Selecteer een pagina

Archieven

Van de prins geen kwaad wetend

Nederland is een democratie, maar dan wel een royale: het is nog steeds een koninkrijk. In de Grondwet staat in hoofdstuk 2, over de regering, de koning bovenaan. De regering wordt gevormd door de koning en de ministers: “De koning is onschendbaar, de ministers zijn verantwoordelijk.” In normaal Nederlands: maakt de koning een fout, dan draaien de ministers daarvoor op. Een koninklijk besluit wordt ook genomen door de ministers, al ondertekent de koning dat wel. Het koninklijk huis vertegenwoordigt ons land ook vaak in het buitenland. Zij zijn het visitekaartje, de etalagepoppen van Nederland.

Men mag de leden van het koninklijk huis niet beledigen, want dat is een misdrijf tegen de koninklijke waardigheid. Als leden van het koninklijk huis zich misdragen, dan doet men het liefste alsof dat niet zo is. De ministers zijn immers verantwoordelijk. Soms lukt deze strategie niet helemaal, dan ontstaat er een schandaal, oftewel een affaire.

Zo vertelt Wikipedia over prins Bernhard: In 1976 kwam uit en werd bekend dat prins Bernhard betrokken was bij smeergeldaffaires o.a. de Lockheed-affaire. Onder de vele bewijzen voor het aannemen van steekpenningen was een brief van de prins zelf waarin hij om betaling verzocht. Ook waren er bewijzen dat de prins betrokken was bij het betalen van steekpenningen aan de Argentijnse junta onder Juan Perón, opdat men Nederlands rollend materieel van Werkspoor zou kopen.

In 1956 was er ook al een affaire: de Greet Hofmans-affaire. Greet Hofmans was in 1948 op initiatief van prins Bernhard ingeschakeld om de oogziekte van prinses Marijke (later Christina) te behandelen. Met haar pacifistische ideeën zou Hofmans echter te veel invloed hebben gekregen op de koningin. Er ontstond een crisis in het koningshuis, er dreigde wellicht zelfs een echtscheiding tussen Juliana en Bernhard. Hij had intussen een relatie met een Duitse pilote, die hij in 1951 in Mexico had leren kennen. Een buitenechtelijke relatie noemt men meestal overspel, of vreemd gaan, maar als het gaat om het koninklijk huis, dan is ook dat een affaire. Deze affaire bleef echter nog lang geheim.

Op 13 juni 1956 verscheen in het Duitse tijdschrift Der Spiegel een artikel over Greet Hofmans, met als titel ‘Zwischen Königin und Rasputin’. Het kabinet Drees verbood daarop de import van het betreffende nummer en stelde een onderzoekscommissie in. Daarna was Greet Hofmans niet langer welkom aan het hof. Door de geheimzinnigheid van officiële zijde en de zelfcensuur van de Nederlandse pers wist het grote publiek niet wat er aan de hand was, waardoor allerlei geruchten en speculaties de ronde deden. Prins Bernhard heeft later verklaard dat hij Der Spiegel zelf had geïnformeerd. Hij heeft die affaire dus bewust in het leven geroepen.

In 2004 overleed prins Bernhard en hoewel men ook dan voorzichtig moet blijven met wat men over hem zegt of schrijft, valt de bescherming van het Wetboek van Strafrecht weg. Na zijn dood kwam PR de Vries met een pittige column over de prins. Deze had nog wel meer affaires, onder andere met het Franse fotomodel Hélène Grinda, die in 1967 een dochter van hem kreeg. In royale taal is overspel een affaire, maar PR de Vries sprak toen nog moedig van een verhouding. Hij schreef:

Wat veel lezers zich waarschijnlijk niet hebben gerealiseerd is dat Hélène toen ze een verhouding met de Prins kreeg, nog maar negentien jaar oud was. Een tiener nog, die bij wijze van spreken net van de middelbare school af kwam. Misschien nog wel maagd, het waren andere tijden dan tegenwoordig. De Prins was op dat moment 56 jaar… Stelt u zich even voor: Bernhard is op dat moment de Prins-Gemaal van onze Vorstin, die jarenlang tijdens troonredes en kersttoespraken de bevolking oproept niet toe te geven aan maatschappelijke verloedering, normen en waarden te respecteren en zedelijk verval te bestrijden. En ondertussen ligt de 56-jarige Koninklijke Hoogheid in Parijs wanneer hij maar kan te…. eh… met een 19-jarig meisje.

De kop boven dit artikel van De Vries spreekt boekdelen: Het gedrag van de prins grenst, moreel gezien, aan pedofilie…

Pedofilie en het koningshuis, mogen we daar iets van zeggen? We hebben het al eens gehad over Frits Salomonson, hofadvocaat en zo pedofiel als een demmink. Mede naar aanleiding van die column stuurde de onderzoeksjournalist Ton Biesemaat me een artikel van zijn hand dat ooit verscheen in het blad Must Magazine. Biesemaat heeft onderzoek verricht naar de achtergrond van prins Bernhard en daar een boek over gepubliceerd: Bernhard Gate. Daarin laat hij zien dat het wangedrag van prins Bernhard veel verder ging dan de Lockheed-affaire en wat affaires met buitenechtelijke dames. Het naziverleden van deze Prins der Nederlanden, zijn spionage voor de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn banden met handelaren in gestolen kunst, alles werd altijd bedekt met de mantel der liefde enerzijds en de angst voor majesteitsschennis anderzijds. Ook schrijft Biesemaat iets over de homoseksualiteit van Prins Claus, feitelijk een publiek geheim waar zelfs de roddelpers zich nooit aan waagde.

