Selecteer een pagina

Archieven

De Gangster in Patrick van der Eem

Patrick van der Eem

In Patrick van der Eem zit een gangster! Deze heeft Joran van der Sloot voor verborgen camera’s in een auto, een besloten ruimte, uitspraken ontlokt over zijn rol in de zaak- Natalee Holloway en hij heeft de opnamen verkocht aan P.R. de Vries. Na de tv-uitzending van PR in februari vertelt Patrick zijn verhaal in een boek dat vandaag verschijnt. De Volkskrant heeft daarom gisteren een interview met Patrick geplaatst. De journalisten Menno van Dongen en Maud Effting hadden daarmee een primeurtje. Misdaadverslaggever Henk Strootman van Misdaad Aktueel baalde daar een beetje van, want ook hij heeft een afspraak met Patrick voor een interview.

Het boek, dat is geschreven door de Amerikaanse E.E. Bryars, werd in maart al door Patrick aangekondigd op zijn weblog. Patrick kan namelijk wel kletsen, maar niet schrijven. In de Volkskrant vertelt hij trots dat hij als puber reeds een succesvolle heroïne-dealer was. Zijn vader is miljonair, maar Patrick wilde gangster worden en dat is hem gelukt. Terwijl hij omging met Joran heeft hij naar eigen zeggen zeven maanden lang dagelijks twee of drie gram cocaïne gesnoven, maar PR heeft de snuif-scenes uit de opnamen geknipt. De cocaïne maakte Patrick emotieloos, zo zegt hij, en zonder dat zou hij Joran iets hebben aangedaan!

Patrick heeft Joran aan de schandpaal genageld, hij heeft inbreuk gemaakt op zijn privacy, hij heeft misbruik gemaakt van zijn vertrouwen, door het optreden van Patrick is Joran vogelvrij verklaard! Maar hem iets aandoen… nee! Zo is Patrick niet. Joran was voor hem gewoon een project, zo verklaart hij in de Volkskrant. Het heeft hem naar eigen zeggen wel 300.000,- euro opgeleverd, maar hij is toch al rijk, dus dat geld zegt hem niet veel. Nu wil hij dat zijn boek een bestseller wordt en dan naar Amerika, naar Oprah Winfrey. En dat gaat lukken, volgens Patrick. Dagelijks een paar gram cocaïne leidt kennelijk tot een gezwollen ego!

Dat de reconstructie waarin Joran de verdwijning van Natalee op zijn geweten zou hebben, niet klopt met de feiten, dat maakt voor de gangster in Patrick niets uit. Of zijn verhalen waar zijn, is voor hem niet belangrijk, als het maar verkoopt. De gangster in Patrick is niet uit op het oplossen van een misdrijf, hij wil aandacht en geld voor zichzelf. Die aandacht krijgt hij deze week ook in de Nieuwe Revu, waarin hij ditmaal beweert dat Joran misschien een schandknaap was! En ook Netwerk besteedde aandacht aan Patrick, die zelfs een echte persconferentie had belegd! Want de gangster in Patrick is weliswaar slecht, maar Patrick is een eerlijk mens en dat werkt wel eens tegen hem!

Laten we dus maar weer eens kijken naar de feiten. Beth en Jug Twitty hebben na de verdwijning van Natalee twee Amerikaanse privédetectives in de arm genomen: Dan Young en Kelly Castillo. Zij wijzen in een richting waarin de politie kennelijk geen onderzoek mag doen. De moeder van Natalee, Beth Twitty, arriveerde uren eerder op Aruba dan ze zelf beweerde. Zij moet uit Alabama zijn vertrokken, nog voor het nieuws van de verdwijning van Natalee op Aruba bekend werd. Ze kwam in een privé vliegtuig van vrienden en ze had een poster bij zich, waarin Natalee werd opgeroepen om zich telefonisch te melden. Die poster is op Aruba verspreid, al wordt dat achteraf door Beth ontkend. De volgende dag is deze poster vervangen door een andere, waarop stond dat Natalee was gekidnapt.

De feiten zijn ook verzameld door de op Curacao wonende journaliste Renée Gielen, voor een reportage die Netwerk in 2007 uitzond. Ook daaruit komt naar voren, dat Beth te vroeg op Aruba arriveerde, met een machtige groep vrienden van de familie. Enige dagen later lieten zij in het diepste geheim een ambulance-vliegtuig naar Aruba komen. Daarmee zou Natalee ongezien naar huis terug worden gevlogen. Ze zou zich bevinden in een drugspand, maar het is de familie niet gelukt om haar te vinden. En Gerard Dompig, de commissaris van politie die het politieonderzoek leidde, beweert dat hij werd bedreigd door de Amerikaanse consul en het hoofd van de FBI.

Renée Gielen heeft na verder onderzoek over de verdwijning van Natalee een nieuwe reportage gemaakt. Het wachten is op deze reportage. Helaas zijn de meeste omroepen klakkeloos meegegaan in de scoop van PR. Het is slechts te hopen dat ze zichzelf zullen corrigeren door de reportage van Gielen uit te zenden.

61 Reacties

 1. Billy

  Peter R(at) de Vries beweert dat er überhaupt niet is geknipt in de reportage die hij het volk voorhield als zijnde de oplossing inzake Natalee. Al zegt hij later dat er nog wel film is waarop Patrick (the wannabee) ganster zichzelf zou hebben belast. PRV is niet een objectieve journalist (al heeft hij wel degelijk bijgedragen aan enekele zaken, die daardoor ten goede zijn gekeerd) en patrick is geen gangster. Ik zie duidelijk twee zielige gevallen van grootheidswaanzin> Die hopelijk binnenkort worden ontmaskerd door de reportage van Renee Gielen.

  Ciao,

  Billy

 2. T

  Gisteren in Netwerk werd John van den Heuvel, vriend van Peter R(at), (weer) geinterviewd over de zaak Holloway. Natuurlijk dekt dikke John P. Rat. John heeft Renee Gielen in een column in De Telegraaf belasterd. Ook Rat’s vriend Korterink heeft meermalen Renee Gielen negatief afgeschilderd (waarom?)
  Dikke John vergeet te vermelden dat P. Rat samenspant met Beth jeweetwel – inmiddels ook rijk – om alle schuld op Joran te laden.
  Renee Gielen heeft aan bewijs grenzende informatie dat Joran niet het laatst met het zwaar gedrogeerde meisje gezien is.
  Het OM van Aruba en de Arubaanse politie hebben meerdere getuigen verboden nog langer met Renee Gielen te spreken… Waarom zou dat zijn..?
  Het wordt langzamerhand duidelijk dat er een grote doofpot is die koste wat het kost Joran als zondebok blijft noemen. OvJ Mos heeft GEEN ENKEL aanvullend bewijs gevonden voor betrokkenheid van Joran ondanks het hersenloze gebral van Patrick&Rat..
  De vraag is: wat wordt er toegedekt met deze doofpotoperatie?
  NB Het is publiek geheim dat Peter Rat samenwerkt met het OM en met veiligheidsdiensten..

 3. T

  De tekst op Renee Gielen’s dvd “The unrevealed time lines” die binnenkort op de Nederlandse en Amerikaanse markt komt:

  Natalee. The unrevealed time lines

  On the 26th of May 2005 Natalee Holloway leaves Birmingham Alabama for a short vacation of 4 days on Aruba. The day before she would return home, Natalee goes to the beach shortly after midnight. Since then nothing is heard from Natalee again.

  “Natalee. The unrevealed time lines” gives you an astonishing insight into one of the most well known child missing cases. It reveals what happens behind the scenes. Based upon more than 2 years of private investigation, it tells a story that the world is not supposed to know. When the news camera’s stop rolling a remarkable second agenda unfolds.

  The missing of Natalee Holloway is not just another child missing case. But a high profile one that the whole world knows about. A child missing case different from any other. But also a case in which the key to it’s solution is probably much closer then we all think.

