Selecteer een pagina

Archieven

De nieuwe Joran-show van PR de Vries

Omtrent de eerste Joran-show van PR de Vries is nogal wat te doen geweest. Deze werd tot twee maal toe uitgezonden en staat zelfs op Google Video, terwijl de PR-show toch meestal achteraf niet nogmaals kan worden bekeken. De tweede Joran-show baarde nog veel meer opzien, het was de kijkcijferdoorbraak van de eeuw! Ook deze staat op Google Video: De ontmaskering van Joran van der Sloot.

Deze show werd op 30 januari van dit jaar aangekondigd en de sensatie overschaduwde zelfs de verjaardag van de koningin. Op 3 februari was het zo ver: zeven miljoen kijkers, een miljoen aan reclame-inkomsten, een bekentenis van Joran, een heksenjacht in Drachten, de uitzending voor zeven miljoen dollar verkocht aan de VS en Harm Brouwer blies de loftrompet. Juridisch had deze scoop echter geen verdere consequenties.

Na de uitzending vroeg ik me af: Wat als Joran onschuldig blijkt? In dat geval heeft PR een probleem. Er circuleert op internet nog een andere versie van het verhaal, waarin de familie van Natalee een wonderlijke rol speelt. Er kwamen meer dan 700 reacties, webmaster Eagle moest zelfs ingrijpen om dat te reguleren. Ook vroeg men zich af, waarom Joran niet werd aangehouden. Op een enkele bekentenis kan iemand echter niet worden veroordeeld. Er moet aanvullend bewijs zijn, vandaar! Tot op heden kwamen daar meer dan 850 reacties, iedere beweging in de zaak Holloway werd op die draad gevolgd. Met dank aan Petje!

PR kreeg voor zijn Joran-scoop een Emmy Award: PR in the media, this is TV-reality. En daarna dus weer een uitzending over Joran, op 7 november aangekondigd in de Telegraaf: Joran van der Sloot is opnieuw in de val gelopen! In Thailand is hij voor de tweede maal binnen een jaar in een undercoveroperatie getuind. Daarbij is vastgelegd hoe hij zich in Bangkok op de handel in jonge vrouwen heeft toegelegd. Die avond was PR te gast bij Pauw en Witteman, waar hem de mantel werd uitgeveegd door Freek de Jonge.

Na dit alles was me de lust tot kijken wel vergaan. Vanmorgen zag ik echter tot mijn verbazing de uitzending online staan. Toch maar even kijken, zonder reclameblokken is het wel te doen. Helaas was die uitzending zo saai! Eerst kwam PR vertellen over zijn carrière, daarna kwamen er drie rechtspsychologen verklaren dat Joran tegen Patrick de waarheid had gesproken. In dat geval heeft hij Natalee niet vermoord, maar slechts meegewerkt aan het verbergen van een lijk. Toen kwam er een zekere Wezel in beeld met het verhaal dat Joran in Thailand vrouwen kon regelen voor de prostitutie. PR liet daarop een artikel zien, waaruit bleek dat er reeds 400 Thaise vrouwen in de Nederlandse prostitutie werken. Ik zou zeggen: PR, doe daar wat aan!

Maar PR is op Joran-jacht, dus òp naar Thailand, undercover en met verborgen camera’s doen alsof je vrouwen komt kopen. Joran wilde nog afhaken, hij zat niet om geld verlegen, maar de deal ging toch door. Daar begon het geschutter van Joran, die in de vrouwenhandel totaal geen ervaring heeft. Joran is een pokeraar, daar valt goed geld mee te winnen en dit lijkt hem ook te lukken, gezien zijn riante levensstijl. Voor vrouwen heeft hij geen respect, maar als dat een misdaad zou zijn, dan was vrijwel de helft van de mensheid crimineel. Het dieptepunt was het moment waarop de Thaise dames afhaakten. Ze zaten nog op school en vonden de geboden betaling veel te laag! De rest heb ik niet gezien, maar de recensies vertellen: het programma eindigt met Joran die Peter bedankt voor de 1000 Euro voorschot…

Bij deze wat recensies: Elsevier is geeft vrij neutraal de inhoud weer, de Volkskrant legt het accent op de verklaring van de deskundigen, volgens de Trouw waren er 3 ½ miljoen kijkers, de Telegraaf meldt dat Joran hals over kop gevlucht is, de Pers zegt dat Joran spoorloos is, het Belgische HLN zegt dat Joran zijn betrokkenheid bij de vrouwenhandel ontkent en het NRC zwijgt er over. Zeer voorbarig was de recensie van het Juridisch Dagblad, voor hen staat de schuld van Joran reeds vast. Een betere recensie stond op Grenswetenschap. Daar worden ten minste nog vragen gesteld.

