Archieven

Artikelen

Micha Kat is op Joris-jacht

kat op jacht

Op Klokkenluider Online schrijft Micha Kat al sinds 2004 over de affaires van onze Secretaris Generaal van Justitie. Dat blijkt ook uit zijn overzicht van deze artikelen. Micha Kat jaagt al jaren op Joris D.! Hij scheldt hem ook regelmatig verrot, maar Joris D. daagt Kat nog altijd niet voor het gerecht wegens smaad.

Nadat de advocate van Baybasin, Adèle van der Plas, in juni van dit jaar opnieuw stappen had ondernomen om Joris D. strafrechtelijk te laten vervolgen wegens pedofilie, vrijheidsberoving en zo voort, laaide dank zij Micha Kat de discussie weer op. In zijn feitenoverzicht staat een tijdslijn waaruit blijkt hoe lang deze affaire al sleept: sinds 1994.

Eind 2003 publiceerden de GayKrant en Panorama een uitgebreid artikel over de dubieuze levenswandel van Joris D.. Daarin stond o.a. dat hij regelmatig in zijn dienstauto met chauffeur (deze man heette Mosterd) naar een homo-ontmoetingsplaats reed, het Anne Frank Plantsoen in Eindhoven. Het NOS-Journaal meldde daarop dat Joris D. dit achter de schermen ook had toegegeven. De GayKrant en Panorama werden door Joris D. in een persoonlijk gesprek gedwongen tot rectificatie en vermomd als mister X daagde Joris D. de hoofdredacteur van het journaal en de redacteur Lex Runderkamp voor de Raad voor de Journalistiek. Vorig jaar augustus kreeg Micha Kat na lang aandringen het verweerschrift van Lex Runderkamp. Hoewel X door de Raad voor de Journalistiek in het gelijk werd gesteld, bevatten deze Runderkamp-papers (pdf) details waarmee de puzzel kan worden aangevuld. Joris D. blijkt inderdaad een actieve pedo, die vanuit zijn machtspositie de redactie van de GayKrant en Panorama de mond heeft gesnoerd.

Volgens Micha Kat bestaat er in Nederland een netwerk van pedofielen die hoge functies bekleden en elkaar beschermen. In de zaak Dutroux was dat in België ook het geval, zoals blijkt uit deze uitgebreide analyse van het X-dossier, die vorig jaar zomer op Internet verscheen. Het Belgische netwerk is nu met naam en toenaam bekend, maar niemand doet er iets tegen. Een belangrijke man in dit netwerk is Maurice Lippens, de huidige voorzitter van de Fortis-bank. Maar er zijn ook leden van de Belgische Koninklijke familie bij betrokken. Uit de X-dossiers blijkt eveneens dat zij met genoegen kinderen doodmartelden.

Op donderdag 10 juli was Micha Kat te beluisteren in een radioprogramma op Arrow Classic Rock: Wake Up Call, gepresenteerd door Adam Curry. Dit programma heeft ook een pagina op Hyves, waar na afloop van de uitzending een discussie ontstond, waardoor méér mensen de podcast wilden beluisteren. Adam Curry plaatste daarop het volgende bericht:

Arrow kan omwege juridische redenen de podcast van vanmorgen niet online zetten. Morgen zullen we het daar uiteraard uitgebreid over hebben. We zijn natuurlijk maar een kleine club met gelimiteerde middelen, maar we blijven volhouden! Kan me bovendien nauwelijks voorstellen dat er geen arrowheads zijn met wat ‘link love’ voor diegene die het gemist hebben.

De website WeAreQuestionDutch heeft de bewuste radio-uitzending in drie delen op YouTube geplaatst. Het beluisteren zeker waard!

Micha Kat heeft nu een oproep op Klokkenluider geplaatst, om deze pedo-kwestie internationaal onder de aandacht te brengen. Hij heeft daartoe een artikel in het Engels geschreven en hij verzoekt iedereen om daarvan de link te verspreiden op Engelstalige forums en in comments.

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

6 Reacties

 1. petje

  Micha Kat maakt goede sier met wat al jaren op http://www.stelling.nl gepubliceerd wordt.
  Bovendien schiet Kat soms gewoon door: hij beweert op basis van bijdragen op een obscure propagandawebsite (arubadirtypolice.com; een site die met name vol staat met smerige laster aan het adres van Joran, zijn familie en ook de Kalpoe familie en de Arubaanse politie en justitie; wie financiert zoiets: de CIA? Aruba ligt natuurlijk op steenworp afstand vanhet Venezuela van Hugo Chavez..) dat ook Paul van der Sloot deel zou uitmaken een misbruikring. Totaal ongefundeerd en regelrechte laster.
  Ik vraag me gewoon af of deze meneer Kat wel de aangewezen persoon is om Joris Demmink voor de rechter te krijgen..