  A film by Renée Gielen

 4. T

  Peter Rat is weer bezig met een lange infotainmentary over een Amerikaanse moord/verdwijningszaak (hij komt namelijk bij SBS6 steeds minder aan de bak vanwege de hoge kosten van zijn programma’s net als Jensen bij RTL 5; hij krijgt ook maar geen talkshow zoals hij graag wil..)
  Wedden dat het gaat over de zaak van JoBennet Ramsey die tijdens de kerst van het jaar 1996 dood gevonden werd.
  Beth jeweetwel ging (gaat?) namelijk met de vader van het vermoore meisje. Beide ex ouders zijn nu financieel in bonis en verdienen grote sommen geld met lezingen en fund raisings..
  Nou ja, we wachten even af met wat voor draak van een programma Peter Rat nu weer komt. De schoorsteen van de dure miljoenenvilla moet blijven roken natuurlijk. Z’n vrouw is ook een heel middelmatig blond kunstenaresje wat financieel alleen maar een kostenpost is..

 5. mr. drs. BOU

  Beste Billy, “grootheidswaan”, dat woord, daar dacht ik eerst ook aan. Maar omdat dit een psychiatrische aandoening zou kunnen zijn, heb ik het vervangen door “een gezwollen ego.” Cocaïne doet rare dingen met de mensen die het regelmatig gebruiken! Cocaïne maakt je hart koud! Of PR ook snuift, dat weet ik niet, maar het zou me niets verbazen… Hij is natuurlijk wel zo slim, om dat niet met vette letters in de Volkskrant te laten drukken. 😉

  Beste T, ik hoop echt op die reportage van Gielen! Ik zag dat stukje EenVandaag vanmorgen pas, nadat ik dit stukje had geschreven. Ik heb de link later ingevoegd, zonder veel verder commentaar. Maar het is toch echt te dwaas! Daar staat weer zo’n diep gelovige journalist te verkondigen dat we Joran aan de tand moeten voelen…

  De PR actie van Patrick lijkt inmiddels echter averechts te werken. Ik heb even op Nujij gekeken: vier recente links, weinig stemmen en de schaarse reacties zijn negatief. Patrick beschadigt slechts zichzelf door zich voor te doen als een dikke crimineel…

 6. T

  Wat de doofpot rond deze zaak betreft er zijn er duidelijke geluiden geweest dat Arubaanse politici en andere hoogwaardigheidsbekleders aanwezig waren op een rave party waar ook Natalee naar toe gebracht is op 30 mei 2005 en mogelijk de dagen er na.
  De naam die valt in dit verband is Lorenzo van Rijn, GEEN halfbroer van Joran zoals Netwerk zeer foutief en zonder enige rectificatie wist te melden in februari 2008. Van deze Lorenzo wordt ook gezegd dat hij zeker een keer met Natalee uit eten is geweest. Ook wordt beweerd dat een kledingstuk van haar in de kapitale villa van de gezelfmoorde vader auto importeur Van Rijn werd gevonden.
  Lorenzo wordt genoemd in verband met coke en XTC smokkel op Aruba (net als de broer van medemaffialid, fantast en krantenuitgever Jossy Mansur die nu terechtstaat..) en het organiseren van raveparties in de kelder van genoemde villa.
  Maar ja, Joran moet natuurlijk de schuldige zijn ondanks het ontbreken van enig bewijs..
  Peter Rat begon zijn “onderzoek” in deze zaak op de burelen van Jossy Mansur van de krant El Diario. In zijn opschepperij beweerde hij dat hij voor Opsporing Verzocht werkte in de hoop sneller goede tips te krijgen. Mogelijk heeft Rat tips gekregen dat Joran niets met deze zaak te maken heeft, maar heeft Rat die gewoon terzijde gelegd.
  Het ging hem er om voor Beth jeweetwel met wie hij al eerder contact had en nauw samenwerkte een zogenaamd bewijs van de schuld van Joran van der Sloot te krijgen. We kennen inmiddels het vervolgverhaal.
  Hopelijk moet Peter Rat binnenkort op zoek naar een andere baan..