Vragen over de verdwijning van Natalee zijn er nog steeds te over, ik noem:
– Waarom arriveerde Beth zo snel op Aruba?
– Waarom ontkent ze dat?
– Waarom verspreidde ze die eerste poster?
– Waarom ontkent ze dat?
– Waarom zegt men dat Natalee dagen na haar verdwijning nog leefde?
– Waarom zijn de stiefbroers van Natalee nooit ondervraagd?
– Welke rol speelde stiefvader Jug Twitty?
– Waarom werkte Beth met PR de Vries mee aan de vorige uitzending?
– Waarom haat ze hem niet? Haar eerst zo maagdelijke dochter werd door PR ontmaskerd als een slet, maar Beth is PR heel dankbaar omdat ze nu weet dat Natalee… dood in zee gedumpt is. Tot slot is ze ook nog dol gelukkig met de Emmy van haar PR. Wonderlijk…

Gelukkig is PR niet de enige die onderzoek doet naar de zaak Holloway. Op de Antillen is zaterdagavond een reportage uitgezonden van de onderzoeksjournaliste Renée Gielen, die op Curaçao woont. Zij zoekt het antwoord op bovenstaande vragen. Haar reportage zal binnenkort in Nederland te koop zijn op DVD. Naar haar bevindingen ben ik wel nieuwsgierig! Bij deze de trailer:

Natalee Holloway “the unrevealed timelines” trailer duurt 5 minuten.

edit 14 november:
Omdat er binnen 4 dagen al meer dan 100 reacties zijn, ga ik hier even de verzamelde links dumpen, met dank aan de mensen die deze hebben geplaatst.

Steve Brown: P.R. de Vries Pr-man van de vrouwenhandel van Cor van Hout.
Klokkenluider Online: Demmink & Holloway: the same shit
Klokkenluider Online: Is ‘Daury’ niet ‘daddy’?
Ko van Dijk vertelt: De waarheid over Natalee Holloway?
Misdaadjournalist (Hendrik jan Korterink): Joran’s handeltje
Idem: Joran’s handel deel 2

Algemeen Dagblad: Deskundige: ‘Joran-uitzending is geen bewijs’
Telegraaf: OM onderneemt nog geen stappen tegen Joran
Nujij: ‘Van der Sloot gevlucht’
De Pers: Peter R. neemt niet iedereen de maat
Elsevier: Heeft Joran wellicht Peter R. opgelicht?
Van Alles en Meer, woensdag 13 november: Joran van der Sloot in Thaise cel gevangen genomen
Telegraaf: ‘Laat Joran wegrotten in Thaise cel’
Nieuws nieuws: Nieuwe inzichten: Gaat de zaak uberhaupt om Nathalee !? De documentaire

Peter heeft Joran aan de telefoon..

De DVD met de reportage van Renée Gielen is hier te bestellen!

131 Reacties

 1. petje

  Bedankt voor je overzichtelijke en goed onderbouwde stuk over deze belangrijke onbelangrijke zaak.
  Hopelijk leest Micha Kat het ook..

 2. petje

  Tijdens de arrestatie van een aantal FARC leden in Colombia dit jaar stond de regeringsjet van Dick Cheney (als commandocentrum blijkbaar) op het vliegveld van Aruba.
  Ik geloof dat achter deze hele zaak een uitgebreid complot steekt om Aruba in een kwaad te stellen en te houden. Aruba heeft een strategische positie t.o.v. Venezuela (Hugo Chavez) en Colombia (FARC, war on drugs).
  Beth Twitty (voorheen) kan landen en personen belasteren zonder dat het enige juridische consequenties heeft. De familie Twitty (de broers Jug en Jar (hun bijnamen); de laatste een directeur van de Regions vh Amsouth Bank die veroordeeld is voor het witwassen van crimineel geld) heeft – op Jug en Beth na – geen politieverklaring hoeven af te leggen. Terwijl de Arubaanse politie daar wel heeft op aan gedrongen werd het niet ingewilligd door de Amerikaanse autoriteiten dan wel de familie Twitty zelf.
  Het lijkt er op dat Beth koste wat het kost de spotlight op Joran wil blijven houden zodat vragen aan het adres van de familie Twitty en haar zelf achterwege blijven.
  Een van de intieme vrienden van de Twitty familie is Rufner Page de CEO van de multinational McWane die berucht is vanwege het asociale en amaatschappelijke ondernemingsbeleid t.a.v. werknemers, overheden en milieu.

 3. petje

  Twee MB scholieren hebben onduidelijkheid gelaten over het feit of Natalee na de autorit weer terugkwam in of bij het hotel. De ene scholier trok zijn getuigenis in die zin in. De ander liet – in een FOX uitzending – in het midden of Natalee terugkwam in het hotel en ging daar niet verder op in.
  Ik zal de namen en de links van de info vandaag nog plaatsen.

 4. petje

  AIRVD
  9 Nov 2008 om 22:43
  Het doel van Peter R. de Vries is om ervoor te zorgen dat de echte daders voor eeuwig en altijd buiten beeld zullen blijven: de stiefvader van Natalee Holloway en Beth Twitty.
  De usual suspects rechtspsychologen verlenen graag hun medewerking daaraan. Maar Joran zal nooit berecht worden, hij is onschuldig voor de ontvoering cq moord en justitie weet dat.
  De vader van Joran is hoogstwaarschijnlijk bedreigd met de dood door de Amerikaanse consul of FBI -deze heeft ook de hoofdcommissaris in Aruba, Gerald Dompig, met de dood bedreigd- en heeft z’n zoon goed geïnstrueerd. Nooit praten maar liegen en verdraaien.

  Joran weet nu blijkbaar hoe de wereld daadwerkelijk in elkaar steekt en probeert zelf wat vrouwenslaven te verhandelen.

  Seksslaven werden Peter R. de Vries ook beschikbaar gesteld na het winnen van de Emmy award (door de familie Holloway). Zo gaat dat in dat wereldje.

  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/1243/is-daury-niet-daddy-5-febr-2008.html

 5. petje

  Het onderstaande klopt in de aannames van AIRVD (de rest is te speculatief):

  “Het doel van Peter R. de Vries is om ervoor te zorgen dat de echte daders voor eeuwig en altijd buiten beeld zullen blijven: de stiefvader van Natalee Holloway en Beth Twitty.”

 6. petje

  Reacties van http://www.misdaadjournalist.nl:

  De Vries zal wel vinden dat hij het gelijk geheel aan zijn zijde heeft maar deze actie komt op mij over als rancune over het feit dat hij van der Sloot de vorige keer niet echt te pakken heeft kunnen krijgen.

  Geplaatst door: Pol | 10 november 2008 om 11:53

  Je zult maar een ‘journalist’ als de Vries achter je aan hebben. Hij heeft het budget, de tijd en de middelen om iemand helemaal kapot te maken met die neppe undercover acties, die zich dus over maanden en maanden uitstrekken.

  En wat weten we nu extra over Joran? Niets eigenlijk, behalve dat hij niet echt deugt, op de (vakantie)vlucht is omdat hij zich mede door Peter niet in Nederland kan vertonen.

  Peter R. hoeft maar in Amsterdam, Alkmaar of Utrecht (Zandpad, wat nog getoond werd in de reportage) te gaan kijken om de echte mensenhandelaren en ellende van dichtbij te kunnen filmen. Helaas nooit een reportage over gezien van hem.

  Het begint een beetje onsmakelijk te worden allemaal vind ik.

