Archief
Artikelen

Baybasin 33
(illustratie: H. Baybasin)

Gisteren ontving ik een brief van de heer Baybasin. Hij mag post ontvangen en versturen, maar alle post wordt gecontroleerd. In zijn brief bedankte Baybasin me voor de ansichtkaarten die ik hem had gestuurd. Hij schrijft: “They are very nice and have given me great comfort,” en even verder: “Indeed receiving postcards from respectable people cheers me up tremendously.” Verbazend, hoe blij men iemand kan maken met zo’n kleinigheid! Toch is het wel te begrijpen.

In een vorige brief schreef hij me: You and your friends support is very important to me, because it gives me the feeling that I am not alone and you represent the group of people who care about maintaining civil liberty which mankind earned during its civilisation and we will not let it be misused for the individuals personal habits and interests.

Baybasin is in een vreemd land onschuldig veroordeeld tot levenslang, door mensen die hun eigen corruptie willen verbergen. Hij is voor een corrupt regime in zijn eigen land gevlucht naar Nederland en ook daar werd hij het slachtoffer van corruptie. In de gevangenis ontmoet hij slechts medegevangenen en bewakers. Zijn indruk van ons land zal daarom bepaald niet te best zijn. Met een ansichtkaart kan men hem laten weten, dat er ook in Nederland mensen wonen met een goed ontwikkeld rechtsgevoel, mensen die hem willen steunen in zijn strijd voor gerechtigheid.

Het adres is:
PI Haaglanden
t.a.v. Huseyin Baybasin
geb. 25 juni 1956
Postbus 99
2700 AB Zoetermeer

De isolatie waarin men Baybasin eind augustus had geplaatst, is inmiddels weer opgeheven, zo schrijft hij me. Gedurende deze isolatie had hij last van concentratiestoornissen, zodat hij me niet eerder kon schrijven. Menselijk contact is zo belangrijk voor ons welbevinden! Isolatie is een vorm van marteling, maar ook het verblijf in de gevangenis isoleert mensen van de normale maatschappij. Normaal contact met normale mensen wordt dan een luxe! Het is mogelijk om Baybasin te bezoeken, op donderdagmiddag van 3 tot 4 uur. Sommige mensen hebben dat al gedaan en ook daarmee is hij heel blij. Wie Baybasin wil bezoeken, kan daarom vragen bij zijn advocate:

Mr. Adèle van der Plas
Prinsengracht 708
1017LA Amsterdam
tel: 020-6223077
vanderplas@bsvdp.nl

In een van mijn stukjes schreef ik ooit dat Baybasin geen Nederlands mag leren, omdat hij geen verblijfsvergunning heeft. Hij is veroordeeld tot levenslang in Nederland, maar hij blijft een illegale vreemdeling die zelfs de taal niet mag leren. Ik schreef toen: “Krankzinniger kunnen we het niet maken! Mocht iemand een cursus Nederlands voor immigranten over hebben, dan weet ik daar wel een goede bestemming voor. Gooi hem niet weg, maar stuur hem naar Baybasin.” Aan deze oproep heeft iemand gehoor gegeven, door hem “Het Beeldwoordenboek” te sturen. Baybasin schrijft: “This book is most helpful to me. I would like to kindly say thanks to this person.”

Tot zover de brief, maar er is nog iets anders. Begin juni van dit jaar heeft Baybasin een gemotiveerd verzoekschrift ingediend bij het Hof van Den Haag op grond van art. 12 Sv, om over te gaan tot vervolging van Joris Demmink. Op dat verzoek zou het Hof in september antwoorden. Het is nu half oktober en de Raadsheren zwijgen nog steeds. Zouden ze soms met de mond vol tanden staan?

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

1 Reactie op “With kind regards, H. Baybasin”

 • M.:

  Wat een goed idee.

  Ik heb het adres genoteerd en zal mijnheer Baybasin zeker een kaartje sturen. Ik heb te doen met deze man en zijn lot, hopelijk zal er ooit onomstotelijk worden aangetoond wat een onrecht deze man is aangedaan.

Laat een reactie achter