 7. T

  Nog een aanvullend nieuwtje de weblog van de misdaadjournalist over onze ozo onbetrouwbare Patrick m.b.t. zijn vermeende gelukkige gezinsleven…:

  Mbt Patrick vd Eem.

  Hij schijnt de laatste tijd vaak in Nijmegen gesignaleerd te worden op vrijdagavond, oa in cafe el sombrero.

  Hoorde van een meisje dat hij nogal versierderig was en zich introduceerde als de grote man achter de Joram-bekentenissen (Ken je me niet van tv…). Dus dat hele verhaal van zijn gezinnetje kan ook de prullenbak in.

  Geplaatst door: Joopie | 25 juni 2008 om 10:12

 8. T

  Rat’s goedprater H.J. Korterink meldt dat Patty in Nieuwe Revu van deze week beweert dat Joran geld verdiende met protstitie op aruba en nog een troef achter de hand heeft om Joran verder te criminaliseren..
  Laten we niet vergeten dat Rat & Patty in het team Beth zitten en er alle voordeel van hebben Joran in een kwaad daglicht te houden met het verspreiden van leugens en verdachtmakingen.
  Het team Beth vaart er natuurlijk financieel goed bij. Medeleugenaar Hans Mos helpt team Beth (of is hij ook lid?) een handje door de verdachtestatus van Joran nog even tot St Juttemis (?) te verlengen zonder met ook maar iets dat op bewijs lijkt te komen… zodat de familie Van der Sloot voorlopig niet gerechtelijke stappen tegen de leden van team Beth kan ondernemen.
  De publieke omroep helpt verder nog een handje door de vriendjes van Peter Rat zijn lezing te laten ondersteunen. Dank je wel publieke omroepen..!! Leve de democratie en de rechtstaat!

 9. Renee

  Patty, wie is dat?
  Wat ze al niet verzinnen, Joran geldt verdienen in prostitutie op Aruba. Wanneer deed hij dat? Toen hij 17 was, voor dat hij (na zijn detentie in 2005) naar Nederland ging? Laat me niet lachen.

  Ik ga binnenkort eens praten met de jongens van Nieuwe Revu. 🙂

 10. mr. drs. BOU

  Hallo Renée, welkom!

  Patty is Patrick en hij heeft een hele dikke duim. Voer voor riooljournalisten! Maar gezien de lauwe stemming op Nujij, trapt het volk er niet meer in. Die hebben deze winter tevergeefs massaal voor de kijkbuis gezeten, maar Joran wil niet hangen, terwijl PR toch een linchpartij in het vooruitzicht had gesteld.

  Je schreef op de andere draad: “Trouwens, de dagvaardingen van Moszkowicz zijn nooit bezorgd.” Ik zet het maar even hier neer, ik verwachtte die dagvaardingen ook niet meer. Ze zijn natuurlijk wel verstuurd, maar helaas nooit aangekomen…? Misschien heeft iemand vergeten om er een postzegel op te plakken…?

  “Ik ga binnenkort eens praten met de jongens van Nieuwe Revu. :)”

  Doen, Renée! Stan de Jong is wel betrouwbaar en we zijn allemaal nieuwsgierig naar het ware verhaal!

 11. T

  Toch is Stan de Jong mij tegengevallen. Ik heb hem e.e.a. toegestuurd wat wijst op andere oplossingsrichtingen in deze zaak maar nooit enig antwoord van hem ontvangen. Het lijkt er op dat hij blijft steken in Ratje afzeiken en het er verder bij laat..

 12. T

  Goed dat de Nieuwe Revu de uit de lucht gegrepen verdachtmakingen aan Joran’s adres publiceert omdat dit zijn totale onbetrouwbaarheid (en van zijn opdrachtgever Rat) met de dag sterker bewijst. Laat Pattie vooral zo blijven doorzeveren…

 13. T

  Renee, neem dan contact op met redacteur Koen Voskuil van de Nieuwe Revu. Stan de Jong is freelancer.

