Selecteer een pagina

Archieven

McDonalds, Super Size Me

Wat eet men in Amerika? McDonalds, McDonalds, Kentucky Fried Cicken en een Pizza Hut! De onafhankelijke Amerikaanse filmer Morgan Spurlock ging op zoek naar het effect van fast food. De aanleiding was dat twee dikke meisjes McDonalds hadden aangeklaagd vanwege hun overgewicht. De rechter eiste dat ze zouden bewijzen dat het voedsel van McDonalds schadelijk was voor de gezondheid.

Dertig dagen lang at Spurlock drie maal per dag hamburgers en ander junkfood van McDonalds. Hij liet zich daarbij medisch begeleiden door een hartspecialist, een maag-darm specialist en een huisarts. Voor hij aan dit experiment begon, was hij kerngezond, maar na een week was hij al behoorlijk aangekomen en na drie weken was hij eigenlijk doodziek!

In de VS, en tegenwoordig ook in Europa, is overwicht een belangrijke oorzaak van allerlei ziektes. Aan de basis van dat overgewicht ligt meestal het voedingspatroon, bestaande uit veel vet en suiker, gecombineerd met te weinig lichaamsbeweging.

Deze documentaire gaat niet zozeer over de gezondheid van Spurlock, maar over de effecten van fast food in het algemeen, over de marketing techniek en de manier waarop kinderen worden verleid tot het eten van ongezond voedsel. Hij vertelt ons ook over de manier waarop de medische wereld in de VS reageert op mensen met suikerziekte wegens obesitas: men maakt operatief de maag kleiner!

Super Size Me duurt een uur en 40 minuten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twaalf − vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën