Selecteer een pagina

Archieven

De toekomst van ons voedsel

In de jaren ’70 ontwikkelde de bio-technische industrie een methode om genetisch materiaal in te brengen in celkernen. Daardoor kon men in een plant of een dier nieuwe eigenschappen inbrengen en deze eigenschappen waren erfelijk. Wetenschappers waarschuwden dat deze technologie de natuur onherstelbaar zou kunnen veranderen. Maar de grote bio-technische corporaties, met Monsanto op de eerste plaatst, hebben de genetisch gemodificeerde gewassen in ongeveer twee decennia over heel Noord Amerika verspreid.

Stuifmeel van genetisch gemodificeerde gewassen kan de oorspronkelijke gewassen bevruchten, waardoor de gemodificeerde eigenschap wordt doorgegeven. Omdat er op deze genetisch gemanipuleerde gewassen patent is verleend, worden ook de nakomelingen het eigendom van de bio-industrie. De boer moet dan een hoge boete betalen en de zaden worden in beslag genomen. Veel boeren in Canada en de VS zijn reeds de dupe geworden van deze gang van zaken.

Mexico probeert zijn eigen mais te beschermen tegen de gemodificeerde mais uit de VS, maar de VS exporteert deze mais beneden de kostprijs. Ook Europa probeert de mais uit de VS tegen te houden. De boeren in de VS die deze mais verbouwen, kunnen hun oogst daarom nauwelijks verkopen, waardoor de prijzen daalden. De boeren profiteerden niet van deze bio-technologische revolutie, ze maakten verlies. De regering reageerde met het subsidiëren van de mais. Daarmee was de cirkel rond: gemodificeerde mais uit de VS is nu goedkoper dan alle andere mais! Het verschil wordt bijgelegd door de Amerikaanse belastingbetaler.

Wetenschappers die objectief onderzoek doen naar de gevolgen van genetische manipulatie, krijgen geen budget en worden zelfs ontslagen. Hun resultaten zijn verontrustend, maar de multinationals houden de publicatie tegen. Zij zeggen dat hun productiemethode een einde kan maken aan de honger in de wereld. Deze honger is echter niet het gevolg van een tekort aan voedsel, maar een kwestie van distributie en eerlijke verdeling. Het is de biotechnologie ook niet te doen om de honger te bestrijden, maar om winst te maken.

Om de voedselproductie geheel in eigen hand te krijgen, hebben de biotechnologen zaden ontwikkeld die onvruchtbare planten voortbrengen. Zij bevatten het zogenaamde zelfmoord-gen. Het voordeel voor de bio-industrie is dat de boer ieder jaar nieuw zaaizaad moet kopen. De grootste ramp zou het echter zijn, wanneer deze zelfmoord-genen zich ongecontroleerd zouden verspreiden. Allerlei andere rassen en soorten van deze gewassen worden dan eveneens onvruchtbaar.

De enige hoop is gelegen in de bewustwording van zowel de boeren als de consumenten. In de biotechnologie gaan miljarden om en men is er slechts op uit om door monopolisering de winst nog te vergroten. Aan dit proces kan alleen een halt worden toegeroepen, als de mensen op de hoogte zijn van de gevaren.

The Future of Food duurt een uur en 28 minuten.

8 Reacties

 1. E-bee

  Zeer verontrustend! In De U.S. of A. zijn tal van onbekende ziekten die worden toegeschreven aan genetisch gewijzigde gewassen. Die dringen wel door tot onze media maar mogen niet worden beschreven! Vooralsnog is niet duidelijk wat hier altijd de oorzaak van is, gewijzigde voedsel of andere gewassen als katoen, maar er is veel research gedaan door betrokken huis-artsen/specialisten. De Dr Mengeles van deze bedrijven hebben het dna van allerlei om ons heen voorkomende organismen gewijzigt, niet alleen plantaardig… Er werd wel research gedaan maar onvoldoende. Met als gevolg ontsporende processen die al niet meer kunnen worden tegegehouden daar ze er al allang zijn, men ziet al geruime tijd de effecten er van opduiken in de U.S.of A. Zo zijn er naast voedsel gewassen, e-coli bacterieen aangepast aan het menselijk DNA, idem nematoden, en zelfs nanotech vezels die zich in het menselijk lichaam blijken te kunnen reproduceren en zich als nano-spinmachines gedragen en oorspronkelijk werden ontwikkeld in katoengewassen. Met deze vezels vervaardigde kleding werd al verkocht. Ik heb een link van de opzet tot dit proces. Een voorbeeld van een uit de hand gelopen experiment waarvan niet eens bekend is hoe het kan worden stopgezet met beschreven ziektes tot gevolg tot orgaan uitval aan toe. Dit is al jaren in productie. Het is technisch maar Frankenstein is hier helemaal niets bij.
  http://www.ntcresearch.org/pdf-rpts/AnRp00/m00d03.pdf

