bestaat geen bedreiging voor de volksgezondheid. Deze verplichte inenting dient alleen de farmaceutische industrie.

Er is echter nog meer aan de hand. De Amerikaanse FDA, de Food and Drugs Administration, wil vitamines en mineralen strenger reguleren of verbieden. De WHO, de Wereld Gezondheids Organisatie heeft deze plannen reeds goedgekeurd. En de WTO, de Wereld Handels Organisatie, heeft besloten dat alle landen die lid zijn van de WTO deze plannen in hun eigen land moeten uitvoeren.

Onder druk van de farmaceutische industrie wordt de verkoop van geneeskrachtige kruiden dan verboden, de homeopathie wordt illegaal en wat extra vitamine C voor de winter wordt beschouwd als een drug. Antibiotica en groeihormonen in de vleesindustrie zullen daarentegen niet worden verboden. Landen die zijn aangesloten bij de WTO zijn zelfs verplicht om aan deze producten geen handelsbeperkingen op te leggen. Onder druk van de grote voedsel-corporaties zullen boeren en tuinders gedwongen worden om genetisch gemanipuleerde zaden te kopen en kunstmest en pesticiden te gebruiken. De naam van de verzameling richtlijnen waar het hier over gaat is Codex Alimentarius. Het is de bedoeling dat deze richtlijnen eind december 2009 van kracht worden. Vervolgens moet ieder land dat lid is van de WTO zijn wetgeving in overeenstemming brengen met de Codex.

Hoewel de Codex Alimentarius Commissie zegt dat hun richtlijnen noodzakelijk zijn ter bescherming van de volksgezondheid, maken sommige mensen zich ernstig zorgen over het verlies van de vrijheid om zelf te bepalen wat gezond is. De gelauwerde filmmaker Kevin P. Miller heeft een documentaire gemaakt over de bedreiging van onze gezondheid door de Codex Alimentarius. De beroemde actrice Dame Judi Dench zorgt voor het gesproken commentaar.

We Become Silent – The Last Days Of Health Freedom duurt 28 minuten

http://video.google.co.uk/videoplay?docid=451097355502728465

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

13 Reacties op “Verboden en verplichte drugs: de Codex Alimentarius”

 • petje:

  Ik betwijfel of de FDA Nederland/Europa iets kan voorschrijven t.a.v. geneesmiddelen/voedingssupplementen..

 • Beste Petje, dat is wel een goede vraag, want ik heb daar zelf ook mijn twijfels over gehad. Maar het werkt volgens mij zo:

  De FDA, of liever de Codex Commissie, heeft de WHO (Wereld Gezondheis Organisatie) een Codex voorgelegd die na wat gelobby door de WHO is geratificeerd. Vervolgens heet de WTO (Wereld Handels Organisatie) de Codex overgenomen. Ieder land dat lid is van de WTO moet vanaf december 2009 voldoen aan de Codex. Dat wil zeggen dat Nederland de Warenwet moet aanpassen. Doen ze dat niet, dan worden ze bij ieder handelsconflict automatisch in het ongelijk gesteld, ongeacht of dat conflict ook maar iets te maken heeft met de Codex.

  Dit zit zo raar in elkaar, dat ik het eerst niet geloofde. Maar de voedsel-corporaties (Monsanto) en de farmaceutische industrie schijnen dit na lang (en duur) lobbyen toch voor elkaar te hebben gekregen. En deze regeling gaat in over een jaar!

  Bekijk die documentaire dus! Er volgt morgen meer.

 • petje,

  Ja, dan kan zeker. Nederland is direct lid geworden na de oprichting van de Codex Alimentarius. Dat betekent dat Nederland zich verplicht heeft aan de normen van de Codex. Het niet uitvoeren van de Codex-regels worden zwaar gesanctioneerd.
  Voor uitgebreide info over de Codex zie: http://www.voedseloorlog.Come2me.nl

 • mr.drs.Bou,

  Monsanto hoort gewoon bij de Codex. Op bovengenoemde site heb ik de letterlijk familiaire banden aangetoond.. En GMO’s zijn nu ook toegestaan in Europa, daar heeft onze minister van landbouw fijn voor gezorgd. De kamer zei NEE, maar dat weigerde ziuj zo over te brengen waardoor de uiteidelijke beslissing niet meer bij de EFSA lag maar bij de EU.
  Tegenwoordig hebben wij een nieuwe commissie, de ECPA: staat voor, Europian Crop Protection Assosiation.
  Daar zit Monsanto ook in.

  http://www.AntiMonsanto.Come2me.nl.

