Archief
Artikelen

Als grote bedrijven of corporaties zich gedragen als psychopaten, dan is de kans groot dat echte psychopaten zich prima thuis voelen in die bedrijfscultuur. In plaats van verantwoordelijke en weldenkende mensen, komen er dan psychopaten in topfuncties. Zij gedragen zich onverantwoordelijk, ook in termen van het bedrijfsbelang!

De documentaire van Alex Gibney: “Enron: The smartest guys in the room,” laat zien hoe bij het beursgenoteerde energiebedrijf Enron methodes werden gebruikt die spotten met alle regels van de bedrijfsboekhouding, om schulden buiten de boeken te houden. De aandelen stegen als een luchtballon, tot de ballon knapte. Het is een van de grootste financiële schandalen in de VS. Het bedrijf ging failliet, de aandelen waren plotseling niets meer waard, miljarden dollars waren verdwenen.

Een aantal mensen zijn vervolgd en veroordeeld, maar het onderzoek naar Enron werd ernstig belemmerd omdat de boekhouding zich op 11 september 2001 bevond in WTC 7. In dit gebouw, dat op magische wijze door brand werd verwoest en in enkele seconden instortte, was ook de Beurscommissie gehuisvest die het onderzoek naar het Enron-schandaal in handen had. Hoewel veel bewijs van deze mega-zwendel daardoor werd vernietigd, is de documentaire gebaseerd op originele videobanden die door Enron werden ingeleverd. Het is een grondige analyse van de opkomst, de werkwijze en het faillissement van Enron.

Enron: the smartest guys in the room duurt een uur en 49 minuten.


Watch Enron- The Smartest Guys in the Room – 2005 in News | View More Free Videos Online at Veoh.com

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

4 Reacties op “Enron, de slimste jongens van de klas”

Laat een reactie achter