  Geplaatst door: brigada | 10 november 2008 om 12:16

  Beste Pablow,

  Van Hout was een hardcore crimineel en bovendien een ‘vriend’ van Peter, dus dan mag ‘t …

  Geplaatst door: Frits | 10 november 2008 om 12:19

  Of het waar is of niet doet niet te zake het is en blijft misselijk makende tv van sbs6 en peter de vries …Waar had ik dat nu gezien die film dat mensen op gehitst werden om als een meute achter een man aan te gaan met honkbalknuppel en hem dood te slaan.Kort om de vries en sbs6 doen precies het zelfde Het is geen misdaadprogramma maar vermaak en lol Wie verraad hem het eerst en nog mooier de eerste slag met de honkbalknuppel is geld waard op te halen bij de vries…En sbs6 maar filmen de show most go on..In wat voor wereld leven wij dat we dit normaal gaan vinden op gehits door volks menner de vries alleen we hebben geen mooie autobahnen aan de vries te danken.
  Dat is het enigste verschil….

  Geplaatst door: lief hebber | 10 november 2008 om 12:38

  Stel dat die personen waar joran evt voor werkt, nu eens met joran af zouden rekenen.
  Dat heeft prdv dit op zijn geweten.

  Geplaatst door: ….. | 10 november 2008 om 12:51

 7. petje

  Glenda/Julia Renfro:

  (…) Joran was escorted to Hong Kong for his safety after the airing of the Peter “I solved the Case” episode.

  http://www.refugeesunleashed.net/about17533-0-asc-25.html

  Deze informatie komt van Joran zelf … weet ik uit Arubaanse bron..

 8. petje

  (Sorry voor het Amerikaans, maar om deze zaak echt goed te begrijpen is de Amerikaanse kant van deze zaak onontbeerlijk. PR zal daar geen woord aan wijden vanzelfsprekend..)

  “HELP!! POLICE!!”

  Many posters here who know ‘Arbeej’ personally have vouched for the fact that she “Just got caught up in all this madness..” (flip bangs away from eyes, give petulant expression) and wasn’t part of any type of organized disinformation campaign, most likely created by Marcia Twitty.

  That being said, ‘Arbeej’s’ original “HELP!!! POLICE!!!” post was generated within approximately 24 hours of Natalee ‘missing’ her flight home from Aruba. No members of “The Family” had bothered to contact Aruban hospital emergency rooms, Aruban jails, Aruban ambulance services or Aruban mortuaries before ‘Arbeej’ issued her shrill cry. Why?

  http://www.refugeesunleashed.net/about11031.html

 9. Rob Jurka

  Wat ik niet begrijp is waarom Peter R de Vries niet onmiddelijk met zijn tape naar de Thaise Politie is gegaan dan had er meteen kunnen worden ingegrepen. Het heeft er nu de schijn van dat het hem alleen maar om de kijkcijfers gaat en het lot van de Thaise meisjes hem helemaal niks kan schelen. Hij had trouwens ook de Nederlandse Ambassade in Bangkok kunnen verwittigen van de snode plannen van van der Sloot. Die ambassade geeft heus niet zo makkelijk een visum voor Thais om naar Nederland te komen. Degene naar wie de Thai op bezoek wil moet allerhande papieren overleggen, inclusief salaris -en bankafschriften + verklaring en bewijs dat de ontvangende persoon garant zal staan voor ziekenverzekering e.d. Hieruit blijkt eens te meer dat Joran niet een gewiekste vrouwenhandelaar is, anders had hij wel geweten dat het zo makkelijk niet is. De handlangers van Peter R. de Vries hadden daar als z.g. vrouwenhandelaren ook van op de hoogte kunnen zijn. Ik denk wel zeker Van der Sloot vermoedens had dat De Vries hem wilde uitlokken en een spelletje met de Vries heeft gespeeld. Een Emmy zal dit knoeiwerk dit keer niet opleveren denk ik.

 10. petje

  @ Rob Jurka Ik begrijp wel waarom PR zo handelt:
  “Het doel van Peter R. de Vries is om ervoor te zorgen dat de echte daders voor eeuwig en altijd buiten beeld zullen blijven: de stiefvader van Natalee Holloway en Beth Twitty.”

