Archief
Artikelen

De moord op John F. Kennedy is een gebeurtenis die niet alleen de wereld schokte, maar die ook een ingrijpende wending heeft gegeven aan de geschiedenis van de VS. Kennedy werd in januari 1961 president van de Verenigde staten, voor de Democratische partij. Op 22 november 1963, tijdens een rijtoer door Dallas in Texas, werd Kennedy doodgeschoten. Het moment van de moord werd toevallig gefilmd door Abraham Zapruder, een amateur-filmer en een grote fan van Kennedy.

Twee officiële onderzoeken leidden tot de conclusie dat Lee Harvey Oswald, werkzaam in het Schoolboekenmagazijn op Dealey Plaza, de moordenaar was. Oswald werd enige dagen later neergeschoten door nachtclubeigenaar Jack Ruby. Volgens het onderzoek van de Commissie-Warren handelde Oswald alleen, er waren maar drie kogels afgeschoten en alle drie kwamen ze uit de richting van het schoolboekenmagazijn op Dealey Plaza. Uit de Zapruder-film blijkt echter, dat dit niet kan kloppen. De dodelijke kogel kwam niet van achteren, maar schuin van voren. Hij moet zijn afgeschoten vanaf de Grassy Knoll.

De moord op Kennedy is nog altijd het onderwerp van speculatie. Een heldere analyse van deze politieke moord werd in 1991 verfilmd door Oliver Stone. De film is gebaseerd op het boek van Jim Garrison en Jim Marrs: On the Trail of the Assassins. Stone was zelf verantwoordelijk voor de screenplay. De film won een Oscar voor de beste montage en een voor beste fotografie.

In deze film wordt de moord op Kennedy niet gezien als een losstaand incident, gepleegd door een eenzame communist. Er wordt verband gelegd met de Cuba-crisis en met het Watergate schandaal, waardoor president Richard Nixon in 1974 moest aftreden. De cover-up wordt door Stone meedogenloos blootgelegd. In feite leiden alle sporen naar een doods-eskader binnen de CIA, dat werd opgericht door Nixon in de tijd dat hij vice-president was onder Eisenhower. Maar daarmee is de moord op Kennedy niet opgelost!

Voor mensen die deze film reeds hebben gezien, is er een kleine toegift van Bill Hicks.

The JFK Conspiracy duurt een uur en 33 minuten.

Bill Hicks on the JFK Assassination duurt 6 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

10 Reacties op “De moord op president Kennedy”

 • Hetty:

  DEZE MOORD HAD ONZE PrdV TOCH OOK OPGELOST ????

  PETER R. & DE MOORD OP JFK

  CLAIM HUURMOORDENAAR: ‘IK LOSTE HET FATALE SCHOT’

  Ruim veertig jaar na dato probeert De Vries een antwoord te vinden op de vraag die honderden miljoenen mensen zichzelf wel eens hebben gesteld: was Lee Harvey Oswald de enige schutter, of was er sprake van een complot?

  In de reportage toont Peter aan dat vele conclusies en veronderstellingen van de Warren-commissie, die de achtergronden van de moord onderzocht en stelde dat Lee Harvey Oswald alleen handelde, niet langer stand houden. De reportage is gemaakt in samenwerking met de Nederlandse Kennedy-expert en ex-zakenman Wim Dankbaar, die de aanslag al meer dan tien jaar onderzoekt.

  Na een lange research-periode hebben Peter R. de Vries en zijn crew in februari twee weken in Dallas gefilmd en daar met vele betrokkenen gesproken, zoals voormalig CIA- en FBI-agenten, maar ook met bijvoorbeeld de ex-vriendin van Lee Harvey Oswald en een aantal ooggetuigen. Resultaat daarvan is de langste-uitzending-ooit in de geschiedenis van het programma van Peter R. de Vries met daarin nieuwe, nooit in Nederland vertoonde beelden en een opzienbarend interview met de man die claimt dat hij betrokken is geweest bij de aanslag op de president. Volgens deze man is de aanslag een samenwerkingsverband geweest tussen de CIA en de Maffia, die allebei redenen hadden om van JFK af te willen.

  Peter R. de Vries: ‘Op het eerste gezicht klinkt het natuurlijk ongeloofwaardig als iemand deze moord opbiecht, dat gevoel had ik zelf aanvankelijk ook.

  Maar naarmate we ons meer in de achtergronden verdiepten, kwamen we er achter dat deze man niet een gek is die alleen maar roept dat hij de president heeft vermoord. Nee, hij heeft een zeer gedetailleerd verhaal, vol met namen en toenamen, dat op veel punten naadloos aansluit op wat andere betrokkenen hebben verteld. Zijn verhaal moet nader worden onderzocht, maar het lijkt wel of daar in Amerika zelf weinig animo voor is. Misschien heeft men daar al teveel verschillende scenario’s onder handen gehad’.

  Over zijn verblijf in Dallas zegt Peter: ‘Het was als uit de klei getrokken Nederlandse misdaadverslaggever echt een heel bijzondere ervaring om op deze historische plek – Dealey Plaza, de Grassy Knoll, de Schoolbookdepository – een reportage te maken. Het is een zaak waarop honderden Amerikaanse collegae hun tanden hebben stuk gebeten, dus ik realiseer me dat het erg hoog gegrepen is als je zegt dat je met iets nieuws komt. Maar toch zeg ik: ‘Dat hebben we absoluut, het is een onthullende reportage geworden, die de kijker aan het denken zal zetten’.

