Archief
Artikelen

poll

Op 11 september meldde de Pers dat er internationaal nog steeds verdeeldheid bestaat over de oorzaken en de daders van de aanslagen van 11 september. De rest van de kranten deed er het zwijgen toe en de TV bracht voornamelijk desinformatie. Het artikel in de Pers was gebaseerd op een internationale opiniepeiling. Daaruit blijkt dat 46% van de ondervraagden nog denkt dat Al Qaida verantwoordelijk was voor de aanslagen, terwijl 25% het niet weet. Slechts 15% legt de schuld bij de regering van de VS en 7% wijst Israël aan als de schuldige.

Als we niet willen worden meegesleurd in de oorlogsretoriek en het vijanddenken, dan is het belangrijk dat er een duidelijke meerderheid ontstaat van mensen die begrijpen dat de officiële verklaring niet klopt. Ook is het belangrijk dat de meerderheid gaat beseffen hoe we worden gemanipuleerd door propaganda. Toen Nederland bezet was door de Duitsers, wist iedereen dat de Duitse regering propaganda en desinformatie verspreidde. Ook in het communistische Rusland waren de meeste mensen zich bewust van de overheidspropaganda. Maar in ons “vrije en democratische” westen geloven de meeste mensen de regering, de overheid, de kranten en de TV.

The Reflecting Pool is een speelfilm over 11 september, waarin de officiële theorie wordt onderzocht en onderuitgehaald. Alex Prokop, een uit Rusland afkomstige journalist, heeft net een boek geschreven over de Russische staatspropaganda, als zijn uitgeefster, Georgia McQuire, hem een tape overhandigt met het verzoek om er een artikel over te schrijven. De tape is afkomstig van Paul Cooper, wiens dochter omkwam op 11 september. Sindsdien heeft Cooper niets anders meer gedaan, dan de aanslagen van 11 september onderzoeken. Alex is echter uiterst sceptisch over het bewijsmateriaal. Samen gaan ze op zoek naar de feiten waarop Alex zijn artikel kan baseren.

Voor wie de feiten reeds kent, bevat de film geen nieuws. Leerzaam is wel de selectie van de feiten. Alleen de belangrijkste zaken komen aan bod. Ook wordt duidelijk hoe het zoeken naar en het schrijven van de waarheid van hogerhand worden gesaboteerd. Verwacht geen heldendaden en vooral geen happy end, dit is geen Hollywood-productie. Het is echter wel een prima film, onderhoudend, goed geacteerd en mooi verfilmd. Het valt daarom aan te bevelen om hem op full screen te bekijken.

De film is eigenlijk bedoeld voor degenen die de feiten nog niet kennen, voor het grote publiek dat op 11 september braaf zat te kijken naar het sprookje van Flight 93, met die vier plofmoslims en 40 dappere passagiers. Daarom heb ik een e-mail gestuurd naar de redacties van de grote omroepen, met het verzoek om The Reflecting Pool uit te zenden. Daarop heeft geen van hen gereageerd.

The Reflecting Pool duurt een uur en 47 minuten.

Update, 9 april 2000: De speelfilm “The Reflecting Pool” staat niet langer op Internet. Misschien komt hij nog terug, daarom laat ik de titel en de recensie hier staan. Om het gat te vullen zal ik de documentaire ZERO plaatsten. Deze is gemaakt door de Italiaan Giulietto Chiesa, Europees Parlementslid, journalist van La Stampa en filmmaker. In ‘Zero’ komen onder anderen de schrijver Gore Vidal, de huismeester van het WTC William Rodriguez en de Amerikaanse filosofieprofessor David Ray Griffin aan het woord. Zij geloven niet in de officiële complottheorie en ze voelen zich gesteund door de kritische uitlatingen van controleurs van de FAA (Federal Aviation Administration), piloten van de Amerikaanse luchtmacht, militaire bevelhebbers en natuurkundigen.

Met zijn film hoopt Chiesa politiek bewustzijn te kweken over het gebrekkige officiële onderzoek door de 9/11-commissie. In februari 2008 is de film vertoond aan het Europese Parlement. Inmiddels heeft Chiesa ook gevraagd om een internationaal tribunaal dat een onafhankelijk onderzoek moet uitvoeren naar de aanslagen van 11 september 2001.