 11. petje

  Meer reactie van htpp//www.misdaadjournalist.nl:

  Mia, als ouder zou ik me ernstig zorgen maken over de doodstraf of een levenslange gevangenisstraf in Thailand voor zo’n kind, door toedoen van de Vries.
  Zoveel waardering voor de aanpak van de Vries, maar zeg eens eerlijk, is dit integere misdaadjournalistiek ?
  Het komt bij over als leedvermaak en wraakzucht. Joran moet eraan, kost wat kost.

  Geplaatst door: Marina | 10 november 2008 om 13:14

  Joran II voldeed geheel aan onze verwachtingen waarbij wel opviel dat het narcisme en de wil om ten koste van alles gelijk te krijgen van de Vries dit maal wel erg duidelijk op de voorgrond trad. Voor dit laatste werd een uitlokkingsoperatie op touw gezet om een mentaal instabiel persoon voor het eerst een misdrijf te laten plegen dat hij voorheen slechts met stoere praat had aangeduid. Van voorbereidingen van vrouwenhandel met “in een kwetsbare posititie verkerende vrouwen” was geen sprake: de dames in kwestie waren maar wat mans, wisten waar het omging en zagen van medewerking af omdat ze hun school eerst af moesten maken.
  Uiterst verwerpelijk was de medewerking van een paar rechtspsychologen aan het volksgericht van de Vries. In ruil voor tv-roem trokken zij een blik pseudo-wetenschap open en verklaarden dat Joran met zijn “bekentenis” wel de waarheid gesproken moest hebben.
  Inderdaad ook nog een “vriendin” als getuige
  , uiterst onbetrouwbaar omdat ze pas na de megapubliciteit een verklaring heeft aangelegd en zich sterk (ver)oordelend over Joran uitliet.

  Gelukkig hield de OvJ op Aruba zich dit keer op afstand van het misdaadprogramma waarmee hij een lichtend voorbeeld werd voor alle politie- en justitieambtenaren in het koninkrijk.

  Geplaatst door: K.Hakvoort | 10 november 2008 om 13:53

  en nog wat

  die 1000 pleuro’s
  die zou ik ook hebben aangenomen
  niks voorbereiding strafbaar feit

  alsof je die pseudopooiers ooit nog terug ziet daar …

  Geplaatst door: pablow | 10 november 2008 om 14:29

 12. Bauer

  @ petje november 10th, 2008 at 14:40

  ‘Mr. Knoops zet Merckelbach, Spoor en die andere vriend van Fernout (UvM) op hun plaats’

  Verkeerd artikel gelinkt misschien? Er wordt nl. met geen woord gerept over Merckelbach en Spoor.

 13. petje

  @bauer Klopt, maar ik linkte Knoops opvatting aan die van die mensen..
  M&S&K (false memory syndrome- aanhangers) beweren dat het wel degelijk bewijs is wat Joran tegen PvdE beweert. Normaal gesproken onderschrijven deze opportunische FMS’ers het tegendeel dat ideeen door de hulpverleners (PvdE, “behulpzame ‘vriend'”) worden aangereikt. Nee, deze pseudo wetenschappers bewijzen hier hun dubieuze status..

  14
  Bauer Says:

  november 10th, 2008 at 15:47
  @ petje november 10th, 2008 at 14:40

  ‘Mr. Knoops zet Merckelbach, Spoor en die andere vriend van Fernout (UvM) op hun plaats’

  Verkeerd artikel gelinkt misschien? Er wordt nl. met geen woord gerept over Merckelbach en Spoor.

 14. mr. drs. BOU

  Petje, Korterik zelf is niet meer zo juichend over PR als voorheen. Valt jou dat ook op?

