Archief
Artikelen

De filmer Kevin Booth uit Texas zag vier leden van zijn familie sterven aan legale drugs: alcohol, tabak en medicijnen. Hij besloot een documentaire te maken over drugs, en dan alle drugs! Het gaat over cocaïne, heroïne, speed, marihuana, tabak, alcohol en medicijnen, maar het gaat vooral over de politieke en economische belangen. Het is een van de meest heldere documentaires over de totale verwevenheid van de politieke corruptie, het gevangeniswezen, de drank- tabaks- en medicijnenindustrie, en zelfs het racisme, met het verbod op drugs.

American Drug War: The Last White Hope werd in ruim 4 jaar tijd gefilmd. In deze periode praatte Kevin Booth met drugsbendes, verslaafden, voormalige agenten van de Drug Enforcement Administration (DEA), ambtenaren van de CIA, leden van de narcoticabrigade, rechters, politici, gevangenen en beroemdheden. Hij raakte bevriend met de in de VS berucht geworden cocaïnedealer “Freeway” Ricky Ross. Tijdens het Iran-contra schandaal werd Ross verantwoordelijk gesteld voor de crack-epidemie, maar de cocaïne waarvan Ross zijn crack produceerde, werd hem rechtstreeks aangeleverd door de CIA. Ricky Ross zit nog steeds in de gevangenis.

Opvallend in deze documentaire is de positieve visie op het Nederlandse drugsbeleid. Helaas blijkt onze huidige regering niet bestand tegen de druk van de internationale politieke lobby. Het absurde paddoverbod, het sluiten van talloze koffieshops en de minachtende manier waarop minister president Balkenende reageerde op het voorstel van de burgemeesters om de wietteelt uit de criminaliteit te halen door zelf wiet te gaan kweken, spreken boekdelen. Dat beleid is volstrekt niet gebaseerd op de overtuiging van de Nederlandse bevolking en zelfs niet op die van de betrokken politici. Achter de schermen wordt de oorlog tegen drugs ook aan Nederland opgelegd. De strijd tegen het terrorisme, met zijn vergaande inbreuk op onze privacy, kan dan worden gebruikt om grote groepen andersdenkenden te criminaliseren. In Amerika gebeurt dat nu reeds…

American Drug War: The Last White Hope duurt twee uur.

Alex Jones maakte een lang interview met Kevin Booth. Daarin wordt nog dieper ingegaan op de medische kant van de strijd tegen drugs en de maatschappelijke schade die daardoor ontstaat. Het interview wordt af en toe onderbroken voor de meest illustratieve fragmenten uit de documentaire, die vervolgens worden besproken.

American Drug War duurt een uur.

http://video.google.co.uk/videoplay?docid=8740703353227564451

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

11 Reacties op “De Amerikaanse oorlog tegen drugs”

 • petje:

  Zolang sluiting van koffieshops niet in een regeerakkoord komt is sluiting niet aan de orde.
  Hopelijk wordt de Europese Commissie eindelijk eens verstandig en worden koffieshops in de hele EU onder bepaalde voorwaarden gedoogd/toegestaan.
  Ik hoop dat Sarkozy hierin een voortrekkersrol kan gaan spelen. Die man schopt toch al menig heilig huisje omver..

 • petje:

  Benieuwd of Obama het mes gaat zetten in de schimmige War on Drugs..

 • Meeuw:

  Dag mr Bou en Pet,

  Daar ben ik er even weer.
  Allereerst (na de gebeurtenis van de vorige keer0 wil ik vrij juichend het volgende mededelen:
  dat ik nu een fantastisch goede beveiligingsschijf van McAfee erop heb liggen, waarop hackerswatch (kan dus gemakkelijk traceren) en ook nog Shredder…
  Zelfs via een heel bekend iemand kwam die er meteen achter dat ik moest stoppen met bellen… die waarschuwde meteen de politie.

  Mijn “eigen website” heeft op zich niets te doen met de prachtige site van mr Bou!

