Archief
Artikelen

Op 27 september 2001 maakte de FBI de namen en foto’s bekend van de 19 kapers. Deze plofmoslims staan ook op Wikipedia. De leider van dit groepje was Mohammed Atta. Er zijn bewijzen dat Atta vlak voor 11 september 100.000 dollar heeft ontvangen van de Pakistaanse geheime dienst ISI. Deze is nauw verbonden met de CIA. Een officieel onderzoek naar de financiering van de 19 kapers bleef echter achterwege. De 911 Commission vond dit niet ter zake doen!

Daniel Hopsicker ging op zoek naar de achtergrond van de kapers. Mohammed Atta had vliegles genomen in Venice, in Florida. Deze vliegschool leek meer op een criminele organisatie, een dekmantel voor cocaïnesmokkel. Hopsicker schreef er een boek over: “Welcome to Terrorland: Mohamad Atta & the 9-11 Cover-Up in Florida.” Ook maakte hij een documentaire over zijn bevindingen: Mohammed Atta and the Venice Flying Circus.

Atta komt uit de getuigenverslagen naar voren als iemand die zelfs geen klein vliegtuigje kon besturen. Toch zou hij feilloos een Boeing in WTC 1 hebben geboord. Bedenk wel dat hij geen steun kreeg van ground control om deze toren te vinden. Voor iemand die nauwelijks kan vliegen is dit op zijn zachtst gezegd een opmerkelijke prestatie.

Mohammed Atta and the Venice Flying Circus duurt een uur en 3 minuten.

Vervolgens ging Daniël Hopsicker praten met Amanda Keller, de vriendin van Mohammed Atta. Deze vrolijke blondine vertelt hoe ze samen met andere jongelui uitgingen. Atta blijkt zich in de maanden voor 11 september te hebben gedragen als een ervaren feestbeest! Hij eet varkensvlees, drinkt whiskey, snuift cocaïne en bezoekt nachtclubs en striptease-tenten. Ook zegt Amanda dat hij en zijn vrienden barstten van het geld! Atta gedroeg zich volstrekt niet zoals we zouden verwachten van een devote plofmoslim, die op het punt staat om te vertrekken naar Allah en zijn paradijs vol maagden. Helaas is het geluid van dit interview erbarmelijk.

The Secret World of Mohammed Atta duurt 24 minuten.

Jason Bermas, een van de makers van Loose Change, heeft inmiddels een documentaire gemaakt over de achtergronden van de kapingen. Zijn eerste vraag is, waarom Osama bin Laden niet wordt gezocht voor de aanslagen. Er blijkt geen enkel bewijs te zijn dat hij betrokken was bij 11 september, maar er is wel bewijs dat Osama bin Laden werd beschermd door de CIA. Deze bewijzen komen duidelijk aan de orde. Ook wordt er aandacht besteed aan de bewijzen die worden achtergehouden door de regering van de VS. Heel veel gegevens zijn “classified”.

Vervolgens komt WTC 7 aan de orde, met de bekende argumenten. Daarna worden ook de antrax-aanvallen van vlak na 11 september bij de analyse betrokken. Dit element dreigt een beetje in de vergetelheid te raken, maar de herkomst van die poederbrieven wijst op betrokkenheid van het leger. Tot slot kijkt Bermas naar de wetten die reeds voor 11 september waren geschreven en die na 11 september moeiteloos door het Congres werden aangenomen. Zelfs de aanval op Irak stond reeds voor 11 september vast. De aanval op Afghanistan was ook reeds lang van tevoren voorbereid. Toch werd dit alles aan de bevolking verkocht als een adequate reactie op 11 september. In deze documentaire wordt duidelijk wie de werkelijke daders zijn.

Fabled Enemies duurt een uur en 40 minuten

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

1 Reactie op “De kapers van 11 september”

  • zandhapper:

    De Pakistaanse ISI was heel erg actief in op en rondom Kandahar Airfield.Ik heb er een ontmoed en wist hem al snel op diverse leugens te betrappen.Hij was de chauffeur van de tolk maar sprak vloeiend engels in tegenstelling tot de tolk.Ik heb hem dan ook recht voor zijn raap gevraagd of hij voor de ISI werkte en of dat een beetje goed verdiende.Vanaf dat moment leekr er stroop aan mijn jeep te zitten want hij bleef maar hangen.Je zou je afvragen waarom dat ik dat destijds niet bij de MIVD heb aangekaard.Heel simpel dan had ik een groter probleem gehad dan de beste man in kwestie.Ik was ook niet van plan langer te blijven dan de reeds uitgelopen periode.Maar beveiliging KAF was zo lek als een zeef.Ik wist niet waar ik naar toe ging dus even op google kijken en je wist gelijk waar de eetzaal etc was.Hoe dom kun je als ISAF zijn.Waar is de eetzaal en wat is de drukste tijd daar.Oke boem.

Laat een reactie achter