  Antwoord
 2. E-bee

  Het gaat al veel verder, naast gewijzigde voedselgewassen die al ziekten op grote schaal lijken te veroorzaken in de U.S. of A., zijn er andere zaken die in organismen worden gewijzigt. Aan het menselijk lichaaam aangepaste e-coli bacterieen, nematoden en katoengewassen die nano vezels produceren. Dit is al in productie genomen en veroorzaakt ziektes. De vezels blijken zich aan het menselijk dna aan te passen en zich als inwendige nano-spinmachine te gaan gedragen. Bekend was ook dat er geen mechanisme is wat dit kan stoppen. Frankenstein is er niets bij.

  Antwoord
 3. mr. drs. BOU

  Beste E-bee, dank je wel voor de waarschuwing en je viel in de spambox. Ik heb je reacties hersteld en de dubbele gewist.

  Er bestaat inderdaad ook een rare ziekte waarbij er vreemde vezels uit iemands huid beginnen te groeien. Ik ben even de naam kwijt en kan er dus niet op Googelen, maar er was een paar jaar geleden veel om te doen. Flagello’s of zo? Echt weerzinwekkend en griezelig!

  Ik wil de komende dagen nog meer documentaires over voedsel plaatsen, want de ontwikkelingen zijn beangstigend. Het gaat dan ook om de Codex Alimentarius, maar wie de achtergrond niet kent, kan die codex niet plaatsen in het juiste perspectief. Het resultaat is dan maar al te snel dat de mensen het niet geloven. Vandaar, langzaam aan en één documentaire per dag is wel genoeg!

  Antwoord
 4. E-bee

  Even NUSPA intikken en een (griezel)wereld gaat voor u open… Het gaat over de gevolgen van deze gewassen, onder meer genetisch gemodificeerd katoen. Die site is sinds 2001 actief en het probleem speelt dus al langer. U bespreekt hier zeer terecht voedselgewassen maar die technieken zijn in een onvoorstelbaar stadium. Er is ook al sprake van genetisch gemodificeerde nano-parasieten.

  Antwoord
 5. mr. drs. BOU

  Dank je, E-bee. Die rare vezels die uit de huid groeien, heten Morgellons. Even Googelen op Morgellons en je begrijpt dat dit geen kattenpis is. Ik ga dat nu niet doen, want ik wil graag lekker slapen. Maar ik herinner me nog wel de griezel, de afschuw en het kippenvel toen ik voor het eerst werd geconfronteerd met die Morgellons.

  Gruwelijk, afschuwelijk, griezelig en beangstigend, maar volgens Monsanto is alles veilig! Er is niets aan de hand en we weten niet waar het van komt. Geef de Illumminati en de Reptilians dan maar de schuld, want misschien komt het wel van de buitenaardsen.

  Kortom: ik geloof er geen bast van en het wordt tijd dat de mensen begrijpen wat er werkelijk gebeurt.

  Genetische manipulatie is echt dóód-eng!!!

  Antwoord
 6. E-bee

  We weten wel waar het vandaan komt, die 1e link laat dat zien, helaas werkt hij niet.

  Het zijn bio wapens!

  Antwoord
 7. wally groesbeek

  Diep treurig dat ook Nederlandse bedrijven ten prooi vallen aan Monsanto. Het bedrijf de Ruiter zaad veredelings bedrijf uit Zeeland is verkocht voor bijna 700 miljoen aan Monsanto.
  Onze nobele Neelie die zo hekel heeft aan monopolie positie van bedrijven heb ik hier niet een woord over vuil horen maken.
  Het past zeker in de NWO methodes om zo een totaal overheersing te krijgen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 − 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën