Archief
Artikelen

Het verbod op drugs wordt altijd uitgevaardigd in het belang van de volksgezondheid. In Nederland was het minister Klink die de paddo’s verbood. In de Verenigde Staden is het de Food and Drugs Administration die het verbod op drugs moet handhaven. De redenering is dat drugs ongezond zijn en dus moeten worden verboden. In plaats van zorg en begeleiding voor verslaafden, ontstaat er dan een crimineel circuit dat allerminst gezond is. Deze politiek maakt slachtoffers! Sommige mensen worden het slachtoffer van de criminaliteit en het geweld waarmee dat gepaard gaat. Dit fenomeen wordt heel zichtbaar in Mexico.

In Maart 1994 werd in de Mexicaanse grensplaats Tijuana de presidentskandidaat Luis Donaldo Colosio vermoord. Pas later werd duidelijk wie voor deze moord verantwoordelijk was. De Mexicaanse drugs-kartels zijn diep geïnfiltreerd in de politiek. De corruptie reikt tot in het hart van de heersende politieke partij van het land, de PRI. De volgende reportage laat dat zien.

Er wordt gepraat met Eduardo Valle (de Uil), Mexico’ s speciale openbare aanklager, die zich nu verborgen houdt. Zelfs de politie is betrokken bij de drugshandel, zoals blijkt uit de slachtpartij die werd aangericht toen verschillende politie-corpsen gingen vechten om de controle over de verschillende sectoren van de drugs-industrie. Een voormalige insider van het kartel, die nu informant is voor de FBI, bevestigt deze corruptie.

De secretaris-generaal van de PRI, Jose Francisco Ruiz Massieu, werd in September 1994 vermoord omdat hij teveel wist. Zijn vrouw zegt dat President Carlos Salinas de Gortari bij de moord betrokken was, maar dat hij onder druk van de partij zijn belangen in de Mexicaanse drugs-industrie moest opgeven.

In de Mexicaanse drugshandel gaat $30 miljard per jaar om. Het gaat daarbij zowel om marihuana, als om de doorvoer van cocaïne uit Zuid Amerika. Een tegenstroom wordt gevormd door Amerikaanse wapens die naar Zuid Amerika worden gesmokkeld.

Drugs: Mexico kan niet worden ingesloten en duurt 20 minuten.

Een tweede groep wordt het slachtoffer van justitie. Gebruikers en vooral verslaafden lopen het risico om te eindigen in de gevangenis. Ongeveer de helft van de gevangenen heeft zich schuldig gemaakt aan drugs-gerelateerde delicten. In de Verenigde Staten zit nu reeds 1 % van de bevolking in de gevangenis! Zouden drugs niet verboden zijn, dan zouden de gevangenissen half leeg staan. Verslaafden zouden dan hun dagelijkse dosis bij de dokter kunnen halen en begeleid worden bij een eventuele ontwenningskuur. Ook kan dan worden gekeken naar de achterliggende problemen van het drugsgebruik.

Silja J.A. Talvi is de schrijfster van het boek: “Women Behind Bars: The Crisis of Women in the U.S. Prison System.” In het volgende interview praat ze over vrouwen en meisjes die in de gevangenis terecht komen.

Women behind Bars duurt 28 minuten.

De grootste groep slachtoffers blijft eigenlijk onzichtbaar. Daartoe behoren ten eerste de mensen die het slachtoffer worden van de voortdurende kleine criminaliteit van junkies. Maar ook de mensen die verslaafd zijn aan reguliere medicijnen zijn in feite het slachtoffer van het verbod op drugs. De verboden drugs hebben ook een medicinale werking. In plaats van deze natuurlijke middelen in te zetten tegen depressie, ADHD en andere ongemakken, worden grote groepen mensen verslaafd gemaakt aan de chemische producten van de farmaceutische industrie. Prozac is niet alleen verslavend, maar kan ook leiden tot agressie en zelfs tot zelfmoord. En het aan cocaïne verwante Ritalin wordt in Nederland nu al aan duizenden kinderen toegediend!

Medische marihuana tegen ADHD!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

2 Reacties op “De slachtoffers van de drugspolitiek”

 • Vandaag in Kleintje Muurkrant:

  “Vanochtend gelezen: Mexico heeft van de VS dit jaar hulp gekregen ter waarde van 197 meloen dollar. En voor volgend jaar is er al een obammetje van 200 meloen gereserveerd. Niet om de straatarme bevolking een warme taco te bezorgen. No way, Jose. De regalos Americanos zijn bedoeld voor het voeren van de bloederige war on drugs. Choppers, opsporingsapparatuur, software voor de uitwisseling van bromsnorinformatie, de hele zak van Santaclaus. Oh, en ook nog wat strooigoed voor de verbetering van het rechtssysteem en de aanpak van de corruptie bij het snor- en sabelapparaat.”

  Lees hier verder.

 • mr. drs. BOU:

  Een goed artikel over de strijd tegen de drugs in Mexico:

  Imperialism: Bankers, Drug Wars and Genocide
  Mexico’s Descent in the Inferno

  by Prof. James Petras

  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=24856

  “In May 2011, Mexican investigators uncovered another mass clandestine grave with dozens of mutilated corpses; bringing the total number of victims to 40,000 killed since 2006 when the Calderon regime announced its “war on drug traffickers”. Backed by advisers, agents and arms, the White House has been the principal promotor of a ‘war’ that has totally decimated Mexico ’s society and economy.”

Laat een reactie achter