  Verder is er inmiddels ook een prachtige Steve Brown:
  “Nou gisteren is de dwaas ‘Junkie Joran’ weer als het grote kwaad der Nederlanden afgeschildert. De uitzending zelf heb ik niet gezien. Maar alle voorvertoningen die ik heb gezien laten mij geen persoon zien die professioneel bezig is met vrouwenhandel, laat staan een lid van de vrouwenhandel maffia. De zg deskundige hebben liggen rollen bollen voor de deur van Peter R. de Vries om hun zegje te mogen doen voor de TV. Nou iedereen Happy. Iedereen weer gratis reclame voor hun merknaam. De massa hysterie van trial by media is weer begonnen.”
  Lees hier verder:
  http://stevenbrown.web-log.nl/stevenbrown/2008/11/pr-de-vries-pr.html

  Natuurlijk wel met de gebruikelijke spellings- en grammaticafouten, maar als je daar overheen leest, is het een column die (Cor van) Hout snijdt! Steve kent de who-is-who van dat wereldje maar al te goed. 😉

 15. petje

  @ bou Klopt dat HJ niet meer zo enthousiast is over PR, maar in een tussenzinnetje steunt hij wel een undercoveroperatie tegen Paul van der Sloot (ja, hij leest tegenwoordig Micha Kat en Stan de Jong..).
  HJ blijft een ideeenloze kleine meeloper die links en rechts probeert zoveel mogelijk bij elkaar te schnabbelen om zijn tokootje bij Staphorst af te betalen. Geen vijanden bij zijn collega’s maken is HJ’s eerste devies..

 16. Bauer

  Korterink is zeker geen groot fan van PR. Petje slaat de spijker op de kop: zich inlikken bij collega’s is HJ’s eerste devies. Nog niet zo lang geleden promootte PR HR’s boekje. Hij houdt zich nog in. Neem dat van mij aan. 😉

 17. petje

  Meer reacties van de site van HJ Korterink:

  Waar het in de discussie volgens mij vooral om zou moeten gaan is of deze nieuwe actie van PRdV iets toevoegt aan de zaak Natalee. Naar mijn bescheiden mening, neen… Sterker nog, het leidt behoorlijk af.

  Geplaatst door: Peter | 10 november 2008 om 16:14

  Als Joran slim is, of i.d.g. een (commerciële) omroep zou ik een programma maken waarin hij zelf verborgen camera acties gaat doen. Tis niet voor het eerst dat een crimineel voor het karretje van een omroep wordt gespannen. Maar daar komen we meteen tot de pointe. Joran is crimineel want daarvoor moet je veroordeeld worden door een rechtbank en niet door het merendeel van een opgejutte bevolking. Wat dat betreft zijn een aantal opmerkingen op deze site wel terecht dat er zoiets als een volksgericht kan onstaan, geïnitieerd door Peter Pan en zijn rockers.

  Wat ik vreemd vind van Peter c.s. is dat ze niet tot de bodem zijn gegaan om uit te vinden, aan te tonen dat Joran met strafbare feiten bezig was.
  Waarom niet een undercover hoer als lokmiddel ingezet?
  Waarom niet uitzoeken waar de geldstroom vandaan kwam/komt om zo’n kapitaal huis in Thailand te kunnen bewonen/bekostigen?
  Waarom niet na de uitlating van ‘Celes’ gaan graven (bij wijze van spreken) op Aruba naar de handel en wandel van Paul v.d. Sloot?
  Vragen en nog eens vragen.

  Wat wel wordt aangetoond is dat Peter keihard op weg is om steeds minder populair te worden getuige de meeste opmerkingen die hier en elders circuleren. En dan kun je wel een Emmy boven je hoofd houden maar dat is alleen jezelf voor de gek houden.

  Geplaatst door: Niegoes | 10 november 2008 om 16:49

  Herstel. De zin moet luiden:
  Joran is GEEN crimineel want daarvoor moet je veroordeeld worden door een rechtbank…..

  Geplaatst door: Niegoes | 10 november 2008 om 16:50

  Waar het mis ging met Peter R de Vries gaf hij zelf al aan in het begin. Toen de hoofdredacteur van de Telegraaf hem belde riep Peter kom gelijk naar de redactie Heineken is ontvoerd. Het werd een obsessie zoals hij aangaf.

  Geplaatst door: Alex | 10 november 2008 om 16:55

  @ Chris,

  Op jouw eigen blog plaats je de navolgende zin:

  “Ik heb niet veel op met mensen die anderen bewust zwart maken”

  dus je verafschuwd ook de werkwijze van Peter R. de Vries in de zaak Holloway en zijn Thaise onderzoek?

  Geplaatst door: InterRescue.nl | 10 november 2008 om 17:25

Categorieën