  Aansluitend op het onderwerp van mr Bou:
  de medicijnenwereld die na de verlichting scheen te ontstaan is vergelijkbaar met drugsbaronnen.
  En alles wat een mens vrij vanuit de natuur als “Godsgeschenk” vrij kan plukken… wordt overheerst door de hoofden boven de media.
  Ik bedoel: zegt men vanuit de regering etc. dast iets slecht is… en jij werkt niet mee aan hun zichtpunten… dan ben jij toch wel een zeer slecht mens. Etc.

  Mijn eigen vrouw is bijvoorbeeld zéér gebaat bij wat gebruik van wat wiet, naast de reguliere medicijnen. Een neutje lust zij af en toe graag… voor haar rust.
  Zelf ben ik een verwoed pijproker sedert jaren en lust graag een heerlijk biertje. -Allemaal drugs beweert men als het hun uitkomt.

  Het maakte hen niet uit om mijn vrouw per maand voor letterlijk 1000 euro een injectie te geven, terwijl ik bij nader onderzoeken uitkwam op een paar pilletjes voor nog geen 40 euro!
  Tja… en zo gaat dat.
  Met een “prikkie”moest men dus al meteen iemand laten komen die het gaf (nu volgens ziekenfonds na 1 januari niet meer in het pakket).
  Die prikkebeen persoon moest namelijk bovenop die duizend óók nog eens betaald worden!!!

  Maar wij zongen niet mee… maar zoals wij gebekt zijn.

  Groet,

 • Beste Meeuw,
  Het verstrekken van veel te dure en vaak onnodige medicijnen is de grote truck van Big Pharma. Daarover gaat de vorige documentaire. Goed dat mensen zich daartegen verzetten!

  Beste Petje,
  “Benieuwd of Obama het mes gaat zetten in de schimmige War on Drugs..”

  Ik denk van niet. Als je de documentaire hebt bekeken (en misschien ook de vorige documentaires over drugs), dan begrijp je welke gigantische economische en politieke belangen er gemoeid zijn met de war on drugs.

  Volgens mij is Obama slechts de volgende stro-pop. Ik ben benieuwd of de economische crisis nog even wordt uitgesteld tot hij “aan de macht” komt. Dan kan het volk de schuld van de komende ellende in de schoenen van die “nikker” schuiven.
  Achter de schermen heersen namelijk de grote bankiers, de aandeelhouders van de Federal Reserve, de Morgans, de Rotschilds, de Rockefellers en zo voort.

 • Petje, heb even een linkdump:
  http://www.larouchepac.com/news/2008/11/22/lyndon-larouches-november-22nd-warning-british-will-attempt-.html

  Weliswaar ben ik het niet helemaal eens met de visie van Lyndon LaRouche, maar ook vanuit mijn perspectief zou de moord op Obama, voor Bush aftreedt, een mogelijk zet kunnen zijn. Dan kondigt men de noodtoestand af (martial law) en de dictatuur van de Bush-kliek is een feit.

  Overigens staat Lyndon LaRouche hoog op de lijst van te bespreken onderwerpen. Maar je kunt ook zelf op hem Googlen. Naar mijn smaak schuift hij de schuld iets te veel in de schoenen van Great Brittain. Weliswaar was GB de grootste imperialist van de 19e eeuw, maar het systeem van koloniën is vervangen door het systeem van corporaties. Zie bij voorbeeld Shell en de aardolie in Nigeria.

 • En dan nog iets (nu ik toch op mijn praatstoel zit): Ik las laatst dat er in Afghanistan werkelijk tonnen heroïne opgeslagen liggen. Ik nam dat toen voor kennisgeving aan (geen link bewaard).
  Maar als de echte economische crisis komt, dan zou deze wel eens kunnen worden “verzacht” door het plotseling zeer goedkope aanbod van heroïne. Als er weer voldoende junkies bij zijn gekomen, dan gaat de prijs natuurlijk weer omhoog. En de vraag is zoals altijd: cui bono?