Biesemaat is beslist niet over een nacht ijs gegaan, het boek is grondig gedocumenteerd. Hij werd ook niet aangeklaagd wegens belediging van het koninklijk huis. Alleen de waarheid heeft de kracht om iemand zo te beschermen! Op zijn website staan ook allerlei weetjes waar de reguliere pers het zelden tot nooit over heeft. En in zijn artikel in Must Magazine neemt hij geen blad voor de mond over Salomonson en prins Claus. Dat saillante artikel staat hier (pdf).

Ook over een van de zonen van koningin Beatrix en prins Claus ging het gerucht van homoseksualiteit. De Wikipedia zegt: Jarenlang werd over prins Johan Friso beweerd dat hij homoseksueel was, en in Eindhoven werd een maandelijks homofeest naar hem genoemd (Friso-feest). Op 14 februari 2001 liet hij de Rijksvoorlichtingsdienst verklaren dat hij “niet homoseksueel is, maar heteroseksueel is”. Op 7 juli 2002 meldde de Rijksvoorlichtingsdienst dat Mabel Wisse Smit “tot de nauwe vriendenkring van de prins” behoort. Sinds 30 juni 2003 was prins Johan Friso verloofd met Wisse Smit. Deze dame had ook al een affaire, zo niet met drugsbaron Klaas Bruinsma, dan toch met een zekere Ottolien Lels.

Dit alles heeft bij mij geleid tot een zachtbruin vermoeden. Want waarom wordt Joris D. van hogerhand beschermd, terwijl zijn pedofiele reputatie ernstig ten koste gaat van het vertrouwen in de Nederlandse rechtsstaat? Zou Joris D. van de prins soms kwaad weten?

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

9 Reacties

 1. GBJ Hilterman

  Noem Mabel Wi, eh.., Wisse Smit en je noemt Soros. Soros onderhoud nauwe banden met Brezinski en is dus een van de grotere players. Dan zit je weer dicht bij kringen waar dergelijke zaken, als in uw artikel benoemd, zich “afspelen”, maar dat terzijde.

  Mabel en Friso dienden hetzelfde doel als Eveline Herfkens en Ed van Thijn destijds, een “Dutch cover up”.
  Al betrof het daar de meer de fijne vleeswaren.

  Antwoord
 2. Claus aus dem Himmel

  Demmink en Friso bezochten in de jaren negentig dezelfde Haagse homosauna, dus wie weet wat wie van wie weet…?

  Antwoord
  • mrpettjo

   Demmink en Friso fietsten ook veel samen lees ik in een reactie op Steve Brown’s weblog. Waar zouden die fietstochten zo al naar toe zijn gegaan.. Of was het meer om plannetjes te smeden en ‘zaken’ te evalueren..?

   Antwoord
 3. Jacky Mol

  Wat is er aan de hand met de Rechtspraak in Nederland? Is men bang, dat de Monarchie valt, als werkelijk alles bekend wordt, maar dan wel officieel, na een parlementair onderzoek? Wat een smeerlappen! Hoe kan het nog, dat er nog iemand in Nederland is, die ook maar enig vertrouwen heeft in de Rechtspraak en de politiek! Ben zelf werkzaam in het Europees Parlement als eenvoudig ambtenaar. Heb diverse Europarlementariers naar hun mening gevraagd over o.a. alle aantijgingen tegen Joris Demmink. Niemand wil ook maar enig commentaar leveren op mijn vragen.Geeft toch te denken!

  Antwoord
 4. yvonne

  Benader Harry van Bommel maar Jacky Mol hij weet ook wel van het een of ander.. En vergeet ook niet dat joris demmink een persoonlijke vriend is van beabilderberg! Lees ook Claus-gate eens een keer, het is allemaal te verschrikkelijk voor woorden maar wij worden met zijn allen al heel lang voorgelogen, ook door de media op papier en tv! Weet wel dat ik het alleen maar goed bedoel, wil alleen maar dat er zoveel mogelijk mensen wakker worden. Denk alleen maar aan het feit dat hier in de winkels 50 soorten waspoeders liggen en aan de andere kant van de wereld sterven mensen van de honger of dorst, dit hoeft allemaal niet zo te zijn…
  25 jaar geleden wist of voelde ik al dat het deze kant zou uitgaan op deze wereld, hoezo groeiende economie zonder respect van de aarde dat kan toch niet! En dan al die oorlogen, welke burger wil oorlog met zijn buurman, alles in het Midden Oosten is allemaal gecreëreerd door Rotschild en zijn vriendjes. Welke Nederlander weet dat beabilderber en rothschild grootaandeelhouders zijn van Shell, het meest corrupte bedrijf van de hele wereld!

