Archief
Artikelen

Zeven jaar geleden, op 7 oktober 2001, begonnen de bombardementen van de VS op Afghanistan. Dat was de vergelding voor de aanslagen van 11 september, die waren gepleegd door 19 plofmoslims van Al Qaida. In Afghanistan heersten de Taliban en daar verschool zich ook Osama bin Laden, in een grot in Tora Bora. Deze gevaarlijke moslimterrorist had het voorzien op onze westerse beschaving, omdat hij onze vrijheid haatte. De grot waarin hij zich verschool, was een zeer geavanceerd complex, van waaruit hij elk moment nogmaals kon toeslaan. “And there is not one of this, there are many of those!” sprak Dick Cheney!

Aan de inval ging een kleine maand van diplomatieke besprekingen vooraf. Alle voorstellen van de Taliban, waaronder zelfs de onvoorwaardelijke uitlevering van Osama bin Laden aan een neutraal land, werden door president Bush afgewezen. De Amerikanen sloten een bondgenootschap met de Noordelijke Alliantie, die streed tegen de Taliban, en de bombardementen konden beginnen. Het volgende filmpje laat het begin van de oorlog zien.

De hoogtechnologische grotten bleken niet te bestaan. Osama bin Laden ontsnapte naar Pakistan en dat was beslist niet per ongeluk. Hij maakt immers deel uit van het theater dat wordt opgevoerd om ons te laten geloven in het doel van deze oorlog: de strijd tegen het terrorisme en het brengen van vrijheid en democratie naar Afghanistan. Vanuit Pakistan mocht Osama verder de boeman spelen. De Taliban willen de bezetters van hun land echter met alle middelen verdrijven. Ze maken daarbij ook gebruik van zelfmoordterrorisme.

De bezetting van Afghanistan had niets te maken met de war on terror en evenmin met het brengen van vrijheid, democratie, mensenrechten en zo voort. Dat laatste blijkt ook uit een documentaire die werd gemaakt door de Ierse filmmaker Jamie Doran. Het gaat over duizenden Afghanen die zich na de slag om Kunduz overgaven aan Afghaanse militairen die bondgenoten waren van de VS. Ongeveer 3000 van hen werden in gesloten containers gestopt en op vrachtwagens geladen, om hen naar de gevangenis van Sheberghan te brengen.

Toen de gevangen begonnen te schreeuwen om lucht, werd er rechtstreeks in de containers geschoten. Een groot aantal mensen werd daarbij gewond of gedood. De containers bleven gesloten. Toen ze na 4 dagen aankwamen in Sheberghan, waren de meeste gevangenen gestorven van de dorst. De Speciale Troepen van de VS lieten de containers weer sluiten en stuurden ze terug de woestijn in. Daar werden de overlevenden doodgeschoten en de lijken begraven. Een onderzoek door de Verenigde Naties naar deze massamoord bleef achterwege, omdat de Afghaanse regering de veiligheid van de getuigen niet zou kunnen waarborgen.

Afghan Massacre – The Convoy of Death duurt 50 minuten

De moraal van dit verhaal? De inval in Afghanistan heeft niets te maken met vrijheid en democratie. Het land is rijk aan grondstoffen en het is strategisch gelegen. De VS wilde graag een pijpleiding leggen van de olievelden rond de Kaspische Zee, door Afghanistan en Pakistan naar de Arabische Zee. Ook hadden de Taliban de opiumteelt gereduceerd tot slechts 5 % van de vroegere productie. Maar de Amerikaanse economie is afhankelijk van de handel in drugs en het zwartgeld dat daarmee gemoeid is. De bommen die de VS op Afghanistan afwierp, bevatten verarmd uranium, oftewel DU. Het resultaat is kanker en misvormde kinderen, zoals deze:

Tot zover de vrijheid en democratie in Afghanistan.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

14 Reacties op “Zeven jaar vrijheid en democratie in Afghanistan”

 • E-bee:

  Leden van de Amerikaanse regering, beter: directie van een corporatie met een kernarsenaal, owned by Elisabeth, zitten diep in het wegenbouwbedrijf van de Bin Laden,s. Hoe meer wegen je mag aanleggen hoe meer je verdient. Die oorlogen zijn een zegen voor allerlei handel. De familie Bush is bevriend met de Bin Laden,s en het verhaal gaat dat op 9-11 het luchtruim was gesloten behalve voor hun vliegtuig nadat ze bij de Bushes,s een kopje thee waren wezen drinken. In ieder geval is met hem gepoogd een denkbeeldige moslimvijand te creeren. En mogelijk wilden ze via hem wel de echte moslimfundamentalisten er uit vissen die nu in Guantanamobay zitten voor een special treatment en is Osamaha een dubbelspeler, zoals een echte fascist betaamt. Wellicht kunnen ze ook nog een conflict met Pakistan opzetten middels Osamaha.