 • E-bee:

  Niet voor de massa bestemd, Mr. Drs. Bou, maar voor plegers van homocide. Uw laatste remark over stashed heroin, naar ik verneem in grotten en geconditioneerde opslagplaatsen in o.m. Noord Afghanistan, is correct. En dat geldt ook voor hash. Er is genoeg om de elite nog jaren te voorzien ingeval van een nucleair fallout door MAD situaties. Mutual assessed destruction. Dat is 1 theorie van vele die er mogelijk achter zit en tevens de meest aannemelijke, naar mijn mening. If so, dan is er reden om aan te nemen dat dit spoedig plaats zal vinden, een kwestie van eerder maanden dan jaren, er zijn statistisch te veel MAD,s. Iran, waarvan ik al meldde dat die van Europa een geinfecteert slagveld zal maken. En de 9-11 van Mumbai, die tot hetzelfde effect zal leiden. Los hiervan zijn er nog meer MAD,s. Afgezien daarvan, volgend jaar gaat de betekenis pas goed doordringen van bestuivende insecten en steriele zaden. In combinatie met slechts 1 nucleaire fall out, is er geen productie van poppy,s meer, is de voedselvoorziening definitief een probleem en kan de homocide beginnen. Dit is de kaart van de gecombineerde rampen.

 • Anna:

  Jaren heb ik als verpleegkundige in ziekenhuizen gewerkt en vaak met verbijstering het roekeloos uitschrijven en uitdelen van chemische medicijnen gezien, combinaties die werkelijk niet konden, hoeveelheden per persoon waar je eng van werd, opgedreven hoeveelheden in injecties…
  Nog altijd zie ik aan het uiterlijk van blanke mensen als ze medicijnen gebruiken; hun huid en kleur en hele uitdrukking en wezen worden aangetast.
  Ook heb ik een paar jaar therapeutische begeleiding gedaan bij vrouwen die aan medicijnen waren verslaafd. Dat woord “medicijnverslaving” was bijna verboden. Toen we eindelijk een beetje aandacht kregen en er lezingen over werden gehouden stonden er steeds mensen van de farmatheutische industrie de zaken belachelijk te maken en alles onderuit te halen. Uiteindelijk moesten we stoppen met ons werk. Ik weet dat de medicijnverslaving een van de meest ernstige vormen van verslaving is en bijzonder zwaar om af te kicken.

  En wat de drugshandel betreft: midden jaren tachtig midden in het peruaanse oerwoud lag een modern communicatiecentrum wat rechtstreeks verbonden was met veel topleiders vrijwel overal ter wereld. Rechtstreekse verbindingen met de laboratoria in Colombia en een constante stroom van aan- en afvoer. Ik weet dit van een goede vriend die daar regelmatig in de buurt werkzaam was.

 • @ Anna: “Ik weet dat de medicijnverslaving een van de meest ernstige vormen van verslaving is en bijzonder zwaar om af te kicken. ”

  Dank je wel, Anna! En: Hoort, zegt het voort!

  Ik ben blij dat er mensen zijn die begrijpen wat ik bedoel en bedoelen wat ik begrijp. Want de “war on drugs” staat uitsluitend ten dienste van de komende genocide. Soms word ik wel een beetje bang, maar het is niet anders. Kortom: wordt vervolgd!

 • Anna:

  Mr. Bou, bang zijn mag. We zijn allemaal mensen.
  Maar onze Wil overgeven aan al dat tuig wat dit in z’n zieke brein verzint, aan lafheid of ontkenning, dat doen we niet, toch?

 • Anna:

  Mr. Bou, nog even…
  Ik bedenk net dat bang zijn zelfs moet…
  Zonder door die angst heen te gaan begrijpt nl. niemand waar het echt om gaat en dat is de ontkenning…
  Ontkenning is krachteloos.
  Eenmaal door de angst heen wordt een mens pas echt sterk en dat is de Wil die van ons zelf is.
  Dat is toch prachtig!

  Nu even luisteren op Argusoog naar strijdbare en onafhankelijke journalisten…

Laat een reactie achter