Archief
Artikelen

Pat Condell is een stand-up prediker voor de seculiere maatschappij. Hij is niet tegen religie, maar hij vindt dat deze thuishoort in de persoonlijke levenssfeer. Dus niet in de politiek en zeker niet in het onderwijs! In zijn laatste “overdenking” richt hij zijn blik ook op Nederland.

A secular world is a sane world duurt 7 minuten

Meer “preekjes” van Pat Condell staan hier.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

4 Reacties op “Pat Condell: A secular world is a sane world”

 • Elly:

  Hij is geweldig, die Pat Condell. Ik ben een groot fan van hem. Hij heeft zó gelijk. En hij kan het heel goed en met humor verwoorden. Bullshit, dat is het inderdaad, religie. Om dit laatste nog maar weer eens subtiel te onderstrepen, bekijk – met stijgende verbazing, dan wel groeiende ergernis – het volgende filmpje:

  http://www.liveleak.com/view?i=8d4_1214302019

 • Beste Elly, ik heb even doorgelinkt, maar in de Arabische wereld heeft het huwelijk een heel andere vorm (en daarmee ook een andere inhoud) dan bij ons. Alleen al dat verklaart het enorme wantrouwen tussen Christenen en Moslims. Liefde en trouw betekenen bij ons iets anders, dan in de Arabische cultuur. En zelfs daar verschillen de zeden van land tot land.

  Wat Pat Condell zegt, daar ben ik het wel mee eens. Religie hoort niet thuis in de politiek en evenmin in het onderwijs! Godsdienstles behoort zich te richten op alle religies, zodat de kinderen ongeveer weten, wat in de Bijbel staat, wat in de Koran staat en wat de Hindu’s geloven. Nu leren ze op school slechts één religie, hun eigen religie, en alle andersdenkenden zijn in hun ogen dan “vreemd.”

  Dat mensen geloven in Allah, of de Maagd Maria, Jezus Christus, of Chrishna, Jehova en zo voort, dat moeten ze zelf weten. Geloof, ach, dat houd je toch… Er zijn tegenwoordig ook mensen die geloven in Niburu en de Reptilians. 😉

  Nederland is zo langzamerhand trouwens wel het schoolvoorbeeld geworden van hoe het niet moet! Verdeeld tussen moslimhaters en moslimvleiers. Houd toch op! De Islam is het probleem niet!

 • T:

  Islam is geen enkel probleem. Kijk eens naar wat de Arabische staten klaarmaken tegen Israel. Ze zijn tot op het bot onderling verdeeld. Wel denk ik dat de Joodse lobby (in Nederland via het CIDI/CDA/VVD en extremer via de PVV ) de anti islam heeft gepropageerd en zonodig financieel ondersteunt (via partijgiften).
  We weten nu ook dat 9/11 door Washington zelf geregisseerd is.
  Pat Condell heeft helemaal gelijk.

 • Cootje:

  Nu ook ondertiteld

Laat een reactie achter