Archief
Artikelen

Terwijl minister Klink de paddo’s verbood en de coffeeshops weer eens onder vuur lagen, pleitten de burgemeesters van grote steden voor een gereguleerde wietteelt. Volgens minister president Balkenende is dat “een beetje dol”. Het CDA zou het liefst alle coffeeshops sluiten en cannabis volledig verbieden.

Cannabis groeit werkelijk overal, vandaar de Engelse benaming: weed. Het groeit als onkruid, maar het is verboden, al wordt het in Nederland nog een beetje gedoogd. De Canadese zender History Channel heeft een aantal documentaires gemaakt over de geschiedenis van drugs. Als laatste in deze reeks gaan we kijken naar de geschiedenis van cannabis als drug.

Nu is cannabis eigenlijk slechts zijdelings een drug. De plant heeft nog talloze andere eigenschappen. De zaden zijn rijk aan olie, de stammen bevatten sterke vezels die kunnen worden verwerkt tot textiel en cannabis heeft ook een medicinale werking. Deze documentaire gaat echter uitsluitend over het gebruik van cannabis als genotsmiddel en over het ontstaan van het verbod op marihuana. Opvallend is dan de overeenkomst met het recente verbod op paddo’s.

Illegal drugs and how they got that way – cannabis duurt 43 minuten

http://www.youtube.com/watch?v=l5TCT6RuTpU

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

1 Reactie op “De geschiedenis van het wiet-verbod”

Laat een reactie achter