 14. T

  Ik lees net dat Nieuwe Revu weer Revu gaat heten en dat psycholoog Bram Bakker over sport gaat schrijven. Gelukkig maar gezien het onderstaande kletsverhaal van deze drs.:

  4. Kan het gedrag van Joran duiden op een psychische stoornis?

  Bram Bakker, psycholoog en columnist voor het AD: ,,Naar mijn idee heeft Joran een hoog OJ Simpson-gehalte. Hij vertoont ontzettend veel kenmerken van een anti-sociale persoonlijkheid, in de volksmond ook wel psychopathie genoemd. Dat wil overigens niet zeggen dat hij een gestoord karakter heeft en daarom verminderd toerekeningsvatbaar is. Hij maakt bij volle verstand de keuzes die hem het beste uitkomen.
  Ik zie trouwens overeenkomstige trekjes bij zijn vader, zoals zijn gebrek aan ouderlijk gezag. Daarbij heeft psychopathie een hoge mate van erfelijkheid, dus het past in het profiel dat pa daar ook aan lijdt.”

 15. mr. drs. BOU

  T, dat soort kletskoek wilde ik zelfs over Patrick niet schrijven. Vandaar dat ik hem liever geen grootheidswaan in de schoenen schoof. Maar ik vind het wel knap dat een psycholoog zo’n gedetailleerde diagnose kan stellen, zonder de personen in kwestie zelfs maar te hebben ontmoet. Laat staan dat hij eerst een standaard-batterij psychologische testen op hen heeft losgelaten!

  Na Trial by Media hebben we nu ook Diagnosis by Media!

  Even onder ons, T, heb jij soms ADHD? 😉

 16. T

  Vandaag heb ik inderdaad ADHD. Is morgen weer gewoon over..

 17. Renee

  Even onder ons, T, heb jij soms ADHD?
  Die is goed, je zou het wel krijgen van deze stroom aan onzin.

  Patty, tuurlijk Patrick. En ik maar denken dat ze Patty Brard erbij hadden gehaald 😉 🙂

 18. T

  Nog even dit. Het verhaal van Pattie en Rat komt vrijwel naadloos overeen met dat van Ostrowski en Rat versus Steven Brown. Zelfde (verdovende) middelen en zelfde resultaat: nop.. Rat werd ook ontslagen bij RTL 4 na die nepprogramma’s. Vraag is: hoelang zit Rat nog bij SBS 6? Binnenkort weer (hoofd) redacteur bij het kapperblaadje Actueel..? Allemaal een pot nat waar Rat zich als een vis in het water voelt. Het maakt ‘m niet uit als het maar betaalt..

 19. E

  Die Kelly en Daniel worden ook maar klakkeloos als betrouwbaar opgevoerd, maar als ik die site van hun bekijk kan ik ze moeilijk serieus nemen. Char, maar dan net anders. Privedetectives zijn het zo te zien zeker niet. Hr Bou, ik lees al een tijdje deze site en was in de veronderstelling dat u kritische en feitelijk onderbouwde bijdragen leverde. Daarom had ik van uw opstelling jegens Gielen een net zo kritische houding verwacht als jegens De Vries. Het gaat hier toch niet om personene, maar om de feiten?

 20. mr. drs. BOU

  E, bekijk eerst eens de uitzending van Netwerk uit 2007. Verscheidene getuigen verklaren dat Beth een geheime agenda had. Ik ga niet alleen af op Kelly en Daniel, ik heb ook beide programma’s van PR gezien. Daarin ontbreekt het eerste affiche! Als Dompig dan ook nog verklaart dat de Amerikaanse consul en de FBI het onderzoek frustreerden en hem bedreigden, dan weet ik nog niet wat er echt is gebeurd, maar ik weet wel: stront aan de knikker!

  Ik ben benieuwd naar de onderzoeksresultaten van Gielen en ik zal ze uiteraard kritisch bekijken, maar dan moet iemand ze eerst wel publiceren!

Categorieën