 • mrpettjo:

  Webwinkel Heelbewust krijgt boete van 31000 euro wegens overtreding van nieuw ingevoerde Codex Alimentarius:
  http://xandrah.wordpress.com/2013/01/27/webwinkel-heelbewust-krijgt-boete-van-31000-euro-wegens-fascistische-codex-alimentarius-wetgeving/

 • mrpettjo:

  De Codex Alientarius die op 1-4-2011 ook in Nederland officieel in werking is getreden wordt steeds verder binnen de EU (en dus Nederland als EU-provincie) uitgerold.
  Binnen EU zullen de gen-zaden van Monsanto de standaard worden (met “dank” aan het slapende Europese “Parlement”). Een centraal EU-orgaan gaat er op toezien dat (kleine) boeren en hobbyisten alleen maar gen-zaden gaan gebruiken op straffe van heel hoge boetes. Dit leest u natuurlijk niet in de kranten maar de wereld in de EU raakt het komende decennium volledig op zijn kop:

  Nu ligt er in het kader van deze Codex een nieuw wetsontwerp op de plank op basis van een uitspraak van het Europese Hof uit 2012 om zaden centraal te gaan registreren. Gebruikers van zaden (inclusief de moestuinier en de hobbyboer) mogen in de toekomst alleen nog via het centrale orgaan goedgekeurde (m.n. genetisch gemanipuleerde …) zaden gebruiken, op straffe van hoge boetes. Voorheen waren kleine boeren en hobbyisten uitgezonderd, maar dat moet gaan veranderen.

  http://frontierworld.nl/de-eu-monsanto-en-de-groenten-in-uw-moestuin.html/

  • mr. drs. Bou:

   mrpettjo, dat dit geen onzin is, blijkt uit het feit dat de meeste zaden die je tegenwoordig in de winkel koopt slechts onvruchtbare planten voortbrengen. Het volgende jaar moet je dan opnieuw zaad kopen, want de lathyrus bloeit wel, maar maakt geen peultjes meer met nieuwe zaden.

 • mrpettjo:

  Meer info over de georganiseerde lobbymacht van de multinationals (van o.a. Monsanto) in Brussel op Xandernieuws:

  Door de extreem complexe en ontransparante EU structuren heeft Brussel het voor gewone burgers doelbewust vrijwel onmogelijk gemaakt om enige invloed uit te oefenen op het besluitvormingsproces. Recent werd duidelijk dat de EU vaak wetten invoert die door lobbyisten van de industriële concerns zijn opgesteld. Amerikaanse internetbedrijven hebben zelfs een speciale stichting die hen toegang tot de EU parlementariërs verzekert.

  Ook de zaden- en levensmiddelenconcerns hebben al jaren geleden een stevige greep op Brussel weten te krijgen, zozeer dat niet de politiek, maar de industrie -en met name Monsanto- bepaalt welke wetgeving wordt ingevoerd. Bovendien gebeurt dit op basis van ‘wetenschappelijk’ onderzoek dat door deze bedrijven zelf is uitgevoerd. De agrochemische lobby -de producenten van zaden en bestrijdingsmiddelen- is hiermee één van de machtigste in de EU. ‘Hun handelwijze is deels zeer agressief,’ verklaarde Nina Katzemich van de organisatie LobbyControl.

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/05/EU-wil-genmanipulant-Monsanto-totale-macht-over-ons-voedsel-geven

 • mrpettjo:

  Nederland geeft gehoor aan de globale oproep te demonstreren tegen Monsanto. Op 25 mei verzamelen wij bij de WUR (Duivendaal, Wageningen), vertellen een verhaal over de corrupte rol van deze in o.a. het neonics onderzoek en ventileren onze vrees dat de deur steeds verder wordt opengezet voor Monsanto. Hierna volgt een tocht door Wageningen (winkelcentrum flyers) naar de vestiging van Monsanto Wageningen. Hier gaan we nog een ludieke actie houden.

  http://www.earth-matters.nl/14/7537/media-en-agenda/25-mei-demonstratie-bij-het-hoofdkantoor-van-monsanto-in-wageningen.html

 • sancho panza:

  Haha sorry dan maar. Ik vind deze lezing echter toch nog zo verhelderend en gezien de ontwikkelingen van de laatste 5 jaar nog zo passend onder dit topic dat ik meen dat het geen kwaad kan er hier nogmaals naar te verwijzen. Jij waarschijnlijk ook want hij staat er nog. 😉

Laat een reactie achter