 • investigator:

  “Maar de Amerikaanse economie is afhankelijk van de handel in drugs en het zwartgeld dat daarmee gemoeid is”

  Zelf al zou Amerika de vollewinst van de drugshandel pakken dan is dat nog steeds maar een klein beetje vergeleken bij wat er in andere sectoren omgaat. Hoe kom je er bij dat de economie daarvan afhankelijk zou zijn ?

 • investigator:

  Dat men Bin Laden liet gaan bewijst natuurlijk niet dat de aanval in scene gezet was door de amerikanen.
  nogmaals er waren vele buitenlandse geheime diensten die voor 9/11 waarschuwde voor de op handen zijnde aanslagen . Hoe kan dat in het geval de Amerikanen 9/11 zelf gingen uitvoeren ?

 • Beste Investigator,
  In mijn twee vorige posts staan lezingen, van Michael Ruppert en Michael Chossudovsky. Zij vertellen over de drugshandel, de geheime diensten, de witwaspraktijken van de banken en dat soort zaken.

  Het gaat daarbij ook niet om regeringen, want dat zijn slechts de poppetjes van de “democratische” poppenkast. Als je wil begrijpen wat er werkelijk speelt, dan moet je de tegenstellingen doorzien die ons worden aangepraat door de media. Osama bin Laden is een stroman van de Amerikanen! Hij mocht spelen voor de boeman, maar hij wordt goed beschermd door de Amerikaanse legertop.

  De brave soldaten mogen wel op hem jagen, maar hem vooral niet raken! Het is allemaal toneel.

  Intussen komt weer meer dan 90% van de wereldproductie aan heroïne uit Afghanistan, het wordt onder het toeziend oog van de CIA en aanverwante geheime diensten naar Europa en de VS gebracht en de banken zijn wel zo beleefd om het zwartgeld stilzwijgend te witten. De cashflow is goed voor de beurshandel.

  De werkelijkheid is nou eenmaal geen James Bond film… 😉

 • E-bee:

  Niet alleen de drugshandel, verheraanleggen van de infrastructuur, wapenhandel aan beide zijden, er is niets nieuws onder de zon. In de jaren 30 kon Krupp over de grootste GE draaibanken beschikken die de Amerikanen zelf niet eens hadden, hun nazaten doen het weer.

 • investigator:

  “Hij mocht spelen voor de boeman, maar hij wordt goed beschermd door de Amerikaanse legertop.

  Natuurlijk heeft Amerika een grote Demoon nodig gehad die op elk gewenst moment kan worden aangesproken als de meest verschrikkelijke bedreiging . Daarom ook is de CIA afdeling die naar bin Laden op zoek was op den duur maar opgeheven . Dat hij zou worden beschermt door de legertop is zuiver suggestief .

  Overigens zijn er zo veel leiden die lezingen houden , dat zegt nogt niet dat ze het bij het rechte einde hebben. er bestaan ook hele andere visies .

 • E-bee:

  Er heeft een verdeeldheid plaatsgevonden in de Moslimwereld. Iran e.a. lijken daarin steeds meer geisoleerd te komen staan. Een grote rol is weggelegd voor de Moslimbroederschap en een van de duistere krachten die op de achtergrond aan het werk zijn. De Europese socialisten bezweren dat er van uit die hoek geen gevaar is te duchten hetgeen ieder al wakker zou moeten schudden…

 • investigator:

  Merkwaardig dat de decennia lange westers Amerikaanse interventie in het Midden Oosten en delen van Z-O Azië steeds maar wordt weggelaten . Denk aan de hele Palestijnse kwestie bijvoorbeeld.
  Genoeg redenen voor het ontstaan van anti-Amerikanisme dat zich kan uitten in terrorisme .

  ook zie ik niet in wat er zo ingewikkelt zou zijn aan de kapingen die op 11 september plaatsvonden. Dit type kapingen waren juist eenvoudiger te realiseren.
  Hiermee zeg ik overigens niet dat ik denk dat Bin Laden ze georganiseerd heeft.

 • @ Investigator:
  “ook zie ik niet in wat er zo ingewikkelt zou zijn aan de kapingen die op 11 september plaatsvonden. Dit type kapingen waren juist eenvoudiger te realiseren.”

  Misschien heb je de zaak dan toch niet zo goed gevolgd.
  1) Er waren grootscheepse militaire oefeningen gaande, die later als excuus werden gebruikt voor het feit dat er geen straaljagers zijn opgestegen om de gekaapte vliegtuigen te onderscheppen.
  2) De FEMA was het weekeinde voor 11 september in New York gearriveerd voor een grootscheepse oefening in reddingswerk bij een terroristische aanslag.
  3) WTC 7 stortte in en vrijwel niemand ontkent nog, dat dit controlled demolition was.
  4) De aanvliegroute naar het Pentagon was volgens ervaren piloten onmogelijk voor een Boeing. Je zegt ergens dat een zelfmoordterrorist een groter risico zal nemen, maar dat is geen argument. Zelfs met het grootste risico kan een onervaren piloot deze manoeuvre niet maken. Ook een ervaren piloot kan dat immers niet.
  5) Uit de toestand in Shanksville blijkt dat de officiële verklaring over flight 93 niet kan kloppen. Waarom zou de overheid daar om liegen?

