Archief
Artikelen

Zeven jaar na dato kunnen we een kleine geschiedenis schrijven van het complot van 11 september. Volgens de regering van de VS kwam de aanval als een totale verrassing. Dat terroristen gebruik zouden maken van verkeersvliegtuigen, had niemand kunnen voorzien. Alex Jones waarschuwde echter reeds op 25 juli 2001 voor de komende aanslagen, die volgens hem op dat moment werden georganiseerd door de regering en de geheime diensten, om wetten door te drukken waarin de vrijheid van de bevolking werd beperkt.

Alex Jones warns about attacks before 9/11 duurt ruim 2 minuten.

Alex Jones was niet helderziende, maar goed geïnformeerd. Helaas werd er door weinig mensen naar zijn programma gekeken. De meerderheid van de bevolking geloofde klakkeloos in de officiële verklaring die de regering van de VS en de grote televisiestations, zoals CNN en FOX, onmiddellijk naar buiten brachten: 19 moslimterroristen van Al Qaida, gestuurd door Osama bin Laden vanuit een grot in Tora Bora in Afghanistan, hadden vier Boeings gekaapt. Daarmee hadden ze een eind gevlogen, om daarna eerst de Twin Towers en dan het Pentagon te raken. Vlucht 93 zou zijn neergestort bij Shanksville. Deze dwaze complottheorie wordt nog steeds door talloze mensen geloofd.

De regering van de VS reageerde na 11 september razendsnel. Ze eisten van Afghanistan de uitlevering van Osama bin Laden, maar de regerende Taliban vroegen om het bewijs van zijn daderschap. Toen de oorlogsdreiging sterker werd, boden ze aan om hem in een neutraal land te laten berechten. Alle voorstellen van de Taliban, waaronder zelfs onvoorwaardelijke uitlevering, werden door president Bush afgewezen. Achter de schermen werd koortsachtig diplomatie bedreven. De Engelse regering Blair verklaarde zich tot bondgenoot, in het Midden Oosten kreeg de VS van verscheidene landen de vrije doorgang. Op 7 oktober 2001, binnen een maand na 11 september, begonnen de bombardementen op Afghanistan. Zeven jaar later is het geweld nog niet gestopt en het land ligt in puin. De productie van opium is vrijwel de enige bron van inkomsten en deze winter dreigt er een hongersnood.

Ook in het binnenland zat de regering Bush niet stil. Op 26 oktober 2001 werd er een wet aangenomen, de Patriot Act, die vrijheid en privacy van de Amerikaanse burgers ernstig inperkte, dit op grond van de strijd tegen het terrorisme. Niemand vroeg zich af hoe deze wetgeving zo snel tot stand kon zijn gekomen. De wet zou voor vijf jaar gelden, maar werd in maart 2006 in een nieuwe vorm opnieuw aangenomen.

De eerste kritiek op de officiële verklaring kwam nog voor de aanslagen van Alex Jones, die na de aanslagen ook een archief aanlegde met berichten die in strijd waren met de officiële complottheorie. De eerste doorbraak kwam echter van de een Fransman, Thierry Meyssan. Begin 2002 verscheen zijn boek: L’Effroyable Imposture. Daarin toonde hij aan dat het gat in de muren van het Pentagon te klein was om te zijn veroorzaakt door een Boeing. Hij concludeerde dat het wellicht een kruisraket was. Het boek werd in talloze talen vertaald, ook in het Engels onder de titel 9/11: The Big Lie. In de kritieken probeerde men het boek wel onderuit te halen, maar de zoon van Meyssan had de belangrijkste bewijzen op een website gezet: Hunt the Boeing. Langzaam maar zeker kwam er een deuk in de officiële complottheorie.