  Antwoord
 5. mrpettjo

  Er is discussie ontstaan nu het CIDI de kunstcollectie van de Oranjes wil doorlichten op mogelijke roofkunst van de nazi’s. Prins Bernhard onderhioeld voor, tijdens en na de oorlog uitstekende contacten met nazi bankier Alois Miedl die heel veel door de nazi’s geroofde kunst opkocht en wellicht o.a. via onze naziprins doorgaf..:

  Ook kunsthistoricus Gerard Aalders, oud-onderzoeker van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie, pleit voor een onafhankelijk onderzoek. ‘Het teruggavebeleid na de oorlog is redelijk goed verlopen, behalve waar het kunst betrof. De nationale kunstcollectie werd mooi aangevuld zonder dat het een cent kostte, en muren van paleizen en rijksgebouwen konden zo leuk worden opgetuigd.’

  http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/3537894/2013/11/02/Studie-naar-kunst-Oranjes.dhtml

  Hier meer: http://www.stelling.nl/morgenster/tango.htm

  Antwoord
 6. mrpettjo

  Voorbeeld van een duidelijk stukje geschiedvervalsing in de Leeuwarder Courant. Gerben Sonderman was in werkelijkheid net als prins Bernhard een nazigezinde Nederlander met duistere nazi-contacten (o.a. nazi spion en bankier Alois Miedl):

  De eind 1909 in Drachten geboren Gerben Sonderman maakte in de jaren dertig furore in de militaire vliegerij die in Nederland beheerst werd door Fokker. Ook Duitsland vormde voor de vliegtuigfabriek een uitstekend afzetgebied en het lag voor de hand dat Sonderman, die in 1939 zelfs invlieger werd van Fokker’s nieuwste modellen, contacten onderhield met zijn collega’s ten oosten van Nieuwerschans. Hij zou zich na het uitbreken van WO II al vroeg in het verzet hebben begeven. In 1942 zou de grond hem echter te heet onder de voeten zijn geworden en dook hij onder bij een goede vriend: de Duitse spion Alois Miedl (5).
  Toen in datzelfde jaar de grond kennelijk wat was afgekoeld werd hij de rechterhand van kolonel Six, die juist de leiding van de verzetsgroep OD op zich had genomen (6).
  “Verzetsleider” Six opereerde de verdere oorlog door onder zijn eigen naam en dat was op zijn minst curieus omdat naast Sonderman nog twee lieden met duistere Duitse contacten in zijn nabijheid opereerden: de adelborst Wim Pasdeloup en Guillaume Meertens. Pasdeloup werd begin 1943 iets langer onder water gehouden dan goed is voor een mens. Meertens haalde, ondanks of wellicht dankzij het feit dat hij de topagent was geweest van zowel Klaus Barbie als Willy Lages, wel de meet in 1945 en werd na een paar enerverende jaren vol anti-communistische activiteiten en een tegen hem gevoerd proces klusjesman van prins Bernhard (7). Eén van de redenen waarom hij na de oorlog van het haakje werd gehaald was het feit dat hij wel eens “chickenfeed” (ofwel onschuldige informatie) aan Six doorsluisde. Die beschikte samen met Sonderman over een eigen radioverbinding met prins Bernhard. Meertens’ materiaal zou langs die weg vervolgens terecht zijn gekomen bij Bernhard’s vooroorlogse vriend Sefton Delmer die het gebruikt zou hebben voor de “black propaganda” die hij bedreef via “zijn” Soldatensender Calais (8). De zender van Six en Sonderman bevond zich in een leeg appartement in de zogenoemde “Wolkenkrabber” aan het Victorieplein in Amsterdam-Zuid. Ettelijke malen werd de zender uitgepeild, waarna op de bekende Duitse wijze alle bewoonde appartementen werden uitgekamd. Het lege appartement werd telkens ongemoeid gelaten. Rare jongens, die Germanen. Sonderman zette na de oorlog zijn vliegerscarrière voort. Zoals al eerder aangehaald onder andere als captain bij prins Bernhard’s promotievluchten naar Zuid-Amerika, waar dankzij de Perons het gedachtengoed van het Derde Rijk bewaard bleef.

  (http://www.stelling.nl/morgenster/tango.htm)

  http://www.stamboomachtkarspelen.nl/index.php/nl/kwartierstaat-van-gerben-sonderman

  Antwoord
 7. christina

  Nederland wordt nog steeds maximaal gebruikt voor Nazi en Junta doeleinden. Gelukkig wordt het Nlvolk wakker door mediacode te doorbreken en kritisch te kijken naar koninklijk huis en regerende politici ……Misdaad volgen is vrije keuze, net als Waarheid volgen een vrije keuze is. Het volk kiest zijn leiders! Het volk blijft voor maximale misdaad en doofpotstrategie of gaat voor maximale waarheid……

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vervloesem en het Dossier van de Schande « BOUblog - [...] wilde verbergen in de zaak Zandvoort, is dat ook daar vermoedelijk een aantal personen van hoge eer en goede…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën