Archief
Artikelen

showdown with Iran

Show down with Iran is een documentaire uit 2007 van het PBS-programma Frontline. Hij gaat over de relatie tussen de VS en Iran. Na de aanslagen van 11 september 2001 bood Iran de VS hulp aan bij de bestrijding van de Taliban in Afghanistan. Desondanks verklaarde de VS dat Iran behoort tot de “Axis of Evil”. Ook bij de inval in Irak hebben gematigde Iraanse politici de VS hulp aangeboden, in een fax waarop nooit is gereageerd.

Frontline vertelt hoe de verovering van Irak door de VS bijdroeg aan de versterking van de positie van Iran in het Midden Oosten. Daarin speelde de Shi’itische religie een rol, omdat deze vorm van de Islam ook wordt beleden in Irak. Ook heeft de confronterende benadering van de Bush-regering de gematigde politici van Iran in diskrediet gebracht, waardoor Mahmoud Ahmadinejad aan de macht kon komen. Door de oorlogen van 2001 en 2003 is het Midden Oosten ingrijpend veranderd, dit in het voordeel van Iran. De vraag is nu, of de VS binnenkort ook Iran zullen aanvallen, zogenaamd omdat dit land kerncentrales bouwt.

Op de website van Frontline staan de interviews met zowel de Amerikaanse diplomaten als een aantal belangrijke mensen in Iran die in deze documentaire voorkomen. Dezelfde documentaire is ook te bekijken op de website van Frontline. Rest me nog om te wijzen op de talloze andere interessante documentaires van Frontline.

PBS Frontline: Show down With Iran duurt 55 minuten

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

6 Reacties op “Iran en de oorlogspolitiek van de VS”

 • […] NWO-INFO « Home « Iran en de oorlogspolitiek van de VS […]

 • E-bee:

  Ahmadinejad is gewoon een verstandig mens en een geestverwant van Poetin. Met dit soort regeringsleiders zou de wereld beter af zijn dan die gekken hier.

 • Beste E-bee, dank je wel. En geef vooral mijn volgende post door aan de angstige mensheid. Want het gevaar komt beslist niet van Iran! En ook niet van Rusland.

  Weet je wat? Laten we bang zijn voor Osama in zijn nooit ontdekte grot. 😉

  Maar intussen telt men tevergeefs de ontelbare doden in het Midden Oosten. 🙁 ZUCHT!

 • E-bee:

  Wat mij in het bijzonder aan Ahmadinejad opvalt is zijn kalmte en in zijn toespraak niet tot retoriek overgaat, hij is realistisch in zijn beschouwing. Hij is eerlijk bovendien en draait er niet omheen dat hij het een stel leugenaars vindt in het Westen en valse christenen, wat ook zo is.
  En over Israel was hij ook volkomen duidelijk. Een realist, net als Poetin, en dat is maar goed ook in zijn situatie.

 • Vind ik ook! Vooral met die dreiging van een lading DU-bomen op zijn kop. Maar zie vooral de volgende post! Bomb bomb bomb… McCain!

 • E-bee:

  Mr. drs. Bou,

  Ik wilde vragen in welke relatie uw titiels staan tot de onderwerpen die aantref in deze blog. Ik zou dit anders middels “contact” oid doen maar die trof ik niet aan op deze site. Bent u Iraans of Iraanse of is uw specialisatie Iran wellicht?
  Kndrgds.

Laat een reactie achter