In maart 2003 volgden de bombardementen van de VS en GB op Irak. De aanslagen van 11 september, het bezit van massavernietigingswapens en zelfs de aanschaf van yellow cake, de grondstof voor uranium, door Saddam Hoessein, werden aangevoerd als excuses voor deze aanval op een soeverein land, maar geen van deze argumenten hield stand. De onterechte agressie tegen Irak leidde tot veel protesten. De leugens rond Irak waren zo doorzichtig… Dat 11 september ook van leugens aan elkaar hing, beseften de meeste mensen nog niet. Toch waren die grotten van Al Qaida in Tora Bora ook nooit gevonden en Osama was nog steeds vogelvrij. Vijf jaar na dato telt men in Irak minstens een miljoen doden en twee miljoen vluchtelingen, terwijl het land nog steeds in chaos verkeert. Maar de grote westerse oliemaatschappijen krijgen hun contracten wel rond.

De theorie van de Fransman Meyssan werd opgepakt door Dave vonKleist, die in 2004 een documentaire uitbracht: In Plane Site. Volgens vonKleist waren de vliegtuigen die de Twin Towers raakten geen passagiersvliegtuigen, maar militaire vliegtuigen vermomd als Boeing. Hij wijst op de buik van het toestel en zegt dat daar een raket aan hangt. Deze reportage werd in 2006 uitgezonden op de Australische zender Channel 10, hetgeen leidde tot klachten van de minister president Michael Danby. In december 2006 werd In Plane Site nogmaals uitgezonden, nu in Nieuw Zeeland. De DVD circuleerde inmiddels op Internet.

In Plane Site duurt een uur en 12 minuten

De filantroop en multimiljonair Jimmy Walter ging nog een stap verder. Op zijn website ReOpen 911 loofde hij een miljoen dollar uit voor degene die technisch kon bewijzen dat de Twin Towers zonder explosieven zijn ingestort. Maar in zijn documentaire Confronting the Evidence, waarvan hij 300.000 DVD’s gratis liet verspreiden, beweerde hij dat de Twin Towers niet waren geraakt door vliegtuigen, maar door missiles, net als het Pentagon. Dat laatste leek een onzinnige bewering, want duizenden getuigen hadden de inslag van een groot vliegtuig in de WTC 2 gezien. Er ontstond enige deining, het gerucht ging dat Jimmy Walter zou werken voor de CIA en sinds eind 2006 ontbreekt van hem ieder spoor.

In juli 2004 kwam de regering met een officieel rapport, het 9/11 Commission Report dat werkelijk uitblonk in verdraaiing en weglating. De belangrijkste getuigen kwamen niet eens aan het woord en over WTC 7 werd gezwegen. Over de moeite en de druk van de nabestaanden om dit onderzoek op gang te krijgen, staat reeds een documentaire op BOUblog: 911: Press for Truth. Het rapport bleek een grote cover up. Reeds in november 2004 verscheen het boek van Dr. Davind Ray Griffin over dit rapport: Omissions and Distortions. In deze lezing maakte Ray Griffin duidelijk wat er mis mee is.

911 Commission Report: Omissions and Distortions duurt een uur.

Drie jonge vrienden, Dylan Avery, Korey Rowe en Jason Bermas, maakten intussen een snelle en swingende documentaire over 11 september: Loose Change. In 2005 verscheen de eerste versie op internet en het werd een Video Tophit die in vele talen werd ondertiteld. Er werd zelfs een tegen-video geproduceerd: Screw Loose Change, maar wie zelf nadenkt over 11 september, concludeert toch dat de officiële complottheorie niet klopt. Tot twee maal toe is er een update uitgekomen van Loose Change. Fouten zijn verbeterd en de documentaire blijft onderhoudend. Deze tweede versie is Nederlands ondertiteld.

Loose Change 2 duurt een uur en 20 minuten.

Bekijk deze video verder op YouTube.

Steeds meer mensen raakten overtuigd dat 9/11 een inside job was. De regering moest dat natuurlijk tegenspreken. Het volk werd van hogerhand gewaarschuwd tegen complottheorieën en in de media werden de “complotters” belachelijk gemaakt. In 2006 verscheen de documentaire Everybody’s Gotta Learn Sometime van John Albanese. In deze documentaire geen complottheorieën, de feiten rond 11 september worden slechts op een rijtje gezet. Ook deze documentaire is Nederlands ondertiteld.

Everybody’s Gotta Learn Sometime duurt 72 minuten.