 • Beste Hetty, ik ben blij dat jij het verband ziet tussen mijn posts. Want de moord op JFK is uiteraard door PR volkomen opgelost. Helaas is deze onthullende reportage ontleend aan Wim Dankbaar, die sindsdien in een heftige controverse is verwikkeld met onze PR.

  Ze zijn samen naar de VS vertrokken, hebben samen onderzoek gedaan. Voor zover ik weet hebben ze daarna een fikse ruzie gekregen, o.a. omtrent de Deventer moordzaak. PR beweert tot op heden dat Louwes de dader was, maar Dankbaar denkt daar heel anders over.

  Zie voor meer informatie: de website van Wim Dankbaar. Volgens mij heeft hij gelijk. Al was het maar wat betreft de Deventer moordzaak.

 • Beste Hetty, nog even dit: de film van Stone stamt uit 1991 en de uitzending van PR kennelijk uit 2003. Ik heb die uitzending niet gezien, maar op het moment dat het spannend werd, zal er wel weer een WC-eend zijn verschenen, gevolgd door een gloednieuwe Audi op een totaal verlaten weg.

  Kortom: een onthullende reportage, zoals PR het zelf formuleert op zijn website!

 • petje:

  PR heeft een ego van hier tot Being (en verder) natuurlijk en heeft geen enkel geweten..

  Maar hier een interessant verhaal over de moord op Robert Kennedy in 1968 die onmogelijk door Sirhan Sirhan kan zijn gepleegd. SS leek duidelijk onder invloed van mindcontrol waar de CIA in de jaren 60 duchtig mee experimenteerde..

  http://www.kanaal-13.nl/mystery-zone/de-verborgen-geschiedenis/robert-kennedy-deel-2-de-moordenaars-aan-de-macht.html

 • petje:

  Bovenstaande link werkt niet.

 • Beste Petje, de link verwijst naar een site waarop men niet automatisch recht van toegang heeft. Copy-past heb ik in dit geval liever niet. Een enkel citaat daargelaten, maar niet de hele tekst, alsjeblieft. Vandaar dat ik deze heb gewist.

  Robert Kennedy komt overmorgen aan de beurt. Morgen eerst even Martin Luther King. Dan Robert Kennedy en daarna John jr. Want het een volgt een beetje uit het ander…

  PR heeft totaal niet begrepen hoe het zit met de moord op JFK. Heb je de reportage van vandaag al gezien? Want die verklaart duidelijk hoe het dan wel zit…

 • mr. drs. Bou:

  Today, November 22, 2012 Is The 49th Anniversary of the Assassination of U.S. President John F. Kennedy

  “What kind of peace do we seek? Not a Pax Americana enforced on the world by American weapons of war. Not the peace of the grave or the security of the slave. I am talking about genuine peace, the kind of peace that makes life on earth worth living, the kind that enables men and nations to grow and to hope and to build a better life for their children–not merely peace for Americans but peace for all men and women–not merely peace in our time but peace for all time.”

  “In the final analysis, our most basic common link is that we all inhabit this small planet. We all breathe the same air. We all cherish our children’s future. And we are all mortal.
  “And is not peace, in the last analysis, basically a matter of human rights–the right to live out our lives without fear of devastation–the right to breathe air as nature provided it–the right of future generations to a healthy existence?”

  “We shall also do our part to build a world of peace where the weak are safe and the strong are just. We are not helpless before that task or hopeless of its success. Confident and unafraid, we labor on” –
  President John F. Kennedy – Full text and video – http://is.gd/M8aElb

 • mr. drs. Bou:

  NEW – Jesse Ventura – Piers Morgan : Government Shutdown to JFK Conspiracy [FULL Interview] duurt 11 minuten.

 • mrpettjo:

  De maitresse van de Amerikaanse vice president Lyndon B. Johnson, Madeleine Duncan Brown, werd klokkenluider in de JFK moordzaak. Ze heeft de mensen achter de moord waaronder LB Johnson, Nixon, Jack Ruby en Jay Edgar Hoover min of meer persoonlijk gekend en vertelt daar buitengewoon onderhoudend over:

  Robert Gaylon Ross Sr. interview with Madeleine Duncan Brown (Deel 1 t/m 6) Vanaf deel 2 wordt het zeer interessant en vertelt zij over iedere deelnemer die betrokken was bij de voorbereiding op de moord:

  https://www.youtube.com/watch?v=TJgnftD3OFA (Deel 2)

  • mrpettjo:

   Er verschijnen de laatste jaren steeds meer boeken over de rechtstreekse betrokkenheid van vice-president L.B. Johnson bij de moord op John F. Kennedy:

   The elite domestic murderers of JFK did it for many reasons, both personal and ideological. At the core it was Lyndon Johnson, the CIA, and the shadow government of Texas oil barons and the Rockefellers. It was not either/or the Western “Cowboys” or the Eastern “Yankees” who murdered John Kennedy: it was the elites of both.

   Most folks don’t know just how close Lyndon Johnson and J. Edgar Hoover were both personally and physically. For 19 years LBJ and Hoover lived literally 3 houses down and across the street, about 57 yards, in Washington, D.C. They often had Sunday brunch together at the Johnsons with other power brokers such as Sen. Richard Russell and House Speaker Sam Rayburn, both LBJ mentors. LBJ and Hoover were also extremely close to the Texas oil barons such as Clint Murchison, Sr. and H.L. Hunt who have been implicated in the JFK assassination.

   http://www.dailykos.com/story/2012/09/17/1133122/-The-LBJ-CIA-Assassination-of-JFK#

   http://voiceofrussia.com/2013_11_08/Lyndon-B-Johnson-arranged-John-F-Kennedys-assassination-Roger-Stone-5591/

Laat een reactie achter