Archief
Artikelen

De gerenommeerde onderzoeksjournalist Greg Palast is de auteur van de bestsellers “The Best Democracy Money Can Buy” en “Armed Madhouse“. Hij werkt zowel voor de BBC als voor de Britse krant The Observer. Ook onderhoudt hij zijn eigen weblog.

In de volgende documentaire volgt Greg Palast de familie Bush, te beginnen bij de vervalste verkiezingen in Florida. De documentaire laat zien hoe men met veel geld de macht kan kopen in de VS. Een van de schandalen waarin Bush als president betrokken blijkt, is het faillissement van het energiebedrijf Enron, waarin miljarden zijn verdwenen. Carlyle is een ander bedrijf waarbij de familie Bush nauw betrokken is. Het VPRO-programma Tegenlicht heeft deze corporatie ooit in kaart gebracht.

Een belangrijke connectie in verband met 11 september is de zakelijke band die de familie Bush onderhoudt met de familie van Osama bin Laden. Carlyle vormt de connectie met Saoedi Arabië. Hoewel bij de aanslagen van 11 september een aantal kapers betrokken waren die afkomstig zijn uit Saoedi Arabië, is er in deze richting nooit enig onderzoek gedaan. Terwijl er in de VS een absoluut vliegverbod heerste, konden familieleden van Osama bin Laden de VS per vliegtuig verlaten.

Het is duidelijk dat de politiek van de VS wordt niet beheerst door vrijheid en democratie, maar door olie en geld. Follow the money en het wordt duidelijk waarom de familie Bush zo machtig is.

The Bush Family Fortunes duurt 56 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

1 Reactie op “Het fortuin van de familie Bush”

  • […] Om deze documentaire te begrijpen, is het aan te bevelen om eerst de eerdere posts van deze week te bekijken, te beginnen bij deze post. Voor wie de hele serie heeft gevolgd, zal de conclusie van deze documentaire geen verrassing zijn. Hij sluit aan op de documentaire over de moordenaars van president Kennedy. Hij werd in 1968 vermoord door George H.W. Bush, de vader van George W. Bush. John F. Kennedy jr. werd in 1999 vermoord door George W. Bush, de zoon van de moordenaar van zijn vader. Als dank voor bewezen diensten werd George W. Bush een jaar later “democratisch gekozen” tot president van de VS. Dat de verkiezingen werden vervalst, bleek reeds uit de documentaire van Greg Palast: Het fortuin van de familie Bush. […]

Laat een reactie achter