Archief
Artikelen

Baybasin 13
(illustratie: Hüseyin Baybasin)

Van de advocate van Baybasin ontving ik vandaag het volgende bericht:

Op het moment is Baybasin weer onderworpen aan willekeurige isolatie. Reden: vluchtgevaarlijke status, die al meer dan tien jaar wordt gehandhaafd zonder dat er ooit concreet bewijs voor is geleverd. Men heeft zich tot nu toe slechts op anonieme informatie beroepen die zelfs niet kan worden ingezien door de beklag-rechter. Het ziet er naar uit dat men de druk wil opvoeren. Hij kan echter nog wel bezoek ontvangen. Het bezoekuur is op donderdag van 15.15 uur tot 16.15 uur.

Komende week is er al ander bezoek gepland. Andere bezoekers zijn vanaf 11 september as welkom. Alleen moet men tevoren wel even via mijn secretaresse zijn of haar volledige naam, adres en geboortedatum doorgeven. Hüseyin moet hem of haar hiermee tevoren als bezoek aanmelden.

Met vriendelijke groet, Adèle van der Plas

Baybasin is weliswaar vanuit een normaal regime teruggeplaatst in isolatie, maar hij mag gelukkig nog wel bezoek ontvangen. Wie in de buurt van zijn gevangenis woont, zou een uurtje met hem kunnen praten. Iedere donderdag van kwart over drie tot kwart over vier. Men moet daarbij echter wel aan wat voorwaarden voldoen, zoals een geldig legitimatiebewijs en dat soort gedoe.

Het adres is:

PI Haaglanden
Rokkeveenseweg 50,
2712 XZ Zoetermeer
Tel: (070) 780 40 00
Postbus 99
2700 AB Zoetermeer

Brieven en ansichtkaarten om hem een beetje op te beuren in zijn isolement, zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Baybasin is beslist niet vluchtgevaarlijk, hij is helemaal niet gevaarlijk, maar volstrekt ongevaarlijk. Hij lijkt me eerder uit op vrede, dan op geweld. Wie hem bezoekt, kan zichzelf daarvan vergewissen door een uur met hem te praten. Het zou prachtig zijn als hij elke week bezoek zou krijgen en als de bezoekers hier een verslagje van zouden maken. We weten immers reeds hoe Baybasin werd veroordeeld tot levenslang op grond van vervalste bewijzen en verknipte tapverslagen. We weten ook dat Joris D. daar de hand in had, opdat niemand ooit zal weten dat onze SG van Justitie het stiekem heeft gedaan met de jonge Mustafa.

We weten echter niet wie Baybasin is, na al die jaren van isolatie die geheel in strijd bleken met het EVRM. En na al die jaren van onzekerheid over zijn lot, zullen ook zijn vrouw en kinderen niet gelukkig zijn met dit hernieuwde isolement. Kunnen zij hun man en hun vader nog bezoeken? Zij wonen in Engeland, een reisje naar vader Hüseyin kost niet alleen moeite, maar ook geld. En dat voor een uurtje!

Wie dit wrede isolement van Baybasin wil doorbreken, kan naam, adres en geboortedatum opgeven aan de secretaresse van Adèle van der Plas:

vanderplas@bsvdp.nl

Zet jezelf gerust op de lijst van bezoekers. En als je Baybasin een plezier wilt doen, koop voor hem dan een tube olieverf (wit is altijd welkom, maar een kleurtje mag ook) en een canvas doek. Wie weet, schildert hij dan speciaal voor jou een van zijn prachtige landschappen. Want Baybasin is geen moordenaar, maar een kunstenaar, getuige zijn galerie.

Baybasin 14

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

2 Reacties op “Baybasin zit weer in isolatie”

 • Dick:

  Is dit niet pest gedrag van het OM, als reactie op..?
  Wanneer moeten ze wat met de art 12 aktie?

  Jammer dat ik niet in de beurt woon, want ander gaf ik me op.

 • Dick, het heeft echt alles weg van pest-gedrag. Het Hof zal in september besluiten op die artikel 12 klacht, oftewel of het OM Demmink al dan niet moet vervolgen. Wij wachten dus af.

  Een ansichtkaart zal trouwens ook heel welkom zijn!

Laat een reactie achter

Recente reacties