Archief
Artikelen

Op het moment dat Martin Luther King werd vermoord, voerde Robert Kennedy, de broer van de vermoorde president Kennedy, zijn campagne voor het Democratische presidentschap van de VS. Nadat hij had vernomen dat Martin Luther King was vermoord, hield Robert Kennedy de volgende speech (duurt 6 minuten):

Robert Kennedy was zeer populair, hij maakte een goede kans om de verkiezingen in 1968 te winnen. Als president zou hij ongetwijfeld een nieuw onderzoek hebben ingesteld naar de dood van zijn broer. De moordenaars van John F. Kennedy hadden daarom een goede reden om bang voor hem te zijn. Op 6 juni 1968, na afloop van een verkiezingsfeest in Californië, werd ook Robert Kennedy vermoord. Hij had de verkiezingen gewonnen, maar verloor dezelfde dag zijn leven. De verkiezingen van 1968 werden ten slotte gewonnen door Richard Nixon.

In een terugblik op het jaar 1968 zond Nova onlangs een reportage van 5 minuten uit over de moord op Robert (“Bobby”) Kennedy. De officiële verklaring wordt daarin nogmaals kritiekloos herhaald: deze moord werd gepleegd door een eenzame gek, de Palestijnse Arabier Sirhan Sirhan, die misschien wel boos was omdat Robert misschien wel een voorstander was van samenwerking met Israël.

Robert Kennedy werd vermoord na afloop van een feest in het Ambassador Hotel in Los Angeles ter gelegenheid van zijn overwinning in de staat Californië. Hij was op dat moment omringd door vrienden en bewonderaars. Toen Kennedy na zijn toespraak naar de keuken ging om daar de mensen de hand te schudden, stond Sirhan plotseling voor hem en begon te schieten. Achteraf kan Sirhan zich niets herinneren van dit incident. Er zijn aanwijzingen dat hij zwaar gehypnotiseerd was.

Nadat Oliver Stone in 1991 zijn film over J. F. Kennedy had uitgebracht, werden de “classified” documenten in het onderzoek naar deze moord vrijgegeven. Jim DiEugenio heeft deze documenten bestudeerd en er een boek over geschreven: The Assassinations. Ken Aaron interviewt Jim DiEugenio ook over de politieke motieven achter de moord op Robert Kennedy. Ten tijde van president Kennedy was Bobby minister van Justitie en samen werkten ze tegen de macht van de grote corporaties. Dit zeer onderhoudende en informatieve interview staat in twee delen online. Ieder deel duurt 27 minuten.

RFK Assassination duurt 55 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

3 Reacties op “De moordenaars van Robert Kennedy”

 • petje:

  Het item van NOVA over de moordaanslag op Robert Kennedy was erg oppervlakkig (oud journalist Van de Heuvel babbelde er lustig op los en sprak met geen woord over de vraagtekens bij de aanslag..) en onvolledig.
  Zoals gesteld “moest” Robert Kennedy omgelegd worden omdat hij de Amerikaanse daders op de moord op zijn broer voor het gerecht zou hebben gebracht.
  Sinds de moorden op deze 3 grote Amerikanen is het nooit meer goed gekomen met de VS.
  De VS en Belgie zijn de landen met de meeste onopgeloste doofpotten..
  De VS zal verder afglijden denk ik. Daar helpt niet een Obama aan.

 • Beste Petje, dank voor je reactie en inderdaad: NOVA babbelde echt als een papagaai: “Sirhan! Sirhan!”

  Er staat ook nog een twee uur durend interview online met Theodore Charach, een van de makers van “The second Gun.” Om dat goed te kunnen volgen, moet men eigenlijk eerst de film hebben gezien. Ik wilde hem vanmorgen embedden, maar tot mijn spijt bleef het beeld zwart. Gelukkig heb ik de link bewaard, want nu doet hij het weer. Ik zal mijn post even editten en hem opnieuw embedden.

  Wonderlijk dat deze informatie nog steeds niet is doorgedrongen tot Aad van den Heuvel!

 • Bad:

  Beste bloggers,

  Een fraaie documentaire over de moord op Bobby Kennedy is gemaakt door Shane O’Sullivan, met als titel: ‘RFK must die’. Daarin wordt nieuw bewijsmateriaal voor de betrokkenheid van de CIA bij de dood van RF Kennedy blootgelegd. Te downloaden via http://www.mininova.org.

  Greetz, Bad

Laat een reactie achter