ZERO is in september 2008 uitgezonden door de Russische televisie en hij is eveneens vertoond in het Europese Parlement. Hoewel er nog steeds geen behoorlijk officieel onderzoek is gedaan naar 11 september, kan niemand nog zeggen: “Wir haben es nicht gewusst.”

ZERO duurt een uur en 44 minuten.

Bekijk deze video op Google Video.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

9 Reacties op “The Reflecting Pool: speelfilm over 11 september”

 • petje:

  Bedankt voor het research naar de kritische 9-11 documentaires.
  Goed initiatief. Ik moet toegeven dat ik me nooit echt goed in 9-11 had verdiept net als veel mensen in het brede publiek.
  Ik ben nu ook volledig ‘om’. Ook wat betreft de inside jobs van de aanslagen in GB, Spanje (?) en Nederland (Hofstad groep, aanslag Van Gogh).
  Zogenaamde democratieen worden meer en meer geleid door geheime clubs van industrielen e.a. die de uitvoering van hun “beleid” in handen geven van geheime diensten.

 • Petje, kun jij ook wat e-mails naar de omroepen sturen? Niet dat ze dan hun beleid zullen wijzigen, maar ze kunnen dan in elk geval niet zeggen: “Wir haben es nicht gewuszt…”

 • petje:

  Ik heb veel twijfels over de effectiviteit van dit soort email acties. Ik denk dat de serie op deze weblog een stuk effectiever is.
  Het is nu een kwestie van tijd. De 9-11 beweging wordt alleen maar sterker.
  Deze kwestie krijgt nog een heel lange staart, geloof me…
  Bush en Cheney zijn binnenkort ambteloos burgers…

 • Petje, ik doe het ene en hoef het andere daarom niet te laten. Wees niet te optimistisch. Ik heb het grafiekje nog even in de tekst gezet. Vreemd dat de VS er niet bijstaat. Ik zou graag weten hoever ze daar zijn…

  In Europa gelooft nog meer dan de helft van de mensen klakkeloos in de officiële verklaring en hoogstens 15% heeft door hoe het zit. In Egypte en Jordanië geeft men Israël de schuld…

  Het probleem is, dat 11 september de nieuwe brand in de Reichstag is. Weliswaar is het slagveld ditmaal niet Europa, maar het Midden Oosten, maar de economische gevolgen worden reeds zichtbaar. Of denk jij dat een land al zijn geld kan verschieten, zonder dat de armoede toeslaat? Die kredietcrisis heeft alles te maken met de verspilling door het Militair Industrieel Complex. Natuurlijk worden enkelen daar stinkend rijk van, maar de kapitaalvernietiging is eveneens enorm.

  Misschien denk jij dat het wel los zal lopen, maar ik ben oprecht bezorgd!

 • coosie:

  Daarnet heb ik je oproep om Reflecting Pool uit te zenden op de Nederlandse TV gemaild naar alle omroepen.
  In het bijzonder nog eens apart naar de VPRO gezonden omdat ik daar al jaren lid van ben.
  Laten we hopen dat het helpt en zoals je zegt; in ieder geval kunnen ze dan niet meer zeggen dat ze het niet geweten hebben.
  Groet en houdt de moed erin!

 • hier is een 9/11 voor dummies waar verbazingwekkende filmpjes te zien zijn
  http://nationaalrealistiesdagblad.wordpress.com/category/911-voor-dummies/
  vooral die waar de BBC de instorting uitzendt die nog moet plaatsvinden. (3e filmpje). De wereld moet niet gekker worden!

  groeten, hanny

 • stamgast:

  Beste Bou,

  De film en e-mails werken niet meer, das jammer want ik wou de film kijken en ik kan hem ook elders niet vinden.

 • mr. drs. BOU:

  Beste Stamgast,
  Dank voor je melding.
  The Reflecting Pool is inmiddels van internet verdwenen. Alleen de trailer is er nog wel. Mijn e-mail actie naar de grote omroepen heeft niets opgeleverd. De media verzwijgen de waarheid rond 11 september tegen beter weten in.
  In plaats van The Reflecting Pool heb ik nu ZERO geplaatst.

 • stamgast:

  Elkaar helpen en steunen is belangrijk. Ik heb hem geplaats:ferry1965 WAC HOLLAND.

Laat een reactie achter