  Deze en andere omstandigheden waren voor buitenstaanders onmogelijk te realiseren. Alleen al het feit dat de “gekaapte” toestellen niet werden onderschept, zou voldoende moeten zijn om te beseffen: 11 september was een inside job.

  En Bin Laden werd beschermd door de CIA en bepaalde krachten in het Amerikaanse leger.

 • investigator:

  1) Ten eerste : er waren wel gevechtsvliegtuigen opgestegen voor onderschepping ( er is beeldmateriaal van intyerview met piloten)
  ten tweede : wie gebruikte de oefeningen later als excuus ?? bron?

  De vrijgegeven tapes van de luchtverkeersleiding laten duidelijk horen waarom het precies mis ging

  2) dus ? ze gaan bewust hun eigen burgers vermoorden en daarnaast enorm hun best doen om mensen te redden door vooraf al reddingswerkers te sturen?

  3) Ik trek over WTC 7 nog geen conclusies . Dat vrijwel niemand een CD van WTC7 ontkend is verre van de waarheid . Juist de betrokkenen ontkennen dit wel. denk aan NYFD en alle andere first respond diensten. Bovendien ondersteund de internationale wetenschap de CD theorie niet. Dat zij ook allemaal mee doen in de samenzwering vind ik een onzinnige redenering die niet kan worden onderbouwd.

  er waren voor 11 september al wat mensen van FEMA aanwezig voor het voorbereiden van een oefening op de 12e . het ging om een oefening i.v.m. een bio-wapen aanval. Wat wil je precies suggereren?

  4) Toch zijn er ook ervaren piloten die zeggen dat het wel kan . En ook de Nederlandse vlieginstructeur die in de VS les gaf aan één van de kapers zegt dat het kan. Ook het NTSB zegt dat het kan ,zelfs in het Pentagon geval.

  5) Om te verbergen dat ze het hebben neergeschoten bijvoorbeeld .

  Overigens rammelen officiële verhalen altijd aan alle kanten , dat zegt verder weinig .

 • E-bee:

  Feit is dat een van de terroristen die in het WTC zou zijn gevlogen en een vliegbrevet haalde bij de hiervoor genoemde Nederlandse instructeur, nu in het Midden Oosten werkzaam is als piloot , en er leven er nog meer, naar ik meen zijn er 7 geidentificeerd.

  Feit is ook dat de 2 straalmotoren van vlucht 93 op een mijl afstand van elkaar lagen en brokstukken over 40 vierkante mijl verspreid waren. In de lucht ontploft, dus. Feit is ook dat de rest van de crashes alleen maar vragen heeft opgeroepen.
  In minstens het geval van vlucht 93 zijn dus hun eigen mensen opgeofferd. Ik vlieg zelf regelmatig op een hele goede vliegsimulator, op deze hoogte krijg je een verstoring van tipwervelingen, het grondeffect. Vrijwel onmogelijk wat hier is gebeurd bij het Pentagon.

 • investigator:

  Wie zegt er dat alles keurig in orde was met het toestel dat het Pentagon in vloog? Het vloog al lang niet meer netjes recht volgens vele getuigen.
  Het hele idee dat het toestel probleemloos en netjes het Pentagon in vloog klopt gewoon niet , dat is een veel logischere verklaring die bovendien door getuigen ondersteund word.

  “nu in het Midden Oosten werkzaam is als piloot ”

  Wat is de bron van deze informatie?

  Over vlucht 93 weet ik dat er puin over grote afstand te vinden was ,maar dat de motoren ver van elkaar af lagen ben ik nog nergens tegen gekomen.

 • E-bee:

  Ik weet niet meer welke link maar alle meningen op: forum.politics.be, artikel: Evaluatie van The pentagon Building Performance Report.
  Diverse pro en contra rapportages en verslagen. Een kolfje naar uw hand!

 • mr. drs. Bou:

  Afghan Massacre : The Convoy of Death

  Four Years Ago Obama Promised to Investigate Afghan Massacre; Has Anything Happened Since?

  When asked by ProPublica about the state of the investigation, the White House says it is still “looking into” the apparent massacre. Yet no facts have been released and it’s far from clear what, if any, facts have been collected.

  Human rights researchers who originally uncovered the case say they’ve seen no evidence of an active investigation.

Laat een reactie achter