Ook in Nederland kwam er een 11 september beweging op gang. In april 2006 verscheen er een serie artikelen over 11 september op Zapruder. Verscheidene groepen organiseerden sinds dat jaar conferenties, ze ondertitelden documentaires, ze verspreidden flyers en DVD’s en zo voort. Er kwamen websites, zoals Waarheid 911 dat een goed archief heeft opgebouwd.

Hoewel de waarheid langzaam doorsijpelt tot het grote publiek, is het verband met de wereldpolitiek niet altijd duidelijk. De aanslagen van 11 september stonden niet op zichzelf, ze waren het startschot voor een operatie die ingrijpt op alle niveaus van ons leven. Zelfs de huidige economische crisis vloeit er uit voort. De speelfilm Who killed John O’Neill? uit 2004 is Nederlands ondertiteld en laat een aantal verbanden zien. Hij stond reeds op NWO-INFO, maar hij is het waard om nogmaals te worden bekeken.

Who Killed John O’Neill duurt een uur en 40 minuten.

Bekijk deze video in groter formaat.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

14 Reacties op “Een kleine geschiedenis van 11 september”

 • Anoniem:

  “Hoewel de waarheid langzaam doorsijpelt tot het grote publiek, is het verband met de wereldpolitiek niet altijd duidelijk. ” Gelukkig hebben we jou om ons domme schapen e.e.a. eens heel helder uit te leggen.

 • Beste Anoniem,

  Aan domme schapen valt weinig uit te leggen. Ik verzamel slechts informatie en probeer daar een lijn in te vinden.

  Gelukkig is er ook nog de speelfilm: “Who killed John O’Neil?” En er zijn andere documentaires, zoals bij voorbeeld “Oil, Smoke and Mirrors.” Deze legt het verband tussen de aanslagen van 11 september en de dreigende afname van de olie-productie, oftewel Peak Oil.

  Maar er is ook veel desinformatie, bewust gecreëerd om ons te misleiden. Daarover morgen meer.

 • ko:

  Inmiddels weet iedere goedgeïnformeerde dat er nooit vliegtuigen in het WTC vlogen maar dat de hele operatie een psy-op was van het MediaMilitaryBankersComplex waarin de Brainwash Media de hoofdrol hadden.

  911 was TV-Fakery net zoals ooit de maanlanding TV-Fakery was.

  Watch:

  September Clues
  911 Amateur
  911 Octopus
  911 Flatline
  911 Taboo
  Foxed Out
  The Head of the Snake
  Cartoon flight 175

  Het neerhalen van de gebouwen is ondermeer gebeurd met Directed Energy Waepons, daarvoor zijn ondermeer de bewijzen verzameld door Judy Woods.

  Kijk alleen maar naar het Hutchison Effect en Hurrica Erin.

  9/11, Field Effects and Hurricane Erin

  http://nl.youtube.com/watch?v=knaEhi8evhU

 • investigator:

  Everybody gotta learn some time” is alles behalve een weergave van alleen de feiten , het is vaak suggestief .
  Als je evenwichtig onderzoek wil doen zul je toch ook niet-conspiracy gerelateerde bronnen moeten raadplegen.

 • investigator:

  [quote]911 was TV-Fakery net zoals ooit de maanlanding TV-Fakery was.

  [/quote]

  Alsof we 100 % afhankelijk zijn van TV voor onze informatie voorziening .

 • Beste Investigator, misschien heb ik me niet helder genoeg uitgedrukt. Wat ik bedoelde met alleen een weergave van de feiten, is dat er geen complottheorie wordt verkondigd.
  In de bronnen die Ko noemt, wordt juist een mega-complottheorie verkondigd. Zie daarover mijn volgende post.
  De niet-conspiracy gerelateerde documentaires komen ook aan de orde. Aanstaande zondag is er een BBC-productie te zien op Canvas. Ook deze wil ik bespreken.

