Archief
Artikelen

Omtrent 11 september wordt een hoop desinformatie verspreid, niet alleen door aanhangers van de No Plane theorie, maar vooral door de grote televisiestations. De BBC wordt betaald door de Engelse overheid en is in de loop der jaren steeds meer de spreekbuis geworden van de regering. Deze heeft zich onmiddellijk na 11 september medeplichtig gemaakt, door de regering Bush militaire steun te verlenen bij hun aanval op Afghanistan. Dat het officiële complot van 11 september niet klopt, dat mag het grote publiek daarom niet weten. Alternatieve complottheorieën moeten worden ontzenuwd en bestreden.

De meest duidelijke “smoking gun” van 11 september blijkt niet de afwezigheid van een Boeing in het Pentagon, maar de wonderlijke ineenstorting van WTC 7. Dat was een stalen frame gebouw van 47 verdiepingen, dat voorbij het veel lagere WTC 5 en 6 aan de overkant van de straat stond. Zie hier de plattegrond. In WTC 7 woedde op 11 september een brand, maar omdat de druk op de waterslangen wegviel, kon die brand volgens de brandweer niet worden geblust.

Tegen de avond, om tien voor half 6, stortte WTC 7 als een kaartenhuis ineen. In het gebouw was een lijst van instanties gehuisvest, waaronder de CIA en de SEC, het orgaan dat beursfraude bestrijdt. Alle dossiers van lopende fraude-onderzoeken verdwenen daarmee in deze papierversnipperaar. Ook was een hele etage onlangs verbouwd tot een bunker, die door burgemeester Giuliani kon worden gebruikt als commandocentrum in geval van calamiteiten. Deze bunker had kogelvrije ramen, een eigen stroomvoorziening en een grote voorraad diesel. WTC 7 werd echter onmiddellijk na de aanslag op WTC 1 ontruimd. Let wel: WTC 2 werd niet ontruimd, in tegendeel. Men raadde de mensen in WTC 2 aan om op hun plaats te blijven.

In het 9/11 Commission Report wordt WTC 7 zelfs niet genoemd en ook uit onderzoek van de FEMA blijkt niet hoe het gebouw zo snel en zo loodrecht kon instorten. Het alternatief zou zijn dat WTC 7 door controlled demolition is neergehaald. Dat vergt echter een voorbereiding die nooit kan zijn uitgevoerd door 19 plofmoslims. Het volgende filmpje laat zien waarom men denkt dat WTC 7 gecontroleerd werd gesloopt.

De Derde Toren duurt een kwartier.

Op 6 juli van dit jaar heeft de BBC een documentaire uitgezonden over WTC 7, in het programma Conspiracy Files. Morgenavond, zondag 28 september om 10 over 8, zal de Belgische zender Canvas deze documentaire uitzenden. Eerst komen de “complot-theorieën” over WTC 7 voorbij, inclusief een aantal ooggetuigen. Een van de belangrijkste getuigen was Barry Jennings, die per ongeluk achterbleef in WTC 7 terwijl het reeds was geëvacueerd. Hij wordt geïnterviewd door de BBC. Ook Dylan Avery heeft Jennings geïnterviewd voor zijn documentaire Loose Change, maar daarna werd Jennings bedreigd, waardoor Avery het materiaal niet durfde te gebruiken. Pas na de uitzending van de BBC is dit interview op internet geplaatst. Kort daarna is Jennings overleden. Hij is 53 jaar geworden.

Barry Jennings Uncut duurt 20 minuten.

Bekijk deze video in groter formaat.

Jennings verklaart tegenover Avery dat hij omstreeks 9 uur op zijn werk arriveerde, maar wat hij aantrof was een lege zaal. De koffie stond nog te dampen, de sandwiches waren half opgegeten, maar iedereen was weg. Toen werd hij gebeld door een van zijn superieuren, die zei: “Get out of there!” Jennings nam de trap naar beneden, maar toen hij op de zesde verdieping was, vond er een explosie plaats die de trap vernielde. Hij klom weer naar boven en vanaf de 8e verdieping zag hij hoe de brandweermannen buiten tot twee maal toe wegrenden omdat de Twin Towers instortten. Die eerste explosie vond dus plaats vóór de Twin Towers instortten. Jennings werd omstreeks half een gevonden door de brandweer, die hem via de lobby naar buiten bracht. De lobby was toen reeds volledig vernield en kennelijk lagen er lijken. Dergelijke details vinden we niet terug in zijn verklaring voor de BBC. Een kwestie van knippen en plakken!

Belangrijk is altijd de achtergrond van de verschillende getuigen. Het puin van WTC 7 werd geruimd door Controlled Demolition Inc. In de BBC-documentaire mag de directeur van deze maatschappij, Mark Loizeaux, verklaren waarom WTC 7 onmogelijk kon zijn voorzien van explosieven. Maar stel dat WTC 7 wel degelijk was voorzien van explosieven, dan komt Loizeaux in aanmerking als hoofdverdachte! Hoe betrouwbaar is dan zijn verklaring?

Ook de directeur van de FEMA, de rampenbestrijdingsdienst die het weekeinde voor 11 september in New York arriveerde voor een grootscheepse oefening, mag voor de BBC getuigen dat het geen controlled demolition was. Was het wel controlled demolition geweest, dan is deze directeur waarschijnlijk zwaar medeplichtig. Daarna komen er heel evenwichtig weer allerlei zaken aan de orde die niet kloppen. Vervolgens mag Loizeaux weer een beetje liegen… waarna alles wat niet klopt langzaam maar zeker wordt recht getrokken en glad gestreken.

Tot slot komt de veiligheidsadviseur van president Bush, Richard Clarke, ons geruststellen: tot het uitvoeren van een dergelijk complot als 11 september is de overheid eenvoudig niet in staat. Het ontbreekt hen aan competentie en ze kunnen ook nooit iets geheim houden. De eindconclusie luidt dan ook: het complot van 11 september is pure fictie!

Het enige wat aan dit slot nog ontbreekt, is dat Bush, Blair en Balkenende als Tele-Tubbies hand in hand verklaren: “Dag brave kijkbuis-burgers, welterusten en droom maar mooi!”

Dank zij deze “evenwichtige” slaapmuts van de BBC kan iedereen weer vertrouwen op de eigen regering en die van de VS. Dat machtige land werd op 11 september 2001 helaas aangevallen door 19 plofmoslims, gestuurd door Osama bin Laden vanuit een grot in Afghanistan. Reeds op 7 oktober begonnen de bombardementen op Afghanistan. Het ontbreekt de regering weliswaar aan competentie en ze houden ook nooit iets geheim, maar het organiseren van deze grootscheepse aanval was binnen een maand voor elkaar. Daarom hoeven we nu nooit meer bang te zijn voor Al Qaida. Hoewel… wie gelooft dit nog?

Conspiracy Files: 9/11 – The Third Tower duurt 60 minuten

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

3 Reacties op “WTC 7 en de slaapmuts van de BBC”

 • petje:

  Ja, de BBC is niet meer wat het ooit was door de opgelegde bezuinigingen en de angst voor nog meer bezuinigingen (ook onder Labour)
  New Labour is het failliet van Labour zoals ook de PvdA volledig failliet is.
  Moet heel veel filmpjes nog bekijken, maar ik ben het eens met het hier geschetste patroon,
  Na het aftreden van Bush zal er veel over o.a. 9-11 gaan uitlekken. Veel ambtenaren worden dan werkloos en hebben geld nodig. En daarbij is de klokkenluidersregeling in de VS riant en veilig zoals we via Zembla weten.

 • […] Lees ook The Third Tower – A Critical Review Tip! Lees ook WTC7 en de slaapmuts van de BBC Trefwoorden: 9/11, Canvas, journalistiek   Waardering: +4 (4 […]

 • investigator:

  Jullie conclusies staan al vast als ik het zo hoor . Het evenwicht is ver te zoeken .
  Denk eens aan datgene wat de decennia lange Amerikaanse interventie in de Midden Oosten regio teweeg heeft gebracht . Dat er daaruit radicale groeperingen bestaan die in staat zijn tot dergelijke aanslagen betwijfel ik niet , er is alle reden toe .
  Dat deze redenen door de Amerikanen zelf over het hoofd worden gezien tja , dat is dom . Of het werkelijk BIn Laden was daar heb ik twijfels over . Maar de dreiging voor 9/11 was echt .

  “The power of nightmares is een goede reportage/film overigens .

Laat een reactie achter