  Antwoord
 2. mr. drs. BOU

  Beste Petje,

  Verleden jaar heb ik al eens de aandacht gevestigd op de Beerput van België. Dat artikel ging over de analyse van het X-dossier, waarnaar jij ook steeds verwijst.

  Micha Kat heeft inmiddels het hele X-dossier op CD-rom. Zelf beschik ik slechts over een uittreksel, 1335 pagina’s en alles in het Frans.

  Ook ik maak vaak gebruik van de Kleintje Muurkrant dossiers. Misschien moet ik die eens hier bespreken. Maar de zaak Dutroux gaat verder terug dan die dossiers.

  Met Micha Kat ben ik het ook niet altijd eens. Niet alleen volgt hij in de zaak Holloway een beetje te klakkeloos de suggesties van PR, om er vervolgens een vermoeden aan te plakken, maar ook valt hij Stan de Jong aan op het feit dat er in het HIK-onderzoek kennelijk twee Jorissen waren. Stan heeft de identiteit van de veroordeelde Joris achterhaald en hij wil de naam niet noemen. In mijn ogen is dat heel correct, maar Micha denkt dat Stan probeert te verhullen dat Joris D. betrokken was bij dat HIK-onderzoek.

  Of Kat de aangewezen persoon is om Joris D. voor de rechter te krijgen? Ik denk het niet. Kat is bezig om het Nederlandse netwerk in kaart te brengen. Het Belgische netwerk staat met naam en toenaam op Internet, maar er is nog niemand veroordeeld.

  Triest!

  Antwoord
 3. Joha

  mijnheer Bou,
  Als reactie op uw antwoord:
  U denkt dat Micha Kat niet de juiste persoon is om J.D. voor de rechter te krijgen?
  Wie anders als Micha Kat slooft zich hiervoor uit met risico van eigen welzijn? Wie anders dan Micha Kat toont dit hier lef? Zijn moed verdient m.i. respect en niet een half afkraken wat ik uit uw reactie lees.
  Makkelijk dit soort commentaren leveren.

  Antwoord
 4. mr. drs. BOU

  Joha, ik kraak Micha niet af, in tegendeel. Het probleem is slechts dat men mij soms de meningen van Micha in de schoenen probeert te schuiven, omdat ik hem vaak steun. Op sommige punten ben ik het met Micha niet eens. Zie hierboven.

  Micha heeft Demmink openlijk aangevallen op zijn pedofiele strapatsen en dat respecteer ik ten zeerste. Maar het blijkt niet de manier om Demmink voor de rechter te krijgen.

  Er ligt een aangifte van Baybasin bij het Hof van Amsterdam (als ik me niet vergis, het kan ook Den Haag zijn) op grond van artikel 12. Daar zal in september over worden beslist. Daarna volgt uiteraard de Hoge Raad, tenzij het Hof besluit dat het nou maar eens uit moet zijn met die Demmink. Volgens mij is dit echt de enige weg om Demmink voor de rechter te krijgen.

  Intussen is het Micha wel gelukt om de dikke Lippens van Fortis voor de rechter te krijgen, in een kort geding. Natuurlijk hoop ik dat Kat het wint, maar juridisch schuilt hier wel een addertje onder het gras. Micha heeft geschreven dat Lippens en zo voort. Inmiddels heeft hij dat van zijn website verwijderd.

  Men mag wel schrijven dat Lippens van Fortis samen met zijn broer Lippens van Knokke en de oud-politicus Paul Vanden Boeynants door verscheidene X-getuigen in het proces Dutroux zijn aangewezen als de meest wrede en sadistische kinderverkrachters van de hele bende. Maar men mag niet zeggen dat het kinderverkrachters zijn.

  Tenzij men dat kan bewijzen.

  Ik hoop dat Micha het kan bewijzen. Hij leest zich in elk geval bijzonder goed in. Ik vind het ook uiterst moedig wat hij doet, misschien zelfs wat overmoedig. Hij zou het kunnen verliezen, maar de winst is nu reeds dat steeds meer mensen zich verdiepen in de X-dossiers.

  Voor Micha Kat heb ik daarom een groot respect. Heel eerlijk: dat doe ik hem niet na.

  Antwoord
 5. tess

  Weet iemand waarom het weblog Klokkenluider on line off line is?

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. NWO-INFO » Blog Archive » Micha Kat en de geschikte graaf Maurice Lippens - [...] Kat is al jaren op Joris-jacht. Op de websites Klokkenluider Online en Het Vrije Volk schreef hij vorig [...]
 2. Networking … · Tessonome - [...] is still very hot indeed and leads to monstrous [...]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën