Archief
Artikelen

Rethinking 9/11: Why Truth and Reconciliation Are Better Strategies Than War is een documentaire van Ground Zero Minnesota, een groep die na 11 september is ontstaan en die tussen alle desinformatie zoekt naar de waarheid rond 11 september. Deze groep heeft in februari van dit jaar een video uitgebracht, gemaakt door Michael Andregg, waarin de vraag wordt gesteld welke informatie betrouwbaar is en wie er verantwoordelijk waren voor die aanslagen. Daarbij wordt ook gewezen op de gevolgen: 3.000 doden op 11 september hebben geleid tot de verwoesting van Afghanistan, van Irak en van miljoenen mensenlevens.

Het is duidelijk dat de regering van de VS niet wenst dat de waarheid rond 11 september aan het licht komt. Deze aanslagen zijn immers niet gepleegd door 19 los-lopende plofmoslims, gestuurd door Osama bin Laden vanuit een grot in Afghanistan. Alles wijst er op dat deze aanslagen zijn georganiseerd door machten en krachten binnen de Amerikaanse overheid. De zogenaamde Neo-cons die op dit moment in Washington de dienst uitmaken, waren op zoek naar een valse vlag, een nieuw Pearl Harbour. In deze documentaire wordt die “complot-theorie” met feiten gestaafd en aan de kijker wordt verzocht om de boodschap verder te verspreiden.

Tegelijkertijd roept de presentator op om niet over te gaan tot wraak. Hij wijst daarbij op de toestand in Zuid-Afrika vlak na de burgeroorlog. Tijdens deze oorlog van blank tegen zwart zijn er onmenselijk wrede misdaden gepleegd, vooral door de blanke bevolking tegen de zwarte. Wraak zou echter alleen maar leiden tot nieuwe bloedbaden. Nelson Mandela en Bisschop Tutu hebben toen een algemene amnestie afgekondigd voor iedereen die bereid was om de waarheid te spreken. Volgens de Ground Zero Minnesota groep zou dat eveneens de beste strategie zijn in het geval van 11 september.

Rethinking 9/11: Why Truth and Reconciliation Are Better Strategies Than War duurt een uur.

Bekijk deze video in groter formaat.

Te weten wie de schuldigen zijn, maakt ons in feite niets wijzer. De schuldigen zijn bekend, maar het ontbreekt aan bewijzen. Zolang er zware repercussies staan op het spreken van de waarheid, zal iedereen blijven zwijgen. In het volgende filmpje worden de schuldigen aangewezen, maar we mogen vermoeden dat dit slechts de top van de ijsberg is. Onder de oppervlakte bevindt zich een netwerk van rijke bankiers en olie-magnaten, wapenfabrikanten, geheime diensten, chantabele politici, corrupte ambtenaren en omkoopbare criminelen. Zelfs als we de top van de ijsberg grondig zouden opruimen, dan komt er weer een ander deel bovendrijven. Hoewel in het volgende filmpje een aantal schuldigen met naam en toenaam wordt genoemd, is deze lijst allerminst volledig en geen van hen is ooit voor zijn daden strafrechtelijk vervolgd.

9-11 Justice duurt 18 minuten.

Bekijk deze video in groter formaat.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

2 Reacties op “Nadenken over 11 september: waarheid en verzoening”

 • investigator:

  De foto di e je ziet in 9-11 justice op tijdstip 07:02 laat een kolom zien door door een thermische lans is doorgesneden . Veel van het staal was veel te groot en/of te zwaar om direct te kunnen worden afgevoerd ,daarom was men het in stukken gaan snijden.

  De makers van de film begrijpen het hele basisprincipe van controlled demoition niet . Er is dan ook geen enkele springmeestyer of ervarings demolition expert die ook denkt dat de torens met behulp van springstoffen zijn neergehaald .

  De energie die nodig is om een gebouw neer te halen ( energie afkomstig van explosieven ) is veel minder groot als de energie die na het afgaan van de explosieven vrij zal komen als gevolg van de zwaarte kracht . Al die verschijnselen bij het instorten van de torens zijn dus juist toe te schrijvwen aan de zwaarte kracht .

  Overigens ben ik een fel tegenstander van de Bush admin met hun oorlogszuchtige beleid.

 • Imagination without skill gives us contemporary art.TomStoppardTom Stoppard

Laat een reactie achter