 • Geus:

  Alex Jones voorspelde 11/9?
  mr. drs. BOU, u loopt ongelofelijk achter hier. Alex Jones is een notoire desinformant, die al vele malen ontmaskerd is door mijn vrienden in de States. Ik kan dan boos worden over de desinformatie hier, ik weet ook dat u niet beter weet. Loose Change en Loose Change 2 zijn volgens mijn bronnen echter zeer betrouwbaar, dus dat zit wel goed.

  Wat is de waarheid?
  De waarheid is, dat William Cooper 11/9 had voorspeld, dat William Cooper daarna werd vermoord door de FBI, dat daarna van Alex Jones wordt verteld, dat die 11/9 voorspelde.
  Alex Jones zal niet vermoord worden, niet verbannen uit de media zoals William Cooper en iedereen die eerlijk is. Alex Jones liegt overal over, wat ook aangetoont werd door William Cooper.

  Bronnen:
  William Cooper’s Expose’ On Alex Jones Y2K (Whole thing)
  http://www.youtube.com/watch?v=7r8rFNDh9WQ
  Alex Jones Didn’t Predict 9/11 Bill Cooper Did
  http://www.youtube.com/watch?v=4JHqB7w9WSI

  William en Bill Cooper zijn dezelfde persoon.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Milton_William_Cooper

 • Beste Geus, wil dat zeggen dat die opname van Alex Jones vals is? Dat kan ik me haast niet voorstellen. Alex schreeuwt wel hard, maar in de meeste gevallen klopt het wel wat hij zegt. Hij lijkt me niet het type om beelden te vervalsen ter meerdere glorie van zichzelf.

  Ook heeft Alex Jones vanaf het eerste begin een archief bijgehouden met berichten over 11 september. Nog voor er ook maar één documentaire op internet verscheen, was dat mijn bron.

  Misschien heeft William Cooper de aanslagen wel eerder voorspeld dan Alex Jones. Dat weet ik echter niet. Zodra ik tijd heb, zal ik het onderzoeken. Daarom: dank je wel voor de links.

 • investigator:

  De aanslagen waren zo wie zo al voorspeld door inlichtingen diensten wereldwijd . Er waren dus aardig wat mensen die wisten dat er iets kon gaan gebeuren .
  Overigens voorspeld Alex de datum 9/11 zelf niet.

  Loose change bevat erg veel desinformatie helaas . Dat blijkt wanneer je er echt verder induikt en onafhangkelijke Amerikaanse bronnen gaat bekijken. Onofficiële , en niet complot gerelateerde bronnen bedoel ik dan.

 • Beste Geus, Kun je me iets duidelijker vertellen wie die William Cooper is? Want ik kom terecht in een vaag luister-programma met een foto en muziek. Neem me niet kwalijk, maar wat is de boodschap?

  Weet dat ik bepaald geen doorgeefluik ben van Alex Jones…

  Beste investigator, Hoewel Alex de datum niet voorspelde, heeft hij wel reeds in juli 2001 gewaarschuwd voor deze aanslagen. Mijn vraag is slechts: Hoe kan dat? Waar haalt hij de info vandaan?

 • Beste Ko, ik kom terecht in een radio-You-Tube met een foto van Alex Jones. Bill Cooper doet het geluid. Op grond van een e-mail van een luisteraar begint hij Alex Jones uit te schelden voor een bold faced miserable stinking little coward lier. En dat herhaalt hij dan ook nog eens een keer.

  Vind je het erg dat ik deze scheldpartij maar heb uitgezet? Deze argumenten zijn namelijk niet overtuigend…

 • investigator:

  [url]http://www.livevideo.com/video/911GuardianAngels/12CB600D690649259D684B6FCD1D93BF/controlled-demolition-inc.aspx[/url]

  Hier gaat het over controlled demolition en op welke principes het is gebaseerd . De verschijnselen die we bij de instortingen van de Twin Towers zagen zijn juist aan de zwaarte kracht toe te schrijven. De theoriën over explosieven in de Twin Towers raken kant nog wal en worden door geen enkele expert uit het relevante vakgebied ondersteund.

 • […] Fransman Thierry Meisson schreef reeds in 2002 dat er geen Boeing te zien was op de plek van de inslag in het Pentagon, maar het 9/11 Rapport, dat […]

Laat een reactie achter